Mistični hram Bayon u Kambodži (VIDEO)

02.12.2022.

Mistični hram Bayon u Kambodži dio je kompleka Angkor, spleeta kraljevskih građevina i hramova. Bayon je hinduistički hram, čudo graditeljstva.

Pogledajte video:

Oznake: Kambodža

istraživanje drevnih ruševina u džungli Agkora (NOVI VIDEO)

08.03.2022.

Poštovani,

predstavljam novi video: istraživanje drevnih ruševina u džungli Agkora

Angkor je jedno svjetskih čuda, nevjerojatni kompleks palača i hramova u Kambodži, dio njih je progutala džungla. Jedan od tih drevnih hramova usred džungle je Preah Khan kojeg sam propao u ovom videu.

Oznake: Kambodža, Azija

Potraga za dupinima na moćnoj rijeci Mekong (VIDEO)

21.01.2022.

Uputio sam se na moćnu rijeku Mekong u jugoistočnoj Aziji da nađem rijetke slatkovodne dupine.

Mekong je majka rijeka jugoistočne Azije, jedna od najvećih i najznačajnijih svjetskih rijeka. Izvire na Tibetu otkud se spušta kroz dugačku i usku dolinu gotovo 2000km. Ulaskom u Indokinu, teče kroz ravnije područje u nekoliko zemalja da bi se nakon 4350km ulila u Južno kinesko more kroz ogromnu deltu. Rijeka je oduvijek bila hraniteljica ljudi, što ribom, što svojim plodonosnim poplavama i vodama koja su natapale rižina polja.
No, Mekong je i izuzetno važna i za živi, divlji svijet. Mekong i njegova neposredna područja među najbogatijim su na svijetu biološkom raznolikošću. Jedna od tih vrsta je Iravadi dupin, vrsta vodenog sisavca koji obitava i u slatkim vodama.

Oznake: Mekong, Kambodža, dupin

Čudesni Angkor (VIDEO)

12.01.2022.

Angkor je jedno svjetskih čuda, nevjerojatni kompleks palača i hramova u Kambodži, dio njih je progutala džungla.Angkor je prostrani kraljevski kompleks uz gradić Seam Reap. Nekad sjedišta kraljeva moćnog kraljevstava Kmera (ugrubo današnje Kambodže i okolnih područja Indokine), s vremenom su postala zaboravljena osim za lokalne ljude. Vanjskom svijetu ponovo ih je otkrio Francuz Henri Mouhot, za vrijeme francuske kolonijalne vladavine u ovoj zemlji. Tada je to bila veliak senzacija koja je pobudila interes za Angkor.

Pogledajte video:
Više o Angkoru

Oznake: Kambodža, Azija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.