Nova knjiga: Iz dnevnika istraživača

31.03.2022.

Poštovani, ponosno Vam predstavljam vam moju najnoviju knjigu: IZ DNEVNIKA ISTRAŽIVAČA



Pridružite se kroz 272 stranice istraživanjima i avanturama Gorana Šafareka kroz tropska područja Azije, Afrike i Latinske Amerike u putopisnoj knjizi koja uz fantastične opise ovih divljih krajeva donosi i atraktivne fotografije.


Tko nije barem jednom sanjao kako se kao istraživač probija kroz neprohodne džungle, drevne ruševine i upoznaje život izoliranih plemena? No, malo je onih koji su taj san istinski proveli u djelo. Turisti hodaju utabanim stazama, kojima su već milijuni prošli prije njih, a profesionalni putnici otišli su tek korak dalje, često uz dramatična pretjerivanja.

Goran Šafarek imao je privilegiju istinski ostvariti taj san. Daleko od tih utabanih turističkih staza provodio je mjesece na znanstvenim istraživanjima sa svrhom i ciljem, na nekim od najegzotičnijih i najdivljijih mjesta na svijetu. U njegovim svjetskim avanturama otkriveno je i više vrsta dotad nepoznatih životinja.



Goran Šafarek je biolog, pisac, fotograf i snimatelj. Diplomirao je i radio na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Sudjelovao je u znanstvenom i stručnom istraživanju kako Hrvatske tako i tropskih krajeva. Goran se posvetio i zaštiti prirode, a posebice rijeka. Autor je brojnih popularnih članaka u renomiranim časopisima poput Meridijana i National Geographica, a napisao je i devet knjiga o prirodi. Snimio je i nekoliko dokumentarnih filmova koji su prikazani na više televizija u Hrvatskoj i Europi te radio za slavni BBC i Nat Geo Wild.

Knjigu možete nabaviti za 80kn+10kn poštarina, javite se na goran@safarek.com ako ste zainteresirani.



Oznake: ekspedicije, Putovanja

Pazin - VIDEO

Poštovani, predstavljam novi video: Pazin

Pazin je grad u središnjoj Istri s poznatim kaštelom, jamom, Pazinčicom... Ispalti se stati u njemu na putu do more ili još bolje, ciljano ga obići.


Oznake: Istra, Pazin

istraživanje drevnih ruševina u džungli Agkora (NOVI VIDEO)

08.03.2022.

Poštovani,

predstavljam novi video: istraživanje drevnih ruševina u džungli Agkora

Angkor je jedno svjetskih čuda, nevjerojatni kompleks palača i hramova u Kambodži, dio njih je progutala džungla. Jedan od tih drevnih hramova usred džungle je Preah Khan kojeg sam propao u ovom videu.

Oznake: Kambodža, Azija

Rijeka Krupa

01.03.2022.

Pogledajte novi video: Istraživanje podvodnog svijeta rijeke Krupe

Oznake: Krupa

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.