Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

30.12.2009., srijeda

Kamen i makija


Plaćenici

Plaćenici su danas odradili trening na kamenu i makiji. Unatoč blagdanima triger-finger je zasvrbio i dio plaćenika južnih korijena nije izdržao. Par telefonskih poziva bilo je dovoljno za okupiti ljutu ekipu. Počelo je onako lagano, a završilo je žestoko. Počeli smo fajtajući se po gustoj makiji isprepletenoj sa kozjim stazama, a završilo je sa borbom u porušenom selu na prvoj crti bivše bojišnice. Specifičnost borbe na tom surovom terenu, gdje te odaje svaki zakotrljani kamen i gotovo svaki šušanj igličastih grmova, nešto je što zaista treba iskusiti. Tu nema srljanja, pa onaj tko mudro i strpljivo gradi svaki sljedeći korak, odnosi pobjedu.

Plaćenici

Uskoro smo ogroman teren prekriven s makijom, zamijenili sa borbom u urbanom područjju tj. ruševinama onoga što je nakada bilo selo. Igra je odmah dobila na dinamici i sve se ubrzalo. Više nije bilo presudno tiho prikradanje, koliko brzo prebacivanje težišta BD. Nakon cijelodnevne ljute borbe, koja je protekla uz uzastopno šibanje kišom i hladnim vjetrom, dan je završen uz komin i peku. Što ćemo naravno ponoviti kad se uskoro zbog poslovnih obveza vratimo na sjever i ujedinimo sa sjevernim dijelom plaćenićke ekipe. Jer kod nas je naglasak uvijek na dobroj zabavi...

Plaćenici

21.12.2009., ponedjeljak

Krvavi plaćenici...


Ni temperature od -20 Celzijevaca, ne mogu zaustaviti plaćenike. Planove za subotu smo odgodili zbog prometnog kolapsa, ali zato je nedjelja odrađena po planu. Pošto slike govore tisuću riječi, u ovom izvješću neće se puno pričati. Možemo samo reći da je desant Plaćenika na deželu izvršen po planu...

Plaćenici

Plaćenici

Plaćenici

Plaćenici

Plaćenici

Plaćenici

14.12.2009., ponedjeljak

Dva treninga ovaj vikend


Od zadnjeg javljanja Plaćenici su se restruktirirali. Par mlađih vojnih osoba je odlučilo napustiti tim. Razlozi njihovih izlazaka se razlikuju, ali se mogu svesti pod zajednički nazivnik - strah od možebitnih vojno-stegovnih sankcija. Njihov izlazak je primljen normalno, jer "Plaćenici" njeguju razmišljanje svojom glavom i svatko ima pravo izraziti svoj stav. Stoga svi oni koji u konačnici shvate kako su postali žrtve nečije jeftine propagande, u svakom trenutku se mogu vratiti u tim. Suprotno logici to nije oslabilo, već je osnažilo Plaćenike. Kaže se - kad se jedna vrata zatvore, otvore se druga. U međuvremnu nas je kontaktirala "jedna tajna grupa, koja radi tajne stvari, na tajnoj lokaciji", pa nam se pridružilo više ljudi nego što ih je izašlo iz tima. Konkretno plaćenici sada imaju dvije desetine.

Plaćenici

U skladu s povećanjem brojnog stanja, te različitih tajminga pojedinaca unutar ekipe, imali smo fajt u subotu i u nedjelju. Subotu smo u sastavu od sedam plaćenika proveli gostujući kod jednog ovdašnjeg as-kluba. Iako je njih bilo više na terenu, moramo neskromno zaključiti kako smo cijeli 4-satni fajt imali inicijativu i premoć na terenu. Vjerojanto je i to jedan od razloga zašto nisu htjeli stati pred kamere. Bez obzira na sve, zahvaljujemo im se na pozivu.

Plaćenici

Nedjelju smo proveli trenirajući samostalno, a na teren je izašlo petnaest ljudi. Osim toga, promjenili smo šumu, pa je fajt i u tom smislu bio osvježenje. Ujedno su konkretizirani dogovori za sljedeći vikend, kada će ekipa nakon fajta na zagorskim bregima, uživati u domaćoj dalmatinskoj janjetini. Osim nas, na tom fajtu očekujemo i nešto slobodnjaka, od čega će neki potegnuti i sa udaljenosti od preko 400 km. Sukladno navedenom do nedjelje ćemo razraditi i nekakav postapokaliptični scenario. Izvješće slijedi...

Dopuna:
Snijeg koji je jučer zameo kontinent, izazavao je raskol među Plaćenicima. Naravno sada likuju svi naši "obožavatelji", ali na njihovu žalost, plaćenici su se podijelili na dvije grupe samo kako bi odradili dvije zadaće. Veliki fajt/roštilj je pomaknut za sljedeću godinu, a umjesto toga odradit ćemo jedan manji trening u subotu, u podsljemenskoj zoni. Najavljeno je pomaknuto kako bi Plaćenici nedjelju mogli provesti na skijaško-boardaškom treningu na Krvavcu...

