Draganu Džajiću rodjendan
[ # ]

dzajic

Najpoznatiji srpski pritvorenik, bivši predsednik Crvene zvezde i najbolji fudbaler sa ovih prostora u proteklom veku, Dragan Džajić, u petak je napunio 62 godine.

Džaja rodjendan "proslavlja" na VMA, gde je 23. aprila iz Centralnog zatvora prebačen na lečenje zbog problema sa kičmom i bešikom.

Dragan Džajić je u petnaestoj godini postao član Crvene zvezde. Kada je stigao do prve selekcije juniora, samo šest meseci kasnije prebačen je u prvi tim. Aleksandar Obradović mu je ukazao šansu 6. maja, kada je debitovao u meču protiv titogradske Budućnosti s nepunih 17 godina.

Već u narednoj sezoni osvojio je prvu šampionsku titulu i postao predvodnik nove generacije, koja je tri puta uzastopno (1968, 1969. i 1970), i još jednom 1973, osvajala titulu najboljih u prvenstvu Jugoslavije i četiri Kupa Jugoslavije.

U nacionalnom timu debitovao 17. juna 1964. u Beogradu, u meču protiv Rumunije (1:2).

Dve sezone (1975. i 1976) proveo je u Bastiji, gde je za francuskog prvoligaša odigrao 80 mečeva, vratio se u Beograd i u Crvenu zvezdu, čiji je dres poslednji put nosio 28. maja 1978. u Mostaru.

Od reprezentacije se oprostio 16. septembra 1979, u prijateljskom meču protiv Argentine (4:2) na Marakani. Za Crvenu zvezdu je odigrao rekordnih 590 mečeva, postigao 287 golova (od toga 305 prvenstvenih mečeva i 113 golova). Za reprezentaciju je igrao ukupno 85 puta.

Džajić je 1979. godine preuzeo funkciju tehničkog direktora Crvene zvezde, a 1998. godine izabran je za predsednika kluba. Na čelu Zvezde nalazio se do 2004. godine, kada se zbog zdravstvenih problema povukao sa tog mesta.

Fudbalski savez Srbije i Crne Gore ga je 2003. izabrao za najboljeg igrača države u proteklih 50 godina.

Trojica bivših funkcionera Crvene zvezde Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković uhapšeni su 5. februara zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojili više od pet miliona evra u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Gorana Drulića u špansku Saragosu.

Sud je u medjuvremenu proširio istragu protiv Džajića i Cvetkovića zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 3,5 milipna maraka od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko.

Istraga je drugi put proširena protiv Džajića i Marinkovića, zbog sumnje da su od transfera fudbalera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Okružno tužilaštvo podnelo je 17. aprila sudu treći zahtev za proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i u vezi sa transferom Perice Ognjenovića u madridski Real.

30.05.2008. ...14:31 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Evropa pod nogama
[ # ]

91

Došao je i taj dan, 29. maj 1991. godine. Finale Kupa Šampiona. Fudbaleri Crvene zvezde stigli su u Bari čak nedelju dana ranije, da pobegnu od svih i na miru, u izolaciji, pripreme za utakmicu generacije. Ali nisu imali lak san. Svakodnevno su pravili taktiku, složeno, trener Ljupko Petrović i igrači. Do detalja su analizirali igru francuskog šampiona i razmišljali kako mu se najbolje suprostaviti. Na kraju su svi došli do istog zaključka: bolje je igrati malo zatvorenije.

„To niko nije očekivao od nas, jer smo pre toga, svesni kvaliteta koji posedujemo, uvek težili da igramo ofanzivno, da stvaramo puno šansi i da postignemo gol više od protivnika. Međutim, ovo je bilo finale, prilika koja vam se jednom pruža u karijeri. Mogli smo da igramo otvoreno i da izgubimo, ali smo se odlučili za malo zatvoreniju varijantu i pobedili – kaže golman Stojanović, junak finalnog susreta, ne samo zbog odbranjenog penala, već i svih prethodnih intervencija tokom svih 120 minuta podređena igre.

Isto su razmišljali i ostali zvezdini igrači. Taktika je bila sačuvati mrežu, prvi put ove sezone.
„Jeste, prvi put, ali se pokazalo ispravno. Tačno je da su Francuzi imali terensku inicijativu, međutim, na kraju su izgubili. I danas mislim da je to bila dobra taktika. Da smo igrali nekako drugačije, ko zna kako bi prošli“, smatra Slobodan Marović, koji je te finalne večeri bio zadužen za glavnog kreativca igre Olimpika, engleskog asa Krisa Vodla.

Ostaće zapamćen dijalog iz Zvezdine svlačionice kad je Dragiša Binić upitao pre meča:
„Pa kako ćemo da ih pobedimo ako ne budemo dali gol?“
„Lepo, odgovorio je Ljupko Petrović. – Igraćemo 0:0, a kad se budu izvodili penali Dika će jedan da odbrani i pobedićemo!“

Tako i bi. Stojanović je zaustavio prvi šut Amorosa i do kraja su svi pogađali u mrežu.
Kad je Darko Pančev trebao da izvede peti jedanesterac, vreme kao da je za trenutak stalo.
Sekundi kao večnost...
„Čekao sam da vidim na koju će stranu krenuti golman Olmeta, ali je on predugo stajao mirno. Na kraju mu je klecnulo koleno i to mi je bio dovoljan znak. Zategao sam nogu i pogodio cilj“, prepričavao je odlučujući penal Darko Pančev.

Kad se lopta zakoprcala u mreži, usledilo je neopisivo slavlje. „Sveti Nikola“, stadion u Bariju, i sve posle toga, bilo je obojeno u crveno-belo.
„Kad se samo setim atmosfere, tih ljudi na trajektu, njihove radosti, pa dočeka u Beogradu, sve je bilo nezaboravno“, prepričava Ilija Najdoski, koji je u Bariju potpuno neutralisao najopasnijeg francuskog strelca, Žan-Pjer Papena.
„Mi smo ljudima bili lek, dolazili bi na stadion da zaborave svoje probleme i uživaju u fudbalu.“


CRVENA ZVEZDA – OLIMPIK MARSEJ 0:0 ( penalima 5:3)

Bari, 29. maj 1991.
Sudija: Tulio Laneze (Italija). Stadion: Sveti Nikola. Gledalaca: 50 000.
Strelci iz jedanaesteraca: Prosinečki, Binić, Belodedić, Mihajlović, Pančev (Crvena zvezda),
Kazoni, Papen, Mozer (Olimpik).

CRVENA ZVEZDA : Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević (Stošić), Binić.

OLIMPIK MARSEJ : Olmeta, Amoros, Di Meko (Stojković), Boli, Mozer, Kazoni, Žermen, Vodl, Papen, Abedi Pele, Furnije (Verkris).

...03:12 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Obeležena 17-godišnjica Barija
[ # ]

Photobucket

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je u četvrtak 17. godišnjicu od osvajanja titule prvaka Evrope. "Osvajanje tadašnjeg Kupa evropskih šampiona je vrhunac istorije fudbalskog kluba Crvena zvezda. Taj tim se stvarao pet godina, a ne kao što sada pokušavamo da radimo, godinu ili šest meseci", rekao je tadašnji Zvezdin trener Ljupko Petrović.

"Država je, međutim, tada bila veća, a mi smo uspeli da dovedemo najbolje. Ubeđen sam da bi, da nije došlo do raspada stare Jugoslavije, Zvezda u tom periodu osvojila još nekoliko evropskih titula", dodao je Petrović.

Crvena zvezda je do titule šampiona Evrope došla pošto je 29. maja 1991. godine na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju posle boljeg izvođenja penala pobedila Olimpik iz Marselja.

Pobednika je odlučio penal koji je golman Zvezde Stevan "Dika" Stojanović, sadašnji savetnik predsednik kluba, odbranio Manuelu Amorosu.

"Sećate se sigurno svi da je 'Dika' u prethodnom meču sa Bajernom u polufinalu primio onaj gol kroz noge. Ali, ja sam mu rekao da je dobar i pošten čovek i da će u finalu biti najbolji igrač. I bio je", kazao je Petrović.

On je izrazio žaljenje što svečanosti na klupskom stadionu nisu prisustvovali tadašnji čelnici kluba Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, koji su pritvoreni zbog finansijskih malverzacija, kao i dugogodišnji član "crveno-belih", preminuli Zoran "Žota" Antonijević.

Žaljenje je izrazio i predsednik kluba Toplica Spasojević, koji je rekao da se nada da će "arhitekte istorijskog uspeha Zvezde" uskoro biti pušteni na slobodu.

Spasojević je dodao i da slavna prošlost kluba mora da bude smernica za dalji rad.

"Verujem da ćemo u prelaznom roku koji sledi dovesti prave akvizicije i stvoriti jak tim za sledeću sezone. Čestitam ekipi na sezoni koju su završili bez poraza, ali neke utakmice smo jednostavno morali da dobijemo", kazao je Spasojević.

Svečanost je završena uručivanjem prigodnih nagrada Vladici Popoviću, koji je kao trener Zvezdu doveo do titule prvaka sveta, najboljim članovima omladinskog pogona i sponzorima kluba.

...03:09 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Bunja: Nisam razgovarao sa Stoičkovim!
[ # ]

Photobucket

Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević negirao je u četvrtak da je pregovarao sa Bugarinom Hristom Stoičkovim, ili bilo kojim drugim trenerom, o dolasku na klupu trofejnog srpskog kluba.

"Pišite slobodno da sam u Sofiji, ali to su potpune neistine, čiste gluposti i izmišljotine. Trener Zvezde je Aleksandar Janković", rekao je vidno iznervirani Bunjevčević okupljenim novinarima na Marakani.

On je ponovio da će upravni odbor kluba sledećeg petka analizirati tek završenu sezonu i posle toga doneti odluku o daljim potezima.

"Svakodnevno razmišljamo o pojačanjima, ali molim vas za barem pet-šest dana strpljenja. Pustite Jankovića da se na miru priprema za novu sezonu", kazao je Bunjevčević i potom novinarima okrenuo leđa, ne želevši da odgovara na pitanja.

MONDO je u sredu uveče objavio da je Stoičkov u beogradskom restoranu "Pjetro del oro" razgovarao sa menadžerom Zoranom Stojadinovićem i nekadašnjim fudbalerom Zvezde Jovanom Stankovićem.

Predsednik crveno-belih Toplica Spasojević je u izjavi agenciji Beta rekao da nema pregovora sa Bugarinom i da će odluku o ostanku Jankovića ili dolasku nekog drugog trenera doneti upravni odbor.

Pošto do narednog petka ima još dosta vremena, realno je očekivati da će posle Stoičkova i Holanđanina Brandsa u prvi plan "iskočiti" još neki kandidat za klupu Zvezde.

Ipak, današnja izjava Bunjevčevića predstavlja do sada najkonkretniju podršku aktuelnom šefu struke...

...03:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

AJ: "Moj izveštaj ništa ne menja"
[ # ]

sasa jankovic

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković najavio je da će upravi kluba u ponedeljak podneti izveštaj o završenoj sezoni, ocenivši da to neće uticati na odluku ko će naredne sezone predvoditi ekipu.

"Trenutno je bespredmetno razgovarati o tome, verovatno bi bilo neprijatno i meni i vama, novinarima. Svi znamo da se trenutno razgovara na svim trenerskim 'frontovima'. Čekali smo do sada stav kluba, sačekaćemo još malo", rekao je Janković na konferenciji za novinare u četvrtak.

On je ocenio da, iako je u ovoj sezoni bilo i dobrih stvari, nedostatak trofeja upravi daje za pravo da razmišlja o novom treneru.

Janković je, međutim, podsetio da je prošle sezone na sličan način iz Zvezde otišao Boško Đurovski, iako je osvojio i prvenstvo i kup!

"Zapitajmo se da li osvajanje trofeja uopšte utiče na tu odluku. Prošle godine su u kombinaciji bili Alberto Zakeroni, Paolo de Kanio, Hektor Kuper, kao i Žan Tigana, dežurni favorit (menadžera) Ranka Stojića", kazao je Janković.

Beogradom se u sredu uveče munjevito pronela vest da predstavnici crveno-belih pregovaraju sa Bugarinom Hristom Stoičkovim.

U štampi se "licitira" imenima Italijana Zakeronija i Kostakurte, Francuza Tigane i Engleza Hodla, ali je predsednik kluba Toplica Spasojević negirao te navode.

"Zapitajmo se zašto poslednjih 16 godina nismo uradili ništa značajnije na evropskoj sceni? Kada smo poslednji put sa istom bazom igrača završili jednu i počeli novu sezonu? Kvalifikacije za evropska takmičenja praktično se održavaju pre početka nove sezone", rekao je trener Zvezde.

Janković je dodao da on ne može biti odgovoran za, po opštem mišljenju, loše odrađen posao u letnjem prelaznom roku, jer tada nije bio u klubu.

"Kada sam u vrlo teškom i turbulentnom periodu, u kojem Zvezda nije imala ni trenera ni predsednika, došao u klub, svi su se pitali zašto Franklin Salas ne igra. Nedugo zatim, to pitanje više niko nije postavljao. Svi su se pitali zašto je on najskuplji igrač u istoriji Crvene zvezde", rekao je Janković.

"U Srbiji i dalje dovedemo igrača i prvi put dođemo na trening, da vidimo kakav je. Takvo razmišljanje je daleko od evropskog. Ne dovodi se igrač na osnovu forme u sadašnjem klubu, već na osnovu procene koliko će u budućnosti moći da igra".

Trener Zvezde naveo je primer Mančester junajteda, koji je sprskog reprezentativca Nemanju Vidića pratio duži vremenski period.

"Mančester je Vidića gledao 30 puta uživo i ispitivao Vidićevu prošlost čak i u rodnom Užicu, stvorio sliku o njemu kao čoveku. To je strategija, što je pojam kojim mi lako baratamo, ali ne znam da li ga zaista razumemo".

Zvezda je u zimskom prelaznom roku dovela Marka Blažića, Pavla Ninkova i Ivana Tričkovskog.

"Za njih trojicu ja garantujem, jer verujem da će u budućnosti moći da igraju u bilo kojoj evropskoj ligi. Želeli smo i Gojka Kačara, Princa Tagoea i Žoao Karlosa iz Lokerena, ali nismo uspeli", zaključio je mladi stručnjak.

...02:57 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Stoičkov u Zvezdi?
[ # ]

stoickov

Slavni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov, nekadašnji selektor nacionalnog tima i trener nekoliko klubova u Španiji, doputovao je u sredu u Beograd, i u restoranu "Pjetro del Oro" razgovarao sa menadžerom Zoranom Stojadinovićem i bivšim fudbalerom Crvene zvezde, Jovanom Stankovićem.

Prema informaciji koja je procurila iz Ljutice Bogdana 1, a koju plasiraju i španski i bugarski mediji, Stoičkov bi trebalo da pregovara sa čelnicima Crvene zvezde oko preuzimanja ekipe. Prema istim izvorima kontakti postoje već nekoliko nedelja.

Predsednik crveno-belih, Toplica Spasojević je u izjavi za "Betu" negirao da pregovara sa Bugarinom.

"Sledeće nedelje ćemo imati sednicu Upravnog odbora na kojoj ćemo analizirati učinak u završenoj sezoni i doneti odluke o daljim potezima. Želim da apsolutno poštujemo proceduru, ceo Upravni odbor mora da odlučuje o sudbini kluba", rekao je Spasojević.

