kupus salata_vulgaris

nedjelja, 18.02.2018.

prosvjed

jučera je u splitu osvanija lip i sunčan dan. nekima je stigla djevojka iz zagreba, nekima nije. ovi potonji (jebate riči) su tako lipi dan obilježili odlaskom na rivu na ispijanje kultne kave koja traje dok in mater ne javi da je ručak gotov, tamo negdi do dvi ure. u tako jednom sunčanom ozračju cvita mediterana održavao se prosvijed, di će drugdi nego na rivi, tom kultnom mistu spličana i njiovi gostiju.

kako to obično biva, kada su prosvjedi u pitanju, dan i vrime održavanja prosvjeda su odabrani strateški tako da svi oni koji će doč na rivu popit svoju jutarnju kavu i koji iz kreveta ne ustaju prije deset uri mogu čut poruke koje zabrinuto pučanstvo šalje svojim gradskim ocima. također subota je dan kada javne i državne ustanove ne rade pa se računalo i na priliv večeg broja ljudi, u nediju se nije tilo dirat jer je to dan odmora, duhovne obnove i odlaska na selo, na one šta rade u trgovačkim centrima u te dane se ionako nije računalo.

prosvjed je počeja elaboratom o štetnosti za kojega su govornici rekli da oni o tome nemaju pojma jer nisu o'te struke iako je struka rekla da koncentracija zagađenosti ne prelazi dopuštene granice, nastavilo se sa prozivkom gradski vlasti koje su izjavile da sve rade po zakonu samo da su ga malo zaobišle. kako to obično biva kada su stvari od društvenog interesa u pitanju sve su popratili i mediji koji su intevjuirali prosvjednike iz čega se dalo primjetiti da su se prosvjedu masovno odazvali penzioneri i studenti koji ionako ne znaju šta će sasobon jerbo su jedni davno ošli iz sela a drugi ga zaobilaze u širokom luku i nezaposleni šta čekaju da in mater javi da je ručak gotov.

nakon završenog prosvjeda svi su ošli na kavu, pa i oni sa transparentima, te je nastao problem za nač mista na rivi i tako je nastao prijepor (riči se sama nameće) oko toga jel na prosvjedu bilo ijadu ili dvi ijade prosvjednika. ka i svaki prosvjed ući će u statistiku demokrackog izričaja (evo opet) a da neće ništa prominit, jerbo šta je šačica od ijadu prosvjednika na grad od dvista ijada stanovnika, pa će gradski oci manit rukon i organizirat koncert mate miše kovača di će doč pedeset ijada ljudi i svi će bolit kurac kad mišo zapiva dalmacijo zemljooooo

18.02.2018. u 09:45 • 21 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima