27.02.2016., subota

Bog Mars

Bog Mars

subota , 27.02.2016.
Tek sad znam.
Emotivno sam uzbuđen!
Zlo se dešava, Braćo, a naročito Sestre!
Svuda oko nas!
Moj najomiljeniji slatkiš!
Torto moja, Odine moj, Chrome moj, Zeuse moj, Marse moj,
šampito moja, kremšnito moja, Ti tanka Karamelo u njoj,
Ooooooooj!!!!!

I u Nebo i u Pakao!

Panično je tražim po trgovinama, po tim Kaufland aerodromima!
Opsdno stanje!
-Gospodična di su one stalaže sa điđama po sredini?
-Znate gospon, morali smo ih raskrčiti, kak bi avion sa friškom robom sa Marsa stigel direkt u trgovinu.
-Wauuuuuu



Ja taj problem oko Marsa doživljavam emotivno,
kao Dečki u Savskoj 666.
Kao BBB!!!!!!
Dao Bog! Moj najomiljeniji slatkiš!
I u Nebo i u Pakao, sveto ime Mars!!!!!
I isto bih napravio i za Ožujsko i za sladolede King!!!!!













- 12:43 - gukni (6) - štampaj - #

26.02.2016., petak

sliku svoju

sliku svoju

petak , 26.02.2016.





Radi se ništa!
Zapravo sam skuhal grah zkobasom.
FANTASTIČAN
Kumst ga je skuhati malu količinu, a da je savršen.
Godinama se sticala ta vještina, do savršenstva.



Sve smo zalijali s no name crnom pivom iz domaće radinosti poznanika.
Brendirane marke bi se posramile....5,8 promila.





Inače drugih poremećaja nema.



Tu i tam koji selfi, fuck yours selfi,
ili što bi rekli Bosanci, jebo sliku svoju.
- 14:03 - gukni (1) - štampaj - #

23.02.2016., utorak

Cicvara

Cicvara

utorak , 23.02.2016.
Danas sam starinsku cicvaru.
To je žitna kaša, a varijacija je na temu,
osnova joj je pšenično brašno, negdje i kukuruzno, te njihovi mješunzi u proizvoljnim omjerima
+
mliječni proizvodi.



Ja sam danas upotrijebio integralno pšenično brašno, znači cjelovito zrno,
kajmak, vrhnje, mlijeko, voda, te razne sireve....



Kuha se neprestalnim mješanjem, do trenutka kada se kaša, počne sama odvajati od stijenki suda uz pojavu masnoće. Tada je gotovo.
Kod mene se baš i nije odvajala iz razloga što i nije bilo baš preveć masnoće, jer jednostavno nisam štel staviti kilu kajmaka u to "sirotinjsko jelo",
koje se nekada jelo svakodnevno, kak lupetaju po portalima.
Stavil si kaj si imal!
Da sam ovo zlijal na tanko u neki protvan, tepsiju i zapekel do rumeni,
to bi bilo neka vrst zljevke, zljevanke, koja može isto varirati kvalitetom udrobljenih sastojaka. Ona je najčešće bila kombinacija kuruzne melje i
kiselog mlijeka......
e sada, ak se našlo i sira i vrhnja......njami njami.

Stavil sam dva deci vode, 3 deci mlijeka, taj kajmak, kad je provrlo, suknul oko 300 gr. integralnog brašna i mješal.
Dodal pol paketa maslaca, nešto parmezana i dvije vrste staroga sira,
pred propadanje, iz friđa, mješal tak, 20 tak minuta i tek ondak probal kak je slano. OPREZ....sirevi su slani.
Ah daaa i te trokutiće sira isto. Malo sam dosolil.

I gotovo!
Čak se i Zmajici svidjelo, tak da je zela dvije porcije za na posel, noćna, (za kolegicu), valjda,....mislim, ak ju doktor nebu smazal?????

Fakat fantazija.
Treba dosta kajmaka, a sirevi?????
Što stariji aromatičniji, "smrdljiviji", to bu i cicvara bolja.
Btw, kila kajmaka i to mladoga je cca 80-tak kuna, a po meni bi bilo najbolje stari, zreli kajmak, jer ovo po supermarketima je kurac od ofce.
Daaa i ofčjeg tvrdog sira, ofskroz!


- 20:53 - gukni (4) - štampaj - #

17.02.2016., srijeda

Kokosova "mast"

Kokosova "mast"

srijeda , 17.02.2016.
Normalno da je ulje, kad je biljnog porijekla, no stalno je u krutom stanju,
jer tek iznad 25 ° C prelazi u "tekuće".

