Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

24.11.2019., nedjelja

Šuma i CQC


Na nagovor Rakija danas isprobavamo Paintball Streljanu. Središnji objekt je prilagođen za čari tog sporta, ali to su premale blizine za airsoft replike. Prvu borbu pokušavamo prići objektu kroz gušći dio šume, ali nemamo šanse. Metu nas dok šetamo šumskim putem i pokušavamo se rasporediti. Preblizu smo, pa drugu borbu pokušavamo odraditi u šumu. Ovo je već malo bolje izgledalo, jer imamo kakve takve zaklone. Šuma je dosta zapuštena i teže prohodna, ali može se koliko toliko raditi linijski. Središnji ćelaviji dio pokriva Raki sa svojom M4 ubojicom, pa se Krki i ja prebacujemo na lijevo krilo. Kombinacija jurišne puške i snajpera rješava trojicu na toj strani. Taman se spremamo spustit na njih, kad netko viče pauza. Vraćamo se nazad i Čiwa nas nagovara da probamo zaigrati na objektu. Ajd kad smo već došli, da isprobamo i to.

Placenici

Uslijedile su četiri borbe na objekt gdje je cilj bio skinuti zastavu s vanjske strane stepeništa. Tri borbe sam bio na strani napadača i nije me se baš dojmilo. Iako smo igrali na pojedinačno nije to to. U trećoj borbi na objekat Čiwa i Gama nakon što su skinuli stijeg, nastavljaju i ulaze u objekt. Potpuno iznenađuju ekipu na sjeverne strane objekta dok su razmjenjivali paljbu sa mnom i još nekolicinom napadača. Naravno Čiwa nije pucao nego ih je "bengao", dok se Gama poslužio s pištoljem. Četvrtu borbu me napokon nagovaraju da branim objekt. Moram priznati da je ta strana u prednosti. Jer ako se po uzusima struke radi iz dubine prostorije napadači u biti nemaju puno šanse. Ako se odmah nadomjeste poginuli u prostorijama napadači nemaju kuda prići objektu. Osim toga prostorije značajno pojačavaju zvuk replika, pa se još malo podiže realnost ove simulacije BD-a. To nam je zadnja borba, pa se nakon nekih tri sata i kusur treninga, razilazimo se do sljedeće prilike. U međuvremenu podržite dr.sc. Miroslava Škoru.

17.11.2019., nedjelja

Policija i najezda

Unatoč višemjesečnom upozoravanju javnosti o kritičnoj situaciji na našim granicama, Vlada RH ne poduzima ono što treba, a to je slanje OSRH u ispomoć policiji. Građani nam na dnevnoj bazi svjedoče o skupinama osvajača koje tumaraju cestama i šumama od Dalmatinske Zagore do Banovine i Posavine. Zlodjelo ne činjenja potrebitog jučer je dobilo prvi ozbiljniji epilog. Policajac je tijekom postupanja prema skupini od 15 migranata bio prisiljen upotrijebiti vatreno oružje. Znajući pravila postupanja policijskih službenika to je učinio kako bi spriječio neposredni napad na sebe i time uklonio ugrozu po vlastiti život. Ustrijeljeni napadač je operiran u KBC Rijeka i nalazi se u stanju opasnom po život. U svakom slučaju tog policajca treba pohvaliti, pa čak i nagraditi. Jer u neljudskim uvjetima brane naše granice od ove najezde za koju policija nije opremljena, ni odgovarajuće obučena. Njihov posao je kako im samo ime govori održavanje reda u gradovima (grčki Polis). Vojska je od pamtivijeka bila oružana sila koja štiti državne granice. Srećom od prošlog tjedna imamo jednog predsjedničkog kandidata koji to želi promjeniti. Dr.sc. Miroslav Škoro zato ima naše glasove.

Placenici

Dok se to ne dogodi, mi nastavljamo održavati trenažu sa simulacijskim alatima koji su nam dostupni. Današnje lijepo vrijeme sedmorka najupornijih iskorištava za višesatno uvježbavanje simulacijskog gađanja ciljeva koji uzvraćaju paljbu. Dijelimo se prema odorama woodland protiv ostalih, uz ideju da Kum mjenja strane, ali do toga na kraju nije došlo jer se Rakijeva replika sa oprugom M140 pokazala kao vrlo zahtjevan protivnik. Odradili smo od 11 sati nekih šest borbi u kojima je strana sa replikom više dominirala, ali sve je to bilo vrlo tijesno. Raspremamo se i neko vrijeme družimo uz aute, te se razilazimo još za vidjela. Sve u svemu odličan dan...