"Mnogo trenera se samoreklamira preko Zvezde, sami sebi dižu cenu", dodao je predsednik Zvezde.

Sportski direktor Goran Bunjevčević nije bio dostupan za komentar.

29.05.2008. ...02:01 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Sa „Marakane“ odlazi tim i po
[ # ]

jestro

Ako je suditi po nezadovoljnima ili uvređenima u ekipi Aleksandra Jankovića, u Crvenoj zvezdi će i ovog leta biti velika rasprodaja fudbalera. Predsednik tima sa „Marakane“ Toplica Spasojević najavio je rastanak sa igračima koji više nisu motivisani da nose crveno-beli dres, kao i onima koji se nisu snašli u ekipi vicešampiona Srbije, a njih je gotovo cela jedanaestorka.

Prvi na spisku za prodaju je kapiten Dejan Milovanović, za kojeg su zainteresovani Sampdorija, grčki trio - Olimpijakos, Panatinaikos, PAOK... On je najstariji igrač po stažu u Crvenoj zvezdi, prvi profesionalni ugovor je potpisao još 9. januara 2001, ali tek sada je stigao do statusa A reprezentativca, što je velika šansa da se na njemu zaradi. Drugi koji će u inostranstvo, najverovatnije u Francusku, takođe je Zvezdino dete, Dušan Basta. On je od 17. avgusta 2002. na platnom spisku crveno-belih, za to vreme je dobio i izgubio reprezentativni status, što samo potvrđuje njegovu želju za odlaskom. Slično je i sa Segundom Kastiljom, Ekvadorac je prošle godine imao dogovor sa Juventusom, koji se nije realizovao, posle čega on ni izbliza ne prikazuje prošlogodišnje partije. S druge strane, Ibrahim Gaj na terenu daje razlog da se veruje kako mu je ove dve godine lepo u Beogradu i da ne razmišlja o selidbi.

- Gaju ćemo ponuditi novi ugovor iako smo svesni da on ima finansijski atraktivne ponude iz inostranstva. Kastilja bismo rado zadržali, ali male su šanse za to - izjavio je sportski direktor Zvezde Goran Bunjevčević.
Ognjen Koroman kaže da ima ponude iz Nemačke i Južne Koreje, ali da bi ostao ako mu se revidira ugovor, potpisan u februaru 2007. Nenad Milijaš je na udaru Majorke, dve i po godine je na „Marakani“ i vreme za rastanak se približilo, pogotovo ako se isplati. Golman Ivan Ranđelović sa 33 godine je najiskusniji, u Zvezdi je sedam sezona i na „Marakani“ se ozbiljno razmišlja da njegov dres preuzme 10 godina mlađi Boban Bajković. Poljak Gžegorž Bronovicki razmišlja o predstojećem EP i ni na kraj pameti mu nije Crvena zvezda, pa je još pre mesec dana nagovestio da se neće vratiti u Srbiju. Uprava crveno-belih neće praviti smetnje pri odlasku ni Ernanu Barkosu, Vladimiru Đorđeviću, Nikoli Trajkoviću, pa ni Nenadu Jestroviću, iako je prvi strelac lige sa 13 pogodaka.

...01:58 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda teško sa Lajonsima
[ # ]

kosarka

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Lajonse 96:94, u utakmici 13. kola Svislajon Superlige Srbije, i tako praktično obezbedili četvrto mesto koje vodi u plej-of. Najzaslužniji za pobedu Zvezde bio je Vujadin Subotić, koji je postigao 22 poena, a u finišu meča bio je precizan sa linije za slobodna bacanja. Dobru partiju pružio je i Omar Kuk sa 21 poenom. Branko Jorović predvodio je Lajonse sa 21 poenom, a jedan poen manje postigao je Vladislav Dragojlović.

Zvezda sada ima skor od osam pobeda i tri poraza, dok su Lajonsi šesti na tabeli sa skorom 3-10. Zvezda u poslednjem kolu igra sa Vojvodinom u Novom Sadu, i samo ukoliko izgubi sa više od 16 poena razlike tim Milana Škobalja neće igrati u plej-ofu.

Crvena zvezda - Lajons 96:94

Crvena zvezda: Milošević, Krasnić, Stiven Marković 11, Kikanović 13, Kuk 21, Kovač 10, Raičević 12, Lekić 1, Subotić 22, Cvetković, Šlivančanin, Bakić 6.
Lajons: Tomašević, Vlašković 8, Vukadinov 5, Radovan Marković 16, Jovanović, Kasabašić, Mijatović, Jorović 21, Jelencih, Aleksić 16, Maldenović 8, Dragojlović 20.

...01:57 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Promocija replike dresa iz Barija
[ # ]

dika

U Medija centru, danas je održana promocija replika dresova iz Barija, u kojima je Fudbalski klub Crvena zvezda osvojio Kup Evropskih Šampiona. Dresovi će se naću u prodaji od sutra, a mogu se kupiti u „Red Star Shop"-u na zapadnoj tribini našeg stadiona.

Direktor Marketinga Fudbalskog kluba Crvena zvezda, otkrio je da to neće biti jedina akcija koja će se dešavati u narednim danima.

„Ovu godinu nažalost obeležavamo, u odsustvu ljudi koji su jako puno doprineli da Crvena zvezda osvoji Evropu. Zbog njih, ali i zbog budućih šampiona, imamo veliku obavezu da ovaj datum obeležimo na dostojanstven način i da učinimo što više na promociji ovog velikog uspeha Crvene zvezde, kako bi generacije koje dolaze imale veliki motiv i želju da nastave da idu tim putevima.
U sklopu obeležavanja sedamnaestogodišnjice, kao i početka rekonstrukcije stadiona Crvene zvezde koja počinje u narednim danima, omogućeno je navijačima da kupe busen trave sa Marakane, a sav prihod od toga će ići u razvoj Omladinske škole. I ta akcija, počinje u četvrtak 29. maja ispred „Red Star Shop-a“, a limitirana serija će se prodavati samo 4 dana, tačnije do kraja nedelje.“

Dragan Novaković, Direktor kompanije „Zvezda Forever“, koja je zadužena za promociju i prodaju opreme sa obeležjima našeg Kluba, objavio je da će sutrašnja promocija biti održana u 14 časova u „Red Star Shop-u“, gde će svi prisutni imati priliku da kupe repliku dresa, ali i da vide repliku pehara iz Barija.

„Želim da istaknem, veliko zadovoljstvo što imamo priliku da učestvujemo u ovom poduhvatu, koji predstavlja podsećanje na najveći uspeh u istoriji našeg Kluba. Od kada postoji naša kompanija ovo predstavlja najveću akciju, u kojoj smo imali priliku da stupimo u kontakt sa svim ljudima koji su 1991. godine, učestvovale u istorijskom finalu. Svi oni, preko Dike Stojanovića pa do Prosinečkog, Savićevića, Binića i trenera Ljupka Petrovića, ali i svi ostali, istakli su veliko zadovoljstvo i podršku da se na ovaj način obeleži 17 godina od Barija.
Sem „Red Star Shop-a“ na Marakani, dres se može kupiti i u prodavnici u Kralja Milana, kao i preko oficijalnih sajtova Kluba i Delija. Sledeće nedelje će krenuti i prodaja širom Srbije.“

Kapiten generacije koja je trijumfovala na stadionu Sveti Nikola, Stevan Dika Stojanović, istakao je zadovoljstvo što je imao priliku da učestvuje u ovoj akciji i da ipak za sutrašnji dan ostavlja utiske i podsećanje na 29. maj 1991.

„Drago mi je što sam bio deo tima koji je sproveo ovaj poduhat, kojim obeležavamo sedamnaestogodišnjicu trijumfa u Bariju. Uspeli smo da kontaktiramo sve igrače koji su igrali 1991. godine i svi su sa oduševljenjem dali svoju saglasnost da se njihov potpis nađe na ovom dresu.
Sa svim bivšim saigračima sam u kontaktu, kao i sa trenerom Ljupkom Petrovićem koji će sutra biti sa nama.“

...01:54 [ Komentari (0) ] Isprintaj

CZ predstavlja replike dresova
[ # ]

dres

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je repliku dresova u kojima su "crveno-beli" 1991. godine osvojili titulu evropskog šampiona. Na dresovima se nalaze potpisi svih igrača koji su osvojili prvu titulu pobednika Kupa šampiona za našu zemlju, a fudbalere je na skupu predstavljao kapiten Stevan Dika Stojanović, koji je u Bariju podigao pobednički pehar. Crvena zvezda je 29. maja 1991. na stadionu Sveti Nikola posle boljeg izvođenja penala osvojila titulu prvaka Evrope u meču protiv Olimpika iz Marseja.

Svečanost na kojoj će biti obeležen taj značajan jubilej zakazana je za četvrtak, kada će se akteri finalnog meča podsetiti na taj slavni datum u istoriji beogradskog kluba.

Replika dresova u kojima su igrači Crvene zvezde osvojili evropski naslov već od srede će se naći u prodajnim objektima kluba. Kako je najavljeno, u prodaji će se od četvrtka do nedelje na jednom prodajnom mestu naći i delovi travnjaka sa "Marakane", a prihod od toga je namenjen za finansiranje omladinske škole Crvene zvezde.

Prema rečima direktora klupskog marketinga Stefana Ivanovića, za koji dan će početi rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde, a između ostalog će biti napravljen i novi travnati tepih.

Nova sezona za "crveno-bele" počeće prvim kolom kvalifikacija za Kupa UEFA. Za 27. juni zakazan je žreb, a prvu utakmicu u tom takmičenju Crvena zvezda će igrati 17. jula.

...01:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Koroman:Ostajem,uz izmene ugovora
[ # ]

ognjeni

Posle dve uzastopne "duple krune", fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez trofeja u sezoni 2007/08. Rukovodstvo kluba iz Ljutice Bogdana već pravi planove za narednu sezonu, a jedna od glavnih tema u prelaznom roku biće status po svim ocenama najboljeg Zvezdinog fudbalera ove sezone Ognjena Koromana. Koroman je u izjavi za "Sport" istakao da je imao ponude iz inostranstva, ali i da očekuje razgovor sa rukovodstvom Crvene zvezde oko korekcija ugovora, posle čega će znati da li ostaje ili napušta "Marakanu".

"Imam ponude iz Nemačke i Koreje, ali ne žurim u inostranstvo. Za dobre uslove bih otišao, ali ne i po svaku cenu. Voleo bih da kompletna ekipa ostane na okupu, mada znam da je to nemoguće. Očekujem razgovor sa rukovodstvom kluba oko korekcija ugovora i tek posle toga ću znati kakvi su mi planovi", rekao je Koroman.

Od povratka u srpski fudbal početkom 2007. godine, Koroman je više puta izrazio nezadovoljstvo stanjem u srpskom fudbalu, a situacija ni sada nije ništa bolja.

"Imam mnogo prljavih stvari, imam utisak da gore ne može da bude. Vreme je da se država uključi u rešavanje, jer problemi iz prvenstva mogu da se odraze i na reprezentaciju."

Crvena zvezda je sezonu završila na drugom mestu, i igraće u kvalifikacijama za Kup UEFA. Okupljanje pred sezonu 2008/09 zakazano je za 23. jun, a pripreme će biti obavljene u Austriji i najverovatnije Sloveniji. Utakmice prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA na programu su 17. i 31. jula.

27.05.2008. ...16:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezdu ću dovesti u red
[ # ]

Toplica Spasojevic

Crvena zvezda poslednji put je ostala bez ijednog trofeja u domaćem prvenstvu pre tri godine, ali je taj neuspeh kompenzovala već narednih sezona, kada je imala potpunu dominaciju.

Crveno-beli unutar kluba nikad nisu imali toliko problema kao sada, pa su oni i uticali na krajnji ishod trke sa Partizanom. Komšije su osvojile duplu krunu posle 14 godina, a takav ishod, prema rečima predsednika Crvene zvezde Toplice Spasojevića, mogao je da se nasluti i jesenas.

- Titula je izgubljena na početku prvenstva, kada je stvoren zaostatak za Partizanom od osam bodova. Dugo je Zvezda bila bez predsednika posle ostavke Dragana Stojkovića, čak dva i po meseca... Odvedeni su ključni zaposleni (Zoran Damjanović, prim. aut.), pa se to što se dešavalo sa legendama kluba Draganom Džajićem i Vladimirom Cvetkovićem, a to ništa dobro nije moglo da donese klubu. Ne želim da pronalazim opravdanja, samo podsećam na proteklo vreme. Ja sam kao veliki zvezdaš, došao da pomognem da se klub dovede u red. Igrači su izdržali pritisak, a posebno je teško kada morate da jurite rezultat i zavisite od drugih, što je nas pratilo mesecima - rekao je za „Blic“ Toplica Spasojević.

Neki od njih, poput Dušana Baste ili Dejana Milovanovića, najavili su odlazak?
- I trener Aleksandar Janković i svi fudbaleri će se naći pod lupom. Moramo da utvrdimo koji igrači su nedovoljno motivisani da nose dres Zvezde. Znate kako, kad igrač 10 godina provede u jednom klubu, a pri tom njegova generacija već odavno igra u inostranstvu, mora doći do zasićenja. Realno je da oni sada sebe vide u drugim ekipama i razumemo njihove motive. Ne, ne otpisujemo nijednog fudbalera, u šta uključujem i trenera, nego postoji savet kluba pa će se o tome uskoro razgovarati. U svakom slučaju, nema prelamanja preko kolena, Zvezda je veliki klub i o svemu će se podrobno razmišljati posle analize sezone.

Zvezda je naš najtrofejniji klub, a ove sezone je ostala bez ičega?
- Dešava se i to... Analiziraćemo sezonu na sednici Upravnog odbora, najverovatnije sledeće nedelje. Čestitam Partizanu na duploj kruni i želim im mnogo uspeha u Ligi šampiona. Mi smo ušli u rekonstrukciju kluba, tehničku i organizacionu, a igračka nam tek predstoji. U organizacionom smislu to je modernizacija stadiona po svim parametrima, srediće se i glavni teren, fudbalski pogon. Za promene u igračkom kadru zadužen je sportski direktor, koji će dati predloge, a onda ćemo svi zajedno videti šta je pravo rešenje i kako da ostvarimo uspešne rezultate, da li je to Liga šampiona ili Kup UEFA.

Fudbal u Srbiji odavno ne liči na zdravo takmičenje?
- U tome očekujemo podršku svih klubova koji žele da se reorganizuje fudbalski savez, da napravimo zdravu sportsku atmosferu i da nam se ne dešavaju više nemile scene.

Na šta konkretno mislite?
- Na to da se delegiranje sudija vrši javno, pred kamerama, da se reaguje i pravilno promoviše sudijska struka. Ne želimo da Crvena zvezda ima miljenike među deliocima pravde, već da radimo na tome da se vrate navijači na stadione, da igramo još otvorenije i lepše, da publika može da uživa u fudbalu. Naravno, i FSS treba da radi na tome da se klubovi dovedu do najvišeg nivoa i da reprezentacija ode na Svetsko prvenstvo ili neko naredno evropsko. Samo tako će naš fudbal imati veće kvote na međunarodnoj listi i tome moramo dati podršku.

Može li to i da se ostvari?
- Moje je mišljenje da je bolje biti drugi u gradu nego prvi u selu. Da, suprotno od naše poslovice, jer ja bih se zaista bolje osećao da smo vicešampioni italijanske, španske ili engleske lige nego da smo prvaci Azerbejdžana - završio je prvi čovek Zvezde.

...16:36 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Miha:Nije vreme za Zvezdu
[ # ]

miha

Ukoliko su tačne priče da je Žoze Murinjo potpisao ugovor sa Interom, Siniša Mihajlović svakako neće ostati na "Meaci", kao prvi saradnik Portugalca.

Zajedno sa prvim trenerom Robertom Manćinijem, iz Intera će otići i njegov asistent, bivši fudbaler Intera, Lacija, Samdorije, Rome i - Crvene zvezde. Pitanje je samo - gde?

"Ukoliko se dogodi da ne nastavimo saradnju sa Interom, tražićemo neki drugi klub. Da li će to biti Čelsi ili neka druga sredina, saznaće se uskoro" odgovara za "Press" Siniša Mihajlović, u čijem se odgovoru jasno vidi da namerava da nastavi saradnju sa Manćinijem.

To znači da od eventualnog preuzimanja Crvene zvezde nema ništa.

"Tačno je da su me kontaktirali ljudi iz Zvezde, ali to je bilo pre nego što je na mesto šefa stručnog štaba postavljen Milorad Kosanović. Moguće je da ću se jednog dana vratiti u Srbiju, kao selektor ili trener Crvene zvezde, ali do tada imam neke druge planove. Hoću još dve sezone da se usavršavam sa Robertom Manćinijem, posle čega ću se osamostaliti", otkrio je Siniša Mihajlović, i dalje pomoćni trener trostrukog uzastopnog šampiona Italije.

Ni to, međutim, nije garant da će tandem Manćini/Mihajlović predvotiti Interiste naredne sezone.

"Imamo ugovor do 2011. godine i tri osvojena skudeta u prethodne četiri godine, ali u fudbalu se nikad ne zna", dodaje Miha.

On će narednih dana održati teoretsko i praktično predavanje kandidatima, koji žele da dobiju PRO trenersku licencu.

...12:58 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković:Ne idem,Delije su uz mene
[ # ]

sasa jankovic

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković izjavio je u ponedeljak, dan posle završetka prvenstva, da ne razmišlja o ostavci, iako u prvoj sezoni na klupi beogradske ekipe nije uspeo da zadrži nijedan od dva trofeja na "Marakani".

"Čovek sam koga Zvezdina publika podržava, iako nisam osvojio trofej. Zato ne mislim da bi bilo moralno da sada podnesem ostavku i izneverim ih", rekao je Janković novinarima na stadionu u Ljutice Bogdana.

Zvezda je sezonu završila na drugom mestu u prvenstvu Srbije, odnosno u polufinalu Kupa, gde ju je eliminisao osvajač duple krune i večiti rival Partizan.

Mediji su, međutim, još od dolaska Jankovića na klupu "crveno-belih", u novembru prošle godine, spekulisali o njegovoj navodnoj smeni. Nagađanjima su doprinele i izjave čelnika Zvezde da će se učinak kluba, ali i trenera, analizirati na kraju sezone.

"Moji planovi su vezani za Crvenu zvezdu. U obavezi sam da sastavim plan priprema za narednu sezonu, imam jasan plan, viziju, ali moram da sačekam stav kluba po istom pitanju. Pre toga nema smisla pričati o tome da li idem ili ostajem", dodao je Janković.

Trener crveno-belih ocenio je da je njegova ekipa šampionsku titulu izgubila na gostovanju Partizanu, kada je igrala nerešeno 1:1, a potom i u susretima sa lučanskom Mladosti i zrenjaninskim Banatom, u kojima je takođe osvojila po bod.

"Ključan je bio remi na stadionu Partizana, koji je prelomio prvenstvo. Imali smo tada priliku da preokrenemo tok šampionata, ali nismo uspeli. Prihvatam naravno i odgovornost za remije sa Banatom i ekipom Mladosti", istakao je Janković.

"Ponoviću da uzroke našeg rezultatskog neuspeha treba tražiti u moru apsurda. Jedina smo neporažena ekipa u prvenstvu, bili smo najefikasniji, primili smo najmanje golova, imamo bolji skor u duelima sa Partizanom, ali smo ipak ostali bez trofeja", dodao je.

To po Jankovićevim rečima ne znači da je Partizan do titule došao nezasluženo.

"Nažalost, većina spornih sudijskih odluka je bila na štetu Zvezde, ali svaka dalja priča na tu temu mogla bi da skrnavi uspeh Partizana. Normalno je da čestitam igračima i stručnom štabu crno-belih, koji su se borili čisto i pošteno kao i mi", pružio je ruku trener Zvezde.

"Nikad pripadnost klubu koji volim ne iskazujem mržnjom prema rivalu, iako Partizan većeg protivnika od mene nije imao... Borili smo se pošteno, ali to nije bilo dovoljno. Ima, ipak, mnogo pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ove sezone", dodao je Janković.

...02:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Klikeri i druge igre
[ # ]

www.delije.net
delije

Ko zna kakve motive je imao predsednik kulskog prvoligasa kad je prvo trazio da se utakmica igra bez publike, a zatim i odredio cenu karte od 800 dinara. Malo je falilo da mec i ne bude odigran jer su neke od ukupno 34 osobe pristune na nasoj tribini kad je utakmica trebalo da pocne, grlenim povicima skrenuli paznju igracima i strucnom stabu na ono sto se zbiva, a ovi su odbili da igraju dok se ljudi ne puste na tribine.

Popustio je Dzomba, a mi mu nismo ostli duzni i uzvratili mu onako kako smo mogli - verbalno.
Ipak, sva ta tenzija oko ulaska na tribinu, a ulazak je trajao celo prvo poluvreme, dovela je i do vise medjusobnih carki na tribini koje su kasnije i uticale na navijanje.

Kad je na novu ogradu okacen transparent "Iako ne budes prva ti, uz tebe bice blokovi" upaljeni su dimovi raznih boja. Ogroman broj papira pobacali smo na pocetku drugog dela, takodje uz nekoliko dimova, a posle toga smo se bacili na prozivke upucene Dzombi.

Pred kraj susreta nasumicno se pale baklje, uglavnom uz najnoviju pesmu. Na kraju podsecanje i poziv za koncert koji se 3. juna odrzava na Marakani. Prodaja karata pocinje u utorak na blagajni stdiona.

26.05.2008. ...13:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Koferencija posle utakmice u Kuli
[ # ]

sasa jankovic

Aleksandar Janković :

„Ono što se dešavlo pre početka utakmice i samo kašnjenje, došlo je kao posledica svega što se dešava u srpskom fudbalu. Mi smo se već navikli na sve to, tako da na nas nije imalo nikakav uticaj. Prvo poluvreme smo odigrali dosta dobro i tokom cele utakmice se videla naša želja da pobedom završimo ovo prvenstvo, ali nažalost u tome nismo uspeli. Čestitam kolegi Vukašinoviću, kao jednom od velikih fudbalskih šmekera, iskusnog trenera, koji ima svoj prepoznatljiv stil na koji ekipe koje on vodi igraju.
Igrači Crvene zvezde su se borili, pokazali htenje i zalaganje, a to nije bio slučaj samo na ovoj utakmici, koja je bila izuzetno teška za igranje. Imali smo i prilike u finišu da stignemo do pobede, koja nam je bez obzira na rasplet prvenstva mnogo značila, međutim završavamo prvenstvo nerešenim rezultatom, ukupno dvanaestim u ovoj sezoni, što je ipak previše.
Čestitam Partizanu na osvojenoj tituli, kolegi Jokanoviću, stričnom štabu i igračima. Svi oni zaslužuju pohvale, jer oni svoj posao rade maksimalno pošteno, kao i svi mi. Nama ostaje da izanaliziramo stručno ovu sezonu, da izvučemo pouke i zaključke i da idemo dalje.“


Miroslav Vukašinović, šef stručnog štaba Hajduka iz Kule :

„Želim prvo da se osvrnem na nešto što je možda i za Ginisovu knjigu rekorda ili je svojevrstan evropski kuriozitet, a to je da Crvena zvezda nema poraz u ovoj sezoni i nalazi se na 2. mestu. To je zaista jedna retkost, a borba sa Partizanom je trajala cele sezone. Samo bi se nadovezao na ono što je Sale rekao povodom našeg stanja u fudbalu koji se odgledao kašnjenjem utakmice i dodao da se još više potvrđuje pogrešno smanjivanje ekipa u elitnom takmičenju sa 16 na 12, ali ne bih ovom prilikom detaljnije pričao o tome.
Crvena zvezda igra pod pritiskom već duže vremena, jer je jurila rezultat i prvo mesto u svakoj utakmici, a to se moglo videti i danas, jer su osluškivali rezultat u Kruševcu, a to je bilo dovoljno da se vidi razlika u odnosu na prošli meč na našem terenu u kojem su nas dobili 2:0. Moje iskustvo mi je govorilo da će Partizan teško prepustiti 1. poziciju, a da je Crvena zvezda bila u toj poziciji da je neko juri, izvesno bi ona osvojila titulu.

Ono što sam i pre meča rekao Saši Jankoviću, želim sada i da ponovim, a to je da je on jedno veliko otkrovenje i osveženje za srpski fudbal. Svojom kulturom i ponašanjem može da bude primer mnogima koji se nalaze u našem fudbalu, ali i onima koji će tek doći. Iskreno mu čestitam, kao i njegovom igračima i Klubu, želim im puno sreće i da ostvare dobar plasman u evropskim takmičenjima, jer oni to zaslužuju.
Igrači Hajduka zaslužuju sve komplimente, preuzeo sam ih kada smo bili u zoni ispadanja i uspeli smo da zadržimo prvoligaški status. Neka ovoj nerešen rezultat bude kruna svega što smo uradili zajedno, jer je sasvim izvesno moja misija u Kuli završena.“

...13:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Partizan ponovo bolji od Zvezde
[ # ]

Košarkaši Partizana Igokee pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 86:77 u derbiju 12. kola Svislajon Superlige. Najefikasniji u taboru ’crno-belih’ bio je Nikola Peković sa 22 poena, Dušan Kecman je ubacio 15, a Uroš Tripković i Novica Veličković po 12. Tadija Dragićević je postigao 17 poena za Zvezdu, Vujadin Subotić je upisao 16, a Omar Kuk 14. Ključni trenutak meča bila je serija Partizana od 12-0 sredinom treće deonice, posle koje ’crveno-beli’ nisu uspeli da uhvate priključak.

Kao i na prošlom večitom derbiju Zvezda je odlično počela i u finišu prve četvrtine povela 21:12. Međutim, Partizan je odmah uhvatio priključak i ekipe su tokom cele druge četvrtine bile potpuno poravnate, smenjujući se u vođstvu.

"Crno-beli" su na zonu rivala odgovorili velikim brojem šuteva za tri (ukupno 10 od 28), a tek kada su loptu spustili u reket uspeli su da se odlepe.

Posle pomenute serije u trećem periodu Zvezda je uspela da se spusti samo do minus pet, a u poslednjem minutu Dragićeviću je ispala lopta u kontri 2 na 0, kojom je mogao da smanji na četiri poena razlike i uvede meč u penal-završnicu.

Partizan je tokom celog meča izgubio samo pet lopti i imao prednost u asistencijama, a timovi su bili potpuno poravnati su skoku.

Partizan je lider Superlige sa skorom 11-1 (isti skor ima i u poslednjih 12 večitih derbija), Zvezda je četvrta sa 7 pobeda i 5 poraza. Do kraja takmičenja ostala su dva meča.

...13:03 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković i Milovanović: Još jedna pobeda
[ # ]

konferencija za novinare

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se u poslednjem, 33. kolu Meridijan Superlige Srbije sa ekipom Hajduka. Utakmica na stadionu u Kuli, igra se u nedelju sa početkom u 17 časova.
Crvena zvezda ima priliku da nastavi pobedničku seriju, a da li će eventualna pobeda biti dovoljna za odbranu titule, zavisi od drugih rezultata, tačnije od utakmice u Kruševcu.

Kapiten Dejan Milovanović sa velikim motivom očekuje meč u Kuli, kao i svaku utakmicu u crveno-belom dresu, nerazmišljajući u ovom trenutku o svojoj budućnosti na Marakani.

“Poslednju utakmicu u ovom prvenstvu, želimo da završimo pobedom i da se na taj način odužimo navijačima za podršku koju nam pružaju tokom cele sezone, u kojoj nijednom nismo poraženi. Znamo da u Kuli neće biti lako trijumfovati, jer to gostovanje predstavlja jedno od najtežih sa sve ekipe u našoj ligi. Hajduk predstavlja jednu odličnu ekipu, sa kojom nikada nismo lagano izlazili na kraj.
Hteo bih da se zahvalim navijačima na izvanrednoj podršci ove sezone. Pratili su nas u svakoj utakmici maksimalno, a verujem da smo se i mi na neki način odužili našim igrama i pobedama u drugom delu sezone. Verujemo da će nas bodriti u velikom broju i u ovom poslednjem kolu u Kuli. Ne želimo da gledamo šta se dešava u Kruševcu, jer je važno da mi damo sve od sebe da pobedimo, s obzirom da to predsavlja preduslov za još uvek moguću odbranu titule prvaka.”

Trener Aleksandar Janković, uverava da njegova ekipa ulazi u poslednje kolo, kao i u svaku prethodnu utakmicu, sa jedinim ciljom, a to je pobeda, neopterećujući se sa rezultatom duela u Kruševcu.

“Nema mnogo toga da se doda Dejanovim rečima. Pre svega, on kao igrač je više puta igrao protiv Hajduka iz Kule i najbolje zna da se radi o tradicionalno neugodnom protivniku. Nikada nije bilo lako protiv Hajduka, ni u Kuli, ni na Marakani. Poslednji slučaj nam i to dokazuje, jer smo izgubili 2 boda na poslednjem susretu sa njima kod kuće. To je još jedan motiv, koji povećava našu koncentraciju pred utakmicu koju igramo u Kuli. Nalazimo se u pobedničkom nizu, koji traje već 8 utakmica i silno smo motivisani i željni da i deveti put za redom slavimo i da se na taj način oprostimo od ovog prvenstva. Želimo to da ostvarimo uz veliku podršku naših navijača, koji najavljuju posetu u velikom broju na sutrašnjem meču, a mislim da je to najbolji način da se trijumfuje za kraj ove sezone.
Siguran sam da igrači Crvene zvezde zaslužuju podršku, jer su tokom cele godine pokazali veliki karakter i snagu kolektiva.

Svi znamo, da ne zavisi sve od nas da li ćemo završiti na 1. mestu na tabeli , ali u svakom slučaju mi smo skoncentrisani samo na našu utakmicu u Kuli. Ukoliko naša nova pobeda ne bude dovoljna za odbranu titule, umećemo da čestitamo našem rivalu na osvojenom trofeju.”

24.05.2008. ...16:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

RUKOMET: Butulija preuzima Zvezdu
[ # ]

rukomet

Bivši reprezentativac Jugoslavije Igor Butulija mogao bi veoma brzo da sedne na klupu Zvezde.