07.12.2009., ponedjeljak

Ultimate trening


Jučer u periodu od 9:30 do 14:30 održan je trening visokog inteziteta (bez pauze) na kojem je sudjelovalo osam plaćenika i isto toliko slobodnjaka i igrača iz drugih timova/klubova. Zbog hajke koja se trenutno vodi protiv našeg tima, te reprekusija koje bi mogli očekivati u svojim timovim/klubovima, ostali igrači nisu htjeli pred kameru. Istodobno, zbog prirode svoga posla plaćenici moraju zadržati skrivena lica, dok se na terenu koriste uglavnom borbena/konspirativna imena. U međuvremenu, tim je narastao za još nekoliko plaćenika, tako da nas je sada 15. Abecedim redoslijedom to su: Bare, Beast, Beli, Crni, Manga, Mato, Mika, Pilot, Prle, Sedmi, Stallion, Šumi, Tihi, Valter i Vrana.

Plaćenici

Naravno zbog privatnih i poslovnih obveza plaćenici nisu u mogućnosti nazočiti svakom treningu, ali zato je ustroj plaćenika i posložen tako da se bez svakoga može i mora odraditi zadaća. Za sljedeći vikend planiramo odraditi jednu šumu 60 km od grada, nakon čega bi na ražnju zavrtili jednog biljojeda od nekih 16 kg. Osim toga, za 29-30. prosinca planiramo i dio plaćenika poslati na 48-satni hardcore-milsim, koji će se održati na Mosoru na 800m nadmorske visine. Izviješća slijede...

Plaćenik

Update:
Zbog privatnih obveza dosta plaćenika nam ovaj vikend putuje doma, pa ćemo šumu i janjca prebacit za sljedeći vikend 20.12.2009., a ovu subotu i nedjelju u smanjenom sastavu igramo u gostima.

04.12.2009., petak

Cenzura


Zadaća časnika za vezu "Plaćenika" je informirati (i zainteresirati) javnost za naš tim. Rezultati navedenog su odlazak istoga sa dva airsoft foruma u relativno kratkom roku, a što je najstrašnije tome je prethodilo brisanje većine naših postova. Postova bez vrijeđanja, u kojima se odgovaralo na časničkoj razini i vodila arumentirana rasprava. Ako je tako, postavlja se pitanje zašto je sve obrisano? Što je pri jednom predstavljanju tima toliko uzburkalo tamošnje duhove? Odgovor je relativno jednostavan i može se podijeliti na nekoliko podskupina tj. grupa kojima ta cenzura pogoduje.

Prva grupa -> solider-want-a-be geekovi
Ovakvi solider-want-a-be likovi su vama autoritet?

Prvo, već i samo postojanje "Plaćenika" za njih predstavlja ugrozu. Jer potkopava temeljne vrednote, na kojima oni grade strahovladu u svojim timovima/klubovima. Kako svaki vuk može imati svoj dan i postati zapovjednik tek tako? To su njihovi timovi, oni su ih stvorili i samo oni ih mogu voditi. Ovdje izloženi koncept prirodno selektiranog ViZ, poništava sve to. I zato su nas ušutkali. Znači prvu podskupinu čine solider-want-a-be geekovi, čiji trenutni položaji ne odgovaraju njihovim zapovjednim kvalitetama. Čega bi potčinjeni lako mogli postati svjesni, ako im se dopusti zapovjedanje.

Druga grupa -> monopolist i ciljana mušterija
Određena trgovina i ciljana mušterija

Drugo, iako spomenuto u rukavicama, izjava o određenom airsoft-monopolistu doprijela je do onog na kojeg se mislilo. Jer se postavilo pitanje - kome jedinom ne odgovara širenje airsoft scene odnosno povećanje interesa za isti u RH? Rast ove populacije bi na tržište iznjedrio nove uvoznike airsoft opreme, pa bi istome zasigurno pala zarada koju trenutno ostvaruje. Znači cijela druga podskupina je jedan monopolist, koji zarađuje na gluposti i komoditetu ovdašnjih airsoftera. Ne znam za vas ostale, ali taj na plaćenicima zasigurno neće zaraditi lipe.

Treća grupa -> chairsofteri
Chairsofter i replika na zidu

Treću podskupinu čine likovi, koje je jedan kolega odlično nazvao chairsofterima. Na žalost dobar dio foruma čine upravo takvi likovi. Likovi koji svojim besmislenim komentarima i provokacijama, zaspamaju svaki smisleni post. Likovi koji jedva da se i pojavljuju na terenu, ali zato su na forumu dan i noć. Takvi likovi forume pretvaraju u to što jesu, a prave airsoftere tjeraju s njih. Zbog toga većina ozbiljnih klubova/timova/pojedinaca danas forume koriste isključivo kao oglasnu ploču. Pri čemu su prisiljeni odmah zaključati temu, da je takvi ne zaspamaju.

To bi bio kratki osvrt na forumsku cenzuru i razlog zašto u biti postoji ova stranica. Da oni koji to žele, uvijek mogu saznati pravu istinu...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.