10.11.2019., nedjelja

Dr.sc. Škoro i Plaćenici


Prošlonedjeljni susret na terenu sa Hrcom, kroz tjedan smo uspjeli okruniti sa današnjim zajedničkim treningom. Njih dolaze četvorica, pa im pridodajemo Gamu koji ima isti prsluk kao i oni, a sa kontra strane staje stara garda Dedo, Kum, Deki, Rade i Manga. Igramo na stijeg kojeg glumi ona meta koju smo pronašli tijekom pretprošlog treninga. Odrađujemo ukupno pet borbi, a konačni rezultat je 3:2 za uigraniju ekipu. Dečki su super, brzo kopčaju i kad im prodaš foru brzo je usvoje i primjene. Sve u svemu odlično odrađen dan koji nam je poklonio šef svemira i praćenje dostupnih meteo alata. Jer mi smrtnici možemo svašta planirati, ali On je onaj koji odlučuje. Družimo se još malo uz aute i hladno Velebitsko, a razilazimo u mrklom mraku.

Placenici

Što se od ostalih zbivanja na domaćim bojišnicama tiče, jedan od tri ozbiljnija predsjednjička kandidata je konačno progovorio o problemima na granici. Policija više ne može i treba pomoć Oružanih snaga - poručio je dr.sc. Škoro domaćoj javnosti. Za to vrijeme aktualna Vrhovnica je na posljednjoj sjednici VONS-a u svom mandatu zaključila da problema nema. Kandidat "ljevice" je sa političkog skupa rekao kako vojska ne treba na granicama. Tko može zbrojiti dva i dva, jasno mu je koga treba zaokružiti na skorim izborima. Ovaj napaćeni i raseljeni narod pod hitno treba predsjednika koji će stati u zaštitu naroda i njihove imovine koja je svakodnevno na udaru osvajača. Od odnarođenih Briselskih poltrona koji su na vlasti to se ne može očekivati.

03.11.2019., nedjelja

Apokalipsa i današnjica


Prethodnu nedjelju se nismo uspjeli skupit, pa je Plaćenički binom pohodio jedan airsoft događaj na temu postapoklipse. Događaj je bio obavijen velom tajnosti, pa na žalost fotografiranje nije bilo dozvoljeno. Odnosno moglo se slikati, ali se slike ne smiju objavljivati. U suprotnom riskiramo tužbe. U svakom slučaju bilo je vrlo zanimljivo, a posebice jer se događaj odvijao na jednoj povijesnoj lokaciji. Za to vrijeme u današnjici na našim granicama se apokalipsa upravo odvija. Horde osvajača nadiru, policija odrađuje koliko može, dok građani i dalje strepe u vlastitim dvorištima i kućama. Vlada RH se i dalje pravi grbava.

Placenici

Srećom danas se okupljamo u pristojnom broju. Ima nas neparni broj, pa Kum svaku igru igra za drugu ekipu. Prva je neriješena jer taman na teren ulazi neki civil sa psom. Čovjek nam se predstavlja i kaže kako je odradio kompletnu papirologiju sa nadležnom općinom za korištenje te vojarne koja se i dalje vodi u vlasništvu MORH-a. Registrirali su udrugu, ima ih osam u ekipi i pozivaju nas na igru. Naravno mi smo uvijek za suradnju, samo da nas ima više na terenu. Razmjenjujemo brojeve i nastavljamo. Igrali smo na stijeg i ako sam dobro pohvatao rezultat je bio 2:2 na kraju. Zadnja borba nam je isto bila neodlučna jer nitko nije došao do stijega. Kvalitetna tri sata znojenja, dobra vibra na terenu, vrhunsko poštenje i priznavanje pogodaka na krajnim dometima replika od 60-ak metara gdje kuglicu više i ne vidite. Bio je pravi užitak igrati u takvom okruženju...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.