Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

vijesti iz Sirije 


Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

25.12.2017., ponedjeljak

Blagdani vs. Plaćenici


Placenici

10.12.2017., nedjelja

Plaćenici vs. bijelo


Placenici

Na sam spomen snijega u izvještaju od prošle nedjelje, šef svemira nam je odlučio udovoljiti već ove nedjelje. Stoga su nakon skoro petogodišnje pauze iz ormara opet izvađene bijele kamuflaže. No ko i uvijek kod nas svaki Plaćenik sam bira u čem će igrati. Zadnjih nekoliko godina, te snježne dane smo odrađivali na jednoj urbanoj bojišnici, ali pošto ga je banka u međuvremenu prodala... prošla baba s kolačima. Eto zato smo danas gacali po snijegu, a ne zato što smo ga se zaželjeli. U svakom slučaju 14 Plaćenika je odradilo nekih tri sata i kusur vrlo dobrog i intenzivnog treninga sa konačnim rezultatom 3 : 3. Igralo se klasično na dva najudaljenija objekta po scenariju osvoji bazu sa tri života. Prve dvije borbe nas isto tako klasično penetrira Rafo obuhvatom preko brijega, ali uskoro mu istom mjerom vraćaju Čiwa i Kum. Osobno sam kliknuo u liniji tek petu borbu, što je posljedica sinoćnjeg partija do sitnih jutarnjih sati, ali što je tu je.

Placenici

Možemo reći da je i to dio treninga. Vojnim rječnikom bio je to ulazak u borbu iz hodnje. Šestu borbu Spock osvaja bazu i izjednačuje za konačni rezultat. Dok smo mi ratovali, vatra se već dobrano razgorila i bila je spremna za bacanje mesa i mesnih prerađevina na istu. Druženje uz vatru potrajalo je još koji sat u mrak, dok se nije ispraznila gajba Velebitskog s kojom nas je počastio Boros povodom useljenja u stan. Stan koji je vlastitim rukama obzidao i uredio u obiteljskoj kući. Svaka čast i čestitke kolegi još jednom. Ne znajući što će nas dočekati sljedeći vikend, možemo reći kako smo prigodno proslavili još jednu odrađenu godinu, a nastavak će biti ako ne sljedeći vikend, onda sigurno sljedeće 2018.-te godine.

Do tada svako dobro u predstojećim blagdanima želi vam airsoft pokret Plaćenici!

Placenici

03.12.2017., nedjelja

Plaćenici vs. zima


Nakon dva vikenda pauze najokorjelije Plaćenike je zasvrbio kažiprst ili po imperijalističkom triger-finger. Skuplja se osmorka, dijelimo na timove i prangijanje može početi. Tim u sastavu Deki, Manga, Spock i Toni kreću u dubinu, dok ekipa u sastavu Dava, Fero, Kum i Skic kreću na nas. U istom sastavu igramo do kraja tijekom čega je odrađeno nekih pet borbi. Zbog raštrkavanja po šumi sljedeću borbu pokušavamo igrati na zastavu, koju skida Spock, ali onda se opet vraćamo na scenarij istrebljenje. Mora se priznati da je kontra strana većinu vremena imala inicijativu na terenu, te nas je lagano potiskivala. No nismo se dali, odradili smo nekoliko bočnih čišćenja i bilo je sve to tu negdje.

Placenici

Sve u svemu nakon kraće pauze vraćamo se lagano treninzima pri zimskoj ekspoloataciji opreme. Pad temperatura osjetio se i na radu replika, pa se osim razbacivanja kuglica na sve strane dok se mehanizmi nisu malo zagrijali, prvi put primjećeno slabljenje baterija kako su borbe odmicale. Uslijedio je još koji sat-dva druženja uz pive, te razilazak uz nadu kako ćemo uspjet odraditi još koji trening u ovoj godini. Jer pošto nam ove Badnjak i Stara godina padaju u nedjelje, zadnja dva vikenda u prosincu nam sigurno ne igraju. Jer ako bude li volje, ni snijeg nije prepreka za treninge. Samo se izvade bijele kamuflaže.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.