Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Trening kao zamena za utakmicu

trening
Iako su u utorak imali 2 treninga, prvotimci su danas imali trening veoma jakog intenziteta, koji je bio zasnovan najviše na trčanju i tehničkim detaljima. Skoro svi igrači su bili na okupu, izuzev blaže povređenih, golmana Bajkovića i Bogdanovića, koji se ipak pojavio na treningu i koji je odradio uvodni deo treninga.

Na samom početku treninga, svi igrači su odmah krenuli sa trčanjem oko terena koje je trajalo 5 minuta, a na čijem je čelu bio pomoćni trener Katić. Nakon završenog trčanja, usledilo je razgibavanje, koje jedno od najbitnijih stavki, pogotovu posle jučerašnjeg jakog rasporeda. Posle toga, golmani Ranđelović, Banović i Pavlović, prepušteni su radu sa trenerom golmana Maksimovićem, a ostali igrači se upoznaju sa današnjim planom treninga kod Aleksandra Jankovića.

Trening je odmah krenuo sa trčanjem na kratkom prostoru, uz menjanje vežbi koje su se usput radile, a trajao je 15 minuta. Za to vreme golmani su radili svoj uvodni deo, zasnovan isto na trčanju i istezanju.

Odmah posle kratke pauze i osveženja, trener Janković deli igrače na žute i plave, što je označilo početak nove vežbe. Zadatak oba tima, u ovoj simulaciji utakmice samo bez golmana, predstavljaju dodavanja igrača iz iste grupe, uz pravo da igrač koji ima loptu sme samo 2 puta da pipne loptu i da doda saigraču. Druga grupa koja u tom trenutku igra odbranu, ima zadatak da uzme loptu, pređe u napad i ima što duži posed. Igra se odvija u obeleženom delu na sredini terena, a traje je 2 puta po 15 minuta bez prekida igre.
Žuti: Anđelković, Milijaš, Koroman, Barkos, Tutorić, Tomović, Misdongard, Basta, Milovanović i Kastiljo.
Plavi: Trajković, Đorđević, Burzanović, Tričkovski, Gaj, Ninkov, Blažić, Rašković i Burzanović, uz pomoć trenera Katića.

Nakon zavšetka igre, koja je protekla u visokom ritmu i gde se igrači dobro istrče i zagreju, sledi kratka pauza, osveženje i opuštanje mišića.
Odmah posle toga, kreće su u novu vežbu u kojoj učestvuju i igrači i golmani, a gde je glavni akcenat i dalje na dodavanjima, ali na kratkom prostoru. Posle svake dodate lopte, svi imaju zadatak da istrče sprint od nekih 10 metara, tačnije do kraja kolone koja čeka na dodavanje.
Vežba je trajala 10 minuta, nakon čega su svi prepušteni Bati Raduloviću i vežbama istezanja. Ubrzo se prešlo na novu vežbu, koja je bila ponovo zasnovana na sprintevima.
Svi igrači i golmani, trčali su sprinteve na kratkom prostoru, ovoga puta bez lopte, ali preko prepreka. Vreme trajanja je 10 minuta, posle čeka je usledila pauza od 5 minuta.
I posle ove pauze, nastavilo se sa trčanjem i sprintevima, a nova vežba je trajala 15 minuta i bila je najvišeg inteziteta.
Igrači su podeljeni u dve grupe, prvu su činili golmani i odbrambeni igrači, a drugu igrači veznog reda i napadači. Prva grupa je trčala oko čunjeva uz kombinovanje trčanja unazad i trčanja sa promenama pravca, dok je druga grupa radila cik-cak sprinteve oko stubova, koji predstavljaju protivničku odbranu.

Posle kratke pauze, igrači su se se ponovo podelili na žute i plave, a za kraj ih je čekala vežba u trajanju od 15 minuta, po dva puta.
Svi igrači su doneli pokretni gol na nekih 25 metara od fiksnog gola, na jednom je stajao Banović, a na drugom Pavlović. Za to vreme, Ranđelović je radio individualno sa trenerom Maksimovićem. Igrači su stajali u liniji sa golom, kao u korneru, postavljeni dijagonalno jedni od druge grupe. Svaki igrač je imao zadatak da iz svog ugla centrira igraču iz druge grupe koji utrčava ispred gola, nakon čega i on sam istrčava do drugog gola i prima centaršut od druge grupe i ulazi u završnicu. Cela vežba ide u krug i traje bez prestanka. Igrači su na taj način vežbali dodavanja i završnicu, dok su golmani imali priliku da pokažu svoje mogućnosti u situacijama 1 na 1.

Na kraju ove vežbe i za sam kraj, igrači su se skupili na sredini terena, gde su sa asistentom Katićem odradili istezanje, kako bi opustili mišiće posle jakog današnjeg treninga.



Post je objavljen 08.05.2008. u 00:32 sati.