Phu Quoc, tropski otok u Vijetnamu (VIDEO)

20.01.2023.

Phu Quoc, tropski otok u Vijetnamu, s lijepim pješčanim plažama i toplim morem. To je najveći otok ove zemlje, a vrlo je blizu Kambodže. Otok postaje turistička destinacija, na žalost i sve više žrtva urbanizacije. Ipak, još ima dovoljno prirode

Oznake: Vijetnam

Trebaju li nam vještine preživljavanja u prirodi?

Trebaju li nam vještine preživljavanja u prirodi, popularizirane brojnim TV emisijama? Poslušajte moja iskustva i mišljenje.

Oznake: survival

Ho Chi Minh City, poznatiji kao Saigon (VIDEO)

08.01.2023.

Ho Chi Minh City, poznatiji kao Saigon, centar južnog Vijetnama. To je užurbano i vrući metropolis s desecima tisuća skutera koji krče ulice...

Pogledajte video:

Oznake: Vijetnam, Putovanja

Divovsko stablo! (VIDEO)

03.01.2023.

Tropske kišne šume kriju neka od zaista ogrmnih stabla. Vrsta Tetrameles nudiflora jedna je od njih. Održava se na zemlju preko sustava takozvanog potpornog korijenja. Što je to, poslušajte u videu:

Oznake: šuma, Putovanja

Ban Gioc slap (VIDEO)

31.12.2022.

Ako tražite veličanstveni vodopad od kojeg će vam zastati dah, vodopad Ban Gioc u Cao Bangu u Vijetnamu pravo je mjesto za vas! Spektakularan Ban Gioc, u Kini poznat i kao slapovi Detian, jedan je od najvećih slapova na svijetu. Nalazi se na granici Kine i Vijetnama i nezaobilazno je odredište za svakoga tko želi iskusiti prirodu u njezinom najboljem izdanju.

Oznake: Vijetnam, kina, slapovi, vodopad, Putovanja

Kako da vas ne opljačkaju na putovanjima (VIDEO)

29.12.2022.

Putujem svijetom više od dvadeset godina, a ni jednom me nisu opljačkali i prevarili. Poslušajte moje savjete kako ostati siguran i kako da vas ne opljačkaju na putovanjima.

Ako putujete u strane zemlje, često u daleke i egzotične destinacije, jedna od najvažnijih stvari je ostati siguran, Dakle sačuvati se od džeparenja, pljački, ozljeda, a u krajnjim slučajevima i smrti. To se odnosi putujete li u svojem aranžmanu ili preko agencije.

Detaljne savjete poslušajte u mojem videu:


Isprike na lošem zvuku.

Oznake: Putovanja

Proizvodnja kaučuka na Šri Lanci (VIDEO)

12.12.2022.

Šri Lanka jedna je od tropskih zemalja gdje se i dalje proizvodi kaučuk na ručni način.


Pogledajte na videu kako:

Kaučuk je dugo bio glavni izvozni proizvod Brazila, no Britanci su ga 1873. prokrijumčarili u Aziju – Maleziju, Indiju i Šri Lanku. Raste na nižoj nadmorskoj visini od čaja jer traži više sunca i topline. I baš kao što je šuma ustuknula pred čajem na planinama, tako je i ovdje u nizinama pred gumom.


Istraživanje srednjeg toka rijeke Dobre (VIDEO)

08.12.2022.

Istraživanje srednjeg toka rijeke Dobre, nizvodne od HE Lešće. Tomislav i Šolić i ja smo već sad davne 2011. godine proveslali dolinu Dobre, da bi snimili fotke za knjigu Rijeke Hrvatske.Oznake: rijeka, Dobra

Istraživanje gornjeg toka rijeke Korane (VIDEO)

04.12.2022.


NOVI VIDEO: Istraživanje gornjeg toka rijeke Korane, vrlo nedostupne dijela njenog kanjona. Tomislav i Šolić i ja smo se već sad davne 2009. godine uz pomoć i dopuštenje NP Plitvička jezera spustili u kanjon Korane, da bi snimili fotke za knjigu Rijeke Hrvatske. Sad znate kako nastaju neke od fotografija;)
Tko bi sa mnom ovako?

Oznake: korana

Unutrašnjost Istre (VIDEO)

02.12.2022.

Istra nije poznata samo po obali već i predivnoj unutrašnjosti, od starih fradića i sela, riječica i slapova, šuma...Koliko poznajete unutrašnjost Istre?


Oznake: Istra

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.