Kadeti osvojili turnir u Nemačkoj
[ # ]

kadeti

Kadeti Fudbalskog kluba Crvena zvezda, igrači rođeni 1991. godine, osvojili su turnir u Nemačkoj, u mestu Amtzell. Turnir još od svog nastanka, 1981 godine, predstavlja jedan od najjačih turnira u Evropi, a trajao je od 8. do 23. maja. Svake godine učesnici su najbolje kadetske ekipe Starog kontinenta, što se može videti i po ekipama koje su učestvovale zajedno sa našim Klubom. Grad Amtzell ima 4000 stanovnika i predstavlja pravi sportski centar.

Trener Dušan Kljajić na put je poveo 18 igrača:
Nemanja Miletić, Đorđe Đurić, Nikola Rajković, Nikola Marković-Skokić, Aleksandar Milanović, Aladin Đakovac, Marko Mitrušić, Igor Krmar, Nikola Mrkić, Đorđe Vukosavljević, Đorđe Todorović, Andrija Simunović, Danko Kovačević, Ilija Ilić, Danijel Požar, Nenad Stanković, Marko Nikolić i Dušan Ivanov.
Uz prvog trenera Dušana Klajića, naš stručni štab činili su: Trener Zoran Pajić, Doktor Željko Ćurčić, Fizioterapeut Ivan Jaćević, kao i Dejan Pilajk.

Ono što daje dodatnu vrednost osvajanju 1. mesta je da naši igrači prvu put učestvuju, što obećava i učešća u narednim godinama na ovom prestižnom turniru u Nemačkoj.
Osam ekipa, koliko je učestvovalo, bilo je podeljeno u dve grupe po 4 ekipe, a sistem takmičenja je bio da svi igraju međusobno, dok su se pobednici grupa sastajali u funalu.

Crvena zvezda je igrala u prvoj grupi zajedno sa Hanoverom, Borusijom Menhengladbah i Vorarlbergom. Drugu grupu činili su Rapid, Sent Galen, Ajntraht i Bajer.

Naš Klub je takmičenje u grupi A, završio na prvoj poziciji, sa dve pobede i jednim porazom:
Crvena zvezda – Hanover 1:0 ( strelac Danijel Požar).
Crvena zvezda – Borusija Menhengladbah 2:0 ( strelci Nikola Rajković i Marko Mitrušić).
Crvena zvezda – Vorarlberg 0:1.

Pobednik grupe B bio je Ajntraht, sa kojim se naša ekipa sastala u finalu. Utakmica je bila dostojna finala s obzirom da je pobednik rešen tek u produžecima, s obzirom da je regularni deo završen 0:0.
Crvena zvezda – Ajntraht Franfurkt 1:0 ( strelac Đorđe Vukosavljević).

Finalnom meču, prisustvovale su i Delije iz Nemačke koje su pružale veliku podršku našim mladim igračima, što je dalo dodatnu draž osvajanju pobedničkog pehara.

15.05.2008. ...01:34 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi