Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Sibir


Ni ekstremni uvjeti na terenu od -6 stupnjeva Celzijusa nisu zaustavili Plaćenike. Ovaj vikend smo na "domaćem" terenu ugostili domaćine prošlotjednog susreta u Sisku. Našli smo se ujutro u 10:30h na jednoj benzinskoj i zajedno produžili prema snijegom okovanoj divljini. Sa svake strane okupila se desetina boraca. Susret smo započeli sa zauzimanjem baza, kretanjem u susret kroz šumu. Nakon nekog vremena zbog dizanja dinamike borbe, prebacili smo se na CQB fajt na ograničenom terenu. Oko 16h replike su nas počele izdavati, pa smo se preselili u lokalnu birtiju u kojoj se okrenulo nekoliko tura pića.

Plaćenici

Nakon nekog vremena Siščani su krenuli doma, a mi smo ostali još koju rundu u analizi smjernica djelovanja i buduće obuke Plaćenika. Poanta priče je - dobri smo, ali možemo biti i bolji, pomoću dodatne razrade i uvježbavanja timskog rada. Jer bez obzira na operativnu razinu djelovanja, na terenu se sve uvijek svodi na djelovanje binoma i tima. Jer na binomu kao temeljnoj vojnoj formaciji, počiva kompletno bojno djelovanje. Za one koji su zaboravili - dva binoma čine tim, dva tima desetinu, tri desetine vod, tri voda satniju, tri satnije bojnu, tri bojne brigadu. Imajući u vidu da je nakon bionoma sve samo nadogradnja istih temelja, jasno je što nam je činiti ubuduće. U konačnici i stara narodna kaže - Dva loša, ubiše Miloša!

Dopuna: Drugi dio tima upravio se vratio sa plaćenićkog angažmana u Francuskom dijelu Alpa. Kažu bilo je čupavo, ali isplatilo se. Stoga pogledajte prizore i procijenite sami...

klikni za ostale slike


Post je objavljen 24.01.2010. u 18:34 sati.