Gledam gostovanje našeg Nik Titanika na Al Jazeera Balkans
Tema?
Humor na prostorima exYu, danas!
Pa, sa interneta:
Allahu ekber
Sirija, rušenje helikoptera.
Rat.
Iz kuhinje prijatan miris.
Hoću pitati Zmaja, kae, kaj se dešava, kad li, eto Drag(on)ice.
Poderane gaće, tak se zove.
A jesam se ubil.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Jedan copy-paste
Priprema
Vrijeme pripreme:
30 min
izmješati tjesto od navedenih sastojaka….razvaljati …prst debelo -peči na masnoči ….ulje ili mast—sa svake strane oko 2 min…...dobar tek
Posluživanje
ja pečem na ulju….
Sastojci:
30 kom 1kg oštrog brašna-3jaja-2 praška za pecivo-1/2dcl ulja voda po potrebi da se umjesi mekše tjesto
Broj osoba:
5 osoba
Tražim i dalje posao.
Nema više bravara, nemaaa.
To danas moraš biti informatički jebeno pismen, sa znanjem Worda,
Excela, AutoCad-a,
a i jezici.
I to dobro, u govoru i pismu, bar dva.
Čist mi nejde u glavu, kak sam uspjel odegzistirati po dvije godine rada i u Njemačkoj i u Italiji.
Valjda rukama i nogama, a predznanja zero.
Sva sreća pa znam što je analni otvor i turim ti kitu i arschlock,
a i Dio Cane, kao, parte della canna, no, rekoh, dio Canne, ma gdje god bila.
No, ništa analno, ovo je blog o oralnim užitcima.
Pušenjima i jedenjima.
Ode Švrćo u školu i to zadovoljan.
-Pa kak ti to tata, napraviš bolje neg mama?
-tata dene tu tajne sastojke
-koje?
-ne smijem ti reć. Jednog dana kad sazriješ, odat ću ti tajnu.
-sereš?
-da
A kaj napravim?
Na maslinovom ulju i malo svinjske masnoće, zdinjstam dosta luka.
Na pol kile mješanog mljevenog, makar bi više volil čistu junetinu,
denem, dvije veće glavice, sitno sjeckane, crvenog luka.
Kad zastakli, jednu ribanu mrkvicu, malo ribanog celera, korjena i malo korjena peršina.
Origano, bosiljak, pa meso, zdinjstati, podlijevajući u prvo vrijeme pivom, a na kraju vinom.
Pred kraj, rajčica u nekom obliku.
Sol, vegeta
Bitno je "tempo di cottura", na deklaraciji, vrijeme kuhanja.
Ja ga mjerim od onoga časa, kad zasoljena voda ponovo uskipi.
"al dente",....tal. "prema zubu" izraz koji opisuje tjesteninu ili povrće koje je kuhano da pod zubima zadrži čvrstoću i kompaktnost.
Malo sira, u ovom slučaju trakica, "kriš-kraš", u mikrovalnu,
optiquick, listić nećega, peršin, bosiljak, etc..
Ja ga jebem ko bu rekel da ne valja!
Post je objavljen 28.11.2012. u 15:10 sati.