Konferencija za novinare posle utakmice sa ekipom Čukaričkog
[ # ]

Dragoslav Stepanović, trener Čukaričkog:

„U ovom periodu kad se prvenstvo završava, imali samo 2 najteže utakmice sa Partizanom za vikend i danas sa Crvenom zvezdom. Za prvu smo imali 7 dana da se pripremimo i možda smo nju bolje odigrali, jer smo bili svežiji i odmorniji. Danas smo u prvom poluvremenu, protivniku onemogućili da pored stative i jedne šanse, napravi više, ali je za mene iznenađujuće da moji igrači nisu napravili u prvih 45 minuta nijednu šansu, a nisu ni pokazali želju za to. Ta činjenica je još više razočaravajuća, kada se videlo da Crvena zvezda nije razmišljala toliko o odbrani, jer su njihove misli bile okrenute samo ka našem golu. U obe najteže utakmice do kraja, protiv Partizan i Crvene zvezde, poraženi smo sa 1:0, ali je kod mene zabrinjavajuće da već 4-5 utakmica ne stvaramo šanse i da ne postižemo golove, kao što je se videlo i u ovoj utakmici. Ne može odbrana stalno da nam bude onaj deo tima koji će najviše da ima kontakta sa loptom, a da oni koji treba da nešto naprave u napadu, uvek zbog ovog ili onog zakažu kada treba.
Ipak, želim da čestitam mojim igračima na pokazanom danas, jer nije Crvena zvezda slučajno ono što jeste, a to je ekipa koja se bori za titulu. Čestitam i protivniku na zasluženoj pobedi i želim im puno sreće do kraja sezone.“

Aleksandar Janković:

„Potpuno zasluženo smo pobedili danas. Nismo imali sreće da otvorimo utakmicu golom u ranoj fazi, iako smo imali prilike za to, a uz to smo imali protivnika koji je došao da se brani. Nažalost, u prvih 45 minuta nismo uspeli da probijemo taj njihov bedem, jer sam siguran da smo uspeli da postignemo prvi gol tada, da bi postigli još dosta golova danas na Marakani. Krivo mi je što jedna u najlepših akcija ne samo danas, nego u celoj ovoj polusezoni, nije okončana pogotkom, već je završila udarcem Milovanovića uz stativu, ali nju smo imali i odličnu priliku preko Gaja.
U drugom delu smo zadržali mirnoću i nastavili u istom ritmu. Izmena koju smo napravili se pokazala kao dobra, jer smo postigli pogodak posle Misdongardovog prvog kontaka sa loptom. Čestitam mojim igračem, jer nije bilo lako pod pritiskom trijumfovati, ali mi sa imperativom pobede igramo već duže vreme. I pored toga, pokazali smo karakter kao ekipa, a iako je pobeda minimalna, ona nam donosi 3 boda isto kao i prethodne efikasne igre, na koje smo javnost već navikli. Propustili smo danas 3-4 stopostotne prilike, a da protivnik nije imao nijednu, tako da u potpunosti mogu biti zadovoljan.
Spremamo se za sledeće gostovanje, koje je već za 3 dana, protiv ekipe Mladosti iz Lučana koja nas je mnogo zadužila. Idemo sa istom željom, a to je da pobedimo i da nastavimo trku za titulom.“

30.04.2008. ...23:42 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Janković : Podrška navijača je naša vera u odbranu titule
[ # ]

Photobucket
Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se u 28. kolu Meridijan Superlige Srbije sa ekipom Čukaričkog. Utakmica na stadionu Crvene zvezde počinje u 15 časova i 30 minuta. Do kraja prvenstva ostalo je još 6 kola, a sutrašnja utakmica predstavlja prvu, od preostale 3 koje se igraju na našem terenu.


Trener Aleksandar Janković očekuje dobru, ali i tešku utakmicu, sa ekipom koja je sastavljena od mladih i iskusnih igrača, a koju predvodi pravi strateg i trener.
“Igramo protiv ekipe sa kojom smo se ove sezone sastajali i u prvenstvu i u kupu. Svaka utakmica je bila neizvesna i puna naboja, a više uspeha smo imali na strani, jer smo u prvom kolu na našem terenu igrali 0:0. Do kraja je u igri još 21 bod , a mi u svaku utakmicu ulazimo sa puno samouzdanja, zbog partija koje pružamo, ali i sa velikom željom da odbranimo trofej. U situaciji smo da ne zavisi sve od nas, a Čukarički je u prošlom kolu pokazao o kakvoj je ekipi reč, s obzirom kako je igrao i na koji način izgubio utakmicu od prvoplasirane ekipe. Ne želimo puno da razmišljamo o konkurentima za titulu, jer se to pokazalo kao najbolji recept, kako mi treba da ulazimo u naše utakmice. Protiv Vojvodine koja je treća na tabeli smo pokazali bolju i efikasniju igru, nego protiv Borca u Čačku, tako da se nadam da će nam novi meč na našem stadionu, vratiti dobru igru sa dosta postignutih pogodaka. Verujemo da će naše igre i pobede biti dovoljne da osvojimo treću uzastopnu titulu, a jedini preduslov za to je pobeda i 3 boda u svakoj narednoj utakmici.”

Aleksandar Janković nema ozbiljnijih kadrovskih problema i nada se velikoj podršci navijača sa tribina.

“Nenad Milijaš neće moći da igra sutra zbog parnih žutih kartona. Nikola Trajković se vratio u trening, ali ima još jedan meč suspenzije tako da neće konkurisati za naredni meč. Golman Ranđelović se još uvek opravalja od bolesti, tako da ćemo danas videti kakvo je njegovo stanje pred sutrašnju utakmicu. Poznato je da je Bronovicki u Poljskoj na pregledima, a nadamo se da ćemo uskoro znati kakvo je njegovo stanje i kada se vraća u Beograd.Naši navijači su naša pokretačka snaga u svakom meču i svaka pobeda je delom i njihova zasluga. Primetilo se da su nam nedostajali u Čačku, ali ta utakmica je iza nas i na sreću dobro se završila. Njihova podrška u svim utakmicama, tokom svih 90 minuta, je najveći motiv i dokaz da svi zajedno verujemo u trijumf i osvajanje titule. Kada igrate pred velikim brojem ljudi, a posebno na vašem stadionu, ne možete a da ne uđete u svaki duel sa velikom željom od prvog minuta.
Nadam se da će dobro popunjene tribine sutra biti pravi preduslov za našu dobru partiju i pobedu, kao i u svakoj narednoj utakmici.”

29.04.2008. ...23:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi