Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

tikvice

dakle vako. tikvice su sezonsko povrće koje se može spremit na miljun načina. more i se kuvat sa kunpiron, more i se punit ka paprike, more se od nji radit falši rižot, more i se pohat, more i se narizat ka manistru i spremit sa pomama, moredu se od nji radit polpete, a more i se i peč, jedna široko primjenjiva namirnica.

ono šta je važno znat je to da tikvica ima 70% posto vode isto ka i ljudsto tilo ili zemlja šta upućuje na to da je od boga dana namirnica. ako od nji radite falši rižot ili i kuvate sa kunpiron ne triba dodavat vode, e, ali ako i mislite peč onda je priča sasvim drugačija. najprije iznji triba izbit tu vodu, iz dva razloga, prvi je šta se krače peču a drugi šta uje ne trpi vodu. da bi to postigli triba i narezat na ploške debljine 4-5 milimetara jer tanje izgore a deblje se nikad ne ispeku. tako izrezanu tikvicu, na ploške, složite na podlogu koji odvodi višak vode i posolite i tako u slojevima ovisno koliko je tikvica velika, onda to pritisnete sa nekim pizon da se sve šta netriba iscidi, jednu uru vrimena. tako obrađena tikvica spremna je za pečenje.

kod pečenja triba obratit pažnju da van ne zagori, dobro je kad malo uvati raštele od gradela, ali nesmi zagorit! jer onda pare paprat a ne pečena tikvica. znači, triba bit koncentriran dok i pečete. upalite gradele na jako i izgasite mobitele, smart fone, tablete i laptope, sve ono šta van more odvuč pažnju, a ne ka šta se meni dogodilo! kad je tikvica, nako, polu sasušeno pečena i ima one štringe od gradela dižete je sa vatre i stavite na portadu u koju ste prethodno ulili malo maslinova uja da donji dio to uje usupa pa na nju prospete luka i petrusimula kojega ste prethodno pripremili dok se ociđivala, prolijete malo uja po vrhu a morete dodat i papra u tragovima, jer luk i petrusimul su ionako intezivni pa da ne preuzme ukus. morete još popeč i pome koje ste izrezali na fete, nako 8-10 milimetara debljine, poželjno je da pome budu brašnjavije, a to su van sve one šta morete kupit u tomija, jer ako nisu, kad se iznji iscidi voda o nji ništa neče ostat. tako pečene pome stavite na tikvice koje su dotad popile uje i servirate.

morete i servirat sa svin onin šta se peklo na drugin gradelan, ka npr. sa ramstekon. koliko će te peč ramstek to ovisi o vašin ukusima, ja npr. volin rer, ali! ako ste zaboravili izgasit mobitel, smart fon, tablet i laptop dobit će te kurac rer ramstek ispast će vel dan, šta nije ne jestivo ali van more pokvarit dan.

dakle, da zaključin, kad pečete tikvice ili ramstek izgasite mobitele, smart fone, tablete i laptope ako ne mislite sebi pokvarit dan!!!

Post je objavljen 17.07.2019. u 13:01 sati.