novi video: divlji party u džungli

21.02.2021.

Za vrijeme ekspedicije na egzotičnim i udaljenim Andaanima, iz naše istraživačke stanice na rubu džungle čuli smo neobičnu glazbu iz obližnjeg sela. Domaćini su nas odveli tamo, a onda je uslijedio kulturološki i vjerski spektakl.

Kako je bilo, pogledajte u videu!

Oznake: andamani, Putovanja, ekspedicije

VIDEO: poskok!

19.02.2021.

Napravio sam kratak video o poskoku:

Oznake: zmije, poskok

VIDE: Na divljoj plaži

17.02.2021.


Priča kako smo za vrijeme ekspedicije na Andamanima znali otići na nevjerojatnu lijepu, ali potpuno divlju plažu. Ondje smo provodili najvrućiji dio dana, uživajući u pijeksu, toplom moru, koraljnom grebenu i ostalim ljepotama. I to posve sami, bez ičijeg društva. Sve dokjednog dana nije došao jeda tamnoputi mladić...


Oznake: putovaja, andamani, plaža, ocean

VIDEO: Zavižan zimi

Predstavljam vam novi video: Zavižan zimi

Zavižan je jedan od najpoznatijih dijelova Velebita, naše mitske planine. Divan je u svim sezonama, al možda ga najviše definira duga zima s mnogo snijega, bura i hladnoća. U mirnim danima s plavim nebom, to je zimska čarolija, s predivnim pogledima na sve strane.

U videu možete vidjeti djelić te idile:


Oznake: Velebit, Zavižan, Zima, planine, planinarenje

Nova knjiga: DIVLJA PRIRODA HRVATSKE!

03.02.2021.

Velika mi je čast najaviti svoj novu knjigu: DIVLJA PRIRODA HRVATSKE!

Knjiga na dvjesto strana prikazuje najljepša prirodna područja, životinje i biljke, od močvarnih nizina Panonije, krševitih planina, krških polja, rijeka, sve do naše jadranske obale i podmorja. U knjizi su moje najbolje fotografije iz zadnjih petnaestak godina.Samo za vas vjerne pratitelje prirode, knjiga košta 100 kuna plus poštarina (redovna cijena je 200kn), što je za veliki format knjige i njenu kvalitetu zaista jeftino, no htio sam da knjiga bude široko dostupna. Svi zainteresirani, javite se na goran@safarek.com

Više informacija nađite ovdje:

Oznake: priroda, knjiga

VIDEO: rijeka Bijela koja teče samo zimi

11.01.2021.


Istražite sa mnom zanimljivu rijeku koja teče samo dio godine – rijeka Bijela.

Ova neobična rječica gotovo da je postala sinonim za nestalnost vodotoka u primorskom krškom području. Gotovo je nemoguće proći dijelom Jadranske magistrale kraj Karinskog mora, na nekih 30 kilometara istočno od Zadra, a ne zapaziti krševiti kanjon Bijele rijeke koji dominira krajolikom.

Rijeka izvire iz prostrane pećine u čijoj se dubini i za najžešćih suša može pronaći vode. U kišovito doba godine Bijela rijeka se ruši niz nekoliko velikih slapova od kojih neki sežu i do pet ili šest metara visine. Ljeti je korito suho i bijelo od vapnenca koji rijeka taloži cijelim tokom u obliku sedre. Za pretpostaviti je da je po tome rijeka i dobila ime. Prilika je to da se krene u obilazak kanjona uspinjući se po suhom koritu. Bijela rijeka ulijeva se u Karinsko more.

Pogledajte u videu kako to izgleda:

Oznake: bijela, rijeke

Moj dokumentaracna europski televizijama

31.12.2020.

Nedavno je moj dokumentarac emitiran na njemačko-francuskoj televiziji ARTE.

Film sam napravio nastojeći promovirati prirodu, ali i samu Hrvatsku. Nastojao sam prikazati mnoge skrivene dragulje naše zemlje, što svakako može obogatiti i turističku ponudu i van glavnih turističkih odredišta.

Film će se osim na TV ARTE, dakle u Njemačkoj i u Francuskoj, emitirati i u Italiji i Španjolskoj, a vjerojatno nakon toga i u ostalim europskim zemljama, možda i svjetskim. Veliku pomoć pružila nam je Irena Jelić iz HAVC-a koja je asistirala u distribuciji filma.

TV ARTE je osima za kulturu specijalizirana i za film, a posebno dokumentarce o prirodi i putovanjima.

Film na engleskom jeziku možete pogledati ovdje:


Oznake: rijeke, televizija, film

Mogu li životinje predvidjeti potres?

Danas u teškim danima nakon razornog potresa, nekolikko ljudi pitalo me da li životinje predvidjeti potres?
Od davnina je poznato da se životinje uznemire prij potresa, no da li je to istina? i da li to možem iskoristiti za se zaštitimo?

Pogledajte moj video o tome:Više pročitajte ovdje

Oznake: potres, Petrinja, Životinje

Čarobni Rovinj NOVI VIDEO!!!

16.11.2020.

Predstavljam vam novi video o čarobnom gradu Rovinju :)Ovaj je video snimljen početkom rujna, kada see gužva i vrućina razišla, a more he još toplo.

Oznake: Istra, Rovinj

Istraživanje Ninske Solane - NOVI VIDEO

U ovoj epizodi pokazat ću vam prirodne draži drevnog grada Nina, od strmih obala do lagune i solane:

Oznake: nin

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.