VIDEO: izvor Drave

26.01.2018.

Predstavljam vam moj novi video: o izvoru Drave. Jeste zamišljali kako izgleda izvor i gornji tok Drave?



Ova velika evropska rijeka rađa se kao mali izvor u ružičastim stijenama talijanskih Alpa u Južnom Tirolu, u divnom ambijentu lijepih alpskih vrhova.

Potom putuje kroz živopisnu i dugu dolinu Pustertal u Austriji, gdje se pojačava rijekama Isel i Möll, i razlijeva sa slovenskih brda prema srednjoevropskoj Panonskoj nizini.

Pratite me na Instagramu: Instagram
Pratite stranice na Facebooku Wild Croatia
Pretplatite se na moj Youtube kanal

Oznake: Drava, izvor, italija, Austrija, putovanje

Molba!

20.01.2018.

Molba!

Da bih mogao dalje raditi videe, trebam imati 1000 pretplatnika.

Pozivam vas da se pretplatite se na moj YouTube kanal. Svatko tko ima Google, ima i Youtube kanal pa klikom na link u par sekundi možete to napraviti. Osim ako neuključite i zvonce, nikakave obavijesti ili slično vam neće dolaziti.

https://www.youtube.com/user/gsafarek



Hvala unaprijed :)

Oznake: video, film, youtube

Film Ušće Mure

15.01.2018.

Moj prvi film o Hrvatskoj.

Ušće Mure u Dravu jedno je od neprepoznatih prirodnih pozornica u Hrvatskoj. Srce joj čine posljednje očuvane nizinske rijeke u Europi. U njenim prostranim poplavnim šumama, rukavcima i sprudovima žive jeleni, djetlići, vodomari i ostale životinje. Bistre i svježe vode ušća Mure je i predivno kupalište.



Te i ostale draži ove neočekivane divljine u ravnoj Podravini prikazani su u dokumentarnom filmu Ušće Mure – hrvatska Amazona. Posebnu čar filmu daje originalna glazba poznate etno glazbenice Lidije Bajuk.

Film je prikazan na HTV-u.

Pratite me na Instagramu: Instagram
Pratite stranice na Facebooku Wild Croatia
Pretplatite se na moj Youtube kanal

Oznake: Drava, Mura, ušće. legrad, donja dubrava, Podravina, Međimurje, film, Dokumentarni, dokumentarac, rijeke, priroda, voda

Mojih deset najljepših jadranskih otoka

09.01.2018.

Jadranski otoci su jedna od najmarkantnijih hrvatskih obilježja. Kaže se da imamo tisuću otoka, otičića, hridi, škojića…Naša obalna linija iznosi 5835 km, odnosno oko čak 74 % ukupne obale Jadrana. Razlog tome je velika razvedenost obale, rezultat geoloških procesa koji su našu obalu pretvorili u niz uvala, poluotoka i otoka.

Zbog svoje izoliranosti, naši otoci su mnogo bolje sačuvali svoju kako prirodnu, tako i kulturnu baštinu.

Prošao sam gotovo sve naše otoke, na nekima radio i boravio duže vrijeme pa mogu slobodno odabrati svoje favorite. Napravio sam stoga mali video kolaž s deset mojih omiljenih otoka.



Oznake: jadran, more, Jadransko more, otoci, obala, Hrvatska

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.