"Žurnal" prenosi da je Butulija prvi kandidat za naslednika trenera Zvezde Nenada Kraljevskog.

"Moramo da se pojačamo za Ligu šampiona. Igor je veoma blizu trenerske klupe, i tim bi mogao da preuzme možda čak i odmah, ali najverovatnije pred početak priprema", izjavio je predsednik crveno-belih Blažo Čabarkapa.

On je tako opovrgao priče od pre dve nedelje prema kojima je sa Kraljevskim trebalo da bude produžena saradnja, izjavivši da je Butulija stigao u prvi plan jer se "promenila klima u klubu, ali i ambicije".

"Kralja je veliki trener, ali je mlad i sa igračima se ophodi kao da su drugovi, pa bnema dovoljno autoriteta. On bi uz iskusnog stručnjaka mnogo napredovao. To ne znači da ćemo ga mi menjati, nego ćemo pojačati stručni štab, tako da će on i Igor raditi zajedno", dodao je Čabarkapa.

On je naglasio da je Zvezdi neophodno pojačanje za Ligu šampiona i najavio dolazak Željka Jaćimovića, pivota iz Priboja, i levog beka Mirka Lalića iz Čelika.

"Pregovaramo i sa našim bivšim golmanom Vladimirom Perišićem, a veoma blizu dogovora smo i sa Predragom Dačevićem iz ekipe PKB", jasan je bio Čabarkapa, naglasivši da će biti spreman da kuka i moli grad za finansijsku podršku pred izlazak u Evropu, jer "ne želi da se igra sa ugledom Zvezde".

...16:25 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Derbi (opet) bez najvatrenijih?
[ # ]

kosarka

Kada je košarkaški "večiti derbi" u pitanju, tradicija se po svemu sudeći nastavlja - barem kada je reč o polupraznim tribinama!

Postoje svi izgledi da će i predstojeći, nedeljni duel Partizana i Crvene zvezde biti slabo posećen, a ponajviše od strane najvatrenijh navijača - Grobara i Delija. Naime, i jedni i drugi najavili su masovan odlazak na fudbalske stadione van Beograda i učešće u uzbudljivoj završnici fudbalskog prvenstva.

Grobari će zasigurno ispuniti do poslednjeg mesta stadion u Kruševcu (u prodaju pušteno 10.500 karata), dok su Delije pozvale na masovan odlazak u Kulu.

Oba susreta počinju u nedelju od 17 časova, dok derbi u hali Pionir kreće dva sata kasnije, tako da je realno da će čak i "obična" Partizanova i Zvezdina publika kasniti na početak utakmice zbog multi-prenosa fudbala na RTS.

Podsetimo, ove sezone nijedan košarkaški derbi nije igran pred punom halom ili uz prisustvo oba navijačka tabora. Delije svoj klub bojkotuju cele sezone, dok su Grobari u većem broju bili samo na jednom derbiju, kada je Partizan bio domaćin u NLB ligi.

Crno-beli su rešili u svoju korist sve tri utakmice, a najneizvesnije je bilo pre mesec dana, kada je Zvezda vodila skoro čitavim tokom meča, ali je krajnji ishod bio 83:78 za branioca titule.

Ulaznice za derbi 12. kola Superlige puštene su u slobodnu prodaju i po ceni od 150 i 300 dinara mogu se kupiti u subotu od 14 do 18 časova na blagajni dvorane Pionir.

...16:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezdi rukometni derbi
[ # ]

titula

Rukomataši Crvene zvezde pobedili su Partizan 37:31, u pretposlednjem kolu nacionalnog prvenstva Srbije. „Crveno-beli“ su tako pred svojim navijačima proslavili titulu osvojenu još pre dve nedelje. U poslednjem kolu Zvezda gostuje Mladosti u Čačku, a reazultat tog meča biće značajan samo domaćinu koji se bori za nastup u Evro takmičenju naredne sezone. Sa druge strane ekipa Partizana, koja je ove sezone uzela nacionalni kup, u poslednjem kolu igraće protiv Čelika.

Nenad Maksić bio je najefikasniji igrač utakmice sa devet golova. Vukas je pogodio sedam puta, a u ekipi Partizana nejefikasniji je bio Radosavljević sa osam golova.

23.05.2008. ...11:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zainteresovani za Koromana
[ # ]

Jedan od najboljih fudbalera Crvene Zvezde, Ognjen Koroman, mogao bi na leto da promeni sredinu. Za reprezentativca Srbije zainteresovano je nekoliko klubova, a za sada, najbolju ponudu je uputio korejski Inčon koji nudi 800.000 evra po sezoni.
ognjeni
- Ništa jos nije odlučeno. Pored Inčona imam ponude iz Francuske i Rusije. Ono što je izvesno je da ću na kraju sezone sesti sa čelnicima Zvezde i videti šta je najbolje za obe strane- kaze Koroman koji je u Crvenu Zvezdu dosao 2007. godine.

20.05.2008. ...13:01 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Mišković:Dovešću Zvezdi igrače top-klase!
[ # ]

miskovic

Marko Mišković najavio je vrelo leto na "Marakani" i moćan tim Crvene zvezde za narednu sezonu. Finansijer i član UO kluba, u intervjuu za "Press", otkrio je da novac neće biti problem u nameri da se povrati primat u zemlji.

Jedino o čemu nije želeo da priča su - imena.

"U ovom trenutku mogu samo da prokomentarišem to, da zaista planiramo dovođenje nekoliko pojačanja, među kojima će, naravno, biti i igrača za koje se slobodno može reći da su top-klasa. Ali, o tom - potom, jer je do kraja prvenstva preostalo još jedno kolo i samim tim postoji pritajena nada da možemo da odbranimo titulu", nedorečen je ostao Marko Mišković, sin vlasnika "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića.

Do sada su crveno-beli dresu oblačili uglavnom fudbaleri iz Afrike i Južne Amerike. Ima li Crvena zvezda ima moć da dovede i neko zvučno evropsko ime...

"Ne želim da pominjem imena. Jer, u poslednje vreme u medijima se sve češće spekuliše imenima fudbalera koji će navodno u predstojećem prelaznom roku obući dres Crvene zvezde. A, moram da budem iskren i kažem da sam za pojedince prvi put čuo".

Nije se spekulisalo samo o igračima, već i novom treneru. Konkretno, radi se o Erniju Brandsu, šefu Brede.

"Bio sam iznenađen kada sam saznao da se u javnosti spekuliše o tome, da se pominju navodni pregovori sa holandskim stručnjakom. Dakle, ista je to priča kao i sa ovim igračima koji navodno dolaze u Zvezdu. Zaista sam sad prvi put čuo za tog čoveka, što je ujedno i odgovor na pitanje da li smo vodili neke razgovore s njim i njegovim menadžerom. Po svemu sudeći, Holanđani pokušavaju da se izreklamiraju preko Zvezde. Stvarno ne znam šta bih drugo rekao", ograđuje se Mišković od navodnih pregovora sa Brandsom.

To što sa Brandsom nije razgovarano (i dalje) ne znači da će trener za narednu sezonu biti sadašnji šef struke Aleksandar Janković.

"O tome će odluku doneti Upravni odbor. Tamo će biti analiziran svačiji rad, pa i Jankovićev. Toliko o tome mogu da kažem".

Miškoviću je posebno teško pao poraz od Partizana u polufinalu Kupa, toliko da je čak pominjan i njegov odlazak iz Zvezde, fudbala...

"Tačno je da mi nije bilo svejedno posle tog poraza, međutim, neistina je da sam planirao da napustim klub. Kao što rekoh, samo čekamo završetak prvenstva, posle čega ćemo pristupiti formiranju jednog novog, moćnog tima Crvene zvezde", ponavlja Mišković.

...12:59 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dule Savić:Englezi uče o meni!
[ # ]

dule savic

Šta nekoga ko ima kafić i restorančić može da razlikuje od drugih ugostitelja? Možda to, što "ga meće k`o Dule Savić"?

Malo koji fudbaler doživeo je da bude opevan u pesmama navijača, ali i bendova, da dobija uloge u filmovima, da ga svako prepozna na ulici, iako je završio karijeru pre skoro 30 godina.

Iako se mnogi na severu nisu ni rodili kada je on tresao mreže, mit od Dušanu Saviću zna svaki Delija. Nekrunisana Zvezdina zvezda u razgovoru za MONDO otkriva na koji je način ušao u fudbalske udžbenike u Engleskoj.

Kada se spomene ime Dušana Savića, jedna od asocijacija je gol Arsenalu na Hajberiju iz sezone 1978/79, kada je Zvezda igrala i finale Kupa UEFA.

"Ta godina mi je bila, možda, i najbolja u karijeri. Bio sam prvi strelac šampionata Jugoslavije, u Kupu UEFA sam jedini uz golmana Stojanovića odigrao svih 12 takmica i postigao pet golova. Svi pamte taj, koji sam dao Arsenalu...", priseća se Savić.

"Taj gol je UEFA proglasila za najbolji te sezone u svim evropskim takmičenjima. Kasnije sam dobio jednu knjigu iz Engleske koja se zove "Taktika i tehnika fudbala", gde se izučavaju svi elementi fudbalske igre. Moj potez opisan kao primer izvodjenja poluvoleja i to mi jedno od nadražih priznanja za koje zna veoma mali broj ljudi".

Mnogo veći broj ljudi čitao je prethodnih meseci da ste kandidat za predsednika FSS?

"Nikada nisam bio kandidat za predsednika saveza. To je neko napisao i plasirao kao ideju. Tada su spomenuli i Savu Miloševića kao protivtežu. Meni je startu bilo jasno o čemu se radi, jer me niko nije konsultovao na tu temu", demantuje Savić i objašnjava otkuda je došla ta (dez)informacija:

"To je bila samo težnja da se plasiraju javnosti dva poznata imena, da ljudi o njima razmišljaju, a iza zavese je već ranije bilo poznato ko će biti predsednik. To je neozbiljno, ako nekog predlažete, najpre, bi trebalo sa njim da se konsultujete i pitate da li bi ga tako nešto zanimalo... To je ozbiljan posao, koji nije za pojedinca, već je neophodno da postoji tim ljudi. Prosto, to nije ozbiljno uradjeno i nisam ni razmišljao da reagujem na takvu priču".

Predsednik UEFA Mišel Platini bacio je eks-jugoslovenskoj javnosti "kosku" u izjavi da bi trebalo oformiti balkansku fudbalsku ligu, nalik NLB košarkaškoj ligi.

"Već ranije sam se izjasnio o toj ligi. Mislim da u sledećih 100 godina treba zabraniti da igramo jedni protiv drugih! Sve dok se ne zaboravi šta se sve ovde događalo, neće moći da se igra bez incidenata. Tom idejom se ne treba ni baviti", poručuje Savić, i dodaje:

"Trebalo bi se zamisliti i videti kako bi tada izgledalo domaće prvenstvo, ko bi gledao fudbal u Srbiji bez Zvezde i Partizana, odnosno u Hrvatskoj bez Hajduka i Dinama. Platini je izjavio to, ne poznajući dovoljno prilike kod nas, naše probleme... Vrlo brzo bi i sam shvatio u kakav se problem uvalio, ako bi uz pomoć čarobnog štapića tu ligu i napravio".

U bliskoj budućnosti još jednog Savića mogli bismo da gledamo na fudbalskim terenima. Reč je o Dušanovom sinu Vujadinu, koji ima 17 godina.

Vujadin je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, ali trenutno igra na pozajmici u Radu. Ipak, za razliku od oca, koji je bio napadač, sin igra u odbrani.

"Bolje mu je da ostane u Radu još neko vreme, da stekne rutinu, odigra što veći broj mečeva, što je u njegovim godinama možda najbitnije. Ima konstituciju za štopera, visok je 194 centimetara i glavom igra bolje nego ja! Sve zavisi od njega. Poznavajući ga mislim da je na dobrom putu. Sve je uspeo bez moje pomoći, ja čak nisam ni išao na njegove mečeve da ga gledam", priča Savić senior.

Dušan Savić bio je inspiracija muzičarima za pesme, kao i rediteljima za filmove.

"Gledam na to sve sa simpatijom i to mi daje povod kada se šalim sa svojim kolegama. Volim da im kažem da sam jedini, koji je uspeo i da sam, kada razmislim, bolji igrač od svih njih. Na neki način to mi prija, ali nijedan film nisam pogledao do kraja. Sada kada prodjem ulicom deca viču: "Duuule Savić", iako me nikada nisu gledali na terenu. Što bi rekao jedan moj drug: "Uspeo si, ušao si u istoriju", rekao je na kraju Dušan Savić.

...12:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Juniori Zvezde najbolji u Srbiji
[ # ]

kosarka

Juniori košarkaškog kluba Crvena zvezda, dečaci rođeni 1991. i 1992. godine, osvojili su titulu prvaka Srbije pošto su u finalu u zemunskom Pinkiju pobedili domaćina turnira, ekipu Zemuna 84:68. (18:14, 27:21, 20:15, 19:18). Četiri igrača Zvezde finalni meč završilo je sa dvocifrenim brojem poena. Lazar Radosavljević ubacio je 16, Nemanja Nedović 15, Dušan Milošević 12, a Aleksandar Stevović 11 poena.

Zvezda je do finala stigla pobedama u grupi A nad Ergonomom, Hemofarmom i Zdravljem, a Zemun je u grupi B pobedio zvaničnog prvaka Evrope, ekipu FMP-a.

U finalnoj utakmici Zvezda je od početka stekla prednost koju je tokom meča samo uvećevala. Ekipa Aleksandra Nikitovića, trenera Zvezde, igrala je racionalno tokom utakmice, pa su na kraju i poeni bili ravnomerno raspoređeni.

FMP je na ovom turniru zauzeo treće mesto, a četvrti je vršački Hemofarm.

19.05.2008. ...01:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Ivanović i Janković pred novinarima
[ # ]

konferencija za novinare

Šef stručnog štaba OFK Beograda Ivanović je prvi izneo svoje viđenje današnje utakmice i situacije u kojoj se trenutno njegov tim nalazi:

„Nepotrebno je reći da je Crvena zvezda zasluženo pobedila. Ja sam se iskreno pribojavao mnogo lošijeg rezultata jer smo za danas imali puno kadrovskih problema. Recimo, iz tima koji je pre samo tri dana igrao protiv Partizana čak osmorica prvotimaca nije moglo da igra. I tako hendikepirani se nismo obrukali. Primili smo gol praktično iz prvog napada ali sam svoje igrače tada još jače terao da igraju fudbal. Tako smo se postavili i na prošloj utakmici, ali agresivnije i sa mnogo jačim timom.
Naravno da se čovek uvek nada nečem boljem ali mi danas nismo mogli ozbiljnije da pripretimo Crvenoj zvezdi i ostaje nam da u poslednjem kolu pobedom protiv Vojvodine izbegnemo baraž.

