Lijepo, to je zdravi medvjeđi luk, a na prvoj fotki mislim jetrenka (Hepatica nobilis) , a lat. naziv govori za što je dobra. (Ako je juha tako dobra i jeftina mogao bih navratiti kad budem prolazio tuda za Zagorje, ali ako je posna.)
11.03.2017. (19:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Treba doći, sjesti, osjetiti i doživjeti . Ljepota doživljenog osjeti se u svakoj fotki i svakoj riječi. Ja sam ostala sjediti na onomproplanku na trećoj slici:)))
12.03.2017. (15:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Slučajno sam guglajući našao predivan post eminentnog kolege o Meglenjaku, zgodan i zbog detaljnih uputa o pristupu sa zgb strane, pa svim dobronamjernicima evo, a Vanji veliko, veliko hvala:)
13.03.2017. (20:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Šumske prečice su putevi puni neobične ljepote (mada je u to mnoge teško uvjeriti). Tamo možeš naći i medvjeđe šapice a nekada i pravoga medu... :-) Tu je najljepše šutiti i pustiti vjetar da govori. ;)
16.03.2017. (18:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jednom smo na planini Kremen u Lici naišli na čitave livade medvjeđeg luka koje su nicale u sjeni stabala. Sjećam se, bio je početak lipnja i šuma je mirisala specifičnim, gotovo pa egzotičnim mirisim. Nešto kasnije smo saznali kakve se sve divotice mogu napraviti od medvjeđeg luka, ali nas je malo pokolebalo kad smo čuli da su neki skupljači divljeg bilja, iz očito čistog neznanja, neku drugu (otrovnu) biljku, ne sjećam se više koju, zamijenili za medvjeđi luk, i tu grešku platili najskupljom cijenom.
17.03.2017. (08:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
To su ozbiljno dobre stvari: setnja po posumljenim padinama, cisto bilje brati i koristiti...medvedji lu, ko je verovatno ono sto jos zovu 'luk sremush' (vrsta divljeg belog luka), samo se vretenaste listke koriste?
18.03.2017. (20:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Medvjeđi luk valja brati sa znalcima, kao i gljive. Uvijek berem u društvu sa ljudima koji dobro poznaju te stvari i nikad nisam pojeo ništa što i oni nisu pregledali, do zadnjeg lista i komadića. Luk je k tome specifičan po svom mirisu, a osobito dobar za kolesterol, tlak, jačanje krvi; ujedno i ukusan u štrudlama, juhama, varivima, pa i salatama. Iako, zbog intenzivna okusa, preferiram koprivu. Nju stvarno ne možeš sa ničim zamijeniti, a fritaja sa mladim koprivama bolja mi je (svetogrđe, možda?:)) od šparoga. Mljac, još možda tjedan-dva!
18.03.2017. (23:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tvoje fotke su mi draze od guzve praznicnog dana. No bila je prigoda. Zagorsku stranu Medvednice prilicno poznam i uvijek ju radije biram od tzv. zagrebacke. Medvjedji luk jedem taj dan ubran iz provjerene ruke.
19.03.2017. (20:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Lijepo, to je zdravi medvjeđi luk, a na prvoj fotki mislim jetrenka (Hepatica nobilis) , a lat. naziv govori za što je dobra. (Ako je juha tako dobra i jeftina mogao bih navratiti kad budem prolazio tuda za Zagorje, ali ako je posna.)
11.03.2017. (19:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Vrlo rado, ali ja sam ti ostala u prvoj fotografiji i ne idem odande!
11.03.2017. (19:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Sjesti, šutjeti, slušati vjetar u travkama i uživati.....a što bih mogao lepše...bolje....to so nebesa!!! Pozdrav Tebi!
