30.11.2012., petak

Pun mi kurac

Pun mi kurac

petak , 30.11.2012.
i Vlade i političara i Sabora i Antonije i novinara i medija!!!!!!!!!

Ma mislim, sve tak žalosno,.................
Nije tu Antonija, Antonija kao neko biće,....užassss,
nedaj Bože nikome, no, pa dajte se više skinite sa tog kurčevog cirkusa.
Blog te jebal, ne znaš tko je više retardiraniji.
Jel Nasa, jel USA, jel mi, jel generali, jel ja, skup zvami.

Da nebu post preveć kratak, a nemam energije više pisati,
naaaaaa, Vam jedan copy-pas te, ne misionarski, već "peseka".

Deset strategija manipulacije stanovništvom



Na osnovu rada jednog od najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, američkog lingviste Noama Chomskog, donosimo vam spisak od deset strategija manipulacije putem medija.

1.) PREUSMJERAVANJE PAŽNJE

Pažnju javnosti preusmjeravati sa važnih problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi imali vremena razmišljati i steći osnovna saznanja u razumijevanju svijeta. (GLEDANJE TV-A!!!!)

2.) STVARANJE PROBLEMA

Ta metoda se naziva i “problem-reakcija-rješenje”. Treba stvoriti problem, da bi dio javnosti reagirao na njega. Na primjer: izazvati i prenositi nasilje sa namjerom, da javnost lakše prihvati ograničavanje slobode, ekonomsku krizu ili da bi se opravdalo rušenje socijalne države. (WTC 9/11)

3.) POSTUPNOST PROMJENA

Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu mjeru, uvoditi je postepeno, “na žličicu”, mjesecima i godinama. Promjene, koje bi mogle izazvati otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, bit će sprovedene politikom malih koraka. Svijet se tako vremenom mijenja, a da to ne budi svijest o promjenama. (ACTA)

4.) ODLAGANJE

Još jedan način za pripremanje javnosti na nepopularne promjene je, da ih se najavljuje mnogo ranije, unaprijed. Ljudi tako ne osjete odjednom svu težinu promjena, jer se prethodno privikavaju na samu ideje o promjeni. Osim toga i “zajednička nada u bolju budućnost” olakšava njihovo prihvaćanje.

5.) UPOTREBA DJEČJEG JEZIKA

Kada se odraslima obraća kao kada se govori djeci, postižemo dva korisna učinka: javnost potiskuje svoju kritičku svijest i poruka ima snažnije djelovanje na ljude. Taj sugestivni mehanizam u velikoj mjeri se koristi i prilikom reklamiranja.

6.) BUĐENJE EMOCIJA

Zloupotreba emocija je klasična tehnika, koja se koristi u izazivanju kratkog spoja, prilikom razumnog prosuđivanja. Kritičku svijest zamjenjuju emotivni impulsi (bijes, strah, itd.). Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvjesnom, pa je kasnije moguće na toj razini provesti ideje, želje, brige, bojazni ili prinudu, ili pak izazvati određena ponašanja.

7.) NEZNANJE

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanja manipulacije njihovim pristankom. Kvaliteta obrazovanja nižih društvenih slojeva treba biti što slabija ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv.

8.) VELIČANJE GLUPOSTI

Javnost treba podsticati u prihvaćanju prosječnosti. Potrebno je uvjeriti ljude da je “in” (u modi), poželjno biti glup, vulgaran i neuk. Istovremeno treba izazivati otpor prema kulturi i znanosti.

9.) STVARANJE OSEĆAJA KRIVICE

Treba uvjeriti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za vlastitu nesreću, usljed oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i potcijenjen pojedinac, opterećen osjećajem krivice, odustat će od traženja pravih uzroka svojeg položaja i pobune protiv ekonomskog sustava.

10.) ZLOUPOTREBA ZNANJA

Brz razvoj znanosti u posljednjih 50 godina stvara rastuću provaliju između znanja javnosti i onih koji ga posjeduju i koriste, vladajuće elite. “Sustav”, zaslugom biologije, neurobiologije i praktične psihologije, ima pristup naprednom znanju o čovjeku i na fizičkom i na psihičkom planu.


Nisu samo vijesti o Antoniji bitne.
Već sada se reklamiraju emisije o retrospektivama, analizama, studijama........................

Kad bi malecku to moglo vratiti ponovo u život, vjerujte mi,
sve bih ih pregledao, sve i to 100 X, ako treba i 1000 X.

aaa i Barbijerija mi pun kurac i njega i njegovih Rimljana, i onog Apolona i Apoksiomena i Grka i Salone i Šan pjera, i Zeusa,
a Elektri jebem mater.



- 14:23 - gukni (9) - štampaj - #

29.11.2012., četvrtak

Špek fileki

Špek fileki

četvrtak , 29.11.2012.
Fileki, škembići, vampi, tripice.
Il' ih voliš, obožavaš, il' bljak, fuj, odvratno.
Kravlja sisa, to je to!
Tak mi je jedan mulac rekel, kad sam ga pital kaj je to.
Ma šanse ni bilo da ja to probam, a tek, ak si barem jenput bil u blizini, di se čistil juneći, goveđi želudac?
Vriiiiiiiiššššššššššššššššššt i povrać!

I ondak je bilo par radnih akcija, izljevanja fundamenta i deka, po Zagrebu i okolo, pa družina, pa derneki i onak u društvu, a lonci ogromni i vidiš koliki si mulac bil.





Tak se ja i Zmaj zaželimo toga, pa si skuhamo.
Deca?
Joooj, fuj, bljak.
Kupila ona 1/2 kile, očišćenih i kuhanih, no ipak treba još termičke obrade.
Zemem ja dvi glavice luka, pa na sitno, pa u rajnglu na zagrijano maslinovo.

Zapravo sam zel prvo špeka, sitno sjeckanog.
Vidim u friđu neki bolesni hamburger i paketić fine pancete.
Otvorim tu pancetu, a ono miris dima.



Nasjeckam toga cca 20 dkg, eto Zmaja i trkeljanja:
-jooooj, šteta to u fileke, pa daj ovoga drugoga,....................
-NE, ma ne jebem

Čim je špekson malo zarumenil, ja onog luka puk u nutra i dinjstaj.



Uz put sam raskasapil piceka za mulce, + pomfrit, a sitniš, kože i kosti + 3 lovorova lista, stavil kuhati, da dobim kakvi takvi temeljac.



Na dinjstano, naribal još 3 krompira, malo mrkve, peršin korijen i celera korijena.
Dodal tripice, još malo dinjstal i zalil temeljcem, te pustil da kuha.
Ondak sam puknul dva režnja češnjaka, sitno sjeckana, sol, vegetu,
kocku goveđe juhe, bosiljka i peršina, par zrna b. bibera, crvene paprike i ljute tucane, malo.



Tak je to krčkalo uru vremena, pa sam ondak u to puknul još tri režnja češnjaka, na sitno i rajčice, što iz tube, a što iz tetrapaka.
Žlicu i pol brašna, razmućenog u malo vode.
Ni mi se svidila gustina.
Nadal sam se da bu krompir to zgusnul, no po meni, nedovoljno.
Ja volim kad se to kaubojski skuha,....
kad hitiš konjsku potkovu u to, da ona pliva gore.

Nakon 10 min smaknul sa špareta, usul u zdjelice i naribal sira gore.
Fuck!
Da sam imal pravog Parmezana, to bi bil mrak, no i ovak je bilo dobro.