Ma koliko to zvučalo nelogično, danas je moj tim ipak dobio-a mislim na dva, tri mlada igrača, koji su još juniori i koji su me zadovoljili učinkom. Vidi se da smo svi umorni od fudbala i raznih stresova. Igrači jedva čekaju da odu na odmor i to je danas bilo veoma uočljivo. Međutim i mi i Crvena zvezda moramo da odigramo poslednje kolo kako najbolje umemo.“

Janković se osvrnuo na trenutnu formu našeg tima, navijače i pretstojeći meč poslednjeg kola Meridian Superlige:

„Jedna mnogo teška utakmica za igranje je iza nas. Po fizionomiji malo potseća na onaj prošli susret sa OFK Beogradom koji je takođe bio težak, ali smo ga ipak završili povoljnijim rezultatom. Nismo imali dovoljno vremena da se odmorimo od teškog gostovanja u Zrenjaninu. Kraj je sezone i igrači imaju veliki broj utakmica u nogama. Na sve to se nadovezao i ovako sparan dan i utakmica je i u fizičkom smislu bila teška za igranje.

Kad se sve sabere, žao mi je što se lepšom i sigurnijom igrom nismo oprostili od Marakane ove sezone i što nismo bili na nivou publike koja je i danas bila maksimalno uz nas svih devedeset minuta. Zahvaljujem im se za razumevanje i bodrenje bez ijednog jedinog zvižduka.

Nama su tri boda danas bila apsolutni prioritet i sada ćemo imati malo više vremena da se odmorimo jer je naredni meč tek u sledeću nedelju, za osam dana. Vreme ćemo iskoristiti da se maksimalno dobro pripremimo za sledeću utrakmicu u Kuli na koju ćemo putovati sa takođe pobedničkim ambicijama. Da do kraja izguramo junački i da se nadamo, zašto da ne, da nam to poslednje kolo donese veliku radost.“




Šef našeg stručnog štaba se, u svom stilu, osvrnuo i na glasine u medijima i javnosti, na lidera u prvenstvenoj trci, kao i na predstojeći prelazni rok:
„Uvek sam se trudio da razmišljam samo na sportski način. Mislim da me je javnost dovoljno upoznala i da zna da uvek stojim iza svojih reči. O prelaznom roku sam prvi put pričao još u decembru i i dalje imam ista stanovišta. Crvena zvezda je iskrvarila za svaki bod i gol ove sezone. Enormnu satisfakciju mi prestavlja učinak tima u ovoj polusezoni. Mi jesmo ekipa kola je postigla najviše pobeda, dala najviše a primila najmanje golova. Takođe, za sada, imamo i prvog strelca lige. Boraveći na ovoj važnoj funkciji ja nemam pravo da se bavim dešavanjima na drugim terenima. Mi smo u direktnim duelima sa Partizanom pokazali kakav je odnos snaga. Mi smo u derbiju koji je možda i odlučivao šampiona države, imali jednu preinačenu sudijsku odluku u 88. minutu, na našu štetu. Nismo se tada žalili kao što se nismo žalili ni protiv konkretne otimačine u utakmici polufinala Kupa. Cela javnost je videla naš neopravdano poništen pogodak tako da žalba i nije bila neophodna za poimanje toga šta se na terenu desilo. Moje nije da javno komentarišem pozadinu tog događaja za koju mislim da sigurno postoji. Moje je da pogledam gde je Crvena zvezda kada se u nedelju podvuče crta. Da li smo i na koji način mogli bolje, šta smo to dobro uradili, gde smo se to pomerili unapred u odnosu na neko prošlo vreme i jednostavno prenesem rukovodstvu Kluba kako ja vidim ekipu za neko buduće vreme u odnosu na prelazni rok koji je veoam blizu.“

Janković je takođe izneo i stav o svoj trenutnoj poziciji u Klubu:

„Trudim se da imam razumevanja za sve kao što su i svi imali razumevanja za mene kada sam počinjao da radim. Kada sam seo na klupu Crvene zvezde bio sam nov u ovom poslu kao samostalan trener, ali sa prethodnim iskustvom od sedam godina. Tada sam prihvatio etiketu jednog dela javnosti da sam neiskusan. Ja tako sebe ne doživljavam jer sam u tom trenutku iza sebe imao preko 250 utakmica na klupi i u praksi nisam davao povoda za takvo etiketiranje.
Bunjevčevića poznajem od ranije, još iz vremena dok sam bio u stručnom štabu kada je on bio igrač Crvene zvezde. Sigurno mu nije bilo ni malo lako ući u jednu ovako turbulentnu situaciju, samo je pitanje odlučiti na koji način ćete u toj turbulenciji plivati.
Za sve to imam puno razumevanja i jasan stav o svemu.“

18.05.2008. ...15:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Maljorka želi Milijaša
[ # ]

Photobucket

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde Nenad Milijaš nalazi se na meti španske Maljorke, prenosi "Sportski žurnal". Iako za transfer postoji obostrano interesovanje tu je i jedan uslov, a to je da Maljorka izbori učešće u Kupu UEFA. "U tom slučaju veoma brzo možemo da očekujemo početak pregovora", izjavio je Milijašev menadžer Zoran Stojadinović.

Cena veziste crveno belih procenjuje se između dva i dva i po miliona evra, a osim Maljorke kao interesenti pominju se još ekipe iz Bundes lige.

Nenad Milijaš nije jedini Srbin za koga je zainteresovana španska ekipa.

U pitanju je jedan bivši igrač Crvene zvezde, a sadašnji prvotimac Lansa Milan Biševac čija se vrednost na transfer tržištu procenjuje od tri i po do četiri miliona evra.

16.05.2008. ...04:22 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Aleksandrov tražio raskid ugovora?
[ # ]

aleksandrov

Nemanja Aleksandrov, košarkaš Crvene zvezde, tražio je, piše ‘Sportski žurnal’, raskid ugovora sa beogradskim klubom. Reprezentativac Srbije je, navodi ’Žurnal’ pozivajući se na „izvore bliske igraču“, nezadovoljan statusom u timu, odnosno minutažom posle oporavka od povrede. Aleksandrov je, navodi se, iskoristio činjenicu da mu klub duguje nekoliko plata i obratio se KSS sa zatevom da raskine ugovor sa Crvenom zvezdom.

Nemanja Aleksandrov je, posle dugog oporavka od povrede kolena prošlog leta u dresu reprezentacije, prvi put zaigrao 23. marta u utakmici sa Lajonsima.

U Crvenu zvezdu je došao iz Železnika a u crveno-belom dresu igrao je u sezoni 2006/2007.

...04:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Konferencija za novinare u Zrenjaninu
[ # ]

zrenjanin

Posle utakmice 31. kola Meridian Superlige, treneri oba tima su dali izjave prisutnim novinarima.

Aleksandar Janković:

“Čestitam igračima oba tima na borbenosti i činjenici da se igralo pod veoma teškim uslovima. Toplo vreme i tvrd teren odrazili su se naročito kod moje ekipe u drugom poluvremenu. Sami smo zakomplikovali situaciju na utakmici. Dozom opuštenosti u nastavku susreta vratili smo Banat u igru. Mogli smo sve rezultatski rešiti već u prvom poluvremenu, jer smo pored dva gola imali i nekoliko šansi. Kad sve to ispustite, kad imate sigurno vođstvo, a protivnik se vrati u igru golom, onda je poslednjih pola sata teško igrati. Za pad u igri sami smo krivi. Ovom pobedom ostali smo u trci za titulu, a Banatu i kolegi Druloviću želim uspeh u srpskom fudbalu.“

Ljubinko Drulović, Šef stručnog štaba Banata:

„Prvim poluvremenom ne mogu da budem zadovoljan, to sam u pauzi i rekao svojim igračima. Imali smo u finišu prvog dela šansu preko Vujovića, i sigurno bi meč imao drugačiji tok da je tada pogodio cilj. Zvezda ima mnogo iskusnije igrače koji su tehnički izuzetno potkovani. Prema igri u drugom delu susreta nismo morali izgubiti. Gostima je totalno pripao prvi deo, nama drugi. Imam nekoliko mladih igrača u ekipi, a bio sam prinuđen na izmene, zbog povreda koje nisam planirao. Kada se sve stavi na tas, falilo nam je i malo sportske sreće, tu mislim na prilike i naše akcije u napadu u drugom poluvremenu.“

15.05.2008. ...01:36 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kadeti osvojili turnir u Nemačkoj
[ # ]

kadeti

Kadeti Fudbalskog kluba Crvena zvezda, igrači rođeni 1991. godine, osvojili su turnir u Nemačkoj, u mestu Amtzell. Turnir još od svog nastanka, 1981 godine, predstavlja jedan od najjačih turnira u Evropi, a trajao je od 8. do 23. maja. Svake godine učesnici su najbolje kadetske ekipe Starog kontinenta, što se može videti i po ekipama koje su učestvovale zajedno sa našim Klubom. Grad Amtzell ima 4000 stanovnika i predstavlja pravi sportski centar.

Trener Dušan Kljajić na put je poveo 18 igrača:
Nemanja Miletić, Đorđe Đurić, Nikola Rajković, Nikola Marković-Skokić, Aleksandar Milanović, Aladin Đakovac, Marko Mitrušić, Igor Krmar, Nikola Mrkić, Đorđe Vukosavljević, Đorđe Todorović, Andrija Simunović, Danko Kovačević, Ilija Ilić, Danijel Požar, Nenad Stanković, Marko Nikolić i Dušan Ivanov.
Uz prvog trenera Dušana Klajića, naš stručni štab činili su: Trener Zoran Pajić, Doktor Željko Ćurčić, Fizioterapeut Ivan Jaćević, kao i Dejan Pilajk.

Ono što daje dodatnu vrednost osvajanju 1. mesta je da naši igrači prvu put učestvuju, što obećava i učešća u narednim godinama na ovom prestižnom turniru u Nemačkoj.
Osam ekipa, koliko je učestvovalo, bilo je podeljeno u dve grupe po 4 ekipe, a sistem takmičenja je bio da svi igraju međusobno, dok su se pobednici grupa sastajali u funalu.

Crvena zvezda je igrala u prvoj grupi zajedno sa Hanoverom, Borusijom Menhengladbah i Vorarlbergom. Drugu grupu činili su Rapid, Sent Galen, Ajntraht i Bajer.

Naš Klub je takmičenje u grupi A, završio na prvoj poziciji, sa dve pobede i jednim porazom:
Crvena zvezda – Hanover 1:0 ( strelac Danijel Požar).
Crvena zvezda – Borusija Menhengladbah 2:0 ( strelci Nikola Rajković i Marko Mitrušić).
Crvena zvezda – Vorarlberg 0:1.

Pobednik grupe B bio je Ajntraht, sa kojim se naša ekipa sastala u finalu. Utakmica je bila dostojna finala s obzirom da je pobednik rešen tek u produžecima, s obzirom da je regularni deo završen 0:0.
Crvena zvezda – Ajntraht Franfurkt 1:0 ( strelac Đorđe Vukosavljević).

Finalnom meču, prisustvovale su i Delije iz Nemačke koje su pružale veliku podršku našim mladim igračima, što je dalo dodatnu draž osvajanju pobedničkog pehara.

...01:34 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Darko Miličić na Severu
[ # ]

Darko milicic
Darko milicic
Photobucket

13.05.2008. ...15:29 [ Komentari (1) ] Isprintaj

Janković:Motivisani i bogatiji za iskustvo
[ # ]

Photobucket

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se u 31. kolu Meridijan Superlige Srbije sa Banatom. Utakmica u Zrenjaninu se igra u sredu 14. maja, sa početkom u 15 časova.

Aleksandar Janković veruje u trijumf, nastavljanje pobedničkog niza a samim tim i trke za titulom.

„Mi smo pre svega silno motivisani pred ovu utakmicu kao i pred sve druge koje smo igrali u poslednje vreme. Kod igrača primećujem veliku želju da utakmica što pre počne, što me raduje. Idemo u goste ekipi koja nas je zadužila jer se sa prošlog gostovanja Banatu nismo vratili zadovoljni. Tada smo dva puta smo vodili ali ipak na kraju nismo slavili. Međutim, mi smo tu utakmicu dobro izanalizirali što nam je pomoglo da kasnije uđemo u pobedničku seriju. Sada smo svesniji snage i kvaliteta Banata ali isto tako i našeg kvaliteta jer je iza nas jedan uspešan period. U sutrašnju utakmicu ulazimo bogatiji i za iskustvo protiv Smedereva i naša igra će biti reakcija i na greške i propuste iz tog meča.

Motiv je veliki kao i respekt prema kolegi Druloviću koji dolazi iz jednog drugog fudbalskog sveta. To portugalsko iskustvo je svakako značajno ne samo za ekipu Banata već i za celokupan srpski fudbal u ovom trenutku i Drulovićevo prisustvo svakako može da donese veliko osveženje, bez obzira što se nalazi u nezavidnoj situaciji jer mu se ekipa bori za opstanak. Naravno da nam zadnji remi u Zrenjaninu stoji kao mala kost u grlu i da u sutrašnjoj utakmici vidimo motiv za revanš, kao što smo se iz istih razloga već revanširali Mladosti u Lučanima. Tada smo pokazali da na teškim gostovanjima možemo da reagujemo na pravi način.

Kadrovska situacija je dobra. Povređenih nema osim Bronovickog koji je u Poljskoj i na koga nećemo računati do kraja prvenstva. Danas ćemo posle treninga odlučiti da li će Gaj propustiti meč zbog nagomilnih kartona ili ćemo se odlučiti da to uradi na sledećoj utakmici protiv OFK Beograda.

Ponovo pozivam naše navijače da nas i sutra podrže jer znam da ih ima dobar broj u tom regionu kao i dosta onih koji će se iz Beograda zaputiti put Zrenjanina.“

...14:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Bronovicki napušta Crvenu zvezdu?
[ # ]

fudbal

Poljski reprezentativac Gžegorž Bronovicki najavio je mogućnost da napusti Crvenu zvezdu tokom leta. 27-godišnji fudbaler beogradskog kluba trenutno se nalazi u Poljskoj, gde se oporavlja od povrede kolena, a poslednji meč u "crveno-belom" dresu odigrao je početkom aprila.

"Tokom leta, u dogovoru sa menadžerom, odlučiću da li da prihvatim neku od ponuda iz Engleske i Italije. Sada mi je najvažnije da se spremim za Evropsko prvenstvo", rekao je Bronovicki za poljsku "Gazetu" i dodao da ne veruje da će biti spreman na vreme da odigra neku od utakmica u finišu Meridijan superlige.

Poljak je dodao da mu je u Beogradu nakon povrede postavljena pogrešna dijagnoza, zbog čega je izgubio nekoliko dana, ali da je, uz odobrenje iz Crvene zvezde, zatim otišao u Poljsku, gde je uspešno nastavio oporavak. Bronovicki je uveren da će biti potpuno spreman za početak Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

Bronovicki je na Marakanu došao prošlog leta, kada je potpisao trogodišnji ugovor.

...14:47 [ Komentari (0) ] Isprintaj

CIP novi član sponzorskog pula
[ # ]

sponzori

FK Crvena zvezda i Saobraćajni institut CIP potpisali su danas u Zvezdinom “Media centru“ sponzorski ugovor.

Ugovor su potpisali Predesdnik FK Crvena zvezda Toplica Spasojević i Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP, Milutin Ignjatović. Predmet ugovora, koji je potpisan na godinu dana, su izrada Idejnog projekta investicionog održavanja medicinskog bloka i Idejnog i glavnog projekta izgradnje aneksa za fizikalnu terapiju uz sportsku zgradu "Crvene zvezde".

Predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević istakao je zadovoljstvo jačanjem sponzorskog pula.

