Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

25.04.2021., nedjelja

Osvježenje


Kroz tjedan se uspjelo stupiti u kontakt sa jednom streljanom na otvorenom i odraditi ispitivanje lovačkog karabina. Za razliku od domaćeg puškarskog uratka nazvanog M-98 čije "srce" u biti čine sanduk, zatvarač i okidač iz M-48, ovaj drugi je iz civilnog programa iste tvrtke pod oznakom LK M-70. Puno preciznija izrada, ubrzica i zatvarač s manjom silom udaranja rezultirali su s puno nježnijim okidanjem, a samim time i povećanom preciznošću. Obuka se nastavlja.

Placenici

Uz to pokrenuta je proljetna mobilizacija u ekipi. Pa na ovonedjeljnom treningu bilježimo čak četvoricu novih igrača. Dvojica od njih rentaju replike od Dede na principu "kila bibija za cijev". Treći dobiva repliku od Droneta, a četvrtog uvodimo u igru po modelu "Staljingrad". To znači čim netko pogine, on uzima njegovu repliku i nastavlja igru. Međutim zbog otkaza Viagrine replike, na kraju i on igra u tom modu. Izlaskom na teren susrećemo jednu tamošnju ekipu s kojom smo se već susretali na tom terenu.

Placenici

Nas devet i njih osam igramo po scenariju bombe, koja se nalazi na sredini terena. Ekipa koja dođe do nje treba je odnijeti u svoj objekt i braniti 30 minuta. Prvu borbu oni dolaze do nje i uspijevaju je obraniti sve do kraja. Drugu borbu mi je osvajamo, ali ne uspjevamo je obraniti do kraja. Nakon što su je osvojili, domaći dečki su je zadržali do kraja. Tako je to kad igrate s replikom manje i četvorkom novih, dok trojica na terenu nisu viđena nekih godinu i kusur. No zato treniramo. Sukladno zaboravljenoj izreci - Znoj štedi krv.

18.04.2021., nedjelja

Nelogično.hr


Nastavlja se "korona-kriza" s kojom se vlada.hr bori sa zatvaranjem streljana. Najindividualniji sport na svijetu kojeg čini strijelac, oružje i meta prepoznati su kao izvor širenja zaraze. Istodobno terase i natkriti objekti kafića rade, na otvorenom se održavaju koncerti, dok se u igraonicama uredno održavaju dječji rođendani. Kako ne bi mislili da izmišljamo u prilogu imate sliku koncerta održanog u "Močvari" tijekom večeri 16.4., kao i proslavu jednog rođendana kojem smo nazočili danas 18.4. na Velesajmu.

Placenici

Za to vrijeme s "antikovid-mjerama" isprepadani Plaćenici, ponovno se ne uspijevaju okupiti za samostalni trening. Pa se nekolicina njih odlučila pridružiti jednom treningu koji se održao u bivšoj vojarni između Zagreba i Zaprešića. Zbog "antikovid-mjera" broj sudionika bio je ograničen na 40, a navodno se taj broj popunio već u srijedu. Na žalost unatoč zamolbama, Plaćenici koji su nazočili tom treningu, nisu napravili ni jednu zajedničku fotku kao dokaz prisustva istom. Stoga našem čitateljstvu preostaje samo vjerovati im na riječ. Oni koji su bili kažu da ih je bilo 30-ak i da je bio dobar fajt. Nastavlja se...

Placenici

11.04.2021., nedjelja

Napokon nastavak

Placenici

Kako bi spriječili širenje virusa među populacijom naši vrli vladari su već 1.4. zatvorili streljane. Istodobno pune terase kafića, gdje nitko ne nosi maske (jer kako bi inače pili i pušili), nisu ugroza. Međutim kafića ima na tisuće, dok se streljane mogu nabrojati na prste. Pošto su to glasači, političari se sigurno neće zamjeriti brojnijem biračkom tijelu. Ta se ista situacija prelijeva slično i na airsoft scenu. Slabašan odaziv od desetak prijava bilježi se u Karlovcu, a do Ogulina i nazad imamo 212 km. Stoga se na kraju okupljamo u domaćoj režiji. Na teren nas izlazi sedam i odrađujemo neke tri-četiri borbe. S jedne strane staju umirovljenici plus podmladak, a sa druge Kum, Pablo i Deki. Prvu nas dobijaju, zatim dobijamo dvije, a za četvrtu više ne znam jer smo samo krenuli prema bazi i autima. Kum i Pablo moraju ići jer imaju dogovoren nekakav roštilj, pa se selimo u birtiju na brzu čašicu razgovora. Ništa pretjerano, ali dobro je jer smo se napokon malo pokrenuli. Nadajmo se i nastavku tog trenda...

Placenici

06.04.2021., utorak

Nastavak sječe

Dok se na našem mikrouzorku nastavljaju dosadašnji trendovi odumiranja airsoft aktivnosti, nastavila se i svjetska kriza uzrokovana korona virusom tj. posljedicama usporavanja svjetskog gospodarstva. Naravno neke države se s tim nose bolje od drugih. Pa tako recimo Rusija koja je prva u svijetu razvila cjepivo već bilježi pozitivne ekonomske rezultate, za razliku od SAD-a, koji ima najveću stopu smrtnosti na svijetu. Razlozi toga su višestruki i trebalo bi puno prostora za sve pojasniti, no glavni razlog je što im je zdravstvena skrb utemeljena na privatnim osiguranjima. Pa se nova US administracija u manje od 100 dana potrudila stvoriti preduvjete za novi nastavak rata u Ukrajini. To je osim s isporukama naoružanja postignuto i nagovaranjem Kijeva za nasilno rješavanje pobune na istoku države. Međutim za svako dovlačenje vojne tehnike na istok, Rusija je odgovorila višestruko. Putin im je još 28.3. poslao jasnu poruku, kako će se u slučaju napada Kijeva na odmetnuti Donbas ovaj put vojno uključiti Rusija. Razlog tome je što Kijev od 12.2.2015. do danas nije počeo primjenjivati odredbe potpisanog sporazuma "Minsk 2". Isto tako odbili su građanima Donbasa izdavati dokumente, pa im je Rusija počela izdavati svoje putovnice. Tako da su sada žitelji Donbasa tehnički gledano državljani Rusije u Ukrajini. A Rusija pravno gledano ima pravo zaštiti svoje državljane.

Placenici

Dok svijet čeka rasplet te napete situacije koja se i dalje razvija, kod nas se nastavlja davno započeti ekocid prekomjerne sječe šuma. Ako malo obratite pažnju na cestama zapazit će te kamione natovarene drvima na svakom koraku. Stanje u šumama je još gore. Posječena stogodišnja debla nalaze se nabacana uz cestu i čekaju svoj transport na zapad. Do kada će to trajati nije poznato, ali za sada se tome ne nazire kraj. Nastavlja se...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.