E, ondak smo se natrpali.
Veli Marko:
-ajd, dajte i meni,........................mmmmm, pa baš je fino.
-????????????????????????????, jebeš nas?
-ne............. zbilja

To je moja varijacija na tu temu.
Ljudi stavljaju još svakaj unutra.
Od zaprški, vina, vrhnja, prezli, gljiva.
Neki već kod dinjstanja luka hite unutra i češnjak i papriku i brašno,
pa se poslije čude, ko pura kišnoj glisti, kaj im to zagorjeva.
Grijeh božji je i "ubijanje" češnjaka.
Češnjaka, da deneš, glavicu cijelu i da je neznam kak jak, on se već nakon 10 minuta tak zgubi i ostane sam prijatna aroma, sjedinjenih aroma.







Kod takvih klopa, ala grah, gulaši, čobanci, fiševi, jako je bitna i količina.
Što veći lonac, to bolje, ukusnije, no, kad vas je dvoje, ga jebi.
Ma ostalo još toga.
Bu tata i zutra po filekima, a oni nek si jedu ribu.


- 21:02 - gukni (18) - štampaj - #

Podrška štrajkerima

Podrška štrajkerima

Eto i ja štrajkam, kao i vi.
U znak protesta danas ne pišem post, ali ipak ga pišem.
Jebal bi se a da mi ne uđe, e tak i Vi.
Štrajkate, a delate, a pol vas ko Tito, poznati štrajbreher.



Čuj vertikale.
Ma vi ste horizontala.
X = 0, pod 1 vodoravno.

Dođe Zmaj iz noćne:
-pusa
-pusa
-kak je bilo
-naporno, jedna umrla, a jedan je sral čitavu noć
I blablabla, dolazi Švrćo sa treninga, Zmaj priča:
-i ondak sam završila smjenu pa si okačila bedž da sam u štrajku
-pa kaj si ti profesorica?
-i mi smo isto u štrajku
-od svih sa treninga jedino ja imam školu, pizda im materina



Inače, moj kućni odgoj dece je išel u tom smjeru da treba lučiti, pičku materinu i pizdu materinu.
Pička materina se psuje od milja, služi kao poštapalica, da dobiš na vremenu dok ne smisliš drugu rečenicu.
Bolje da ti je svaka druga, pička materina, nego da se fakultetski obrazuješ pa dođeš na tivi, pa ti svaka druga:
-ovaj, aaaaaaaa, mljac, ili apsolutno
Sa, pizdom materinom, izražavaš svoje trenutne osjećaje, nelagodu, ljutnju, etc..

I velim vam, završila službu, pa se ondak okolo kurčila, kak ona štrajka.
Ooooo, jebem vam štrajka vašeg!



Sve mimoze.
Niste ni počeli, a već ste se usrali.
Ništ od toga, ništ.
A i koji kurac hoćete, ionak ste tri mjeseca godišnje slobodni.
Neš ti posla, sam decu zajebavate.

Držim Vam palčeve, no kak ste počeli, mislim da bute Vi ove držali, ufatili za "palice", one dole, .........smotanu!

- 11:40 - gukni (10) - štampaj - #

28.11.2012., srijeda

I gledam ja, poderanih gaća

I gledam ja, poderanih gaća

srijeda , 28.11.2012.
Gledam gostovanje našeg Nik Titanika na Al Jazeera Balkans
Tema?
Humor na prostorima exYu, danas!

Pa, sa interneta:
Allahu ekber
Sirija, rušenje helikoptera.
Rat.

Iz kuhinje prijatan miris.
Hoću pitati Zmaja, kae, kaj se dešava, kad li, eto Drag(on)ice.
Poderane gaće, tak se zove.
A jesam se ubil.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Jedan copy-paste


Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min

izmješati tjesto od navedenih sastojaka….razvaljati …prst debelo -peči na masnoči ….ulje ili mast—sa svake strane oko 2 min…...dobar tek

Posluživanje

ja pečem na ulju….
Sastojci:
30 kom 1kg oštrog brašna-3jaja-2 praška za pecivo-1/2dcl ulja voda po potrebi da se umjesi mekše tjesto

Broj osoba:
5 osoba



Tražim i dalje posao.
Nema više bravara, nemaaa.
To danas moraš biti informatički jebeno pismen, sa znanjem Worda,
Excela, AutoCad-a,
a i jezici.
I to dobro, u govoru i pismu, bar dva.

Čist mi nejde u glavu, kak sam uspjel odegzistirati po dvije godine rada i u Njemačkoj i u Italiji.
Valjda rukama i nogama, a predznanja zero.
Sva sreća pa znam što je analni otvor i turim ti kitu i arschlock,
a i Dio Cane, kao, parte della canna, no, rekoh, dio Canne, ma gdje god bila.

No, ništa analno, ovo je blog o oralnim užitcima.
Pušenjima i jedenjima.

Ode Švrćo u školu i to zadovoljan.
-Pa kak ti to tata, napraviš bolje neg mama?
-tata dene tu tajne sastojke
-koje?
-ne smijem ti reć. Jednog dana kad sazriješ, odat ću ti tajnu.
-sereš?
-da

A kaj napravim?
Na maslinovom ulju i malo svinjske masnoće, zdinjstam dosta luka.
Na pol kile mješanog mljevenog, makar bi više volil čistu junetinu,
denem, dvije veće glavice, sitno sjeckane, crvenog luka.
Kad zastakli, jednu ribanu mrkvicu, malo ribanog celera, korjena i malo korjena peršina.
Origano, bosiljak, pa meso, zdinjstati, podlijevajući u prvo vrijeme pivom, a na kraju vinom.
Pred kraj, rajčica u nekom obliku.
Sol, vegeta



Bitno je "tempo di cottura", na deklaraciji, vrijeme kuhanja.
Ja ga mjerim od onoga časa, kad zasoljena voda ponovo uskipi.
"al dente",....tal. "prema zubu" izraz koji opisuje tjesteninu ili povrće koje je kuhano da pod zubima zadrži čvrstoću i kompaktnost.



Malo sira, u ovom slučaju trakica, "kriš-kraš", u mikrovalnu,
optiquick, listić nećega, peršin, bosiljak, etc..





Ja ga jebem ko bu rekel da ne valja!


- 15:10 - gukni (19) - štampaj - #

27.11.2012., utorak

Di smo ono stali?

Di smo ono stali?

utorak , 27.11.2012.

Kao ljudi i država, definitivno u govno,
pa nek mi netko reče da nisam u pravu.
Bu nama Europa dala,.............
.........bu kurca, je bu, al' bu i uzela.


A jesam smotan ccccccc
Nikak da si uđem u bloga.
Valjda još spavam.

Gle šta sam uradio.



a namjesto da sam odmak upisal, ono što uvijek upišem.



No dobro, potrajalo je 2....3 minute, par šljukova kave i eto mene,

I napravil ja taj umak od brusnice,
de facto, kiselkasti pekmez, makar su prošli i Dan Zahvalnosti i
Thanksgiving Day, a tad se to treba jesti.



Znači, te pojedene brusnice, ostatki, + ono, suvih šljiva iz friđa.

Kiselo slatko.
Prvo cukora pa karmelizirati.



Pa aceta balsamico-a.



Pojela banda i narandže, a i popila limunadu svu.
Ostala mandarina, valjda neretvanska?



