Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

15.03.2021., ponedjeljak

Nastavak radova

Placenici

Treći mjesec od potresa na Banovini lagano posustaje narodni pokret za pomoć tom kraju, a od državnog sustava se još ne vidi konačno rješenje. Ljudima su stigli kontejneri i kampice, ali radovi na obnovi uništenog se još ne naziru. Uglavnom tek su počela rušenja, a i tu se vide mutne rabote poput rušenja "Petrinjke" koja nije oštećena, ali ima neriješene imovinsko-pravne odnose, pa zato smeta. Kako god, radovi koji se nastavljaju uglavnom se temelje na plemenskom pincipu. Pa je tako drug Pobi ovaj vikend pozvao prijatelje na nastavak demontaže svoje slomljene kuće. To znači skidanje pregradnog ormara, kuhinje, lamperije, laminata, stiropora, najlona, utičnica, lampi i prekidača.

Placenici

Sve to je trebalo demontirati, spustiti sa kata, iznijeti, utovariti, istovariti i spremiti u priručno skladište koje smo osposobili još prilikom prvog dolaska. Nakon ručka i pauze krenulo se kod susjeda koji ima kamion, pa s njim do trećeg po crijep. Sva trojica su kolege lovci i pomažu se međusobno. Ljudski lanac kreće sa utovarom, a isto tako i sa istovarom preko pet tona crijepa. Kad smo završili već se dobrano smračilo. Okupili smo se ujutro u 9h, a radovi su stali oko 19h, što je bilo dobranih 10 radnih sati. Dok se radi ne osjeti se ništa, ali kad stigneš doma i konačno sjedneš, onda znaš di si bio.

Placenici

Za to vrijeme nastavlja se i govnarenje među Plaćenicima. Zbog slabog odaziva na forumu povezanog sa najavom lošeg vremena, našeg treninga nije bilo. Pa su neki kojima se igralo, krenuli u potragu za alternativnim opcijama. Pritom s ostatkom Plaćenika nisu podjelili lokaciju ni vrijeme tog treninga za koji su doznali. Čime ispada da se ostatku ekipe hvale, vidi ja mogu igrati, a ti ne. Pritom ne shvaćaju da je uskraćivanje informacija ostatku grupe upravo ono zbog čega im drugi prigovaraju. Jer pripadnost kolektivu se dokazuje sa dijeljenjem informacija i međusobnim pomaganjem. U suprotnom to nije kolektiv. A svako iskorištavanje bez uzvrata je najobičniji parazitluk. Nastavlja se...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.