Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

12.09.2011., ponedjeljak

Majstorica burke ;)


Petnaest Plaćenika dovuklo se jučer na šumski fajt. Pošto se odrađivao njihov domicilni teren Zului izlaze sa čak osmoricom svojih, ali... od čega su četvorica u teže pokretljivom stanju nakon cijelonoćne hmm... pa recimo hodnje. Nakon dužeg čekanja da se isti spreme, nas sedam najnestrpljivijih odlazi na drugi kraj šume. Na desno krilo postavljaju se trojica, u sredini je jedan teže pokretni, a na lijevom krilu još trojica. Nakon toga počinje iščekivanje njihovog nailaska. Konačno vidimo dvojicu kako se nonšalantno prešetavaju, no van su dometa. U njihovoj pozadini vidimo još nekoliko figura, ali koje se kreću prikrivenije. Znači većina ih je krenula frontalno. Uočavaju naše na desnom krilu i kreće razmjena paljbe. Dvojica im se odvajaju bočno, što se odmah javlja. Stoga jedan borac s lijevog boka pojačava desno krilo jer ih uskoro možemo očekivati po boku. No ništa od toga, pa je taj vraća opet na lijevo krilo, a kako tamo nije bilo veće aktivnosti... isti kreće prvo u izviđanje, te vidjeviši da nemaju nikog na toj strani ubacuje se iza neprijateljskih linija. No budno oko Zulu čzv-a uočava ga dok se prikrada, dolazi do razmjene paljbe i eliminacije. Iako je rezultat ovog ubacivanja bio izjednačen, narušava njihovu liniju što u konačnici vodi prema napadu naše strane i klasičnom čiščenju terena. Prvi fajt gotov.

Plaćenici

Drugi fajt mijenjamo strane tako da kontra ekipa sada uzima naše dotadašnje položaje. Dogovaramo dvojicu pustit kroz sredinu da ih zabavljaju, dok će svi ostali krenut u obuhvat te ih pomesti s leđa. Nas dva krećemo polako, kako bi svojima dali vremena za obilazak u širom luku. No unatoč našem kilavljenju, uočeni smo i počinje razmjena paljbe. Vidim najmanje četvoricu ispred nas u dvije linije. Kolega i ja se malo razdvajamo kako bi razvukli i njihove snage, te se počinjemo prebacivati lijevim bokom gdje je teren isprepleten vododerinama koje pružaju odličnu rovovsku zaštitu. Kreće i neprijatelj po boku, ali mi smo u boljem položaju. Združena paljba nas dvojice izbacuje ih jednog po jednog, a zatim na desnom krilu dobivamo pojačanje jednog od naših koji je malo "skratio" obilazak. Zovem glavninu ekipe, no oni predviđaju dolazak tek za 10 minuta. Sami smo, ali ne damo se. Stišću nas žestoko, čak smo imali i napad s leđa, ali ne damo se. Pokrivamo jedan drugog s paljbom, prebacujemo se po "rovovima" i metemo ih jednog po jednog. Trojka protiv osmorice je skoro omjer 1:3, no još smo živi i grizemo. Dok smo konačno čuli rafale iza njih, nas trojica smo imali preko deset killova i to bez vlastith gubitaka. To je dobro odrađen posao. Piva, analiza, dogovor za četvrtak, nastavak po pivi u kvartu i to je to...

Update: Papa ćelija u popodnevnim satima odrađuje ćelijski trening na jednom manjem urbanom terenu u gradu. Jbg zaželili se dečki malo intimnog druženja i fajta binom na binom ;)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.