Na mjesto limuna, malo onog acid praška.

Šljive brusnica, ukuhati i naaaaa.
Za prilog bi bili više štos neki valjuški, no,............













- 10:41 - gukni (13) - štampaj - #

26.11.2012., ponedjeljak

Spaljeni Dalmatinci

Spaljeni Dalmatinci

ponedjeljak , 26.11.2012.
Ja bum ponoril.

Žicam toga drveta za lulu, javi mi se fra gavun,
pošalje mi onoga paketa i raspilam ja to, počnem prvi komad,
ćorak!



Da rupica, dvi rupice, bem ti rupicu.
Tak, da je ovo na sirovo i nebu bilo završeno, na moju žalost.
Maslina u lulaštvu ima jednu manu.
oće puknuti i nakon uspješne izrade i upušavanja, čak koju godinu iza.





No, život teče dalje,
kadli,
danas obavjest u kasliću.
Tralalala, pa si dignite paketa.
Kojeg paketa, od kud, zakaj, ono 1000 ????????????????????

Odem do pošte, dignem paket,
da paket, paketčina,
piše gore iz Vrboske i mam mi se poslože slikice.





Kad gle miline i iznenađenja!!!











Naš Geomir!!!!

Tak daaa, ono što Mišo Kovač pjeva



.......Dalmacijo zemljo kamena i stina.....tralalalala..............

baš i nije istina.
Ja bi rađe pjeval..............Dalmacijo zemljo šuma i prašuma................
........................................trajnaninaninaneeeenaaaaaa...............,
jer kad pogledaš koliko se to loži po Dalmaciji, priko lita, a oće i proširiti tu sezonu,
to se zemljani polovi otapaju.
Valjda su na taj problem upućivale Maye, kad su nam poručili da smo 21.12. najebali.

Vele,.................. Mlečani sve pobrali, ............
...........Venecija na drvenim stupovima iz Dalmacije.
Mislim, kak su ova dvojica krenuli, a kak se polovi otapaju i
Zabreg bu bil na istim kolcima.

I šta mi je sada za očekivati?
Da mi jedan dan pod prozorom zatrubi kamion i:
-Alexaaaaa, stigla ti drvaaaa!!!!
Ja bum ponoril zvama!
Ma! Od danas navijam za Hajduka.
Biliiii, billliiiii

Jedino istinito je u Mišinim pismama, da ste ljudine koje dajete i srce i krv.

Geomire, puno ti hvala, na raspelu pogotovo,
jer sve mi se čini, ako uskoro ne nađem posla, da će me banka tamo deti,
ne kao Gospodina našega, već, onu Barabu.

- 12:35 - gukni (13) - štampaj - #

25.11.2012., nedjelja

Video i ne vidio čuda!

Video i ne vidio čuda!

nedjelja , 25.11.2012.
Tu sam.
To obitelj, to druženje, to gledanje videa, naših kućnih kazeta,
obiteljskih snimaka, od davnina i na mjesto da pojačam doživljaj,
barem do euforije,
neeee
mene pere depra.
Pere li ga pere.

A i ta video kamera sranje u rukama "režisera"
Ono.
Hodaju oni kroz park, a ja snimam.
I hodaju oni i hodaju i hodaju, o jebemtimamu, hodaju 2 h, a ja snimam.
I sad to moram gledati.
Kad sam imal "super 8", pa 3 minute filma, još kak sam si razmišljal kaj bum snimal, kak i di.
E to je bila režija.
Poima nemate koji film sa radnjom se da smjestiti u samo tri minute.

Evo scenarija od jednog snimljenog.
Tema je bila "Potjera"
Mjesto radnje plac Dolac.

Ja i žena kupujemo. Ne Zmaj, filmska žena.
Ja smotan, a ona oštrokonđa.
Non stop nekaj zanovijeta i sere.
U jednom momentu džeparoš joj otrgne torbicu i bježi.
Ja zbunjen.
Film je bil njemi.
Frend se za snimanje obukel ko pravi klošar, ono lopov, lopov.
Kad je počel bježati sa torbicom, od nekuda se stvoril milicajac i dok smo se mi snašli, on je već bil na podu i dobil 5-6 puta pendrekom i po glavi i
po plećima.
Ondak smo priskočili mi i objasnili u čemu je stvar.
Za to snimanje smo imali pisanu dozvolu od tadašnjega SUP-a.
Kurac si ondak mogel šarati kamerom di si ti štel,
a onoliko unutrašnjeg i vanjskog neprijatelja, što se kasnije potvrdilo kao gorka istina.
Eno, nema više te Hrvatske. ...........................
Tu smo napravili pauzu, dok nam kolega glumac ni došel sebi.
Mislim, pendrek i milicajac su bili pravi, ne filmski.

Da nastavim.........................

Stojim ja, a ona kišobranom po meni i u stilu:
-bedak jedan idi ga ufati
i trk ja za njim i uhvatim ga dole na Tkalči
(no, nisam trčal čitavo vrijeme, neg smo kadar premjestili tamo)
i držim ga, kada,...................
obojica vidimo, prilazi nam "moja" žena i oboje u bijeg od nje.
The End
ono, Columbija Pičkers, odjava, blabla

3 minute
U režiji frendice, kaj je studirala režiju.

Frend joj je isto napravil film.
Radnja selo.
Muž ode na polje, dolazi poštar,
ševi, a eto muža iz polja i potjera.
Puno explicitnih scena.
Tu sam trebal glumiti, tu, a ne po placu. Faca s placa.

I sad vrti kazeta u videu i dio gdje je kamera fiksirana, a ja bacam fotke na stol, pred objektiv.
Slide show!
Ja to zmislil prije 100 godina. Prvi analogni, na žgance.

U podlozi svira neka mjuza i pita mene sin:
-ko to pjeva?
Meni poznato no nemrem se sjetiti, a imam LP, negdje.
-poima nemam
Približi Marko mobitel tiviju....................
-kaj delaš?
-snimam, pa bu mi rekel koja
-zajebavaš?
-ne
Nakon 5 sec. prekine, drka nekaj po gumbima
i veli tko pjeva i koja je stvar.
Paf sam ostal.


- 19:26 - gukni (4) - štampaj - #

Dan,....ma kurčev dan,..eto!

Dan,....ma kurčev dan,..eto!

Bloody Sunday, a sunca nigđe.
Da barem imam votke, pa onaj paradajz juice iz friđa,
pa neg bude bloody Mary, krvavicu ti krvavu.

Sve nekaj usporeno, sve nekaj na 33 rpm,
i komp, nikak da odvrti. I njemu nedjelja, maspater.
Ondak mi se zaštopal sudoper, pa otštopaj to,
pa ova dva mulca nagomilala suđa prek noći, ko ja nakon tri ručka.
A najpopizdim, kad si jaja speku pa mi onak ostave mrljavo,
ko onaj mrljavi, da se osuši, kak bi se ja bolje jebal s pranjem istoga.

O čašama ni nebum. To se isto mora skoriti, s tim gustim sokovima, šećerom i sjemenkama od limunade.



Da kaj se derem, da bu me prijavil.
-ma kome, pička ti materina?
-socijalnoj službi
-odi, prijavi me, nek te vode, nek mi te oduzmu i nek oni peru tanjure i čaše iza tebe, maspater,......sad ti jednu zalijepim, mulac jedan.
-aha, baš bi to štel viditi

Ma bi mu ja jednu i ovom drugom isto, ali ih ima 4 metra sveukupno
+ 2 metra u širinu po ramenima.
Preveć sam ja to hranil, a znam da bi i Zmaj na njihovu stranu, maspater.

Jučer sam se nekaj zajebaval sa brusnicama, onak usput.
Samog sebe sam iznenadil jednom jako ukusnom ajngemahtec juhicom.





Grašak volim posebno skuhati, pa vodu hititi, jer mi smrdi,
a njega kuhanog ubaciti u juhicu.



Još je Zmaj ukapala ono tekuće tjesto, tak da je u konačnici juhica bila mrak.
Normalno da je pileći sitniš, kao temeljac bil od presudne važnosti.

I eto danas gostijuuuuuu.
Najebal ja te dece, da nas ima ko ambrozije.
Treće i najdraže, kći.
Dolazi sa svojom familijom.

Odmak tajo nekaj klasik.
Mesina, krompira, zelena šalata, juhica picekova s grincajgom.



I kak sam se jučer zajebaval sa onom forom,
brusnica u reduciranom aceto-u balsamico-u,..........



rekoh si:
-a zakaj ne



Pošto ih sve poznam, ko svoj prazi džep, pa znam da bu se durili i beljili,
tata bu toga malo.

Takve pizdarije sam probal od davnina.
Dobro, de facto, za brusnicu sam čul "jučer", a i za taj aceto,
cca 15 godina ago.

Divljač sa takvim ukuhanim pizdarijama, ali od šljiva,
ilim nekaj na bazi suvih smokava, kvasine i prošeka? Haaa?


pssssst, ukradeno sa int.

Što, šta, kako?
Kineski slatko kiseli umak, kao baza.
-dvije žlice šećera, karmeliziranoga na tavici, ili lončeku,
zaliti 1 dcl kvasine i gotovo, no rijetko,......................

E, ondak u to brusnice, pa reducirati, pa jedna naranđa, onak, sitno sjeckana, malo iscijeđenog limuna.

Katastrofa!
Ovi moji termiti pojeli skoro sve brusnice, jebla ih ešerihija koli.
No sreća u nesreći je ta, da tata ima mozak, pa se setil suvih šljiva u friđu, tralalalalala

Odoh, odoh dok još imam volje.
Ajd bok!
- 12:11 - gukni (5) - štampaj - #

23.11.2012., petak

Dan Talijana

Dan Talijana

petak , 23.11.2012.
Eto, još se nismo rješili ovih Bosanaca, a eto nama Digića.

Raditjo.
Endivija
Cikorija
Vrag si ga znal.

Setil sam se svoga boravka u Italiji, prije nekih 10 tak godina.
I odvede nas diša na večeru u neki dvorac.
Ispred zelena ledina, bijeli šatori, ja i 4 Bosanca, stolovi, bijeli stoljnjaci, švedski stol sa pizdarijama + šampanjci, žestice,...... za pičkice sokovi.
Skupljamo se mi, a tata i ekipa redom.
Baš smo bili žedni.
I večera.
Nizovi, njih desetak.
Ova 4 Bosanca se dure,
te kaj bu škampe, a kaj je ovo, joooj fuj ove gljive,
pa čekaju valjda ćevape i somun,
cccc
pa sam svaku porciju puta 5
Silvano:
-daj Alex, dajjj
-ma dam ti kurac, nemrem zinut više
-cosa?
-nijente
zove konobara, naruči mi diđestivo, Limunčelo
pa tak par put i krenulo meni ponovo.

I došel taj radić salata, ali ono ko šmrklj na tanjuru
-Dio Cane (parte della canna),....che cazzo e questo?????
-Raditjo
-pa vidim i sam, ali kak?????

Veli,....spečen, spržen. Mora prvo promrznut na polju, tek ondak se bere i prži na maslacu.

I dobim ja paketić te cikorije, ali ove bijele, ne ljubičaste, ko ona
i počeli talijanski flash backovi u munjari.
-talijani........
-Alex, no Talijani, dice Italijani
znala mi reći profačica Engleskog, koja je spavala s menom,
mislim u Albergu, di i ja.
Draga, ak ovo čitaš, nisam, majke mi.

I krenem ja to.
Puknem prvo u kipuću slanu vodu, na pet minuta,
pa cijeđenje.





Napacam šnicle, sol, biber, češnjak u prahu, ulje............



Raspolovim cikoriju i pošto ne imah maslaca u friđu, na maslinovom u teflonskoj tavici.











I sve sam smazah.
Ovi moji doma mi glumataju one Bosance,..........
joooj, kaj to, fuuuj, bljak
ma jebite se
- 21:43 - gukni (19) - štampaj - #

22.11.2012., četvrtak

Dan Bosne u mom domu

Dan Bosne u mom domu

četvrtak , 22.11.2012.
I počela moja najdraža u rano jutro, dok sam ja pućkal lulu i
sviral kurcu po internetu.



-kaj delaš?
-krompirušu
-opaaaa bato, to starka,.....ali ti nikad nisi razvlačila tjesto
-pa bum sad probala

I pomognem joj ja kod razvlačenja.
Ipak su 4 ruke, 4 ruke, 4 ruke, 4 ruke. 4X4

No,..... što je iz prve potrefila, taman kak treba.





























I rekoh, ajd sad ti malo, Hasoalexiću, crni tiću.

Eno!
Peku se i moje pite, bureki, ma svašta.

A jesmo Bosna.
Burek i Ćevapi su zapraf strani brand, sa hrvatskom Domovnicom,
kak reče naš bloger Sadistico.
Valjda je umrl, pupu, pljuc, kad ga toliko nema.

Za kojih po ure, ide Hasanefendićalexić, tam u rernu, da vidi, jel dernek gotov, pa bolan van, pa kaka fotka, pa post, pa gricgric, pa krmljenje.

Ma šta Hasan?
Ona Hasanaginica, a ja Sultan Mermer Sokolović the Second,
od Vakufa Gornjega.


Znači,.....koliko ja serem tu, Vi već zaboravili,
ono gore je pita "krompiruša"

-500 gr. glatkog brašna
-300 ml tople vode
-dvije žlice ulja
-žličica octa
-žličica soli
----------------------------------
-kila krompira, naribanog
-1/2 kile luka c.
-bibera
-soli

made by Zmaj, and me,
a ođeka, doli...............

Eto i mojihhhhhhhhhh, mašala.
Meso 1/2 kg i luk crveni, tri glavice, ....sam dinjstal, pa biber (dosta), vegeta, sol,
a ova sa sirom...... + vrhnje, jaje lijevo, sol i to je to.

Šiptari deneju u meso i malo krompira, ne da nas zajebu,
neg je fakat okus bolji.























I jebeni inox!
Najkretenskiji materijal za pečenje.
Reflektira toplinu i maltene je izolator.
Je on šminka, zato kaj se blesikče, no za pečenje, kurac od ofce.
Tave trebaju biti od običnog lima, ko one za palačinke, pa kad pocrne, kad se zbruniraju, još su bolje i nebu hrđave.
- 20:44 - gukni (36) - štampaj - #

puć puć puš

puć puć puš



Odoh delati svašta
- 08:47 - gukni (9) - štampaj - #

21.11.2012., srijeda

parle parlale parole, pax in Domus

parle parlale parole, pax in Domus

srijeda , 21.11.2012.
Vule Vu, po Vuku, kuše pate, avek muoa.
Žoharpozidu hoda, krava travvuuu passe.

Odoše piceki u nebo.
Od 25, pa nadalje, 8...9.
Ovaj Fit, prirodni, hrvatski, sa gratis pate, 20 kn.
Pate je proizvedeno u Francuskoj, jer da je hrvatsko, pisalo bi,
jebena pašteta, a poklanja nam Engleska, jer je gratis i fit,

ma ote vi meni vrit

No, 20 kuna,
pa bu tata danas nahranil ukućane.

Za to pile se dela vani, na studeni, oko sat vremena.
Jebeš se s profilima od par tona, gradiš halu,
ili, ak si stara penzionerka, peglaš 1 sat.
Zapravo jako jeftino.
Da ga ideš najebati, trebalo bi ti više vremena.





Kad su nas šteli lansirati u kozmos, rekli smo povijesno NE.
Bilo je to prvi puta u historiji povijesti.
Razlike između je i ije se moraju znati.

Ali zato smo kozmopolite, pogotovo mi iz Metropole.



Sad je vrijeme reći EU povijesno:
"e najebali ste, eto nas!"

Pa pate, pa sosiđis, a od sokova najvolem đus.

Ipak je ovo hrvatsko pile, a kakvi smo lopovi, zna se,
pa tata to na vagicu, čist provjere radi.



Ccccccc, izgleda, da ja to, presolil.

Ja bum to ovak.



Jednu špek lentu, da nebu preveć fit,
jer mi pametni znamo čemu služi pojas,

otčepiti, naravno, pa u rernu.
Nek pivica lagano kipi i zalijeva hrvatsko pile,
s geografski kontrolirane salvete.




- 11:27 - gukni (12) - štampaj - #

20.11.2012., utorak

nadrirvacki napisi po papiru

nadrirvacki napisi po papiru

utorak , 20.11.2012.
Tesla - Srbin i uvijek će biti!!!!!
To si zapametite!
Rvacki Srbin, pa makar ni jednom ne bio u Srbiji je Srbin, bem Vas smotane.
Popizdim na novinare.
Tako i Penkala.

Zašto ovo pišem?
Jer mi pun kurac novinara i državnika "rvackoga roda".
Seljačine!
Kaj Vi oćete dokazati?

Tesla nije autor izjave!:


"Ponosim se srpskim rodom i


hrvatskom domovinom"





Svi se danas pozivaju na ovu Teslinu izjavu. Međutim malo se zna kako ta rečenica ne pripada svjetskom poznatom izumitelju. Izreka sa statusom parole, za Hrvate idealnoga stava za Srbe iz Hrvatske, parafraza je čestitke koju je povodom Teslinog 80. rođendana velikom pronalazaču 1936. uputio dr. Vlatko Maček, tadašnji predsjednik HSS-a. U čestitki je dr. Vlatko Maček napisao: "Obraćam vam se kao sinu srpskoga roda i hrvatske domovine" na što je Tesla ljubazno uzvratio da se ponosi i jednim i drugim, i to se kasnije pogrešno uzelo kao glavni dokaz osobnoga nacionalnoga izjašnjavanja najpoznatijeg znanstvenika s ovih područja. Sam Tesla Hrvate i Srbe podjednako je volio, često je recitirao narodne pjesme. Listajući brojne Tesline biografije, može se zaključiti da je bio rojalistički Jugoslaven naklonjen kralju Petru II. Karađorđeviću, s kojim se sastao 1942. u hotelu "New Yorker". Proveo je zadnjih 10 godina svog života u tom hotelu.Kad je 1930. otvoren "New Yorker" bio je najveći hotel na svijetu, raspolagao je s 2500 soba na 40 katova. Kad je stanoviti Joseph Kinney u izlogu hotela napravio "Hall of the Fame" (kuća slavnih), jedna pored druge našle su se fotografije Nikole Tesle, snimljene 1942. upravo u vrijeme posjeta tadašnjega jugoslavenskog kralja Petra Karađorđevića. S velikim znanstvenikom i kraljem na fotografiji je i Teslin nječak Sava Kosanović, tada još kraljevski diplomat. Odmah do te fotografije bila je izložena fotografija Muhammada Alija snimljena u sobi New Yorkera.

I ondak hrvatski novinari:

-"Kaj kurac, bil je sam jenput u Srbiji"

Ja:
-"ote jenput i Vi u kurac neandertalski, maspater imbecilnu"

a kaj da Vam čovijek veli?????


Tesla je zaprav bil Gotovina,
zaprav,....Markač, zaprav,.........

Merčep!!!!!!!!???????

Dajte se ljudi spljuskajte!!!!!!!!

Tesla, taj Vaš, da je bil živ, kojim slučajem,
u doba '91., i da je delal za institut "Ruđer Bošković" u Zagrebu,

Vi biste mu dali otkaz i jebali ga ko Srbina, kao što ste jebali i masu Srba,
poput
Dušana Vukotića,......"srbočetnika", jer tak ste se ko Vlast ponašali, prema Srbinu, starcu, cccccccc.

Dobitniku jebenog "Oscara", ali, jedinog rvatskog Oscara.
Je crtić, ali genijalni.
Srbin ga napravil, za Domovinu!



iiiiiiiiiiiiiiii
ondak pred penziju dobil pedalu vrit:, zato kaj je Srbin!!!!

Sram Vas bilo!
Sram!

Jebem i ja mater Šljivama i kruškama i ostalima.

Sad treba samo o žrtvama?
Ljudi!
Svinjarija se desila, velika svinjarija.

Ajmo je svi preuzeti, ajmooooooooooooooooooooo!

Meni treba ova Hrvatska, baš takva kakva je.
Sa ovim mladim ljudima, sa sinovima,
sa poštovanjima prema žrtvama, radi masu njih bez morala.

Fuuuuuuuuuuuuj,... svaki Srbin i svaki Hrvat, bez morala.

EEEEEEEEEEEEEEEEEE
godine jure, a di smo??????


- 17:38 - gukni (6) - štampaj - #

18.11.2012., nedjelja

ručkić, tornjić, ma svašta nešta

ručkić, tornjić, ma svašta nešta

nedjelja , 18.11.2012.
Dan je počel fantastično.
Ustal sam se u 5 ujutro, sav sjeban.
Eto, oko 6 h starijeg sportaša.
-tata, daš nam auto?
-kome Vama?
-meni i Luki
- a di će te?
-na Sljeme trčati
-a da otrčite do tam, maspater, već ak vam se trči, cccccccc

I ondak su otišli.
Ja i Zmaj sami doma.
Jooooooooj, svašta smo si radili.
I sve je dobro svršilo.

Pa dućkas pa ručkas.







Kobase su sutra za gablec, a i malo da mi zamiriši bundeva.
Volim nekaj prigristi, kad se dignem sa podnevnog krmljenja.

Tornjić od riže, pa malo mrkve od juhice nutra, ono, boje radi i
dinjstanih šampinjona.

Ono iza!
E nije jebeni reducirani ačeto balzamiko, već bučino ulje.

Ja nemam problema sa prostatama.
Sa prostotama?
Volim psovati, mislim kaj kurac sad.






- 18:45 - gukni (7) - štampaj - #

16.11.2012., petak

srkmstences

srkmstences

petak , 16.11.2012.
Ooooooooooooooooooo!
Kak sad nazvati sve ovo, oko tog dana, pa ovo,
kaj mi stiglo fčera od Fra Gavuna.

Stari pizdek, kak je inače zajeban,
poslao mi paketa "maslinovih klocni"!,
ono, dvi kile i Dalmatinac, a kakav je svud po telu i oko njega,
a zahvaljujuči takvima, te sorte, smo se i riješli fašista,....,
kroza dalmatinske udarne divizije,.....

posla on meni te klocne, komada 2, pa neka si ja pravim lulu od masline.

Cca, dvi kile,.....i pazi sad,,,,........24 čune, on platia, ne ja.
Oooooo, jebem li ti miša maloga!

Krviti...isssssss...., još tamo stanuje u ulici onoga stolara Josipa.

Ljudina me zajeba u korjenju.

Ne znam di ću!

Sad bi ja to rasjeka, isturpija,...no za drvo sam blento,
Milan Blenton.

Maslina!
To, to sva, to sve okolo i u njoj, meni pobožnost i strahopoštovanje daje.

Glete, kak me pizdek, stari, zajeba.
Ja se ne usudim to zasjeć, ali ni od kuda, a da ne zajebem.

Sutra to ide k majstoru Dači, na expertizu, paaaa,
ak je za lulu, neg bu, a ako nije, ma ima da ga gladim i gladim,
i poliram i poliram,,,,,,,ta od svetog mi drveta,
a i još presvijetlijeg frenda,...............Fra Gavuna!!!!!
Moga virtualnog frenda, ovđe sa bloga.

Za ovo!
Da Bog da ti rod i porod bili vazda zdravi i sretni, na vijeke!!!
Fala Ti starino, od starina šibenskih!!!!


Eeeeeeeeeeeee!
Tu je pored mene, ja ju pipam, ljubim.
Nastrano?
Meni ne!
Genijalno!
Komad Dalmacije, meni nečega svetog u mom Domu.

Stari Moj, a jesi li ti vidil te šareee????
Još jedanput ti velika Hvala!






Jebem te za tih 24 kune!
Kako to, da ti, to vratim?????????

EEEEEEEEEEEEEEE
koji panjevi, ma genijalno, stari panjuuuuuuu.

Paf sam ostal!

Jedino kaj ti mogu ponuditi za kontra revanš, da ti nekaj od ograde napravim,
ili,
ppppppppppppppppljuj, ak neki tam tebi poznati dojde na kemoterapiju
kod Zmaja,
pljuj i pregrizel ja jezika svoga, da mi, pljuj.

Jebomimaspater, kak je ta maslina genijalna, eeeeeeeeeee
koje šare!

Ja sam PAF ostal!!!!!




EEEEEEEEEEEEEE
komad Dalmacije, tu, do mene!
Stari moj, meni to nešto znači,.....meni znači,
nešto čarobno, magijaaaa

Ne mora biti lula, ali bit će nešto,
zato ti fala starinoooo.

Je, je, euforično malo, no, tak su mi tenzije, moš me jebat.
Mislim ono, već, kad nemam novaca da dođem na more,
a vizavi Vas Dalmoša i VI Ličke i Vas u Dalmatinskim Divizijama!

Skidam Vam kapu, ali svima!

PS
Valjda sam i ja nekada bil pravi Dalmatinac, osićam to,....
no negdo me hitil tu na kontinemta.

No!?
Najmedira



A tebi, naj prijatelju, obični, vulgaris, domestica Dalmatinukx Croatikstus,
ak ne lula,........ondak, nekaj spejšli...!
Ljudino jedna!

Zapravo ste svi Vi Dalmoši isti!
Hajdukovci!!!!
Ommmmmater, hahahahahahaha!
...................................................................................................




















Ps
E sad sam popizdia.
Neka nas!!!!!
Živjeli!!!!!



A i da njiha, nebi,.... kurca danas.



Danas mi nekaj muzički post?
Jebi me!



Cignska posla



Tak, slušam,.....
Sam me strah da mi pak nebu
"čaše lomim, ruke mi krvave"

Poima vi nemate,....p o i m a!



i za kraj,............
ma nemrem više, još iiiiiiii
tatatatidaaaaaa



Pa još,............................................

Dernek stari!
Dernek!
U ovu kuću ne ulazi komad masline svaki dan:

Sad jedna borbena!















- 19:58 - gukni (10) - štampaj - #

15.11.2012., četvrtak

konceptualna faza

konceptualna faza

četvrtak , 15.11.2012.
ommmmmmmmmmmmmmm
ommmmmmmmmmmmmm
ommmmmmmmmmmmmmmmm
o majkumuvišenapokon

Nadošlo je, samo od sebe, to, ta čakra, nirvana,, votever, ili već kak.
Čačić ide u zatvor, Čačić ide u zatvooooorrrrrrrrrrrr, tralalala.
Neeeeeeeeeeeeee!
Uopće se ne naslađujem, zapravo me boli kurac di ide,
i On, a i HRSKJHDZYUYUUU.
To je nivo!
Tooooooo
Samo umetnost, što filozofska, što ta kroz konceptualnu fotografiju.

I eto mojih uradaka, mojeg modusa, mota vivendija, i luleka i večere.
ma kompletni umetnik.

Naaaaaa!
Gledajte!

Kao pravi samuraj, moje oružje, moj fotić, postal je dio moga bića.
U tubi, ili ne, ipak mislim da, kad kupiš kaladonta, da bi trebal biti u tubi.

Fokus svakidašnjice nam je isti.



Makar bi trebal objektiv, no, biti na



Šare veniture na mjestu, kontrastno pobajcano, O.K.,
ulašteno ko pesja jajca,





Morta obrađena kak spada, antik-rustik, cccccccc,
pa jel je 8.000 godina stara, ili ne, nene, za istač, stara 8.000 godina.





Morta!
Morte!
Pa i sukladna večera.
U M, kao mozak, suština postojanja Mvemira, i globalno gledajući,
Mikro Mrvatske.







................kao buduća ofca u EU



Anatomija!

Ništ se ne brinite!
Ni ja ne kužim kaj sam sve napisal.
Nov sam u tom novom nivou.
Treba vremena da to sjedne.
Ajte žifili.


- 17:31 - gukni (5) - štampaj - #

13.11.2012., utorak

Tak je to

Tak je to

utorak , 13.11.2012.

- 05:33 - gukni (7) - štampaj - #

12.11.2012., ponedjeljak

Moja Bugenvilija!

Moja Bugenvilija!

ponedjeljak , 12.11.2012.
Nek tak bude naslov, jer je volim!
Joooooj, kak ta ženska ima veliku i divnu kantu, mam mi se digne!

Ni poanta u kanti!
Ta žemska ima takvu dušu da joj ta "kantica" ni niii, do koljena!!!!
Pak mi danas oće pomoć!

Sad, jesam li ja malo glup, ili kaj, ali, ja nju volim.
Ona mi zbilja pomogla u životu.
Prošel sam štošta, ali, zahvaljujući dragoj Bugi, sve mi super.

Pa kaj ti misliš????
Kao svijetska čovijekovica, našla mi maila, link, di bi mogel svršiti svoje lule.
Genijalno!!!!!!
Problem oko Interneta???????
Ma sam pitaj Bugi!

Hvala ti stara!!!!

Jedino kaj mi se ne sviđa kod nje, je to vege.
Popizdim!

Ovaj recept posvećujem dragoj, ma šta kurac dragoj,
predragoj Bugi i ovo bu se zvalo:
"Ramstek po Bugenviliji"

Znači ramstek!!!!!



a zašto?
Zato, jer meni fali ta sirovina, a to kod nje ima,...ali na fino.,






Pa malo šampiona, onak, sa ribanim stapkama, češnjakom, maslinovim,
rajčica umakom, sirom,..................

Tu?
Stapke van, naribati, češnjak, paradajz, m. ulje sir.......................


















- 21:08 - gukni (13) - štampaj - #

11.11.2012., nedjelja

janj.........ispod peke

janj.........ispod peke

nedjelja , 11.11.2012.
E tu sam se zaje.
Štel sam napraviti po bosanski i
onak pijan, dok sam bauljal po placu i davil kumice,
zaboravim janjetinu, maspater pijanu.
A imal sam para.
No sad nek se slikam,
Zmaj, a takva je, sve mi zela.

Ma i neka je, jel, ja, kaki jesam, vi bi sad tu gledali recepte sa škampima,
omotanima u dimljeni losos, a gore ono, ko da se golub posral,
s kavijarom.
O biftekima ne bih. Sam bu bilo ramsteka.
A kaj fali ramsteku.
Biftek s ramena!
Mislim, pa nemreš biti seljačina i stalno ga imati u juhi.
Pa to se da i napacati i speći, kaj ne.

Za one kestene u konjaku me skoro ubila.
Da mi i majku, a pokojna je, a i oca, a pokojni je,...
da kaj to nisam mogel s Badelovim konjakom, već s Martinelom s tih 7 *.
-Seljača međimurska, ni Martinela, već VSOP XL Martell.
Cccccc, tebe tata na direktoru delal?????

O buči i bučinom ulju, jebem li ju u bulju, nebum.
To zutra.

No, zaboravi!
mene nigdonebu jebal vmojoj kuruzi.

Ovo sam kupil za decu.
Zmaj dela, a ja sam samo krompira.
80 kuna kila čistih. Ne pasmater, već tripl pasmater bolesnu!
Teletine ti daju po 60 čuna.

Hitim ja to u padelu, zagrijanu na laganica, suva, pa poklopiš,..............
Je, mam se zalijepi, no, pustiti da pusti svog soka.
Znači, nikaj histeriziranje!!!!!











Krompir sam malo posolil.
Hitil ga u vatrostalnu, na maslinovo,
pa te krake,
pa češnjaka gore, pa grančicu ržmarina, pa poklopil i vuuuuuuššššš
u rernu, cca 220, po ure.







Malo odklopim, suk deca vina bijanko, nazaj.

U onu vodurinu, kaj je ostala gore u padeli, suknem glavicu luka,
dinjstam, malo maslinovog, deca vina, pa to ukrčkano, suknem u 45. minuti i ostavim otklopljeno u rerni.



Tanjur, zelena šalata, juha goveđa, zakuhana od jučer,
mmmmm






Tata je onoga gologa krompira za njima,.......... + toč, po kruva.

Psssssssssssssssssst, još swam si nekaj, no sutra o tome.
- 16:00 - gukni (12) - štampaj - #

10.11.2012., subota

kesteni u konjaku

kesteni u konjaku

subota , 10.11.2012.
Pečeni
Mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Jesenje teksture.













Pa srčeš, pa srčeš. pa droboš, pa drobiš.
Pa ti lagano nestane tona, pa slike.
Samo signal!
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
- 10:33 - gukni (15) - štampaj - #

09.11.2012., petak

Hladni dim, a i nešto alkohola

Hladni dim, a i nešto alkohola

petak , 09.11.2012.
Oprezno!


Prema najnovijim istraživanjima Ministarstva zdravstva i Ministarstva unutarnjih poslova RH, 23% nesreća u prometu povezano je s alkoholom.


To znači da preostalih 77% nesreća uzrokuju šupci koji piju flaširanu vodu, Coca colu, sodu, juice, energetske napitke i ostala sranja slična tome.

Dakle, čuvaj se onih koji ne piju alkohol jer oni uzrokuju tri puta više nesreća.

Ono "šupci"!
Ja se ispričavam, ali tak mi došel mail, hehehe.

I delam ja jučer lulu, kod kuma u radioni i naleti lik i treba mu ovo i ono:
-a kaj to neki problem?
I napravimo mi to njemu i calenzi bite i eto para,
a ondak smo se ubili.
Alkoholom naravno!
Pak sam moral spavati na balkonu, a sad traje tiha misa.

No, to sada nije važno.

Lula!
Da lula, dvije, obe su napravljene.

Čudim se Toxici, kaj ona doživljava lulaše kao snobove.
Ma zaprav joj se ni ne čudim, kaj kurac, kad sam ih i ja smatrao snobovima, dok sam bil mlađi.
Kao stare zagrebačke dame, onak u čipkastim rukavicama i prelijepim šeširima i šeširićima.
Stara gospoda s Panama šeširima, leptir mašnama......

Nemreš biti seljak.
Ok, budi, ta na kraju krajeva, jučer su moji došli sa sela, da sela,
to je bila vukojebina, petrolejke, kravice i ofčice se paseju po bregima...

Činjenica je ta, da se netko rodil uz klavir, a netko pored bunara, ili u štalici.
Dobro, ja sam se rodil u Petrovoj, a sticajem okolnosti, imal sam frenda,
kaj su mu imali klavira, pa smo hitili deku prek, a ispod je bil naš indijanski šator.
Poslije smo to prevazišli.
On je uvijek bil ustaša, a ja partizan,
pa i to prošlo, on lopov, a ja pandur.
Uvijek sam izabiral krivu stranu, maspater retardiranu.

Duhan je zapravo počel od cigara, pa ondak lule i duuuuuugo lule,
do jučer.

Tempo života je sjebal lulu.
Daj, daj, daj!!!
Ma dam ti kurac.
Što je čovijek stariji, to malo usporava ritam.
Počne se služiti mozgom, kakvim, takvim, velikim, malim, kokošjim, ovčjim.
Za lulu treba vremena i dobrog duvana. Onak aromatiziranog.
To je obred, filozofija, meditacija.
Možda i impotencija, po Freudu.
Njemu svaki kurac vezan za mamu mu i pimpeka.
Valjda, ono, ko sablja, extenzija luleka.

Kak sam ja došel na lulu?
Sticajem okolnosti.
Nemam kaj pametnog za delati, naletih na čovijeka kaj se bavi s time.

Poklonil mi materijal i ja krenuh.
Pošto sam deda, dubl, a i slikam, a i radim razne skulpturice,
kakav bi ja bil, kao takvi, a da ne pušim lulu, jel da?

Ajde više da ne serem preveć, a i sami znate da sam sklon tome,
odoh kačiti fotke....................................................................



I tak dobih tu "Mortu",.....komadić od trupca hrasta, koji je ležal na dnu jednog zagrebačkog jezera, bare, nekih 8.000 godina.
Stvar provjerena u Institutu "Ruđer Bošković".

Napravim ja nju, moja prva, usnik, njega treba još doraditi............











I zine meni guzica.

Odem ja k meštru i žicam, da mi proda novi komad, ali sada,
Vrijes,.....jadranski vrijes.
Nabavil on to, pa to kuhal u kemiji, da bu što prije bil, ko onaj 50 godina star.
Pokloni on meni to, ali ŽLJ kategoriju.
Rupa do rupe.
No, ...who cares, as some horses do not have all their teeth.

