kupus_vulgaris

ponedjeljak, 27.11.2017.

suši

gledamo šefika i ja život je na vagi ka li će šefika u jednom trenutku:

- ajme kad se vidin u ogledalo dođe mi da se prijavim.
- diš se ti prijavit?
- pa na život je na vagi
- bolje ti se prijavit u tri, dva, jedan, kuhaj to ti više leži :)))
- e pa radi toga se i mislin kako san se mogla prijavit na život je na vagi
- jebate iskompleksiranu, kolko imaš kila?
- na zadnjem vaganu 75, ali sam zato na prošlom imala 77, skoro 80.
- e, ne može!
- šta ne može?
- pa život je na vagi, tamo je prag za ulazak da imaš priko 100 kila.
- is!
- e, vidiš da svi imaju priko 100
- ae, baš. jebate! pa kako su nabacili tolike kile?
- tako šta su neumjereni u jelu i samo side.
- ae. nego, znaš li ti da su oni znanstvenici sa sveučilišta baklava otkrili zašto japanci dugo žive?
- misliš na barkley?
- e oti. znači, oni su proučavajući navike japanaca u jelu došli do zaključka da se nikad ne prejedaju nego da popune samo 40% želuca te da je to najvjerojatniji uzrok njihove dugovječnosti.
- ma bogati! a biće oni to tradicionalno rade još iz doba tokugava šogunata.
- a viš, nisan znala da spremaju i šug od agave?!
- ma kaki šug od aloja. šogunat ti je u starom japanu bilo nešto ka danas vlada neke države a šogun je bija pricidnik vlade i oni koji je okonča međusobne ratove klanova bijo je ieyasu tokugawa glava klana tokugawa, a ne kaki kuvar šta radi toć od aloja.
- jebate, kako ti to sve znaš?
- a eto, zanimalo me, ka šta tebe zanima život je na gavi :)))
- aj ne seri. i šta kažeš, on je uspostavija tu tradiciju?
- e. jerbo je sva riža išla vlastelinima pa onda ovi obični japanci nisu imali šta jist tako da bi pojili manje nego šta in je tribalo a to je onda poslin ušlo u genetski kod i postalo tradicija.
- pa koliko je taj tokugava vlada?
- ovi prvi samo dvi godine ali je zato klan osta na vlasti 300 godina.
- u jebate! kad bi ovi naši ostali toliko na vlasti ne bi nan triba život je na vagi.
- ae, živili bi zdravo i bili dugovječni pa bi u penziju mogli i sa 80.
- šta ti ne bi tija dugo živit?
- ja bi tija uživat u penziji a to podrazumjeva da mogu poist bokun janjetine kad se uželin, a sad iđen narezat malo pancete i sira, ogladnija san od ove priče.
- a znaš da san i ja, ja ću sebi spremit dvi krvavice.
- nemoj se prijist, viš šta govore ovi znanstvenici.
- neću, ostavit ću malo i za sutra a onda ću potrošit ove kalorije šta san unila.
- diš i potrošit? na kauču? :))))
- aj ne prdekaj :PPPP

27.11.2017. u 17:13 • 11 KomentaraPrint#

subota, 18.11.2017.

pretvorba

danas sam kupujući u tomija marendu napokon skužija kako je došlo do pljačke hrvatskog društva. za to je kriv socijalizam a ne političari.

naime kupujen ja marendu i doša na blagajnu platit kad tamo žena od 80 godina kupila kil naranača i sa jon blagajnica naplaćuje te naranče a ova plača gotovinom. kad joj je blagajnica vratila kusur ova ostala u čudilu i pruža joj ruku sa jednon kunom na dlanu i kaže 'aaaa pa vratili ste mi više' pogleda je blagajnica i odgovori 'ajme oprostite ja vam umisto deset lipa vratila kunu, evo, i fala vam'.

da ova nije odrasla u socijalizmu uzela bi tu kunu i stavila u džep. ovako, pošteno odgojena u strahu da će je se sumnjičit za pljačku privatne imovine a blagajnicu ostavit bez posla ona je oma, ka dobar pionir, rekla da je ova falila i vratila joj više.

tako je bilo i sa pretvorbom. dok su jedni uzimali ono šta nije njihovo dotle su oni šta su odgojeni ka mali pioniri šutili jer su se bojali da ne budu optuženi zbog opstruiranja državne vlasti koja je uvik znala šta je za narod najbolje. tako dolazimo i do prijevara koje se događaju uspostavom novih zakona. evidentno je da su u tim prijevarama najzastupljeniji stari ljudi pretežno oni iznad 70 godina starosti, što nije puki slučaj, jer prevaranti su skužili da su to bivši mali poniri i da oni postupaju po direktivi, dovoljno im je samo pojavit se u odijelu i kazat da je to zakonom propisano, jer u nihovo vrime odijela su nosili državni dužnosnici dok su ostali nosili trliše, a kako ovi viruju što autoriteti kažu tako ostaju bez penzija i stanova, one šta su ih prevarili prijatelji za jamstvo kredita da niti ne spominjem.

i sa se nameće pitanje kako se oduprijeti sve većim prijevarama. socijalizam je davno propa, a iz priloženog se vidi i zašto, šta je vridilo to je već neko jamija, ovi ispo 50 godina su bili dovoljno mladi da nauče lekciju, osim ako ih pohlepa nije zavela, znači ostaje problem onih od 70 godina pa naviše, a kako je životni vijek produžen tako ima i sve više nezaštićene čeljadi. ja mislim da bi svaki od njih triba dobit nekog skrbnika, nešto ka oni asistenti u školama za djecu sa posebnim potrebama i da sve to plača država na račun dobiti ostvarene od privatizacije pretvorbom oduzete imovine tih istih građana koji su kao mali pioniri u nju virovali.

18.11.2017. u 09:53 • 12 KomentaraPrint#

četvrtak, 16.11.2017.

bonsai

prije neku večer gledamo šefika i ja onu tursku seriju 'bit ćeš moja' (kad završi serija :)))) i eto ti scene u kojoj kemal pokazuje konja nihan (koja mi inače ide nakurac) i kaže kako je to poklon za njegovu ćer. da ne dužin dalje jer onda sljedi proliv, ovo je samo da dobijete sliku, i kaže šefika:

- ajme vidiš ti kako je on ćeri poklonija konja, joj baš lipo :)))
- šta je tu lipo?!
- pa to, dite je dobilo konja na poklon.
- ma jebeš ti poklon kad moraš vodit dite njemu, šta nije poklonija neki normalni poklon. sve je to kapitalistička propaganda.
- ajme tebe je si čudan, ali ti ne bi volija da ti neko pokloni konja?
- e, i di ću šnjim? na balkon???
- pa jeben te zatucana ima i manji konja. eto npr. poni :))
- ae, on može stat na balkon, a diš sa hranom za konja?
- pa ne jede on puno, i još k tome jede slamu.
- dobro, a šta ti misliš koliko pojede slame dnevno? inače zob mu se daje prije spavanja samo da znaš.
- pa šta ja znan???
- poji deset kila slame dnevno!
- neš ti to je trista kila.
- je misečno, a godišnje triijadeišesto kila slame! jeben te munjenu znaš li ti koliki je to volumen! stan bi nam bija mali za smistit je!
- pa dobro, šta si takav, valjda ima i manjih konja?
- je, ima, bonsai poni.
- je li :))))
- je, raste u japanu.
- ma ti mene zezaš, to su ona mala stabalca.
- ma šta te zezam, jesu japanci izmislili tranzistor za na uho iako su ameri izmislili tranzistore oni su ih smanjili.
- jesu!
- a jesi znala da su izmislili i kantu od dvaest litara veličine kutije šibica?
- ma nemoj jebat, ali su i to izmislili?
- jesu, samo nije išla u serijsku proizvodnju jer in se ne isplati.
- i ti očeš reč da su napravili i bonsai ponija?
- jesu.
- kako? pa onim stabalcima triba podrezivat korjenje da ostanu onako mala. ma ti mene zezaš.
- je si ti ukurcu. jesi ti kad čula za genetski inženjering?
- jesan, i šta snjim?
- pa jel ti znaš da se tamo modificiraju geni nekog bića?
- znam.
- e pa tako su i japanci modificirali gen ponija da bi dobili bonsai ponija.
- ma nemoj jebat?!!!
- kad ti kažen. baš su u pripremama za serijsku proizvodnju.
- stvarno? a biće to puno košta, a?
- je, ka svetog petra kajgana
- i koliki je taj bonsai poni?
- pa tako...negdi je veličine njemačke doge.
- a koliko ona jede?
- a negdi 2-3 kila eukanube dnevno.
- pa to nije puno.
- a i nije :)))
- ma ti mene zajebaješ!
- :DDDDDD

16.11.2017. u 18:53 • 18 KomentaraPrint#

utorak, 14.11.2017.

ambalaža

ka san ja bija mali, o da postojalo je i to vrime, mater bi me poslala u dućan kupit paštetu, marmeladu nisan kupova jerbo ju je ona radila. tamo di san živija postoja je jedan jedini dućan u krugu dva kilometra a za sve šta nisi moga nač u dučanu, ka npr. brokve, mora si ić u split. kad bi doša u dućan onda bi te oni barba ili teta pogledali i pitali 'šta'š ti mali?' rečeš in da oš 20 deki paštete a oni dignu važ od dese kila, okinu komad karte o'cimenta, stave na vagu i sa žlicon zagrabe u oni važ i bace na vagu. kad bi tija više uzeli bi kacjolu i bokun veči komad karte o'cimenta. kad se vratiš doma mater to pritramaka u tegle a kartu o'cimenta baci u špaker. čak je i perlica janjetin mota u kartu o'cimenta. poslin je doša bili rezani papir al princip je osta isti.

e danas je drugo vrime. nema više karte o'cimenta. danas je sve pakirano u svoju zasebnu ambalažu, bilo papirnatu, metalnu, plastičnu ili u celofanu. i sve bi to još bilo dobro da moš bacit u špaker ali nemoš, niko više nema ni peć na drva a kamo li špaker, a i te peći na drva su postale finćukaste, sa se više ne lože drvima nego brabonjcima tako da nemoš bacit uj ni kartu o'cimenta.

sve bi se to još nekako i probavilo kad se ne bi stvaralo toliko smeća, a smeće znači zagađenje okoliša, a više smeća znače i veće troškove odvoza i zbrinjavanje, a zbrinjavanje opet znači i veće troškove za ekologiju itd. itd, eto, tili su nas i čipirat na smeće, samo je pitanje dana kada će sve to postat porez. a toliko smeća se stvara samo iz jednog razloga, zbog ljudske znatiželje. naime kad ditetu kupiš kekse u plastičnoj vrećici onda ono najprije napravi onu musavu facu u stilu 'a šta si mi ovo kupija?' e a kad mu kupiš after eight onda je cilo ozareno jerbo najprije mora skinit celofan da bi došlo do kutije, kad dođe do kutije onda unutra vidi dva manja uloška u kojima su, opet, u manjim, zasebnim pakiranjima upakirane čokoladne pločice punjene pepermintom i dok dite do njih dođe želja i znatiželja samo rastu. da mu iste te after eighte staviš u plastičnu kesu imalo bi isti onaj izraz face ka i kad mu doneseš obični keks, e ali kad keks upakiraš ka i after eight onda opet imaš ozarenu facu diteta, ostala pakiranja da niti ne spominjem, jebate samo šta svaki ćevap nije umotan u celofan.

kako bilo, ali ko za marendu nije jia murtadele u karti o'cimenta i sira ementala na puntiželi ne zna šta su gušti. jebeš ti sve ovo u celofanu.

14.11.2017. u 17:03 • 13 KomentaraPrint#

utorak, 07.11.2017.

licemjerje

hehe, zna san ja da će oni znanstvenici, po kojima ja btw uvik seren i to ne bez razloga, sebi upast u usta i eto dogodilo se jedno veliko razotkrivanje što no bi se reklo na engleski disclosure ilitiga u slobodnom prijevodu skini se.

naime ti znanstvenisi sa nekog sveučilišta u americi, odakle inače i dolaze sve nebuloze koje nas ka tribaju uvjerit da je to šta oni tamo propagiraju jedino ispravno, otkrili da pušenje, da dobro ste čuli pušenje, nije broj jedan među uzročnicima preuranjenih smrti. doduše ne znam šta to njima znači preuranjena smrt kad ionako svi rade do 70-te, može bit da nisu dovoljno isciđeni dotad, a poslin 70-te su ionako zakurac pa mogu i u mirovinu. e, neš u penziju pa uživat, negoš u mirovinu, kad više nisi zaništa.

eni vej, da se ja držim teme. dakle, ti znanstvenici su ustanovili da karakteristike i navike modernog doba ka šta su: usamljenost, sjedenje, manjak sna, solarij i nezdrava prehrana bitno utječu na smanjenje životne dobi, puno više od pušenja. pa tako kažu da je socijalna izolacija jednako štetna za zdravlje kao i da dnevno pošušite 15 cigareta. šta je sasvim logično jer sa cigaretom nikad nisi sam. onda opet kažu da dugotrajno sjedenje povečava rizik od rakova raznih vrsta između ostalog i od raka pluća i to bez obzira dali neko ide u teretanu ili ne, pa onda opet da manjak sna povečava rizik od moždanog udara u jednakoj mjeri kao i svakodnevno pušenje. šta nije nikakvo čudo jer oni tamo u americi moraju radit o 2-3 posla kako bi preživili. e ovo je za naše starlete i selebritije koji se kvarcaju jerbo su ti znanstvenici dokazali da prekomjerno korištenje solarija uzrokuje više rakova kože nego šta pušenje izazove rakove pluća. i na kraju, prehrana. pa kažu kako su došli do zaključaka kako je loša prehrana uzrokovala više smrtnih slučajeva od onih prouzročenih konzumiranjem alkohola, droge i duhana. e sad ne znam jel ovo u odnosu na ukupan zbir ili pojedinačno, al sigurno je jedno da moš pit i pušit kolko oš ako se zdravo hraniš.

moj dida je pušija skoro cili život, dobro, doduše ne ovi patvoreni duhan šta ima priko 400 spojeva koji nisu sastavni djelovi duhana nego oni pravi, škiju, pa je doživija skoro 90 godina, kažen skoro jerbo ga je odnila gripa, da nije bilo gripe još bi gasija letriku po stanu. a i to, kad je doša u stan više nije izlazija, šta znači da se nije viđa sa svoji društvom sa pa je bija usamljen, a sam nije volija pit. hranija se zdravo i svaku večer bi prije nego šta ide leč nariza pancete i kapule, a o sveca bi pojia i bokun janjetine sa kapulicon mladon i nije mu smetalo šta ima dentjeru, redovito bi popodne ubija oko, na sunce nije izlazija bez špančere, u teretanu nije zalazija jerbo je cili život ora ka konj i doživija zasluženu penziju, ne mirovinu nego penziju, u kojoj je uživa priko 30-est godina.

i sad vi meni recite da je pušenje nezdravo! em sa cigareton nisi sam, em sa ekipon bereš masline, kad sunce više nije tako jako, em poslin branja pojiš tripice, a za marendu pancete, em spavaš ka bubica, jedini je problem šta navečer više nisi zaništa pa odeš rano leč dok šefika gleda život je na vagi.

07.11.2017. u 16:37 • 30 KomentaraPrint#

nedjelja, 05.11.2017.

ekipa

reka je neko da je u raju dosadno a da je u paklu ekipa, ili je to bilo u nekom vicu? kako bilo u toj konstataciji ima puno istine, ako ne i cila.

svi ljudi vole da se nađu u zabavnom društvu, osim onih kojima je monotonija i dosada stil življenja, a takvi obično, u pravilu puno filozofiraju i propitkuju svrhu i smisao koječega. takvi ljudi su pretežno puni predrasuda na osnovi moralnih načela koja je netko kao takva i postavio kao mjerilo. sve šta izlazi iz tog i takvog moralnog okvira osuđuje se, što ne treba čuditi jer izlazak iz okvira remeti ustaljenu kolotečinu i iziskiva dodatno i otvorenije promišljanje a to pak može odvesti u smjeru koji se kosi sa uvriježenim i prihvaćenim načelima što dodatno komplicira stvari jer bi čovik moga doći do zaključka kako njegova načela i nisu baš ispravna, a on je na njima izgradio cijeli svoj život. kad bi ih počeo propitkivati moglo bi mu se dogoditi da je cijeli njegov život bio iluzija, što u današnjem svijetu nije rijedak slučaj, sve je više propuvanih i neprilagođenih koji se drže svojih načela i uvijek su drugi krivi, a da nikada nisu doveli u pitanje svoja načela. oni su jedini ispravni a svi drugi u kurcu.

s druge pak strane ima onih otvorenog uma koji ne osuđuju ono što ne znaju i istovremeno žele otkriti što je to i da li njima kao slobodnoj osobi to odgovara jer ipak, sloboda je stvar osobnog izbora i odgovornosti ma o čemu se radilo. takvi se ne drže čvrstog i određenog okvira načela. njihov okvir je promjenjive veličine isto kao i slika koju žele u njega staviti dok oni prvi svaku sliku žele staviti u jedan te isti okvir, bez obzira što se time mijenja njena percepcija. e a upravo ta percepcija stvari i čini ekipu. pa tako imamo nepušače koji iz raznih razloga ne puše, neki zato što im to fizički smeta, a drugi zbog svog uvjerenja, međutim to ih ne sprječava da obitavaju u društvu pušača šireći time svoju percepciju, za razliku od onih koji ni u ludilu ne bi sjeli sa pušačima jer im to njihov okvir promišljanja ne dopušta.

tako je i ovdje na blogu. svak se može prepoznat, ali je činjenica jedna da oni koji robuju okviru ne zalaze tamo di je ekipa dok 'nepušači' povremeno navrate i ostave svoj trag. ja osobno ne volim dubokoumna filozofiranja o svrsi bivanja i bivstvovanja draža su mi ležernija društva. ne moram se sa svakim i sa svime što netko iznosi složit ali mi je vrlo bitno da taj netko ima percepciju onoga što je netko ostavio u svom komentaru. i kako golden kaže da je dante deveti krug pakla (kojeg nisam čitao i nikada neću jer mi je bliži da vincijev kod) opisao kao mjesto pod stalnim ledom i polarnom hladnoćom, koje su btw otkrivene puno, puno godina nakon njegove smrti, tako i ja smatram da će se ekipa i u devetom krugu pakla znati zagrijati. ako ne ništa drugo sa cigaretom nikad nisi sam smokin

05.11.2017. u 12:26 • 20 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima