Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

pretvorba

danas sam kupujući u tomija marendu napokon skužija kako je došlo do pljačke hrvatskog društva. za to je kriv socijalizam a ne političari.

naime kupujen ja marendu i doša na blagajnu platit kad tamo žena od 80 godina kupila kil naranača i sa jon blagajnica naplaćuje te naranče a ova plača gotovinom. kad joj je blagajnica vratila kusur ova ostala u čudilu i pruža joj ruku sa jednon kunom na dlanu i kaže 'aaaa pa vratili ste mi više' pogleda je blagajnica i odgovori 'ajme oprostite ja vam umisto deset lipa vratila kunu, evo, i fala vam'.

da ova nije odrasla u socijalizmu uzela bi tu kunu i stavila u džep. ovako, pošteno odgojena u strahu da će je se sumnjičit za pljačku privatne imovine a blagajnicu ostavit bez posla ona je oma, ka dobar pionir, rekla da je ova falila i vratila joj više.

tako je bilo i sa pretvorbom. dok su jedni uzimali ono šta nije njihovo dotle su oni šta su odgojeni ka mali pioniri šutili jer su se bojali da ne budu optuženi zbog opstruiranja državne vlasti koja je uvik znala šta je za narod najbolje. tako dolazimo i do prijevara koje se događaju uspostavom novih zakona. evidentno je da su u tim prijevarama najzastupljeniji stari ljudi pretežno oni iznad 70 godina starosti, što nije puki slučaj, jer prevaranti su skužili da su to bivši mali poniri i da oni postupaju po direktivi, dovoljno im je samo pojavit se u odijelu i kazat da je to zakonom propisano, jer u nihovo vrime odijela su nosili državni dužnosnici dok su ostali nosili trliše, a kako ovi viruju što autoriteti kažu tako ostaju bez penzija i stanova, one šta su ih prevarili prijatelji za jamstvo kredita da niti ne spominjem.

i sa se nameće pitanje kako se oduprijeti sve većim prijevarama. socijalizam je davno propa, a iz priloženog se vidi i zašto, šta je vridilo to je već neko jamija, ovi ispo 50 godina su bili dovoljno mladi da nauče lekciju, osim ako ih pohlepa nije zavela, znači ostaje problem onih od 70 godina pa naviše, a kako je životni vijek produžen tako ima i sve više nezaštićene čeljadi. ja mislim da bi svaki od njih triba dobit nekog skrbnika, nešto ka oni asistenti u školama za djecu sa posebnim potrebama i da sve to plača država na račun dobiti ostvarene od privatizacije pretvorbom oduzete imovine tih istih građana koji su kao mali pioniri u nju virovali.


Post je objavljen 18.11.2017. u 09:53 sati.