Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

13.04.2016., srijeda

Op. "LAST STAND" 2016.


Plaćenici

Nakon pobjede na susretu u Bjelovaru, trkački tim Plaćenika je odlučio sudjelovati i na susretu imena Op."Last Stand" u organizaciji AU Eastpoint koji se održao u Spačvi 9.-10.04.2016. Scenarij je bio jednostavan i zanimljiv. "Veliki Kalifat" protiv NATO saveza i Rusije. Naravno Plaćenici se uvijek prijavljuju na stranu pobunjenika, pa je tako i ovaj put. U Spačvu stižemo u petak u kasnim večernjim satima, postavljamo privremeni kamp i odlazimo na druženje sa ostatkom ekipe koja je stigla ranije. Dodijeljeni smo vodu kodnog imena Tango zajedno sa ASK Otpisani iz Bužima u sektoru 1. Susret je počeo u subotu u 13 sati. Nakon što su obje strane stigle na svoje pozicije, žurno postavljamo kamp kako protivnik ne bi ostvario prednost na samom početku. Nakont toga trkom odlazimo u prvu misiju duboko u Spačvansku šumu, te tek duboko u šumi usporavamo u "stealth mod" približavajući se neprijatelju. Ubrzo susrećemo prvu neprijateljsku patrolu koju eliminiramo uz gubitak Saleta kojeg protivnik uspijeva okružiti i eliminirati. Trojka nastavlja dalje i nedaleko od mjesta prvog okršaja susrećemo drugu patrolu. Brojčano nadjačani odlučujemo se povući i probiti širim obuhvatom. U tome uspijevamo, pa nakon pola sata stižemo do protivničke baze u kojoj se u tom trenutku nalazilo podosta ljudi u Mash-u. Odlučujemo se na napad u kojem je pogođen Krki, dok Rafo i Tvrdi u zadnjem trenu prije masivnog respawna zauzimaju pokretni Mash i tako već u samom početku susreta nanosimo štetu neprijatelju.

Plaćenici

Srećom iz pozadine stižu dečki iz ASK Otpisani i pokrivaju "Trkače" sa plijenom omogućivši im uspješan bijeg. Ovdje se gubi svaki trag preostalom binomu koji izbjegavajući neprijatelja napreduje vrlo sporo prema našoj bazi. Nakon respawna Krki predaje izvještaj našem zapovjedniku koji sa oduševljenjem označuje lokaciju neprijateljske baze na karti, te odmah šalje Tango vod u spasilačku misiju. Sale uzima nešto hrane i vode za naš binom koji je već 3 sata na terenu u nadi da ćemo ih uspjeti locirati. Naš vod tada ponovo odlazi u sektor 1. u potrazi za našim dečkima koji nisu željeli riskirati i izbjegavaju svaki kontakt (pa čak i onaj sa divljim svinjama). Stoga odlučujemo još jednom napasti neprijateljsku bazu. Iako smo ovog puta došli u nešto većem broju, NATO je ovaj put bio spremniji. Povratkom u bazu provjeravamo kamp u kojem je bila pripremljena logorska vatra, što je ujedno bio znak da su se Rafo i Tvrdi vratili. Sa povratkom Rafe i Tvrdoga dobivamo veliku prednost sa još jednim pokretnim Mash-om.

