Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Koferencija posle utakmice u Kuli

sasa jankovic

Aleksandar Janković :

„Ono što se dešavlo pre početka utakmice i samo kašnjenje, došlo je kao posledica svega što se dešava u srpskom fudbalu. Mi smo se već navikli na sve to, tako da na nas nije imalo nikakav uticaj. Prvo poluvreme smo odigrali dosta dobro i tokom cele utakmice se videla naša želja da pobedom završimo ovo prvenstvo, ali nažalost u tome nismo uspeli. Čestitam kolegi Vukašinoviću, kao jednom od velikih fudbalskih šmekera, iskusnog trenera, koji ima svoj prepoznatljiv stil na koji ekipe koje on vodi igraju.
Igrači Crvene zvezde su se borili, pokazali htenje i zalaganje, a to nije bio slučaj samo na ovoj utakmici, koja je bila izuzetno teška za igranje. Imali smo i prilike u finišu da stignemo do pobede, koja nam je bez obzira na rasplet prvenstva mnogo značila, međutim završavamo prvenstvo nerešenim rezultatom, ukupno dvanaestim u ovoj sezoni, što je ipak previše.
Čestitam Partizanu na osvojenoj tituli, kolegi Jokanoviću, stričnom štabu i igračima. Svi oni zaslužuju pohvale, jer oni svoj posao rade maksimalno pošteno, kao i svi mi. Nama ostaje da izanaliziramo stručno ovu sezonu, da izvučemo pouke i zaključke i da idemo dalje.“


Miroslav Vukašinović, šef stručnog štaba Hajduka iz Kule :

„Želim prvo da se osvrnem na nešto što je možda i za Ginisovu knjigu rekorda ili je svojevrstan evropski kuriozitet, a to je da Crvena zvezda nema poraz u ovoj sezoni i nalazi se na 2. mestu. To je zaista jedna retkost, a borba sa Partizanom je trajala cele sezone. Samo bi se nadovezao na ono što je Sale rekao povodom našeg stanja u fudbalu koji se odgledao kašnjenjem utakmice i dodao da se još više potvrđuje pogrešno smanjivanje ekipa u elitnom takmičenju sa 16 na 12, ali ne bih ovom prilikom detaljnije pričao o tome.
Crvena zvezda igra pod pritiskom već duže vremena, jer je jurila rezultat i prvo mesto u svakoj utakmici, a to se moglo videti i danas, jer su osluškivali rezultat u Kruševcu, a to je bilo dovoljno da se vidi razlika u odnosu na prošli meč na našem terenu u kojem su nas dobili 2:0. Moje iskustvo mi je govorilo da će Partizan teško prepustiti 1. poziciju, a da je Crvena zvezda bila u toj poziciji da je neko juri, izvesno bi ona osvojila titulu.

Ono što sam i pre meča rekao Saši Jankoviću, želim sada i da ponovim, a to je da je on jedno veliko otkrovenje i osveženje za srpski fudbal. Svojom kulturom i ponašanjem može da bude primer mnogima koji se nalaze u našem fudbalu, ali i onima koji će tek doći. Iskreno mu čestitam, kao i njegovom igračima i Klubu, želim im puno sreće i da ostvare dobar plasman u evropskim takmičenjima, jer oni to zaslužuju.
Igrači Hajduka zaslužuju sve komplimente, preuzeo sam ih kada smo bili u zoni ispadanja i uspeli smo da zadržimo prvoligaški status. Neka ovoj nerešen rezultat bude kruna svega što smo uradili zajedno, jer je sasvim izvesno moja misija u Kuli završena.“

Post je objavljen 26.05.2008. u 13:05 sati.