Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

22.02.2021., ponedjeljak

Napokon trening


Placenici
Slika: Kum, Haiku: Dedo

Iz jutarnje magle
Izroni šest junaka
Otpoče ljuti boj
Starac na nejaka
Tri Kalaša
Protiv crnih cijevi
Kuće dvije
A oni ko jedni
Oko podne
Svanu sunčan dan
Pucalo se, jelo, pilo
Pore slavi rođendan.

18.02.2021., četvrtak

Napokon streljana


Placenici

Unatoč najavljenih desetak stupnjeva za ovu nedjelju, odaziv za airsoft trening na forumu je i dalje nikakav. Do kada će se to nastaviti nije poznato? Srećom dva i pol mjeseca nakon zatvaranja, ovaj tjedan su zajedno sa teretanama narodu konačno dozvoljene streljane. Najindividualniji sport na svijetu, koji se sastoji od strijelca i njegove mete, sve ovo vrijeme bio je "ugroza za zdravlje nacije". Na žalost tu gdje živimo je najbolje što prije prestati tražiti logiku u odlukama državnih aparatčika. Na jedno ti uđe, na drugo uho izađe i idemo dalje. Pa se sukladno nikakvom odazivu za simulacijsko uvježbavanje bojnog djelovanja kroz airsoft, danas napokon moglo zaprljati prave cijevi ili "real steel" kako to vole reći drugovi "amerikenjci" i njihovi ovdašnji sljedbenici u airsoft-vodama. U prijevodu oni koji briju na "US-loadout".

Placenici

Prvo se izašlo na stazu sa puškom. Klasična meta širine 10 cm (koja simulira srce divljači) postavljena je na 100 metara. Kako bi pojačao uvježbavanje na metu ciljam sa najslabijim povećanjem od x6. Prvu metu gađam klasično, dok drugu gađam sa jednom novom tehnikom okidanja. Zahvaljujući mekšem okidanju grupa pogodaka na drugoj meti je zamjetno bolja. Nakon toga prelazim na pištoljsku streljanju gdje na 25 m uvježbavam tehniku brzog okidanja "dabl-tap" i "tripl-tap". Zahvaljujući uvježbavanju nove tehnike "resetiranja" okidača već do drugog okvira je postignuta zavidna brzina paljbe. Međutim preciznost je ostala ista. Od 15 metaka iz okvira, deset je završilo u meti iz oba okvira. Čak nije loše s obzirom na samoukost i prvi put. Međutim brza paljba traži malo više vježbe od 30 metaka...

Placenici

07.02.2021., nedjelja

Vlada vs. zdrava pamet


Zvuči nevjerojatno, ali prethodnom odlukom Vlade streljane nisu otvorene. Najindividualniji sport na svijetu, koji se sastoji od strijelca, staze i mete udaljene 20 do 100m očito je prevelika opasnost za zdravlje nacije. Sukladno tome još jednu nedjelju su i naše jake airsoft snage odustale od uvježbavanja taktičkih radnji i postupaka po šumama. Do kada će se takav trend nastaviti za sada nam nije poznato? Na žalost potresom poharana Banija i dalje treba pomoć, pa tko hoće još uvijek ima što trenirati preko vikenda.

Placenici

Ne ufajući se previše u pretromi državni aparat (koji je očito sam sebi svrha) i treći vikend pomažemo našem drugu Pobiju koji je ostao bez kuće. Donacija dobrih ljudi u obliku laminata, keramičkih pločica i boje utovarena je u vozilo dan ranije na Črnomercu, pa transportirana točno onome kome je namijenjena. Nakon istovara pristupilo se nastavku radova oko demontaže napukle kuće tj. skidanja svega što se može iskoristiti. Zanimljivo je što njegova popravljiva kuća sa žutom naljepnicom, sa svakim potresom puca sve više. Sad se otvorila i na južnom zidu. Toliko o vladi, procjeniteljima i zdravoj pameti.

Placenici

Unatoč cjelodnevnim građevinskim radovima, ni obrana naselja od invazivnih vrsta ne smije se zanemariti. Kroz okolna prazna polja redovno tumaraju crne dlakave spodobe. Neki kažu kako njihove horde samo traže bolji život, ali štetu koju pritom čine, oni koji ih brane obično ne spominju. Jer lako je iz udobnosti gradova pametovati seljanima koji trpe štetu od njih. Na čeke izlazimo nešto prije sumraka u 17h. Tragovi zvijeri su posvuda. Noć dočekujemo na braniku sela iščekajući najezdu tih živina koje nemaju prirodnog neprijatelja i množe se nekontrolirano.

Placenici

Na "mojoj" strani polja gdje smo našli tragove i pobacali stari kruh kao mamac, nema nikakve aktivnosti. Oko 18h Pobi javlja da ih čuje kako se svađaju i tuku u gustišu iza njega. Nakon toga dugo vremena nema ništa. Samo zavijanje čagljeva uokolo. Nešto prije 21h stiže mi poruka da se pripremim za odlazak, jer večeras nemamo sreće. Desetak minuta nakon toga hitac. Stiže poruka - Dođi, moramo u potragu. Slijedimo trag krvi i ulazimo u gustiš. Nakon dvadesetak metara ga pronalazimo. Slijedi izvlačenje, transport, mesarija i razilazak oko ponoći. Do sljedeće akcije...

Placenici

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.