Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

25.04.2021., nedjelja

Osvježenje


Kroz tjedan se uspjelo stupiti u kontakt sa jednom streljanom na otvorenom i odraditi ispitivanje lovačkog karabina. Za razliku od domaćeg puškarskog uratka nazvanog M-98 čije "srce" u biti čine sanduk, zatvarač i okidač iz M-48, ovaj drugi je iz civilnog programa iste tvrtke pod oznakom LK M-70. Puno preciznija izrada, ubrzica i zatvarač s manjom silom udaranja rezultirali su s puno nježnijim okidanjem, a samim time i povećanom preciznošću. Obuka se nastavlja.

Placenici

Uz to pokrenuta je proljetna mobilizacija u ekipi. Pa na ovonedjeljnom treningu bilježimo čak četvoricu novih igrača. Dvojica od njih rentaju replike od Dede na principu "kila bibija za cijev". Treći dobiva repliku od Droneta, a četvrtog uvodimo u igru po modelu "Staljingrad". To znači čim netko pogine, on uzima njegovu repliku i nastavlja igru. Međutim zbog otkaza Viagrine replike, na kraju i on igra u tom modu. Izlaskom na teren susrećemo jednu tamošnju ekipu s kojom smo se već susretali na tom terenu.

Placenici

Nas devet i njih osam igramo po scenariju bombe, koja se nalazi na sredini terena. Ekipa koja dođe do nje treba je odnijeti u svoj objekt i braniti 30 minuta. Prvu borbu oni dolaze do nje i uspijevaju je obraniti sve do kraja. Drugu borbu mi je osvajamo, ali ne uspjevamo je obraniti do kraja. Nakon što su je osvojili, domaći dečki su je zadržali do kraja. Tako je to kad igrate s replikom manje i četvorkom novih, dok trojica na terenu nisu viđena nekih godinu i kusur. No zato treniramo. Sukladno zaboravljenoj izreci - Znoj štedi krv.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.