kupus_vulgaris

srijeda, 17.07.2019.

tikvice

dakle vako. tikvice su sezonsko povrće koje se može spremit na miljun načina. more i se kuvat sa kunpiron, more i se punit ka paprike, more se od nji radit falši rižot, more i se pohat, more i se narizat ka manistru i spremit sa pomama, moredu se od nji radit polpete, a more i se i peč, jedna široko primjenjiva namirnica.

ono šta je važno znat je to da tikvica ima 70% posto vode isto ka i ljudsto tilo ili zemlja šta upućuje na to da je od boga dana namirnica. ako od nji radite falši rižot ili i kuvate sa kunpiron ne triba dodavat vode, e, ali ako i mislite peč onda je priča sasvim drugačija. najprije iznji triba izbit tu vodu, iz dva razloga, prvi je šta se krače peču a drugi šta uje ne trpi vodu. da bi to postigli triba i narezat na ploške debljine 4-5 milimetara jer tanje izgore a deblje se nikad ne ispeku. tako izrezanu tikvicu, na ploške, složite na podlogu koji odvodi višak vode i posolite i tako u slojevima ovisno koliko je tikvica velika, onda to pritisnete sa nekim pizon da se sve šta netriba iscidi, jednu uru vrimena. tako obrađena tikvica spremna je za pečenje.

kod pečenja triba obratit pažnju da van ne zagori, dobro je kad malo uvati raštele od gradela, ali nesmi zagorit! jer onda pare paprat a ne pečena tikvica. znači, triba bit koncentriran dok i pečete. upalite gradele na jako i izgasite mobitele, smart fone, tablete i laptope, sve ono šta van more odvuč pažnju, a ne ka šta se meni dogodilo! kad je tikvica, nako, polu sasušeno pečena i ima one štringe od gradela dižete je sa vatre i stavite na portadu u koju ste prethodno ulili malo maslinova uja da donji dio to uje usupa pa na nju prospete luka i petrusimula kojega ste prethodno pripremili dok se ociđivala, prolijete malo uja po vrhu a morete dodat i papra u tragovima, jer luk i petrusimul su ionako intezivni pa da ne preuzme ukus. morete još popeč i pome koje ste izrezali na fete, nako 8-10 milimetara debljine, poželjno je da pome budu brašnjavije, a to su van sve one šta morete kupit u tomija, jer ako nisu, kad se iznji iscidi voda o nji ništa neče ostat. tako pečene pome stavite na tikvice koje su dotad popile uje i servirate.

morete i servirat sa svin onin šta se peklo na drugin gradelan, ka npr. sa ramstekon. koliko će te peč ramstek to ovisi o vašin ukusima, ja npr. volin rer, ali! ako ste zaboravili izgasit mobitel, smart fon, tablet i laptop dobit će te kurac rer ramstek ispast će vel dan, šta nije ne jestivo ali van more pokvarit dan.

dakle, da zaključin, kad pečete tikvice ili ramstek izgasite mobitele, smart fone, tablete i laptope ako ne mislite sebi pokvarit dan!!!

17.07.2019. u 13:01 • 16 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2019 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima