Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

ambalaža

ka san ja bija mali, o da postojalo je i to vrime, mater bi me poslala u dućan kupit paštetu, marmeladu nisan kupova jerbo ju je ona radila. tamo di san živija postoja je jedan jedini dućan u krugu dva kilometra a za sve šta nisi moga nač u dučanu, ka npr. brokve, mora si ić u split. kad bi doša u dućan onda bi te oni barba ili teta pogledali i pitali 'šta'š ti mali?' rečeš in da oš 20 deki paštete a oni dignu važ od dese kila, okinu komad karte o'cimenta, stave na vagu i sa žlicon zagrabe u oni važ i bace na vagu. kad bi tija više uzeli bi kacjolu i bokun veči komad karte o'cimenta. kad se vratiš doma mater to pritramaka u tegle a kartu o'cimenta baci u špaker. čak je i perlica janjetin mota u kartu o'cimenta. poslin je doša bili rezani papir al princip je osta isti.

e danas je drugo vrime. nema više karte o'cimenta. danas je sve pakirano u svoju zasebnu ambalažu, bilo papirnatu, metalnu, plastičnu ili u celofanu. i sve bi to još bilo dobro da moš bacit u špaker ali nemoš, niko više nema ni peć na drva a kamo li špaker, a i te peći na drva su postale finćukaste, sa se više ne lože drvima nego brabonjcima tako da nemoš bacit uj ni kartu o'cimenta.

sve bi se to još nekako i probavilo kad se ne bi stvaralo toliko smeća, a smeće znači zagađenje okoliša, a više smeća znače i veće troškove odvoza i zbrinjavanje, a zbrinjavanje opet znači i veće troškove za ekologiju itd. itd, eto, tili su nas i čipirat na smeće, samo je pitanje dana kada će sve to postat porez. a toliko smeća se stvara samo iz jednog razloga, zbog ljudske znatiželje. naime kad ditetu kupiš kekse u plastičnoj vrećici onda ono najprije napravi onu musavu facu u stilu 'a šta si mi ovo kupija?' e a kad mu kupiš after eight onda je cilo ozareno jerbo najprije mora skinit celofan da bi došlo do kutije, kad dođe do kutije onda unutra vidi dva manja uloška u kojima su, opet, u manjim, zasebnim pakiranjima upakirane čokoladne pločice punjene pepermintom i dok dite do njih dođe želja i znatiželja samo rastu. da mu iste te after eighte staviš u plastičnu kesu imalo bi isti onaj izraz face ka i kad mu doneseš obični keks, e ali kad keks upakiraš ka i after eight onda opet imaš ozarenu facu diteta, ostala pakiranja da niti ne spominjem, jebate samo šta svaki ćevap nije umotan u celofan.

kako bilo, ali ko za marendu nije jia murtadele u karti o'cimenta i sira ementala na puntiželi ne zna šta su gušti. jebeš ti sve ovo u celofanu.Post je objavljen 14.11.2017. u 17:03 sati.