“Saobraćajni institut CIP se uvek nalazio u centru zbivanja kada je reč o železničkoj i drumskoj infrastrukturi kao i visokogradnji. Uvek je davao veliki doprinos državi u kapitalnim infrastrukturnim projektima. O ovome svedoče brojne projektovane i izgrađene pruge, putevi i objekti visokogradnje širom Srbije, bivše Jugoslavije, ali i sveta".

Saradnjom sa CIP-om Fudbalski klub dobija pouzdanog partnera i prijatelja kluba koji će nam pomoći da poboljšamo infrastrukturu na stadionu. Rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde jedan je od prioriteta sadašnje Uprave i cilj nam je da u naredne dve godine Marakana dobije novi izgled koji će biti u skladu sa renomeom kluba, kao bivšim evropskim i svetskim prvakom i najtrofejnijim klubom na ovim prostorima.

Zadovoljstvo postignutim sporazumom istakao je i Milutin Ignjatović, generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP.

“U vremenu modernizacije infrastrukture u Srbiji Saobraćajni institut CIP se nalazi u žiži javnosti, kao jedna od vodećih evropskih kompanija iz oblasti projektovanja saobraćajnih, sportskih, stambenih, poslovnih i industrijskih objekata. Kao dobro poznata projektna kompanija, Saobraćajni institut CIP je oduvek sledio osnovni tržišni princip da bez projekata nema ni donacija, ni kredita, ni posla. U Srbiji su započeti projekti izgradnje i modernizacije infrastrukture posebno kada su u pitanju železnica, autoputevi i objekti visokogradnje.
Rekonstrukcijom i modernizacijom dela stadiona "Crvena zvezda" Saobraćajni institut CIP će potvrditi da je jedna od vodećih kompanija iz oblasti projektovanja objekata visokogradnje".

...14:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Spasojević: "Ne odričemo se titule"
[ # ]

Toplica Spasojevic

Predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević izjavio je da se njegov klub ne odriče borbe za titulu prvaka države iako Partizan tri kola pre kraja šampionata i dalje ima prednost od tri boda. Spasojević je rekao da je sport interesantan, a fudbal jednostavna i privlačna igra upravo zbog toga što neizvesnost može da traje do poslednjeg minuta poslednjeg kola.

"Naši igrači i članovi stručnog štaba uživaju puno poverenje do kraja prvenstva. Mi ćemo se do poslednjeg sudijskog zvižduka boriti da odbranimo titulu, jer očekujemo da Partizan u poslednja tri kola poklekne bar u jednom meču", izjavio je Spasojević na konferenciji za štampu.

Predsednik kluba je potvrdio da Crvena zvezda čini sve da motiviše igrače da do kraja prvenstva rade maksimalno ozbiljno kao do sada i da pružaju igre kao u prošlom kolu protiv Smedereva.

"Crvena zvezda, shodno svom običaju, neće do kraja prvenstva praviti analizu onog što je do sada učinjeno. Mi se već pripremamo za naredno prvenstvo i za dovođenje igrača izdvojićemo između četiri i pet miliona evra", rekao je Spasojević.

Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević nije želeo ništa konkretno da kaže o pojačanjima.

"Neozbiljno bi bilo da u ovom trenutku pravimo bilo kakvu analizu, kada još traje borba za odbranu titule. Mogu samo da kažem da ćemo već polovinom maja stupiti u kontakt sa Nantom, gde igra naš centarfor Filip Đorđević, kao i sa švajcarskim Bazelom, u kome nastupa Marko Perović. Oni su na pozajmici i očekuju nas konkretni razgovori", rekao je Bunjevčević.
teren

Spasojević je napomenuo da klub u narednom periodu očekuju veliki građevinski radovi na stadionu, prvenstveno zbog povećanja komfora i pripreme za Univerzijadu, koja će u Beogradu biti održana naredne godine.

"Na našem stadionu biće održane svečane ceremonije otvaranja i zatvaranja Univerzitetskih igara i zbog toga ćemo morati da rekonstruišemo stadion. Posebno nas veliki poslovi očekuju na proširenju tunela, kao i rekonstrukcije istočne tribine i rušenja tog dela stadiona, kako bi teška mašinerija mogla da uđe na teren", rekao je Spasojević.

Prema njegovim rečima, teren će biti potpuno rekonstruisan. Biće ugrađen sistem grejanja, kao i dubinskih prskalica, čime će fudbaleri imati vrhunske uslove za igru.

"Zbog tih radova verovatno ćemo kvalifikacije za evropkupove morati da igramo na drugom stadionu i nadam se da ćemo imati razumevanje naših navijača", rekao je Spasojević.

Predsednik Crvene zvezde najavio je i da će u toku decembra ove ili januara sledeće godine, klub odigrati prijateljsku utakmicu protiv japanske ekipe Nagoja, koju predvodi bivši proslavljeni reprezentativac Dragan Stojković.

Na klupi japanske ekipe pored Stojkovića sedi i Boško Đurovski, a na terenu ih predvodi bivši centarhalf OFK Beograda i Crvene zvezde Miloš Bajalica.

Direktor marketinga Crvene zvezde Stefan Ivanović je govorio o predstojećim akcijama kluba, a najveći učinak očekuje se od pokretanja projekta proširenja članstva Crvene zvezde na široj teritoriji bivše Jugoslavije, kao i klupske televizije.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da već od jeseni krene preko kablovske i satelitske televizije program o delovanju fudbalskog kluba.

12.05.2008. ...18:51 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Konferencija za novinare posle utakmice sa Smederevom
[ # ]

konferencija za novinare

Radmilo Ivančević, šef stručnog štaba Smedereva:

„Danas je mogla da se vidi jedna veoma lepa utakmica, sa čak 7 golova. Bila je to jedna veoma korektna borba na terenu i lepo fudbalsko poslepodne na Marakani. Dobro smo otvorili utamicu, a i nastavili smo sa svojom igrom, da strpljivo čekamo protivnika i priliku za kontru. Imali smo čak i dobru priliku za drugi pogodak na samom startu, ali je golman Zvezde veoma dobro intervenisao. Dešava nam se ponovo, da primimo veoma čudne golove. Posle slobodnog udarca, moj igrač je pogodio sudiju, a lopta je došla do igrača protivničkog tima i posle toga i do gola. I na 1:1 smo imali veoma dobru priliku, a umesto da damo gol u nastavku smo neshvatljivo primili još 2 gola. Teško je objasniti da Anđelković primi loptu na 60 metara od gola i da se ušeta do našeg kaznenog i nonšalantno asistira za gol. Na momente smo igrali dobro u oba poluvremena, ali nas je četvrti gol Zvezde, posle našeg gola za 3:2, jednostavno poremetio. Ta naša odsutnost na trenutke se ponavlja, skupo nas košta u poslednjih nekoliko mečeva.
Čestitam Crvenoj zvezdi na zasliženoj pobedi, mi se okrećemo ka preostale 3 utakmice, a prva nas već očekuje u sredu protiv Vojvodine. Od situacije gde smo bili blizu Evrope, došli smo do toga da se borimo za opstanak, ali se nadam da ako ponovimo igru iz nekih današnjih perioda da ćemo uspeti u tome.“

Aleksandar Janković:

„Po pitanju broja postignutih golova, lepih prilika i akcija, danas je bila jedna veoma lepa fudbalska predstava. Međutim, za nas trenere možda malo stresno poslepodne. Naša pobeda je zaslužena, iako nisam bio zadovoljan mnogim detaljima i elementima u našoj igri. U dobrom delu utakmice, falila nam je kompaktnost i sigurnost koja nas krasi već duže vreme, a to su iskusni igrači Smedereva znali da iskoriste. Iz svake naše nesmotrenosti, sledila je prilika ili poluprilika za goste, što je unelo dosta pometnje u našim redovima. Ne treba zaboraviti da je Smederevo skup dobrih igrača, a oni su se bez sumnje pokazali kao najteži protivnik na Marakani u poslednjih 6 meseci. Čestitam im na igri koju su pokazali, zasluženo su postigli 3 gola, ali su i mogli da prime još koji.
Čestitam mojim igračima na pobedi i pored nesigurnosti u određenim momentima, ali mislim da smo dobro reagovali posle situacije koja se često ne viđa, a to je da gubimo na našem stadionu.
Kada se sve sabere, mislim da je naša pobeda potpuno zaslužena. Nekada lakše, a nekada teže dođemo do 3 boda, ali osnovni cilj je ispunjen i pobednički niz je nastavljen. Okrećemo se sledećoj utakmici i Banatu, protiv kojeg treba da nastavimo dalje.

O podršci Delija, koju su uputili na poluvremenu i na kraju, meni kao treneru našeg Kluba, ukratko mogu da kažem da je to za mene enormna satisfakcija. Sebe smatram navijačem Crvene zvezde, jednim od njih sa Severa i zahvaljujem im se na tome što su prepoznali u meni istinskog zvezdaša na klupi, koji je se na pošten i odan način bori za interes Kluba. Na mene je ta podrška ostavila jak utisak, a ne znam da li će to biti dodatna motivacija u budućnosti, jer sam ja uvek maksimalno motivisan kada je u pitanju Crvena zvezda. Posle 6 meseci, doživeo sam priznanje svojih igrača, kao i navijača, duše, motora i stuba Crvene zvezde i mogu da kažem da sam sa te strane veoma ispunjen čovek.“

11.05.2008. ...16:22 [ Komentari (1) ] Isprintaj

Hemofarm deklasirao Crvenu zvezdu
[ # ]

kosarka

Košarkaši Hemofarma ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu 98:68 (30:10, 27:15, 27:19, 14:22) u Vršcu u desetom kolu Svislajon Superlige Srbije. Bila je to odlučujuća utakmica u borbi za treće mesto na tabeli pred plej of. Najefikasniji kod pobedničkog tima bio je Rol Maršal sa 25, Vladan Vukosavljević 14 i Milivoje Božović sa 13 poena, dok je Mlađen Šljivančanin postigao 15 za Crvenu zvezdu.

Pobednik utakmice je praktično rešen već posle prve četvrtine kada je Hemofarm poveo sa dvadeset poena razlike. Vrščani su imali skoro duplo više skokova u odnosu na beogradski tim.

Jedan od razloga poraza je i katastrofalan procenat šuta za tri poena crveno-belih (0/8). Domaći tim je u jednom trenutku imao čak 40 poena prednosti. Značajniji otpor košarkaši Crvene zvezde pružili su jedino u poslednjoj četvrtini.

Trener Crvene Zvezde Milan Škobalj rekao je posle utakmice da ni on sam sebi ne može da objasni šta se dogodilo, a zatim je dodao da je
Hemofarm pokazao kako se bori za boje svog kluba.

"Hemofarm se ne dobija na ovaj način, pogotovo u borbi za visok plasman. Hemofarm je dobro otvorio utakmicu sa odličnim šutem za tri
poena i možda nas je to deprimiralo. Ne opravdavam svoje igrače, čak sam ih ukorio zato što smatram da je sramotno braniti boje Crvene Zvezde na ovakav način", rekao je Škobalj.

Trener Hemofarm Štade Vlada Vukoičić rekao je da je njegov tim imao veliki motiv i da je iskoristio priliku da se sportski osveti Crvenoj Zvezdi za težak poraz u Beogradu.

"Od samog početka videla se razlika u želji. Izvanredno smo se branili. Iz dobre odbrane realizovali smo kontre i dobili dodatno samopouzdanje. Uspeli smo da zadržimo visok nivo koncentracije sve do poslednjih pet minuta", rekao je Vukoičić

Tom pobedom košarkaši Hemofarm Štade pretekli su Zvezdu na tabeli i sada se nalaze na trećem mestu. U jedanaestom kolu, Vrščani dočekuju FMP, a crveno-beli igraju u Pioniru sa Borcem iz Čačka.

...16:19 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Prvo evropsko finale
[ # ]

Istorija

Malo ko je očekivao da će Crvena zvezda te kišovite jeseni 1978, posle ubedljivog poraza u Berlinu (2:5), uspeti uopšte da prođe 1. kolo Kupa UEFA, a kamoli da će na proleće prvi put u istoriji zaigrati u finalu jednog velikog evropskog takmičenja. Bila je to nezaboravna generacija, pod vođstvom trenera Branka Stankovića, koja je prikazala izuzetnu takmičarsku snagu i kvalitet boreći se sa timovima iz najjačih evropskih liga.
Sve je igledalo još nerealnije kad su Istočni Nemci u beogradskom revanšu već u 12. minutu došli u vođstvo. Taj rezultat ostao je sve do 60. minuta, da bi Zvezda u furioznom finišu načinila čudo: za poslednjih pola sata postiže 4 pogotka.

Naredni protivnik bio je španski Sporting, koga je Crvena zvezda najpre pobedila u Hihonu golom Blagojevića u 85. minutu (1:0), da bi u revanšu stigla do izjednačenja i plasmana u naredno kolo pogotkom kapitena Petrovića u 82. minutu (1:1).

Sledeći protivnik bio je slavni Arsenal. Prvi meč na Marakani, Crvena zvezda je dobial rezultatom 1:0, strelac Blagojević. Revanš na čuvenom Hajberiju doneo je nezaboravne slike koje će se godinama posle vrteti na raznim sportskim špicama. Arsenal je 20 minuta pre kraja anulirao Zvezdinu prednost iz prvog meča i kad su se očekivali produžeci, u 87. minutu Savić majstorski kruniše akciju kompletnog navalnog reda: utrčava u šesnaesterac i volej-udarcem šalje loptu pod prečku golmana Dženingsa (1:1).

U četvrfinalu ponovo okršaj sa Englezima i „repriza“ prethodnog duela sa Arsenalom. Vest Bromvič, predvođen Ridžisom i Kaningemom, gubi u Beogradu sa 1:0 nezaboravnom „kiflom“ Savića iz slobodnog udarca i to četiri minuta pre kraja meča! Revanš u Birmingemu bio je verna kopija onog iz Londona. Domaćin je dugo vodio golom tamnoputog centarfora Ridžisa, da bi Šestić tri minuta pre kraja utekao engleskoj odbrani i lob udarcem matirao istrčalog golmana.

Tako je Crvena zvezda stigla do polufinala, gde je ponovo morala u Berlin, ali ovog puta u zapadni. Za protivnika je dobila snažan tim Herte. Meč u Beogradu ostao je upamćen po ranom golu Savića za minimalnu prednost pred revanš (1:0). Utakmica u Nemačkoj, igrana na blatnjavom terenu, počela je izuzetno loše po Beograđane: već u 18. minutu Herta je golovima Bera i Sidke vodila s 2:0. I kad je izgledalo da će Zvezda te kišne večeri završiti evropski pohod, ponovo je usledila golgeterska završnica: u 74. minutu Šestić je najspretniji u jednoj gužvi i postiže gol za finale (1:2).


U finalu, moćna Borusija iz Menhengladbaha, tih godina uz Bajern najbolji tim Bundeslige. Prvi susret, pred punim stadionom, završen je 1:1, a oba gola postigli su naši igrači: Šestić je doveo Zvezdu u vođstvo u 20. minutu, da bi „tragičar“ Jurišić pola sata pre kraja udarcem glavom postigao autogol.


CRVENA ZVEZDA - Borussia Menhengladbach 1:1 (1:0).
Beograd, 09. maj 1979. godine, Stadion: Marakana, gledalaca: 72.000.
Sudija: Fut. Strelci: Šestić 22. minut i Jurišić u 60. minutu (autogol).

