Ban Gioc slap (VIDEO)

31.12.2022.

Ako tražite veličanstveni vodopad od kojeg će vam zastati dah, vodopad Ban Gioc u Cao Bangu u Vijetnamu pravo je mjesto za vas! Spektakularan Ban Gioc, u Kini poznat i kao slapovi Detian, jedan je od najvećih slapova na svijetu. Nalazi se na granici Kine i Vijetnama i nezaobilazno je odredište za svakoga tko želi iskusiti prirodu u njezinom najboljem izdanju.

Oznake: Vijetnam, kina, slapovi, vodopad, Putovanja

Kako da vas ne opljačkaju na putovanjima (VIDEO)

29.12.2022.

Putujem svijetom više od dvadeset godina, a ni jednom me nisu opljačkali i prevarili. Poslušajte moje savjete kako ostati siguran i kako da vas ne opljačkaju na putovanjima.

Ako putujete u strane zemlje, često u daleke i egzotične destinacije, jedna od najvažnijih stvari je ostati siguran, Dakle sačuvati se od džeparenja, pljački, ozljeda, a u krajnjim slučajevima i smrti. To se odnosi putujete li u svojem aranžmanu ili preko agencije.

Detaljne savjete poslušajte u mojem videu:


Isprike na lošem zvuku.

Oznake: Putovanja

Proizvodnja kaučuka na Šri Lanci (VIDEO)

12.12.2022.

Šri Lanka jedna je od tropskih zemalja gdje se i dalje proizvodi kaučuk na ručni način.


Pogledajte na videu kako:

Kaučuk je dugo bio glavni izvozni proizvod Brazila, no Britanci su ga 1873. prokrijumčarili u Aziju – Maleziju, Indiju i Šri Lanku. Raste na nižoj nadmorskoj visini od čaja jer traži više sunca i topline. I baš kao što je šuma ustuknula pred čajem na planinama, tako je i ovdje u nizinama pred gumom.


Istraživanje srednjeg toka rijeke Dobre (VIDEO)

08.12.2022.

Istraživanje srednjeg toka rijeke Dobre, nizvodne od HE Lešće. Tomislav i Šolić i ja smo već sad davne 2011. godine proveslali dolinu Dobre, da bi snimili fotke za knjigu Rijeke Hrvatske.



Oznake: rijeka, Dobra

Istraživanje gornjeg toka rijeke Korane (VIDEO)

04.12.2022.


NOVI VIDEO: Istraživanje gornjeg toka rijeke Korane, vrlo nedostupne dijela njenog kanjona. Tomislav i Šolić i ja smo se već sad davne 2009. godine uz pomoć i dopuštenje NP Plitvička jezera spustili u kanjon Korane, da bi snimili fotke za knjigu Rijeke Hrvatske. Sad znate kako nastaju neke od fotografija;)
Tko bi sa mnom ovako?

Oznake: korana

Unutrašnjost Istre (VIDEO)

02.12.2022.

Istra nije poznata samo po obali već i predivnoj unutrašnjosti, od starih fradića i sela, riječica i slapova, šuma...Koliko poznajete unutrašnjost Istre?


Oznake: Istra

Mistični hram Bayon u Kambodži (VIDEO)

Mistični hram Bayon u Kambodži dio je kompleka Angkor, spleeta kraljevskih građevina i hramova. Bayon je hinduistički hram, čudo graditeljstva.

Pogledajte video:

Oznake: Kambodža

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.