deset najboljih nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj

27.01.2022.


Predstavljam novi video: moj odabir deset najboljih nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj! Koji je vaš izbor?

10 najljepših dijelova jadranske obale.

25.01.2022.

Predstavljam novi video: 10 najljepših dijelova jadranske obaleKoji je vaš izbor?

Oznake: Jadransko more

Potraga za dupinima na moćnoj rijeci Mekong (VIDEO)

21.01.2022.

Uputio sam se na moćnu rijeku Mekong u jugoistočnoj Aziji da nađem rijetke slatkovodne dupine.

Mekong je majka rijeka jugoistočne Azije, jedna od najvećih i najznačajnijih svjetskih rijeka. Izvire na Tibetu otkud se spušta kroz dugačku i usku dolinu gotovo 2000km. Ulaskom u Indokinu, teče kroz ravnije područje u nekoliko zemalja da bi se nakon 4350km ulila u Južno kinesko more kroz ogromnu deltu. Rijeka je oduvijek bila hraniteljica ljudi, što ribom, što svojim plodonosnim poplavama i vodama koja su natapale rižina polja.
No, Mekong je i izuzetno važna i za živi, divlji svijet. Mekong i njegova neposredna područja među najbogatijim su na svijetu biološkom raznolikošću. Jedna od tih vrsta je Iravadi dupin, vrsta vodenog sisavca koji obitava i u slatkim vodama.

Oznake: Mekong, Kambodža, dupin

Čudesni Angkor (VIDEO)

12.01.2022.

Angkor je jedno svjetskih čuda, nevjerojatni kompleks palača i hramova u Kambodži, dio njih je progutala džungla.Angkor je prostrani kraljevski kompleks uz gradić Seam Reap. Nekad sjedišta kraljeva moćnog kraljevstava Kmera (ugrubo današnje Kambodže i okolnih područja Indokine), s vremenom su postala zaboravljena osim za lokalne ljude. Vanjskom svijetu ponovo ih je otkrio Francuz Henri Mouhot, za vrijeme francuske kolonijalne vladavine u ovoj zemlji. Tada je to bila veliak senzacija koja je pobudila interes za Angkor.

Pogledajte video:
Više o Angkoru

Oznake: Kambodža, Azija

Martinšćica, Cres (VIDEO)

04.01.2022.

Predstavljam kratak video o Martinšćici, malom mjestu na otoku Cresu.

Oznake: cres

Otok Ist

10.12.2021.

Za vrijeme jedrenja Jadranom, pristali smo u Istu na istoimenom otoku. To je malo mjesto u dubokoj uvali. Plaža je dijelom pješčana, a more plitko. Ovdje nema prevelike gužve, a opet je živo.

Pogledajte kako izgleda:

Oznake: ist, Jadransko

Otok Hvar - NOVI VIDEO

25.11.2021.

Hvar je južnodalmatinski otok, poznat po predivnim kamenim mjestima prepunim povijesti i kulture, lijepim plažama, krajolicima... Jeste bili na Korčuli?


Oznake: hvar, Jadransko more

Jadransko more (NOVI VIDEO)

18.11.2021.


Predstavljam novi video: Jadransko more!

Oznake: Jadransko more

Otok Korčula NOVI VIDEO

14.11.2021.

Predstavljam novi video: otok KorčulaKorčula je južnodalmatinski otok, poznat po predivnom starom gradu, lijepim plažama, krajolicima... Jeste bili na Korčuli?

Oznake: Korčula, Jadransko

Pelješac NOVI VIDEO

04.11.2021.

Predstavljam novi video, o poluotoku PelješacMjesto dobrih plaža, manjih gužvi (ali trebalo je proći taj Neum, no uskoro ga zaobilkazimo ;)), dobrih vina, planinarenje, windsurfinga...Jeste bili na Pelješcu?

Oznake: pelješac

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.