Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

vijesti iz Sirije 


Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

24.01.2010., nedjelja

Sibir


Ni ekstremni uvjeti na terenu od -6 stupnjeva Celzijusa nisu zaustavili Plaćenike. Ovaj vikend smo na "domaćem" terenu ugostili domaćine prošlotjednog susreta u Sisku. Našli smo se ujutro u 10:30h na jednoj benzinskoj i zajedno produžili prema snijegom okovanoj divljini. Sa svake strane okupila se desetina boraca. Susret smo započeli sa zauzimanjem baza, kretanjem u susret kroz šumu. Nakon nekog vremena zbog dizanja dinamike borbe, prebacili smo se na CQB fajt na ograničenom terenu. Oko 16h replike su nas počele izdavati, pa smo se preselili u lokalnu birtiju u kojoj se okrenulo nekoliko tura pića.

Plaćenici

Nakon nekog vremena Siščani su krenuli doma, a mi smo ostali još koju rundu u analizi smjernica djelovanja i buduće obuke Plaćenika. Poanta priče je - dobri smo, ali možemo biti i bolji, pomoću dodatne razrade i uvježbavanja timskog rada. Jer bez obzira na operativnu razinu djelovanja, na terenu se sve uvijek svodi na djelovanje binoma i tima. Jer na binomu kao temeljnoj vojnoj formaciji, počiva kompletno bojno djelovanje. Za one koji su zaboravili - dva binoma čine tim, dva tima desetinu, tri desetine vod, tri voda satniju, tri satnije bojnu, tri bojne brigadu. Imajući u vidu da je nakon bionoma sve samo nadogradnja istih temelja, jasno je što nam je činiti ubuduće. U konačnici i stara narodna kaže - Dva loša, ubiše Miloša!

Dopuna: Drugi dio tima upravio se vratio sa plaćenićkog angažmana u Francuskom dijelu Alpa. Kažu bilo je čupavo, ali isplatilo se. Stoga pogledajte prizore i procijenite sami...

klikni za ostale slike

18.01.2010., ponedjeljak

Poput ruske tundre


Jučer su plaćenici shvatili zašto Rusi nose smeđe odore. Plaćenici ojačani sa airsoft-timom V.Gorica, ranim jutrom zaputili su se prema Sisku. Nakon susreta s ljubaznim domaćinima u njihovj bazi u Starom Pračnom, krenuli smo u koloni prema njihovom terenu. Gusto šipražje, ispresjecano sa šumskim putovima, koje su traktori pretvorili u polumočvare, omogućavalo je odlično prikriveno kretanje i zasjedno djelovanje, ali... svi smo nosili odore krive boje. Umjesto zelenih nijansi koje su se isticale na toj smeđoj podlozi, puno bolje bi odgovarale smeđe nijanse ruskih odora. I onda kao vrhunac, nakon prvog fajta počne padati gusti snijeg, koji je svemu tome dodao bijelu nijansu. Još se najbolje uklapao jedan suborac u maskirnom lovačkom odijelu. Što je odlično potvrdilo plaćenićku tezu o potpunoj izlišnosti isfuravanja nekakvog loadouta. Jer svaki teren plaćenicima određuje što bi se trebalo nositi ako se želi dobro prikriti, a ne inzistirati na nekakvom neprikladnom i nametnutom dres-code-u.

Plaćenici

Odradili smo tri fajta u odličnom i fer okruženju, a nakon što su nam baterije počele ispadati, krenuli smo nazad. Uslijedilo je prepričavanje i analiziranje situacija sa domaloprijašnjim "neprijateljima", što je nastavljeno i po povratku u bazu. Tamo smo se još neko vrijeme zadržali u priči uz piće. Sve u svemu odlično provedena nedjelja uz zajednički zaključak kako to trebamo ponoviti, nakon što se iz Francuske vrati kaznena ekspedicija Plaćenika. Naime dan ranije, grupa plaćenika je odaslana u Alpe d Huez i još čekamo da nam se jave sa nekakvim slikovno-teksualnim izvješćem. Njihov povratak očekujemo za dva tjedna, pa do tada ostajte nam zdravo i prpošno...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.