Plaćenici

Kako je već pao mrak dobivamo novi zadatak, a to je odlazak u sektor 3. kao ispomoć dijelu ASK Falcona koji su držali jedan od punktova. Sale i Krki odlaze prema zadanoj lokaciji no pred ciljem primjećujemo neprijatelja koji se sa nightvision-om probijao prema nama. Pokušavamo ostati neprimijećeni bacivši se u kanal uz cestu, no ubrzo bivam pogođen (ovim putem čestitam strijelcu koji je ispalio samo 1 BB i tako me eliminirao), a ubrzo nakon mene je i Sale izrešetan sa podosta municije. Nakon bleedouta odlazimo u bazu gdje vidimo čuđenje u očima naših zapovjednika, kojima je odmah sve postalo jasno. Uzbunjena je cijela baza i stavljena u stanje pripravnosti, no neprijatelj ubrzo dolazi u pozamašnom broju i žestoko udara iz mraka. Kako su imali nekoliko nightvisiona nismo imali nikakve šanse i stvarno su nas potukli bolno prišavši nam na svega desetak metara. Naš Mash je bio krcat i bio je to pravi lightshow crvenih lampica. Srećom Brko iz AT Omega uspijeva zbuniti nighvisione zalijegavši u lišće i granje te strpljivo dočekuje protvničkog Medica i još nekoliko protivnika te ih na njihovo veliko iznenađenje rješava sa spektakularnim rafalom. Kako nije imao prsluk na sebi odlučio se na bijeg i na tome mu nimalo ne zamjeramo jer nas je sve u Mash-u pošteno nasmijao. Zbog eliminacije Medica NATO-vci su bili prisiljeni vratiti se u svoju bazu.

Plaćenici

Dok su Sale i Krki vodili borbu u bazi, Rafo i Tvrdi poslani su u obranu jednog od punkteva kao pojačanje ekipi iz AT Šid. Neprijatelj eliminira Charley von Browna, a naš dvojac ostaje negdje između neprijatelja i ostatka ekipe iz AT Šid. Upravo zbog toga zamalo su eliminirani od strane svojih suboraca, no srećom uspijevaju se vratiti do svojih linija i zadržati punkt u našim rukama. Negdje između 00:00 i 03:00 zapovjednik "Trkače" šalje na zasluženi odmor. Već u 03:00 dobivaju novi skoro nemogući zadatak, u kojem zapovjednik traži infiltraciju u neprijateljsku bazu, te krađu ključa sa stola zapovjednika. Zadatak daje Saletu i Krkiju, no kako Rafo tu ima više iskustva u nemoguću misiju odlaze Rafo i Sale. Po mrklom mraku u kojem se ne vidi metar ispred sebe naš binom sporo napreduje i kada konačno stižu u protivničku bazu u kojoj većina igrača spava, kradu jedan od ključeva za deaktivaciju bombe i pokretni Mash, nakon čega kreću prema carstvu "Velikog Kalifata". Vraćajući se negdje u šumi pronalaze još jedan od nosača memorije, te tako ostvaruju dodatne bodova u ovoj misiji. Pred samo svitanje vraćaju se u bazu na veliko oduševljenje zapovjednika. Vidjevši taj učinak moral naših suboraca je na vrhuncu, pa se mobiliziraju svi kako bi se osigurali punktovi i tako ostvarila još veća prednost. Pred jutro zapovjednici deaktiviraju bombu, ali nakon toga slijedi nekoliko pokušaja napada na našu bazu koje uspješno odbijamo.

Plaćenici

Budući je kiša padala većinu noći ujutro su obje strane su imale dosta poteškoća, no to ide na ruku Kalifat-strani jer je preko noći stekla pozamašnu bodovnu prednost. Zbog učestalih jutarnjih napada "Trkači" se odlučuju osvetiti, pa odlazimo u posljednji napad na protivničku bazu. Rafo, Tvrdi i Krki opet upadaju u bazu koja nije pružila preveliki otpor, te bez gubitaka ponovo uzimamo plijen, ovoga puta kutiju s municijom ili ammo-box. Tada se širokim obuhvatom vraćamo u našu bazu dok je opet bila pod napadom. Rafo i Tvrdi udaraju neprijatelja sa leđa, dok Krki izbjegava kontakt i zapovjedniku dostavlja ammo-box. To je bio sam rasplet događaja i sve je s time bilo riješeno, iako se posljednji napad neprijatelja oduljio. Nakon završetka susreta ostajemo na ručku i kratkom druženju prije debriefinga na kojem je proglašen pobjednik, a to je zahvaljujući Plaćenički trkačima - bila strana "Velikog Kalifata". Susret nas je sve oduševio i gotovo sigurno ćemo nastupiti i sljedeće godine na istom mjestu u sada već dobro nam poznatoj Spačvanskoj šumi.

Plaćenici
Tekst i foto: Krki

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.