11.03.2017. (21:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
kad odvojim pogled od cvijeta, tek tada osjetim nedostatak ljepote
12.03.2017. (11:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
hvala na tragu... da Klimt je znao... i ti znaš fotkama... i tekstom... divno... :)
12.03.2017. (12:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razmišljanja jedne žene
Treba doći, sjesti, osjetiti i doživjeti . Ljepota doživljenog osjeti se u svakoj fotki i svakoj riječi. Ja sam ostala sjediti na onomproplanku na trećoj slici:)))
12.03.2017. (15:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Meni predivne fotke. Pozdrav, L+B+G
12.03.2017. (20:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Afro Dita
Probat ću. :o
13.03.2017. (15:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Slučajno sam guglajući našao predivan post eminentnog kolege o Meglenjaku, zgodan i zbog detaljnih uputa o pristupu sa zgb strane, pa svim dobronamjernicima evo, a Vanji veliko, veliko hvala:)
13.03.2017. (20:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Hvalaaa na dodatku....prelepo je!!! Pozdrav Tebi!
13.03.2017. (20:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viviana
Oduševilo me ovo plavetnilo i zelenilo, smeđine.... boje na slikama - slike.
A medvjeđi luk i jela, ne samo mirisala. :)
14.03.2017. (16:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Proljeće kuca, ma što kuca, lupa na vrata, na tvojim fotkama :))
14.03.2017. (20:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pametni zub
medvjeđi luk na Medvednici?
16.03.2017. (07:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Aneta
Šumske prečice su putevi puni neobične ljepote (mada je u to mnoge teško uvjeriti). Tamo možeš naći i medvjeđe šapice a nekada i pravoga medu... :-)
Tu je najljepše šutiti i pustiti vjetar da govori. ;)
16.03.2017. (18:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
Proljetni pozdrav! :-)))
16.03.2017. (19:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brod u boci
Jednom smo na planini Kremen u Lici naišli na čitave livade medvjeđeg luka koje su nicale u sjeni stabala. Sjećam se, bio je početak lipnja i šuma je mirisala specifičnim, gotovo pa egzotičnim mirisim. Nešto kasnije smo saznali kakve se sve divotice mogu napraviti od medvjeđeg luka, ali nas je malo pokolebalo kad smo čuli da su neki skupljači divljeg bilja, iz očito čistog neznanja, neku drugu (otrovnu) biljku, ne sjećam se više koju, zamijenili za medvjeđi luk, i tu grešku platili najskupljom cijenom.
17.03.2017. (08:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
To su ozbiljno dobre stvari: setnja po posumljenim padinama, cisto bilje brati i koristiti...medvedji lu, ko je verovatno ono sto jos zovu 'luk sremush' (vrsta divljeg belog luka), samo se vretenaste listke koriste?
18.03.2017. (20:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Pozdrav u prolazu i Hvala!!!
18.03.2017. (21:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Medvjeđi luk valja brati sa znalcima, kao i gljive. Uvijek berem u društvu sa ljudima koji dobro poznaju te stvari i nikad nisam pojeo ništa što i oni nisu pregledali, do zadnjeg lista i komadića. Luk je k tome specifičan po svom mirisu, a osobito dobar za kolesterol, tlak, jačanje krvi; ujedno i ukusan u štrudlama, juhama, varivima, pa i salatama. Iako, zbog intenzivna okusa, preferiram koprivu. Nju stvarno ne možeš sa ničim zamijeniti, a fritaja sa mladim koprivama bolja mi je (svetogrđe, možda?:)) od šparoga. Mljac, još možda tjedan-dva!
18.03.2017. (23:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odsutnost matične ploče
Tvoje fotke su mi draze od guzve praznicnog dana. No bila je prigoda. Zagorsku stranu Medvednice prilicno poznam i uvijek ju radije biram od tzv. zagrebacke. Medvjedji luk jedem taj dan ubran iz provjerene ruke.
19.03.2017. (20:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Krasno... nigdje mi brda u blizina, a i ja bih tako -malo s visine 'bacila oko' :)
20.03.2017. (16:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...