Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

vijesti iz Ukrajine 


Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

22.09.2019., nedjelja

Povratnici i scenariji


Placenici

Nakon ljetne pauze okupljamo se lagano. Nakon desetine, pa šestorke, danas bilježimo izlazak 12 igrača na teren. Dijelimo se po lokalnoj osnovi i pokušavamo igrati na nekakav scenarij osvoji torbu. No što je više scenarija, više se gubi ono najbitnije iz fokusa. A to je konkretno: kretanje, suradnja u liniji, paljbeno pokrivanje i samim time napredovanje po terenu. No višegodišnje pauziranje trojke povratnika uzelo je svoj danak. Gubimo sve borbe protiv uigrane Zulu ekipe. No i to je život. Proces učenja i izvlačenja točnih pouka iz neuspjeha. Nakon cca 8500 prehodanih koraka po terenu (zahvaljujući špijunskom uređaju u džepu) danas je odrađeno nekih 4 sata treninga. Družimo se zatim još neko vrijeme uz pive i razilazimo do sljedeće prigode. Bitno je da smo se napokon pokrenuli, a proces učenja i uigravanja borbenog kolektiva će valjda dati svoje u vikendima koji slijede. U svakom slučaju zadnji dan ljeta 2019. godine smo proslavili radno...

15.09.2019., nedjelja

Plaćenici i gubici


Unatoč gubitku čak četiri borca u zadnji čas što zbog ozljede, što zbog otkaza replika, šestorka ipak izlazi na teren. Teren je to koji smo zadnji put odradili 28. siječnja 2018. Krki, Fero i Manga staju s jedne, a Kum, Gama i Rade s druge strane. Spuštamo se niz brijeg i četiri borbe igramo 'ajmo reć na stijeg. Nije to bila klasična igra na stijeg nego smo ga pozicionirali na sred najćelavijeg dijela šume čisto da imamo nekakav orjentir. Borbe su obično završavale kad bi sva trojica s kontra strane bila izbačena iz igre. Rezultat tog prvog dijela je bio izjednačen.

Placenici

Nakon toga Fero koji je u četvrtak bio u izviđanju terena predlaže da se spustimo u nizinu do korita potoka koje nam je poslužilo kao rov. Sa silaskom u taj manevarski dio terena igra je poprimila puno zanimljiviji oblik. Dolje smo odradili još tri borbe. Prva je naša zbog boljeg rova, druga je njihova, a treća je opet naša zbog obuhvata Krkija i Mange na Gamu iz dva pravca. Inače moram pohvaliti Gamu zbog vrlo dobrog zasjednog djelovanja i rada sa snajperom. Odrađivao nas je bez da smo znali odakle nas rješava. Nakon cca tri sata rada izvlačimo se iz šume i razilazimo do sljedeće prigode.

08.09.2019., nedjelja

Plaćenici i povratnici


Nakon ljetnog raspusta kreće nova školska godina, a među Plaćenicima novi ciklus obuke ili bolje rečeno povratka u trenažu. Danas smo uspjeli na teren izvesti desetinu i odraditi nešto više od tri sata treninga. Međutim ono što veseli je povratak u ekipu dvojca iz bivše Bravo ćelije nakon šestogodišnje pauze od airsofta. Dok nam ljudi iseljavaju, osvajači prodiru kroz granice, eto bar jedne dobre vijesti. Vraćaju nam se stari igrači koje je život u međuvremenu odnio negdje drugdje. Nadajmo se stoga i povratku većeg dijela 1,4 milijuna građana RH iseljenih u zadnjih šest godina diljem EU. Jer nada je jedino što nam preostaje u ovoj šaki jada koja nas okružuje.

Placenici

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.