CRVENA ZVEZDA: Stojanović, Jovanović, Jovin, Muslin (Milovanović), Jurišić, Savić, Petrović, Milosavljević (Krmpotić), Šestić, Blagojević, Miletović.

Borussia Menhengladbach: Knajb, Fogts, Hansen, F.Šefer, Ringles, V.Šefer, Simonsen, Sulik, Nilsen (Daner), Voler (Gores), Linen.


Druga finalna utakmica igrana je u Diseldorfu, 14 dana kasnije...

09.05.2008. ...15:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković : Ulazimo u finalne 4 utakmice sa verom i nadom u odbranu titule prvaka
[ # ]

Photobucket
Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se u 30. kolu Meridijan Superlige Srbije sa ekipom Smedereva. Utakmica na stadionu Crvene zvezde, igra se u subotu sa početkom u 15 časova i 30 minuta. Cena karte se kreće od 100 dinara za severnu do 300 dinara za zapadnu tribinu.

Trener Aleksandar Janković je zajedno sa celom ekipom svestan da je ostalo još samo 4 utakmice do kraja, ali i da svi možda još više veruju da će sezonu završiti na 1. mestu.

„Smederevo je privatno za mene divna uspomena jer sam protiv te ekipe debitovao na klupi Crvene zvezde. Pobedili smo sa 5:2 i to na uvek teškom gostovanju, uz het trik Jestrovića.
Smederevci imaju odličnu ekipu sa mnogo iskusnih igrača. Veliki broj njih je igrao i u inostranstvu i u ostalim domaćim klubovima. Mi smo optimisti jer igramo dobro, pobeđujemo i već smo postigli dosta golova u ovoj polusezoni. Imamo još 12 bodova do kraja ali njih ne možemo da osvojimo odjednom, već 3 po 3, a Smederevo je prvo na tom putu.
Nalazimo se u jednoj specifičnoj siuaciji jer nismo izgubili nijedan meč, dali smo najviše golova a najmanje primili, imamo pozitivan skor sa prvoplasiranom ekipom na tabeli a ipak smo drugi. Ali mi nastavljamo da radimo i pružamo partije koje nas vode do pobeda, jer još uvek verujemo da je do kraja sve moguće."

Aleksandar Janković, nada se i veruje u veliku podršku navijača, a većih problema sa sastavom nema.

“Nemamo veće kadrovske probleme, jedino još uvek ne znam ko će sutra stajati na golu. Ranđelović se posle bolesti tek vratio punom treningu ali je sada Bajković bolestan. Bronovicki je još uvek u Poljskoj i može se desiti da tamo i ostane. Pripreme poljske reprezentacije za Austiju i Švajcarsku počinju pre kraja našeg prvenstva i trenutna situacija je takva da neće biti potrebe da se Bronovicki na kratko vraća.
Pozivam navijače da na sutrašnju utakmicu dođu u što većem broju jer samo uz njih imamo šanse da dođemo do uspeha. Želim da njihova brojnost bude odgovor na ono što se Delijama desilo u Hrvatskoj, u Boboti.”

...15:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković:Lepe uspomene iz Smedereva
[ # ]

Photobucket
Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković izjavio je da je optimista pred prvenstveni duel sa Smederevom, posebno zato što je upravo u duelu sa tom ekipom, u novembru, debitovao na klupi beogradskog tima i to ubedljivom pobedom od 5:2. "Smederevo mi budi prijatne uspomene. Nikada neću zaboraviti debi, baš na utakmici sa Smederevom, nezgodnom ekipom, jednom od najiskusnijih u srpskom prvenstvu, sa dosta igrača sa međunarodnim iskustvom", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

"Crveno-belima" je pobeda na utakmici 30. kola Meridijan Superlige neophodna kako bi ostala u trci za šampionsku titulu, pošto za vodećim Partizanom trenutno ima tri boda zaostatka.

"Siguran sam u pobedu. Optimizam je opravdan, jer je baziran na dobrim igrama i rezultatima. Igramo dosta lako, a posebno me raduje što lako pravimo šanse", naveo je trener Zvezde.

Janković je, na insistiranje novinara, prokomentarisao i reprezentativni spisak koji je juče objavio selektor Srbije Miroslav Đukić, a na kome su se, od igrača Zvezde, našli Pavle Ninkov i kapiten Dejan Milovanović.

"Dolazimo do apsurda. Imamo dvojicu igrača u reprezentaciji, Partizan ima jednog. Bez poraza smo u prvenstvu, dali smo najviše golova, primili najmanje, imamo bolji skor u međusobnim duelima sa Partizanom, a postoji mogućnost da ne osvojimo titulu", naveo je Janković.

"Verovatno ćemo odgovor dobiti sredinom sledeće sezone. Verovatno ćemo dobiti konstataciju da je to prvenstvo regularnije od prethodnog...Evropa je, ipak, najbolji pokazatelj kvaliteta, a Zvezdi očajnički nedostaje dobar rezultat u Evropi", dodao je Janković.

...15:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezdin trijumf volje za titulu!
[ # ]

odbojka
Odbojkaši Crvene zvezde novi su šampioni Srbije, pošto su u odlučujućoj, petoj utakmici finala plej-ofa savladali Radnički Kombank u kragujevačkom Jezeru sa 3:2, po setovima 24:26, 25:21, 15:25, 25:13, 15:11. Ovo je Crvenoj zvezdi sedma titula u istoriji (prva posle 2003. godine), dok su se Kragujevčani borili za prvu.

Zvezda i Radnički odigrali su ove sezone pet utakmica u Kragujevcu. Domaći Radnički dobio je svih pet, ali su „crveno-beli“ slavili kada je to bilo najpotrebnije i tako su kompletirali sjajan preokret pošto je Radnički posle prva dva meča finala vodio sa 2:0 u pobedama.

Zanimljivo je da je ekipa Željka Bulatovića i u polufinalu protiv Vojvodine takođe gubila 2:0 u pobedama, ali je i tada uspela da smogne snage, preokrene rezultat u svoju korist i plasira se u finale.

U odlučujućem meču, Radnički je imao prednost od 1:0 i 2:1 u setovima, ali Zvezda je fenomenalnom igrom u četvrtom i petom setu, pre svih Dokića i Stankovića uspela da preokrene i pobedi.

Radnički Kombank - Crvena zvezda 2:3 (26:24, 21:25, 25:15, 12:25, 11:15), Dvorana: Jezero. Gledalaca: 4.500.

Radnički Kombank: Hadžifejzović 9 (1 as, 1 gr, 1 sg), Aleksić 11 (5 bl, 1 gr, 2 sg), Nakovski 10 (2 as, 2 gr, 2 sg), M. Ilić 2 (1 as, 1 bl, 2 sg), Čedić 14(1 as, 5 bl, 1 gr, 2 sg), Gjorgiev 24 (1 as, 1 gr, 7 sg), Pantelić (libero), Ristović 2, Radivojević 1 (1 sg), Stevanović 3 (1 sg), Ivović (1 gr).
Crvena zvezda: Zindović 11 (1 bl), Stefanović 3 (3 as), Stanković 16 (7 bl, 2 gr, 3 sg), Terzić 11 (2 bl, 1 sg), Rašić 8 (2 bl, 2 gr, 2 sg), Dokić 28 (3 as,1 bl, 3 gr, 2 sg), Ne. Majstorović (libero), Ćulafić (1 sg), U. Ilić 1(1 bl, 1 sg).

08.05.2008. ...23:32 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Spasojević: Ne premiramo rivale Partizana!
[ # ]

Toplica Spasojevic
U trenucima kada komšije slave trijumf u Kupu i imaju tri boda prednosti u trci za titulu, u Crvenoj zvezdi moraju da rešavaju i unutrašnje probleme.

Dok pokušavaju da odbrane jednu od dve krune iz svojih vitrina, pobede sve mečeve do kraja i dočekaju poraz Partizana, u Ljutice Bogdana prinuđeni su da javnosti objasne i - ko će biti trener sledeće sezone.

Predsednik kluba Toplica Spasojević, u izjavi "Večernjim novostima", demantovao je da je već obavio prve razgovore sa Dragoslavom Stepanovićem, Sinišom Mihajlovićem i Slavoljubom Muslinom o tome da na leto preuzmu prvi tim.

"To nije tačno. Nesporno je da o svim trenerima koje se pominju imam visoko mišljenje, ali niko zvanično nije pregovarao sa bilo kim", izričit je Spasojević.

Da li je to uradio neko drugi iz kluba?

"Srećemo se sa raznim ljudima iz fudbala, pričamo o svemu. Možda je, uz "čašicu razgovora", neko nešto pomenuo, raspitivao se, ali daleko od toga da je nekom nuđen posao. Ponavljam, Crvena zvezda ima trenera".

Postoji priča da ste se sreli sa Slavoljubom Muslinom?

"Kada? Ne! Trenutno smo posvećeni samo borbi za titulu. Pobeđujemo, dobro igramo. Postigli smo najviše i primili najmanje golova. Samo sticajem nesrećnih okolnosti, pre svega zbog dva kiksa (Banat i Mladost), ne zavisimo od sebe u finišu".

Ali, trener Aleksandar Janković, za sada, nije dobio punu podršku kluba, kada su se pojavile priče o njegovoj "već dogovorenoj" smeni na leto. Zbog čega?

"Jednostavno, zbog činjenice da Crvena zvezda ima trenera Aleksandra Jankovića, koji uživa puno poverenje".

Da li je pred Jankovića postavljen uslov da osvoji titulu kako bi o(p)stao na čelu sturčnog štaba?

"Ne, nema bilo kakvih ultimatuma. Na kraju sezone meri se učinak svakog u klubu. Trenera, ali i igrača, Upravnog odbora, predsednika... Svi u klubu zajedno će proceniti ko je i kako radio".
Toplica Spasojevic

"Zar nije dosta sa smenama?"

Da li to znači još jedno leto sa kadrovskim promenama na raznim nivoima?

"Zar nije bilo dosta smena i promena u Crvenoj zvezdi? Želja je da okupimo mnoge bivše igrače oko kluba, iskoristimo one koji su u inostranstvu da nam pomognu koliko mogu. Plan je da klub organizaciono stalno jača".

Šef skautske službe Vasilijević izjavio je da je već predao spisak želja sportskom direktoru Bunjevčeviću i članu UO Miškoviću?

"Ne ide se tim redosledom poteza..."

Nego?

"Kada je prelazni rok u pitanju, postoji uputstvo o dovođenju i prodaji igrača. Ne sme da bude ishitrenih odluka. Sve mora da se uradi posle detaljne analize, procene finansijskih mogućnosti, potreba ekipe... Nije sporno da neke fudbalere intenzivno pratimo".

Da li ima novca za nove fudbalere?

"Budžet je spreman, i to pozamašan, od 5, 6 miliona evra. Planiramo tri, četiri prava pojačanja. Želimo da dovedemo virtuoze koji će privući publiku. Obratićemo pažnju na svaki detalj. Neće da bude dovoljan samo kvalitet, ti igrači će morati da imaju pravi karakter, da budu kompletne ličnosti. Planiramo i pomoć psihologa!"

U moru priča, postoji i ona da Crvena zvezda finansijski motiviše Partizanove rivale u finišu prvenstva.

"Ne premiramo nikog, niti bilo šta obećavamo ekipama koje igraju sa Partizanom.Premije dajemo samo našim fudbalerima, kada su uspešni", podvlači Spasojević.

...23:28 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Trening kao zamena za utakmicu
[ # ]

trening
Iako su u utorak imali 2 treninga, prvotimci su danas imali trening veoma jakog intenziteta, koji je bio zasnovan najviše na trčanju i tehničkim detaljima. Skoro svi igrači su bili na okupu, izuzev blaže povređenih, golmana Bajkovića i Bogdanovića, koji se ipak pojavio na treningu i koji je odradio uvodni deo treninga.

Na samom početku treninga, svi igrači su odmah krenuli sa trčanjem oko terena koje je trajalo 5 minuta, a na čijem je čelu bio pomoćni trener Katić. Nakon završenog trčanja, usledilo je razgibavanje, koje jedno od najbitnijih stavki, pogotovu posle jučerašnjeg jakog rasporeda. Posle toga, golmani Ranđelović, Banović i Pavlović, prepušteni su radu sa trenerom golmana Maksimovićem, a ostali igrači se upoznaju sa današnjim planom treninga kod Aleksandra Jankovića.

Trening je odmah krenuo sa trčanjem na kratkom prostoru, uz menjanje vežbi koje su se usput radile, a trajao je 15 minuta. Za to vreme golmani su radili svoj uvodni deo, zasnovan isto na trčanju i istezanju.

Odmah posle kratke pauze i osveženja, trener Janković deli igrače na žute i plave, što je označilo početak nove vežbe. Zadatak oba tima, u ovoj simulaciji utakmice samo bez golmana, predstavljaju dodavanja igrača iz iste grupe, uz pravo da igrač koji ima loptu sme samo 2 puta da pipne loptu i da doda saigraču. Druga grupa koja u tom trenutku igra odbranu, ima zadatak da uzme loptu, pređe u napad i ima što duži posed. Igra se odvija u obeleženom delu na sredini terena, a traje je 2 puta po 15 minuta bez prekida igre.
Žuti: Anđelković, Milijaš, Koroman, Barkos, Tutorić, Tomović, Misdongard, Basta, Milovanović i Kastiljo.
Plavi: Trajković, Đorđević, Burzanović, Tričkovski, Gaj, Ninkov, Blažić, Rašković i Burzanović, uz pomoć trenera Katića.

Nakon zavšetka igre, koja je protekla u visokom ritmu i gde se igrači dobro istrče i zagreju, sledi kratka pauza, osveženje i opuštanje mišića.
Odmah posle toga, kreće su u novu vežbu u kojoj učestvuju i igrači i golmani, a gde je glavni akcenat i dalje na dodavanjima, ali na kratkom prostoru. Posle svake dodate lopte, svi imaju zadatak da istrče sprint od nekih 10 metara, tačnije do kraja kolone koja čeka na dodavanje.
Vežba je trajala 10 minuta, nakon čega su svi prepušteni Bati Raduloviću i vežbama istezanja. Ubrzo se prešlo na novu vežbu, koja je bila ponovo zasnovana na sprintevima.
Svi igrači i golmani, trčali su sprinteve na kratkom prostoru, ovoga puta bez lopte, ali preko prepreka. Vreme trajanja je 10 minuta, posle čeka je usledila pauza od 5 minuta.
I posle ove pauze, nastavilo se sa trčanjem i sprintevima, a nova vežba je trajala 15 minuta i bila je najvišeg inteziteta.
Igrači su podeljeni u dve grupe, prvu su činili golmani i odbrambeni igrači, a drugu igrači veznog reda i napadači. Prva grupa je trčala oko čunjeva uz kombinovanje trčanja unazad i trčanja sa promenama pravca, dok je druga grupa radila cik-cak sprinteve oko stubova, koji predstavljaju protivničku odbranu.

