Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Vlada vs. zdrava pamet


Zvuči nevjerojatno, ali prethodnom odlukom Vlade streljane nisu otvorene. Najindividualniji sport na svijetu, koji se sastoji od strijelca, staze i mete udaljene 20 do 100m očito je prevelika opasnost za zdravlje nacije. Sukladno tome još jednu nedjelju su i naše jake airsoft snage odustale od uvježbavanja taktičkih radnji i postupaka po šumama. Do kada će se takav trend nastaviti za sada nam nije poznato? Na žalost potresom poharana Banija i dalje treba pomoć, pa tko hoće još uvijek ima što trenirati preko vikenda.

Placenici

Ne ufajući se previše u pretromi državni aparat (koji je očito sam sebi svrha) i treći vikend pomažemo našem drugu Pobiju koji je ostao bez kuće. Donacija dobrih ljudi u obliku laminata, keramičkih pločica i boje utovarena je u vozilo dan ranije na Črnomercu, pa transportirana točno onome kome je namijenjena. Nakon istovara pristupilo se nastavku radova oko demontaže napukle kuće tj. skidanja svega što se može iskoristiti. Zanimljivo je što njegova popravljiva kuća sa žutom naljepnicom, sa svakim potresom puca sve više. Sad se otvorila i na južnom zidu. Toliko o vladi, procjeniteljima i zdravoj pameti.

Placenici

Unatoč cjelodnevnim građevinskim radovima, ni obrana naselja od invazivnih vrsta ne smije se zanemariti. Kroz okolna prazna polja redovno tumaraju crne dlakave spodobe. Neki kažu kako njihove horde samo traže bolji život, ali štetu koju pritom čine, oni koji ih brane obično ne spominju. Jer lako je iz udobnosti gradova pametovati seljanima koji trpe štetu od njih. Na čeke izlazimo nešto prije sumraka u 17h. Tragovi zvijeri su posvuda. Noć dočekujemo na braniku sela iščekajući najezdu tih živina koje nemaju prirodnog neprijatelja i množe se nekontrolirano.

Placenici

Na "mojoj" strani polja gdje smo našli tragove i pobacali stari kruh kao mamac, nema nikakve aktivnosti. Oko 18h Pobi javlja da ih čuje kako se svađaju i tuku u gustišu iza njega. Nakon toga dugo vremena nema ništa. Samo zavijanje čagljeva uokolo. Nešto prije 21h stiže mi poruka da se pripremim za odlazak, jer večeras nemamo sreće. Desetak minuta nakon toga hitac. Stiže poruka - Dođi, moramo u potragu. Slijedimo trag krvi i ulazimo u gustiš. Nakon dvadesetak metara ga pronalazimo. Slijedi izvlačenje, transport, mesarija i razilazak oko ponoći. Do sljedeće akcije...

Placenici


Post je objavljen 07.02.2021. u 10:57 sati.