Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

licemjerje

hehe, zna san ja da će oni znanstvenici, po kojima ja btw uvik seren i to ne bez razloga, sebi upast u usta i eto dogodilo se jedno veliko razotkrivanje što no bi se reklo na engleski disclosure ilitiga u slobodnom prijevodu skini se.

naime ti znanstvenisi sa nekog sveučilišta u americi, odakle inače i dolaze sve nebuloze koje nas ka tribaju uvjerit da je to šta oni tamo propagiraju jedino ispravno, otkrili da pušenje, da dobro ste čuli pušenje, nije broj jedan među uzročnicima preuranjenih smrti. doduše ne znam šta to njima znači preuranjena smrt kad ionako svi rade do 70-te, može bit da nisu dovoljno isciđeni dotad, a poslin 70-te su ionako zakurac pa mogu i u mirovinu. e, neš u penziju pa uživat, negoš u mirovinu, kad više nisi zaništa.

eni vej, da se ja držim teme. dakle, ti znanstvenici su ustanovili da karakteristike i navike modernog doba ka šta su: usamljenost, sjedenje, manjak sna, solarij i nezdrava prehrana bitno utječu na smanjenje životne dobi, puno više od pušenja. pa tako kažu da je socijalna izolacija jednako štetna za zdravlje kao i da dnevno pošušite 15 cigareta. šta je sasvim logično jer sa cigaretom nikad nisi sam. onda opet kažu da dugotrajno sjedenje povečava rizik od rakova raznih vrsta između ostalog i od raka pluća i to bez obzira dali neko ide u teretanu ili ne, pa onda opet da manjak sna povečava rizik od moždanog udara u jednakoj mjeri kao i svakodnevno pušenje. šta nije nikakvo čudo jer oni tamo u americi moraju radit o 2-3 posla kako bi preživili. e ovo je za naše starlete i selebritije koji se kvarcaju jerbo su ti znanstvenici dokazali da prekomjerno korištenje solarija uzrokuje više rakova kože nego šta pušenje izazove rakove pluća. i na kraju, prehrana. pa kažu kako su došli do zaključaka kako je loša prehrana uzrokovala više smrtnih slučajeva od onih prouzročenih konzumiranjem alkohola, droge i duhana. e sad ne znam jel ovo u odnosu na ukupan zbir ili pojedinačno, al sigurno je jedno da moš pit i pušit kolko oš ako se zdravo hraniš.

moj dida je pušija skoro cili život, dobro, doduše ne ovi patvoreni duhan šta ima priko 400 spojeva koji nisu sastavni djelovi duhana nego oni pravi, škiju, pa je doživija skoro 90 godina, kažen skoro jerbo ga je odnila gripa, da nije bilo gripe još bi gasija letriku po stanu. a i to, kad je doša u stan više nije izlazija, šta znači da se nije viđa sa svoji društvom sa pa je bija usamljen, a sam nije volija pit. hranija se zdravo i svaku večer bi prije nego šta ide leč nariza pancete i kapule, a o sveca bi pojia i bokun janjetine sa kapulicon mladon i nije mu smetalo šta ima dentjeru, redovito bi popodne ubija oko, na sunce nije izlazija bez špančere, u teretanu nije zalazija jerbo je cili život ora ka konj i doživija zasluženu penziju, ne mirovinu nego penziju, u kojoj je uživa priko 30-est godina.

i sad vi meni recite da je pušenje nezdravo! em sa cigareton nisi sam, em sa ekipon bereš masline, kad sunce više nije tako jako, em poslin branja pojiš tripice, a za marendu pancete, em spavaš ka bubica, jedini je problem šta navečer više nisi zaništa pa odeš rano leč dok šefika gleda život je na vagi.

Post je objavljen 07.11.2017. u 16:37 sati.