Posle kratke pauze, igrači su se se ponovo podelili na žute i plave, a za kraj ih je čekala vežba u trajanju od 15 minuta, po dva puta.
Svi igrači su doneli pokretni gol na nekih 25 metara od fiksnog gola, na jednom je stajao Banović, a na drugom Pavlović. Za to vreme, Ranđelović je radio individualno sa trenerom Maksimovićem. Igrači su stajali u liniji sa golom, kao u korneru, postavljeni dijagonalno jedni od druge grupe. Svaki igrač je imao zadatak da iz svog ugla centrira igraču iz druge grupe koji utrčava ispred gola, nakon čega i on sam istrčava do drugog gola i prima centaršut od druge grupe i ulazi u završnicu. Cela vežba ide u krug i traje bez prestanka. Igrači su na taj način vežbali dodavanja i završnicu, dok su golmani imali priliku da pokažu svoje mogućnosti u situacijama 1 na 1.

Na kraju ove vežbe i za sam kraj, igrači su se skupili na sredini terena, gde su sa asistentom Katićem odradili istezanje, kako bi opustili mišiće posle jakog današnjeg treninga.

...00:32 [ Komentari (0) ] Isprintaj

FMP pobedio Zvezdu u Pioniru
[ # ]

kosarka
Košarkaši FMP-a pobedili su Crvenu zvezdu u Pioniru 112:108 (32:26, 23:23, 13:20, 27:26, 17:13), u derbiju devetog kola Svislajon Superlige. Regularnih 40 minuta završeno je nerešeno 95:95, pa je FMP do pobede stigao kroz produžetak. Dragan Labović bio je najbolji pojedinac kod FMP-a sa 27 poena. Nemanja Protić dodao je 21, Predrag Samardžiski 17, a Zoran Erceg 16. U timu Milana Škobalja Omar Kuk postigao je 27, Elmedin Kikanović 19, a Tadija Dragićević i Vujadin Subotić po 13.

Ekipa iz Železnika sada ima skor od sedam pobeda i jednog poraza, a Zvezda sada ima šest trijumfa i tri poraza.

Tim iz Železnika nalazi se u odličnoj formi, i u samo četiri dana oni su uspeli da savladaju i Partizan i Crvenu zvezdu.

Duel u Pioniru tim Slobodana Klipe lako je mogao da završi i u regularnom toku. U poslednjem minutu FMP je imao četiri poena prednosti (95:91). Fauliran je Omar Kuk koji je pogodio prvo, a promašio drugo slobodno bacanje. Američki plejmejker je uspeo da uhvati odbijenu loptu, a zatim i pogodi trojku za nerešenih 95:95.

U narednom napadu pokušao je Labović trojkom, ali je promašio, i ušlo se u produžetke. U dodatnih pet minuta FMP je bio dosta bolji tim, poveo je sa 112:105, i to je bio kraj.

U narednom kolu FMP dočekuje Lajonse u Železniku, a Zvezda ide u Vršac na duel sa Hemofarmom.

...00:29 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Tabela Meridian Superlige
[ # ]

tabela

05.05.2008. ...00:06 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Rukometaši Crvene zvezde šampioni
[ # ]

titula
Rukometaši Crvene zvezde osvojili su u nedelju titulu prvaka države, pošto su na svom terenu u 27. kolu savladali ORK Niš sa 35:31. Crveno-belima je ovo treća titula za redom i deveta u klupskoj istoriji. Do kraja šampionata ostala su još tri kola, ali su crveno-beli" sa 47 bodova stekli nedostižnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Kolubaru koja ima 39 bodova.

Kapiten Crvene zvezde Nenad Peruničić istakao je da je veoma srećan što mu se ispunila želja koju je imao kada se prošle godine vratio u klub iz inostranstva.

"Želeo sam da se vratim i da ispunim san. Drago mi je da smo osvojili titulu. To je bio prioritet. Puno mi je srce. Nisam se obrukao", rekao je Peruničić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, pomagao je ostalim igračima i plašio se da ih svojim iskustvom ne ometa.

"Ponekad mislim da sam preterivao, ali isplatilo se. To su igrači sa velikim potencijalom i drago mi je što su pored mene mogli da napreduju i da nešto nauče", rekao je Peruničić.

Kapiten nije siguran da li će sledeće sezone igrati Ligu šampiona.

"Nisam načisto. Moje zdravlje nije dobro. Moraću da sednem i razmislim. Svakako imam želju da igram Ligu šampiona", rekao je Peruničić i najavio da će Zvezda morati da se pojača za predstojeću sezonu.

"Moramo da se pojačamo, ako želimo da igramo Ligu šampiona. Ne smemo da se obrukamo kao što se to događalo posledjih nekoliko godina", rekao je Peruničić.

...00:01 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Crvena zvezda izborila majstoricu
[ # ]

odbojka
Odbojkaši Crvene Zvezde izborili su majstoricu pošto su u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa 'Viner štetiše' lige Srbije u Beogradu pobedili Radnički Kombank sa 3:0 po setovima 25:21, 25:22, 25:17. Peti meč igraće se u Kragujevcu u četvrtak. Utakmice u Šumicama, koja je trajala samo 79 minuta, igrala se pred više od dve hiljade gledalaca.

Kragujevčani su u prva dva duela pobedli sa 3:1, a crveno-beli su smanjili prednost u prošlom meču na svom terenu u Beogradu.

Odbojkaši Crvene zvezde zasluženo su ostvarili pobedu protiv oslabljene ekipe Radničkog, za koju nisu igrali makedonski reprezentativci Hari Nakovski i Nikola Đorđijev zbog obaveza u nacionalnom timu.

Crvena zvezda je igrala mnogo bolje i sigurnije u polju, sa malim brojem izmena tokom celog meča. Standardna šestorka je rutinski svom timu izborila priliku da se u majstorici bori za titulu državnog prvaka. U pobedničkom timu najbolji je bio korektor Tomislav Dokić.

Crvena zvezda: Zindović, Stefanović, Čulafić, Nikola Majstorović, Neven Majstorović, Stanković, Nikolić, Stefan Ilić, Uglješa Ilić, Terzić, Dokić, Rašić.
Radnički: Radivojević, Stamenić, Hadžifejsović, Ristović, Aleksić, Mijalković, Ivović, Čedić, Stefanović, Pantelić.

Posle utakmice, oba trenera sa optimizmom iščekuju majstoricu za titulu prvaka Srbije, koja je na programu 8. maja u Kragujevcu.

"Prednost domaćeg terena može da bude značajan faktor, ali ne i odlučujući. Naša sala je mnogo veća i komfornija i igraće se pred više publike nego ovde u Beogradu. Verujem da možemo da ostvarimo cilj", izjavio je trener Radničkog Slobodan Galešev.

Trener Crvene zvezde Željko Bulatović pribojavao se opuštanja njegovih igrača, pošto su Kragujevčani bili oslabljeni neigranjem makedonskih reprezentativaca Harija Nakovskog i Nikole Djordjijeva zbog obaveza u nacionalnom timu.

"Odbrana je večeras delovala veoma dobro, a u bloku smo bili raspoloženi kao i na prethodnoj utakmici. Nešto smo slabije koristili kontranapad, ali je to za ovakvu ekipu sasvim normalno. Zadovoljan sam", rekao je Bulatović.

Kapiten Crvene zvezde Tomislav Dokić je rekao da je očekivao bolje izdanje Radničkog, iako u njihovoj ekipi nisu bila dvojica istaknutih makedonskih reprezentativaca.

"Odigrali smo dobro i sada se naša ekipa nalazi u blagoj psihološkoj prednosti, jer smo uspeli da dostignemo prednost Kragujevčana od 2:0 u pobedama. Večeras smo ipak igrali pod pritiskom, jer je poraz značio i oproštaj od titule državnog prvaka. Nadam se da ćemo sa velikim motivom ući u odlučujući meč za četiri dana u Kragujevcu", ocenio je Dokić.

Prvotimac Radničkog Mirko Ristović smatra da su on i drugovi večeras u Šumicama morali da igraju rasterećenije.

"Samo u prvom setu smo igrali na našem nivou, a posle smo iz seta u set padali. Crvena zvezda je zasluženo izjednačila rezultat", rekao je Ristović.

Trener Kragujevčana Galešev je odsustvo makedonskih reprezentativaca Nakovskog i Đordjijeva objasnio slabim avionskih vezama, pošto nisu mogli na vreme da stignu u Beograd iz Nikozije, gde su branili boje nacionalnog tima protiv selekcije Kipra.

On je potvrdio da će Nakovski i Đordjijev već večeras stići u Kragujevac i priključiti se pripremama ekipe za petu, odlučujuću utakmicu.

...00:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Konferencija za novinare u Lučanima
[ # ]

lucani
Aleksandar Janković:

„Odigrali smo jednu tešku utakmicu protiv ekipe koju do danas nismo uspeli da savladamo ove sezone. Oba remija su bila zaslužena, iskreno-na zadnjem gostovanju na Marakani Mladost je zaslužila i više boda. Prema tome smo imali respekt i znali smo koliko su Lučanci dobro organizovani u svim linijama tima.

Gol na početku utakmice nam je bio od ogromnog značaja i ja čestitam svojim igračima na igri, zalaganju, volji i osvojenim bodovima. Takođe i igračima Mladosti na fer i korektnoj muškoj borbi kakvu smo i očekivali. Kolega Milovanović je jedan od veoma retkih trenera u Superligi koji ima kontinuitet rada i to se itekako oseća u igri njegove ekipe. Za igru Mladosti se mođe reći da ima dušu i u svakom momentu se znaju zaduženja svakog igrača. U nekim normalnim okolnostima oni ne bi smeli da se bore za opstanak jer im je realno mesto na tabeli mnogo bolje od onog koje sad zauzimaju.

Mi se okrećemo jednoj mirnoj nedelji u kojoj, nažalost, nećemo igrati utakmicu u sredu. Okrećemo se radu, koncentraciji i mobilnosti za sledeću utakmicu protiv Smedereva.



Nenad Milovanović, šef stručnog štaba Mladosti:
„Kada god nam dolaze Zvezda i Partizan to predstavlja pravi praznik za ceo naš kraj. Danas smo imali čast da ponovo ugostimo jednog bivšeg svetskog prvaka. Tribine su bile pune a dobra fudbalska predstava je protekla bez ijednog incidenta, što mi je posebno drago.

Zvezda je danas bila konkretniji rival i stvarala je više šansi. Nas je prosto presekao taj rano primljen pogodak i tu su naši igrači malo pali. U poluvremenu sam pokušao da ih vratim, i kasnije smo odigrali nešto bolje. Imali par šuteva sa distance i prodora po bokovima ali to danas nije bilo dovoljnu za jednu Crvenu zvezdu.

Čestitam Zvezdi na pobedi i želim joj sve najbolje u nadaljem takmičenju a nama preostaje da jurimo tih 4-5 bodova koji će nas uvesti u luku spasa.“

04.05.2008. ...23:51 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković : Nastaviti sa dobrim igrama i pobedama
[ # ]

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se u 29. kolu Meridijan Superlige Srbije sa ekipom Mladosti iz Lučana. Utakmica na stadionu Mladosti, igra se u subotu sa početkom u 16 časova i 30 minuta. Gostovanje u Lučanima je poslednje koje se igra južno od Beograda, jer se preostala 2 igraju u Vojvodini. Tim kreće na put danas u 17 časova i večeras će odsesti u Čačku, kako bi što spremnije sačekao sutrašnjim meč.

Trener Aleksandar Janković podseća da je Crvena zvezda ove sezone 2 puta remizirala sa Lučancima, i da su ta izgubljena 4 boda više nego što je trenutna razlika na tabeli za prvoplasiranom ekipom.

“Imamo veliki motiv u svakoj utakmici da pobedimo, jer nas naše igre u poslednje vreme ohrabruju, kao i to da smo još uvek u šampionskoj trci. Dodatni motiv je sigurno i naš sutrašnji protivnik, koji je svojim najboljim igrama u ovoj sezoni, upravo protiv nas, otežao naš put ka 1. poziciji. Reč je o jednoj veoma disciplinovanoj ekipi, koja je izuztno dobro organizovana, tako da ćemo imati priliku da dokažemo na jednom od najtežih gostovanja, da smo u dobroj formi. Skoncentrisani smo maksimalno i imamo veliku želju da se odbranimo trofej, a sve to nam daje optimizam pred ovo gostovanje, da po prvi put ove sezone pobedimo Mladost iz Lučana. Posle ove utakmice ćemo imati 7 dana do sledećeg meča, tako da želimo da se vratimo u Beograd sa nova 3 boda koja nas zadržavaju u trci za prvim mestom.”

Aleksandar Janković kaže da je kadrovska situacija dobra i da je posle dužeg vremena skoro cela ekipa u treningu.

"Ranđelović se vratio u pun trening, isto kao i Trajković. Milijaš je odradio kaznu zbog kartona, a njegov povratak nam mnogo znači na terenu, jer su njegove igre u poslednje vreme veoma bitne za tim i njegovo odsustvo protiv Čukaričkog se moglo osetiti. Jedino je Bronovicki van stroja, koji je u Poljskoj podvrgnut jednoj rutinskoj hirurškoj intervenciji i očekujemo vesti kada se vraća u Beograd.”

03.05.2008. ...13:59 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Zvezda smanjila vođstvo Radničkog
[ # ]

odbojka
U trećoj utakmici finala plej-ofa za odbojkaše Crvena zvezda je na domaćem terenu pred 1,600 gledalaca u Beogradu pobedila kragujevački Radnički sa 3:0 (25:23, 31:29, 25:18) i smanjila vođstvo rivala u pobedama na 2:1.

Četvrta utakmica finalne serije, koja se igra do tri pobede, na programu je 4. maja, takodje u Beogradu. Prva dva meča Radnički je kao domaćin dobio sa po 3:1.

Beogradjani su lako, za nešto više od 70 minuta, došli do prve pobede u finalnoj seriji, iako je početkom meča izgledalo da će otpor gostiju biti mnogo žešći. Prva dva seta su odigrana praktično poen za poen, tako da ni jedna ekipa nije uspela da ostvari opipljiviju prednost. U trećem setu Crvena zvezda je potpuno dominirala, jer se Radnički gotovo predao, pa je na kraju ubedljivo trijumfovala.

"Prikazana je zanimljiva odbojka, posebno u prva dva seta. Mi se ne odričemo titule prvaka, iako respektujemo ekipu Radničkog. Kragujevčani su sjajni u bloku i to je element igre koji nam ne odgovara protiv takvog protivnika", rekao je posle utakmice trener Crvene zvezde Željko Bulatović.

Prvi stručnjak Radničkog Slobodan Galešev smatra da njegova ekipa večeras nije ličila na sebe. Po rečima Galeševa, Kragujevcacni su protiv domaćina praktično igrali bez bloka, a ni drugi elementi u igri nisu bili na visokom nivou, zbog čega je Crvena zvezda zasluženo pobedila.

"Nismo imali dovoljno energije kao u prve dve utakmice, kada smo slavili u Kragujevcu. Crvena zvezda je zaigrala maksimalno i zasluženo je pobedila", rekao je prvotimac Radničkog Vladimir Čedić.

Njegov kolega iz tabora "crveno-belih" Tomislav Dokić je istakao da je domaći tim verovao u uspeh. "Podigli smo nivo igre u odnosu na prva dva meča u Kragujevcu, manje smo grešili i tu leži ključ našeg uspeha", rekao je Dokić.

Ukoliko Crvena zvezda pobedi u četvrtom meču serije i izjednači rezultat na 2:2, igrala bi se majstorica za šampiona Srbije 8. maja u Kragujevcu.

02.05.2008. ...12:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi