Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

24.09.2017., nedjelja

Pukovnik vs. pokojnici


Kiša nas je demoralizirala prošle nedjelje, pa se ova morala odraditi. Bilo je mokro, proklizavalo se uz brijeg, ali smo odradili jednu novu šumu koja je odmah prozvana Čiwinom (kad i jest). Trebali smo debelo prebaciti desetinu, ali na kraju nas dolazi svega devet. Zbog neparnog broja moramo prilagođavat taktiku. Pa četvorka ide u dubinu složit zasjedu dok petorka napada. Domaćini Čiwa i Kum ojačani sa Frenkijem i Leonom odlaze u dubinu, dok petorka u sastavu Dedo, Spock, Horvat, Toni i v.d. komesar stupaju na potpuno nepoznat teren. Nastupa se pažljivo dok negdje iz dubine šume Kum tuli razočaran što nismo brži. Kad oni na vrh brijega i počinju problemi iz druge rečenice. Ginemo, nastupamo i mic po mic ih stišćemo dok ne rješavamo Čiwila kao zadnjeg. Već prva borba mi je toliko natopila majicu, da sam je morao skinuti. Odrađujemo grupnu sliku i nastavljamo.

Placenici

Sljedeću borbu mi idemo u obranu, pa im prezadužujemo Tonija. No ovaj put igramo po vrhu brijega. Tamo gdje smo stali imali smo pregled njihovog nastupanja, ali ne baš predobre zaklone. Rezultat je bio da smo u jednom trenutku svi bili izbačeni iz borbe. Povlačimo se dublje u šumu te zauzimamo nove položaje. Nadmudrujemo se i razmjenjujemo paljbu. Rješavamo ih i ginemo, da bi nam u jednom momentu Plaćenički povratnik Leon došao s lijevog boka i s leđa riješio Mangu i Spocka. Što je najbolje prošao je desetak metara iz Horvata koji je iz jednog gustiša čistio ekipu koja je napredovala sredinom šume. Povratkom Mange iz respawna Horvat ga kažnjava. Pljušti po našem gustišu, pada potom i Horvat, kad odjednom viču gotovo. Naš pukovnik je u solo akciji izvršio obuhvat i upokojio im cijelu liniju sam. Sljedeće dvije borbe igramo na osvoji zastavu. Prvu dobivaju oni, a drugu mi. Nakon toga par njih bi išlo jer imaju svašta nešto dogovoreno, pa zadnju igramo prema autima. To je to. Odlična šuma, odličan trening i naravno hladne pive koja su uslijedile.

10.09.2017., nedjelja

Anarhija vs. hijerarhija


Nakon skoro puna dva mjeseca odmora od airsofta, Plaćenici se opet okupljaju u starim brojkama od 19 boraca. Na inicijativu našeg pukovnika izlazimo na teren na kojem nismo bili od 2012. godine. Taj teren nam zbog nekih pojedinaca i nije ostao u najboljem sjećanju, ali šta je tu je. Anarhija nam se i tada pokazala kao majka reda. U međuvremenu se svašta izdogađalo i sa tom lokacijom i sa tim izbačenima, ali mi Plaćenici smo i dalje tu. Prvu borbu počinjemo u sastavu 8 na 9. Postavljamo Masheve na krajevima puteljka i igramo sa tri života. Ostavljamo snajpere da pokrivaju put, trojka ide lijevo uz zgrade, dok četvorka ide na desni bok kroz rjeđu vegetaciju. Mi na lijevom krilu zauzimamo busije i rješavamo ih jednog po jednog dok nadiru. Pregust je teren i sačekuša je jedini modus operandi. Lagano ih čistimo i guramo naprijed. Rezultat nije izostao.

Placenici

Sljedeću borbu stižu nam još dvojica zakašnjelih, pa ih dajemo kontra strani pa sad oni broje čovjeka više. Ovu borbu su nam krila promijenila strane, pa mi idemo na desno krilo s Antom kao vodičem. Tu zauzimamo liniju na kraju vegetacije i opet čekamo. Sukladno potrebi prebacujem se sa strane na stranu. Nakon što smo ih poriješavali nekoliko krećemo naprijed i to se pokazalo greškom jer nas mete njihova sačekuša na drugom kraju vegetacije. Vraćamo se nazad i na lijevo krilo. Napreduje se i povlači, da bi u jednom trenutku njihovi ušli u naš Mash s leđa. Bili su prije toga i naši u njihovom Mashu, ali to je još i najmanje bitno. Bitno je vratiti se u trenažu i opet kliknuti u liniji. Najbolji dokaz propusta po tom pitanju, bili su prijateljski killovi koji su uglavnom nasmijali suprotnu stranu. Odradili smo ukupno tri borbe tijekom skoro tri sata, prolili litre znoja i na kraju se veći dio nas prebacio na pivu kod Dede.

03.09.2017., nedjelja

CQC vs. šuma


Meteo najava nas je otjerala u podzemlje. Dok se okupljamo odrađujemo prvu borbu pet na četiri. S jedne strane staju Dedo, Manga i plaćenički podmladak Miš, Xena i Žmirko, dok sa druge strane kreću Spock, Rafo, Horvat i Marin. Krećemo sa zapadne strane i šaljemo podmladak da trčeći zauzme prvi nasip. Žmirko ulazi u bočni prostor i vidi pokret, pa joj se pridružuje Manga. Djelujemo združeno i jednog po jednog rješavamo trojicu. Četvrtog je rješio Dedo u glavnom prostoru. Vraćamo se u središnji prostor gdje novopridošli Čiva i Kum razgovaraju sa zaštitarom. Moli nas čovjek da odemo. Teren je banka prodala i novi vlasnici imaju nove planove za taj prostor. Ukratko, upravo smo izgubili CQC igralište koje koristimo više od šest godina tj. od davne 2011. godine.

Placenici

Stoga se prebacujemo u najbližu šumu i nastavljamo tamo gdje smo počeli. Naravno odore pripremljene za urbani teren, sad odjednom dreče u šumi. No prilagodba je majka svih bitaka, pa se ne damo smesti. Prijašnjim postavama pridodajemo s jedne strane Čiwu i Kuma, dok nama dolaze Rafo i Bengalka. Igra se na tri života, ali teren je čista arkada i životi se troše samo tako. Stoga vraćamo Kuma u igru, što nam se na kraju odbilo o glavu jer posljedično dobijaju prvu borbu. Dobijaju i drugu. Treću se prebacujemo na drugi dio terena s puno gušćim rasporedom zaklona. Ova borba se oduljila bez pobjednika, ali pošto se borbe vode na zaista malim udaljenostima prekidamo je i vraćamo se u prvi dio terena. Tamo odrađujemo još četiri borbe od čega dvije gubimo, jednu dobijamo i zadnja je prekinuta bez pobjednika. Punih pet sati nakon okupljanja selimo se na pivo. Opet smo u pogonu nakon ljetne pauze.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.