I počela izrada, kad dole Krater. Popizdil sam.
A kaj sad, pa nebum ga bacil, bar ono za vježbu.
Bu tata još na tom vježbal.

Dobar komad vrijesa treba imati jako dobru "venituru", te godove, šare, e ondak priči i ljepoti nikad kraja.
I rad kao u zatvotu.
Nemaš kaj delati čitavi dan i čačkaj i čačkaj.





Isčačkam ja tu boleštinu van.....



Treba "štopl, no, čep.............

























I gotovo to, no idu neke druge izmjene,
I došel današnji dan.
Dva dana ja pišem ovaj post, dva, ccccccc.

Bile jučer neke pare.
I dem ja sad sebi u Tobacco shop po duvana i svašta ću si kupiti.

Daj ju gle kak je lijepa.



Prokleti štopl.



Ono, dobil sam opsesivno kompulzivni poremećaj.
Stalno ju okrećem na tu stranu i blejim u taj štopl.












- 07:53 - gukni (9) - štampaj - #

06.11.2012., utorak

nije stranica

nije stranica

utorak , 06.11.2012.
"Stranica u izradi"
E nije!
Lula je u izradi!



Materijal-vrijes-korjen
Cilj?
Uz lulu dobiti nekakav ovakav izgled-texturu, normalno,
zavisno od texture moga komada vrijesa.

Tehnika je skandinavska, dvoslojno bajcanje, + carnaubia vosak, pa poliš.
















- 10:25 - gukni (18) - štampaj - #

05.11.2012., ponedjeljak

Obavijest administratoru Blog.hr-a

Obavijest administratoru Blog.hr-a

ponedjeljak , 05.11.2012.
Poštovani!
Blog Vam je pak u kurcu.
Pol toga ne šljaka, a pol je zmrznuto, a trća polovica radi na 1/2 okretaja u satu.
Ja Vas ne kužim.

Srdačan pozdrav!
- 10:57 - gukni (12) - štampaj - #

04.11.2012., nedjelja

ciganski šnicli

ciganski šnicli

nedjelja , 04.11.2012.
Odresci.
Vrlo jednostavno i relativno brzo.
-svinjska plećka
-luk
-paprika u bojama, a i ne mora
-šampinjoni
-kiseli krastavci
-goveđi glutaminat, ili većkak, juhica nooo, za podliti
-malo vina
-češnjaka
-pire od rajčice



Prvo, globalno zatopljenje.



Spržit šnicle, pa na stranu.

pa luka nutra, pa paprike, pa šampinjona, a krastavci na kraju,
ondak vratiti u to šnicle, podliti juhicom, krčkati, zaliti pireom od rajčice,
dodati vina i češnjaka, još malo krčkati i van.







Uz put od kuhanog krompira i brašna, napraviti valjuške i skuhati ih.



To sam Zmaju ostavil, to i juhicu i salatu.


- 07:50 - gukni (12) - štampaj - #

03.11.2012., subota

ručak?

ručak?

subota , 03.11.2012.
Mislim da nebum, tak skoro.

Američki doručak. Ha, a kaj možeš, zinula guzica i to rano jutros,


















- 12:23 - gukni (7) - štampaj - #

02.11.2012., petak

lula....duhana

lula....duhana

petak , 02.11.2012.
I bila jedna radiona i nije išlo i dobih ja otkaz.
I dalje nejde toj radioni.
Preimenovana, srozana do balčaka, posla nema,..............
Sve su mi isplatili i više i rekli:
-ova vrata tebi su uvijek otvorena

I dođem ja danas tamo i :
-bok Zorkić, kaj ima?
iiiii blablabla:
-pa imam nekog fuša
-pa kaj?
-lulu da si napravim!
-lulu?
-da, lulu, ne luleka, to imam, već lulu za pušenje

I krenem!
Relativno novi materijali, relativno, nove tehnologije.
Dost osijetljivo, dost zazejebano.

"Morta"
Stari hrast iz močvare, provjera na Institutu "Ruđer Bošković",
metodom radioaktivnog izotopa ugljika, tzv. metoda "C-14".

Skupocijen materijal, posebnim kompliciranim tehnikama,
dobiven nazad u neko upotrebljivo stanje, da upotrebljivo, vrlo.

I izvadi to majstor Dačo, no Darko, van, kad ono, 8.000 godina staro.



Stolar. Ma umjetnik!!!!
I prodaje on to.
I radi na tome!
Ni to za parkete kao kod Sanadera i ostalih lopova,
to ono, 1 kubni decimetar...100 € i doviđorno,
no, kad je master Alex pital za komada toga?????
-ma dajjjj, nosi

Jako brzo se pojavil u radioni:
-čuj, bi mi mogel toga privariti?
-aha
-kaj sam dužan?
-ma dajjj, nosi!

I tata to obradi, sad pa sad, pa taj jebeni "usnik".
E tu sam popizdil i poživčanil!!!!
-a kaj kurac pizdiš? Zamisli da si u zatvoru, pa imaš čitav dan, pa po malo.
Kum moj!
I krenem ja tak, ali, ono nekak, bu mi kaznu skratili, ko Paravinji, koji bu za 2 godine izašel van, jer, takvo nam je, kak nam je,.................
i izađe nekaj van.
Još bu tata to doradil, jednom.

Kad kupim neku "no name", pa se navlečem na to, pa jednu, name,
može i Toxica i Modesti i Teobalda,.... koja god oće,
mislim, to, oko tog lule-ka, e ondak................

Velim! brušenje i poliranje, relativno novih materijala, novih postupaka i nauk, oko toga.

























I velim....
Deca,....je narkomanija i ovisnost, no daleko od opojnih droga!!!!!
Pućkajte si aromatičnoga duhana i po Šljivovici.
No može i po Lozi.

Koji Branddddddddd, mmmmmmmmmmmmmmmm!!!!
Domaći!
Rvacki!!!!!!

Fuck the Cola, fuck the pizza, the best is Šljivovica!!!!!!!
- 19:07 - gukni (7) - štampaj - #

Prevoditelj

Prevoditelj

Netko prevodi romane, netko sjednice, netko i na Haškom sudu,
makar je više voditelja.....preko vode, a da je ne popiješ,
ili vodiča.

Tak je bil i jedan slabi vodič u Americi, pa vodil expediciju u džunglu i sve ih pogubil i ovi pomrli u džungli i osudi ga sud na električnu stolicu i ovaj preživi, a po zakonu se mora poslije toga osloboditi, jer se ne može dva puta izvršavati kazna za isto djelo............
i pitaju njega novinari, pa kako, pa jel neka fora, ili..........
i veli on njima:
-ja sam slabi vodič!


aaaa, kaj je sa karikaturama?

Tatatatiiiiidaaaa
Eto mene, s par prijevoda







I nađem u brdu papira, kod kompa, izjavu sina svoga.
Volim zapisivati, te provale, djece svoje.




Nakon svih loših vijesti iz Splita ( komadi trupla u moru, ubojstva na Marjanu, Hajduk...) napokon jedna dobra vijest:

Spašen svećenik , mali ministrant mu je na vrijeme otkrio kvržicu na testisima!
- 07:58 - gukni (8) - štampaj - #

< studeni, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2