Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

17.10.2011., ponedjeljak

Plaćenička baza


Plaćenici

Od desetak terena koje koristimo većinom su to državne šume ili napušteni vojni objekti o kojima se država ne brine. Samim time objekti ili postoje, ili ih nismo u mogućnosti graditi jer nije naša zemlja. No zadnji teren koji smo "pronašli", dijelom je u privatnom vlasništvu jednog Plaćenika. Njegova parcela, naše konjske snage, dobra volja svih i izgradnja prve Plaćeničke baze mogla je početi. Unatoč teškim uvjetima gradnje koja se temeljila isključivo na ručnim metodama, čak 17 Plaćenika se okupilo sa cijelim rasponom alata od sjekira, maljeva, ašova, lopata, ručne i motorne pile. Provedba bojnih djelovanja u najkraćim crtama bila je podjela na tri ekipe po principu kome se što radilo. Tako dok je jedna ekipa u šumi tražila prikladna stabla i rušila ih, druge dvije grupe su kopali rupe i priskakali kad je koje deblo bilo spremno za izvlačenje na plato.

Plaćenici

Prvo je kod ulaza na pracelu podignuta rampa sa ogradom, na koju se odmah postavila straža. Nakon toga se pristupilo podizanju nosive konstrukcije brvnare dimenzija 4x6,5m sa čekom na krovu. Masivna debla nosila su se uz pjesmu i prisjećanja nas starijih na obuku koja se nekad provodila u ugasloj bazi Šepurine, koja danas dijeli sudbinu svih ostataka nekoć pobjedničke vojske. U planu je izgradnja još jednog nadzemnog objekta, ali nije isključena ni izgradnja podzemnih instalacija tipa bunkera sa rovovima.

Plaćenici
foto Lijeni

Sve u svemu jučer su odrađeni grubi radovi, a sve ono što će uslijediti ovisi samo o nama i našoj dobroj volji.Zaključak jučerašnje radne akcije najbolje će ilustrirati izjava Vatrenog - Jebal te vrag, ja sam mislil da ta gradska deca ne buju niš znala! - te odgovor Okupatora - Eee moj druže, mjesto prebivališta jest grad, ali geni nisu gradski! Zbog inteziteta radova, planirani roštilj na terenu je izostao, ali ipak smo se snašli i kod našeg starog "logističara" Pere odradili jednu narudžbu ćevapa.

Plaćenici
foto Borgy

Istodobno, naša južna Plaćenička braća poznati i kao ćelija 21, odradili su ekstenzivni trening rukopašnog boja sa replikama i bez njih. Za sada nećemo otkrivati detalje, ali prastara kozačka ratnička vještina, polako i sigurno ulazi u našu ekipu...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.