Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

08.07.2012., nedjelja

Eksperiment


Prvo Sonijev izvještaj sa subotnjeg treninga. "Trening smo organizirali u 17h, jer je ipak malo ugodnije igrati. Premda je u prašumi bila velika sparina, izdržali smo dobrih 3 sata igre. Na terenu se pojavilo devet ljudi i podjelili smo se 5:4. Igrali su Grga, Kec, Aki, Karlo, Hrc protiv Sony, Kukec, Mihe i Babinja. Igrao se Paintball teren, bez ikakvih trzavica i napetosti, profesionalno odrađeno i korektno. Na kraju smo završili na pivi koja se odužila do ponoći. Znači zaključak fajta je - dobra igra i dobar subotnji provod."

Placenici

Nedjeljni ranojutarnji trening je u skladu sa iskazanim željama za razvijanje novih scenarija iskorišten za isprobavanje nekoliko njih u praksi. Naime jedno su želje tj. zamišljeno, a drugo je provedivost istog u praksi. Tako smo danas u praksi pokušali testirati jedan postapokaliptični scenarij sa tri zaraćene strane - dolinarima, brđanima i Euroamerikancima. No pošto nas je bilo 15 pojednostavnili smo ga malo i zaigrali samo sa dolinarima i brđanima. Na terenu je trebalo testirati izvedivost zarobljavanja neprijatelja sa ciljem njihove razmjene tj. nekakve trgovine za resurse. Na žalost tijekom fajta utvrdili smo kako je to u praksi vrlo teško izvedivo. Jer kad se jednom krene u liniji čistiti teren od neprijatelja vrlo teško je stati i ubaciti nekakvu diplomaciju. Prvi fajt sa dva respawna odužio nam se preko sat vremena, a na kraju su nam se toliko izmješale linije da smo bili prisiljeni obustavit ga. Iako je pred kraj suprotna strana imala inicijativu, recimo da je ovo završilo neriješeno.

Placenici

Drugi fajt odrađujemo u istom sastavu, ali umjesto odrađivanja cijelog terena skraćujemo područje bojnog djelovanja na dvije najudaljenje zgrade. Nema ulaska i paljbe iz unutrašnjosti zgrada kako bi se spriječilo napucavanje iz neposredne brzine, a neprijateljska baza je osvojena kad se istu dovede u okruženje. Ovaj fajt petorku šaljemo na lijevo krilo no ta strana je "neprobojna" zbog gustiša koji nam se nalazio na pravcu napredovanja i neprijatelja koji nas skoro "nevidljiv" iz njega mete. No ipak određeni učinak je postignut s tim angažmanom, budući smo im vezivali snage u obrani, a koje bi u suprotnom bile slobodne za napad na našu bazu. Na kraju ih iscrpljene i prorijeđene, probija naša trojka koju smo poslali u obuhvat s desne strane terena. Treći fajt radimo zamjenu strana, a na nagovor Maxa idemo isprobat jedan stari zombie scenarij. Iskreno prihvatili smo ga jer mu samo s pištoljem nismo davali velike šanse na terenu. I taman kad se na desnom krilu naš trojac Dado-Grga-Manga sudario sa binomom Mićo-Kukec, zombie-Max iz zasjede riješava nas dvojicu i sa trećim već poginulim, mobilizira prvu trojicu u svoju zombie-postrojbu. Na kraju su zombiji, koje treba pogoditi deset puta da bi poginuli, premoćno ovladali terenom. Naravno nekima ovaj scenarij nije sjeo, ali tome i služi eksperiment. Da u praksi provjerimo nešto što na papiru tj. po scenariju zvuči puno bolje. Najbitnije od svega je odraditi trening i dobrano se iznojiti po šumi. Zadnji četvrti fajt odrađujemo na ispadanje, te se lagano spremamo i odlazimo na pivo. Dogovaramo gdje se i kad nalazimo sljedeći tjedan i razilazimo oko 15h nakon punih šest sati druženja.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.