Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

09.10.2016., nedjelja

Kamena šuma

Nakon dulje pauze danas na teren izlazi trojka koju nismo vidjeli od prije ljeta, jedan kojeg nismo vidjeli od proljeća i jedan novi Plaćenik. Pridružuje im se i drug politički, došavši na teren direkt s puta. S jedne strane staje generacija 30+, a s druge jedan srednjoškolac, jedan student i jedan umirovljenik. Znam kako je "30+ strana" bila uvjerena u svoju premoć, ali prevarili su se malo. Jer kamena, za razliku od obične šume ima neka svoja pravila i zakonitosti. U prvom redu to je linjski nastup i zahtjev za vrhunskom koordinacijom između suboraca. Jer tu se jedino sa združenim nastupom može ostvariti prevladavajuća snaga i tako pomesti druga strana. Pošto nema vegetacije i svaki je pokret vidljiv, izostanak koordiniranog nastupa odmah se kažnjava. Odradili smo ukupno sedam brzih borbi na ispadanje i konačni rezultat je bio pet pobjeda "mladića", jedna pobjeda "30+ strane" i jedna neriješena. Od svih borbi istakao bi prvu u kojoj nam u prvoj razmjeni paljbe k'o jeleni ginu Manga i Baća. No naš maloljetni Miš nakon toga jednog po jednog skida svu trojicu tridesetgodišnjaka, te nam sam donosi prvu pobjedu. Bravo Mišu, napokon si nam i ti "kliknuo". Na žalost pošto je maloljetan, nismo ga smjeli počastiti pivom nakon fajta. Ali ga ista čeka čim napuni 18. S pripadajućim kamatama.

Plaćenici

Osim našeg internog treninga, Plaćenici su nazočili na još nekim airsoft događanjima u okruženju. Nadam se kako će nam uskoro stići i izvještaji o njihovim aktivnostima. Budući su htjeli isprobati nove nadogradnje na replikama, neki naši dečki se odlučuju pridružiti Zazovom treningu na Kurilovcu, dok je još nepoznat broj za kotizaciju od 180 hrk nazočio nekom Op. "Nettle".

Dopuna 21:21
Oko 8:20 Miter, Spawn, ja i Borna iz airsoft udruge NOD (ovim putem Mrva šalje lijepe pozdrave Mangi), dolazimo na teren i pripremamo se za borbu. Objašnjava se scenarij po kojem se traže karte sa ucrtanom pozicijom sanduka s grantama za minobacač. Sanduk zatim treba prebaciti u bazu i braniti. Dijelimo se na dvije strane i kreće igra. Teren se od zadnjeg našeg dolaska malo sasušio i sad je sve ono žbunje dosta ćelavije, što olakšava posao dalekometnijim replikama. Na početku je borba bila brža dok su se tražile karte, a kad smo napadali njihovu bazu onda se sve malo usporilo. Zbog manjka komunikacijskih uređaja bilo je nešto teže koordinirati sve ljude na velikom terenu, pa naša strana u konačnici izgubila. No zabave nije falilo. Također valja napomenuti da smo igrom slučaja u našem Mashu naletili na Plaćenika Tasu i njegovog prijatelja, pa smo imali i ugodno druženje. Sve u svemu s obzirom na manjak ljudi zbog Op. Nettle-a trening je i dalje bio solidan.

Plaćenici
Tekst i slika: Buraz

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.