Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

25.02.2022., petak

Rat u Ukrajini 3.0


Davne 1991. kad se raspao SSSR, Ukrajina je prva izašla van. Bila je tada 3. nukelarna sila svijeta nakon Rusije i SAD-a. Nagovaraju ih predati taj N-arsenal Rusiji i potpisan je sporazum da Ukrajina nikada više neće biti dio nekog vojnog saveza (istočnog ili zapadnog). Uz Ukrajince, sporazum su kao garantori potpisale Rusija, SAD i UK. Taj sporazum je jednostavno zgažen 2014. godine kad je CIA izravno vodila obojenu revoluciju kontra predsjednika Janukoviča (kao osvetu Rusiji za Siriju). Tada na vlast u Kijevu dovode prozapadnjake, koji Ukrajinu otvoreno guraju prema EU, ali i NATO-u. Znači stvar je kristalno jasna svakome tko ima minimum poznavanja materije. Rusija nema izbora nego s referendumom vraća Krim koji joj je dekretom oduzet 1954., a zatim pruža vojno-tehničku potporu narodnoj pobuni na istoku zemlje.

Placenici

Dva nastavka građanskog rata na istoku zemlje završeni su 2015. sa sporazumom "Minsk2", koji Kijev ne implementira punih 8 godina. Kad je postalo jasno da ga nikad neće primjenit, Moskva 22.2.2022. priznaje regije Lugansk i Donjeck kao samostalne. Na temelju potpisanih ugovora s njima, dva dana kasnije počinje napad Rusije na vojne instalacije Ukrajine. U svega 24-sata pogodili su im 84 vojarne od čega 11 aerodroma, uništivši letjelice, sustave PZO i radare. Tim "blitzkrigom" počupali su im zube tj. otupili oštricu vojske. Bez zrakoplovstva Ukrajincima preostaje jedino ginuti na otvorenom u srazu sa moćnijim Ruskim tenkovima, koji imaju potporu iz zraka. Druga opcija je povući se u šume i gradove, te od tamo nastavit sa partizanijom. Dugoročno partizanija ne ide na ruku osvajaču. Ameri su tu lekciju 20 godina utvrđivali u Afganu.

Placenici

Stoga već danas (drugi dan napada) Zelenski šalje poziv Putinu za nove pregovore o vojnoj neutralnosti Ukrajine. Par sati prije toga je pozivao sve Europljane sa vojnim iskustvom da im dođu u pomoć. Dok ti isti Ukrajinci u 100-kilometarskim kolonama s automobilima napuštaju Kijev. Zato je posebno iritantno slušati u domaćim medijima kako su oni žrtve agresije poput nas 1991. Ponovimo stoga još jednom činjenice o agresiji na Hrvatsku. Zeleno svjetlo za napad, Slobi je dao osobno James Baker tijekom posjete početkom 1991. Dok je "vožd" stvar operativno zakotrljao, eto nam ljeta i "balvan revolucije". "Dobri zapad" nam od tada uvodi embargo na uvoz naoružajnja, dok nam "zla Rusija" prodaje dvije eskadrile MiG-21, eskadrilu Mi-24 i još dvije Mi-8. To je bila (i ostala) kralježnica HRZ-a, zahvaljujući kojoj su naši gardisti mogli odradit posao na terenu koju godinu kasnije. To su vam činjenice, a zaključak izvucite sami.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.