Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

vijesti iz Ukrajine 


Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

21.10.2019., ponedjeljak

Hrelić i bregi


Zbog loše najave okupljanja na forumu trojac iz grada odustaje od pohoda među brege. Komesar dan koristi za ophodnju Hrelićem i kotlovinu kod Makedonca. Međutim dečki se na kraju skupljaju u pristojnom broju, pa navečer od Nina dobijam izvještaj, a od Game sliku. Da je bila bolja komunikacija na forumu moglo nas je biti 12. No zato se komunikacija osvajača kroz naše granice i teritorij države vrlo dobro nastavlja - "Gdje su viđeni migranti?"

Placenici
Foto: Gama, Tekst: Nino

Bili smo Gama, Kum, Jan, Medo, Vrbi, Zuki, Lapuh, Balki i ja. Nismo se fotkali jbg nije se nitko sjetio. Vrbi je otišo doma nakon prve runde. Onda smo Zukiju stavili onaj šljem s vizirom i dali mu bubanj za M4 da glumi Jugger-nauta, pa smo malo tak igrali. Na kraju je Medo htio samo sa nožem (nekom grančicom) igrat kao neka smrt, a koju možeš samo sa nožem izbacit iz igre. Uglavnom zabavili smo se i ova Medina fora je ubacila malo dinamike u igru. Mislim da su respawni bili pre blizu jedan drugom, pa bi se brzo desilo da se tlači protivnikov spawn.

13.10.2019., nedjelja

Plaćenici i pojačanja


Placenici

Nakon dulje pauze dečki nam u ekipu dovode tri nova igrača. Što zbog njih, što zbog novog terena, na trening nam izlazi čak 18 boraca. Malo smo se poigrali za paletama i vrećama "pijeska" koje su na terenu ostale od snimanja HBO serijala "Strike back". Na taj način smo uredili nekoliko zaklona sa zapadne i južne strane centralnog objekta sa čime je terenu povećana igrivost. Dijelimo se na principu novi biraju i konačni rezultat igre na "kantu" je bio 3:2 za kontra ekipu. Naravno iako je rezultat ono nešto mjerljivo zbog čega se svi natječemo, u ovom simulacijskom sportu puno je važniji proces učenja utemeljen na pokušajima i poukama izvučenim iz pogrešaka. Postupanjem po uzusima vojne struke taj proces se naravno olakšava i ubrzava. Jer zna se zašto se neke stvari rade tako kako se rade. Puno ih je platilo sa zdravljem i životima dok su se propisala pravila postupanja i standardni operativni postupci. Ne kaže se slučajno kako su pravila u vojsci pisana krvlju. Sve u svemu bilo je vrlo zanimljivo, otkrivali smo nove prostore i zaklone, ali ono što je bilo najvažnije je suradnja u liniji i obavještavanje suboraca o pokretima i prebacivanju neprijatelja. Jer to je osnova uigravanja svakog borbenog kolektiva. Kad bez izdavanja zapovjedi i bez puno palamuđenja svaki borac zna gdje je rupa u liniji koju treba popuniti, to je to. A upravo sam takvim manevrima i samoinicijativnim postupanjima svjedočio danas. Nakon pet borbi raspremamo se lagano i družimo još malo uz glazbu i hladno Velebitsko.

Placenici

06.10.2019., nedjelja

Plaćenici i urbano


Placenici

Prošlu nedjelju smo odpauzirali što je iskorišteno za obilazak baze Romeo-Papa. Dolaskom na izdvojenu lokaciju u Samoborsko-Žumberačkom gorju doznajemo za nove prodore migrantskih hordi kroz teritorij Republike Hrvatske. Dok imamo nove provale u vikendice po selima, rijetko naseljena starija populacija tih prostora strepi za vlastitu sigurnost. Vade se dozvole za oružje, prave kubure i samo je pitanje dana kad će se tamošnji narod početi samoorganizirati. Ukazao je na to nedavno i gradonačelnik Gospića. Na žalost glavni mediji po nalogu vladajućih i dalje šute. Od početka do 31. kolovoza ove godine u "našu državu" je dokumenitran ulazak čak 18.260 osvajača. Vjerujem kako je ta brojka i veća, jer to su oni koji su ulovljeni. Usporedbe radi cijele OSRH broje 12 tisuća pripadnika. Znači kroz teritorij RH je prošla vojska osvajača brojčano veća od naše vlastite. Za to vrijeme naši vojnici služe na Ruskim granicama.

Placenici

Ovu nedjelju smo zahvaljujući Dekijevom angažmanu tijekom snimanja nove sezone "Strike back" doznali za novi polu-urbani teren. Od gubitka Leca na čijem mjestu je već niknuo novi Lidl, sve do danas nismo imali nikakav urbani teren. Dijelimo se pet prema pet i testiramo objekte tijekom nekih osam borbi. Ne znam što reći za novi teren. Nakon gole šume daje nam neke nove pravce napredovanja i taktiziranja. Strana sa "analognim" odorama je dominirala, ponajviše zahvaljujući Janu koji se majstorski uspjevao provući do "stijega" postavljenog na višoj etaži objekta. U svakom slučaju teren je zanimljiva promjena nakon dulje pauze i bit će još prilike za njegovo istraživanje. Družimo se još koji sat uz Velebitsko i razilazimo do sljedeće prigode.

Placenici

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.