U savijetovanju sa dućanericama...."Müller, bio & nebio, DM", a i
surfingu po web-u, odlučil sam se za djevičansko.
Fora je u tome da se dela od friških oraha (kokosovih, jeba ga ja),
a ona rafinirana od suhih, mljevenih, transportiranih kao sirovina, pa tretmani kemijom, pa kurac palac, prešanja, ovo ono i dsz, da bi ih još hidratizirali, namirišali i ondak, pojma nemaš jel je za jesti, ili za trackanje.

Ovo je prirodno ulje i ima miris kokosa i ima ga u "Bio & Bio".
300 gr. 50 čuna.



E, sade, po internetu, sve i svakaj. I tu na Blogu, neki dan.....
sve u svemu, mam skužiš po portalima, da je sve copy-paste,
više, manje, a okle je počelo, da ga jebeš, pojma nemam.

Uglavnom: Pamet u glavu i guzicu k zidu.
Te trkelj, trkelj....zasićene masne kiseline, koje su loše, ali u kokosa nisu loše.......
Nikom ne vjerujem iz razloga što danas svaki kurac piše po internetu,
a sebi još manje.
"Dimište" mu je jako nisko, tak da nije za neke termičke obrade.
Kad tava počne dimiti, da je ne znam kaj, koje ulje, mast, javljaju se kancerogeni i goni to u kurac. Zato treba malo podlijevati, ili da dobiva vlagu od namirnica. Termostabilno ulje je ulje kikirikija.

No, to je sada in, pa eto i mene.

Ja ga kupih, pa si ga namažem na kruv, pa kad jedeš, imaš filing, koda jedeš one "čupavce", kokos kocke, a koža ti fino baršunasta kad se izmasiraš znjome, još + da tamani bakterije i gljivice, dobro za nokte i kosu, a može i u kolače,
pa ja i Zmaj, kad poje.... se te kolače, onda joj ja obližem tepsiju, a ona meni oklagiju, "magambauuuuu".

U čitavom ovom trkeljanju, mene je to ulje najviše zanimalo s aspekta, da se Zmaj ima s čime trackati, a ja da nađem zamjenu za relativno skupo kokosovo mlijeko. Po konzumima mu cijena fakat turbo, a "Pekinška patka" mi s onkraj stranu grada.

Eksperiment se pokazal potrefljenim.
Evo ga, saće, sam kaj nije.
Nešto u tajlandskom stilu, stir fry.

Imal sam nekaj meseka, svinjetina plećka, mariniral to,
a od povrća malo patlidžana, tikvice luka i češnjaka.
Bambusa imam, no nisam štel riskirati, jer se radi o experimentu.
Još da je sviježeg đumbira, celer stapke, paprike........

Stavil veliku žlicu masti, zagrijal i prži mile.









Dodati curry paste, te vrhnja kiselog.
E tu sam potrefil taj kokos mlijeko okus.



Fakat je ispalo super.
Za prilog sam rižu + meseko od jučer (da se ne hiti) + šampinjoni.
Preporučam.



- 12:36 - gukni (3) - štampaj - #

12.02.2016., petak

Banda iz Osijeka

Banda iz Osijeka

petak , 12.02.2016.
No, ti što ih pohapsiše jučer.
Pa ih strpaše u pritvor, Uskokov.
Strah me za njih. Previše je to ljudi.
Strah me da se netko ne povrijedi.

Vrata sam dobro napravio, čvrsta i jaka, nema šanse.....
Zidova me strah. Od siporexa su.
Nisam ih ja radio, majke mi.
Što, ako se netko nasloni na vrata, pa padne s njima i
onak se jebački skrši.
Tko će odgovarati.
A s druge strane, koliko je taj pritvor siguran.

Malo bi komično bilo da sutra u novinama pročitamo, kak je netko uz pomoć "Medeka" (kovanica od 5 kn) pobegel van iz zatvora.
Onak, da vsi postruže rupu u siporexu.
Betonski kvadar je betonski kvadar.

A kaj ja znam, možda ni nisam trebal ovo pisati?





- 08:22 - gukni (3) - štampaj - #

10.02.2016., srijeda

Desperado Burritos

Desperado Burritos

srijeda , 10.02.2016.
Pošto meni Zmaj stalno trkelja, kak ja spizdim puno para na te neke svoje oblizeke (kao da ja sam to pojedem, maspater), ovaj puta, na zahtjev najmlađeg sina, znači, jelo po narudžbi, sve sam evidentiral, pa pod nos.

-limeta 2,48
-advokado kom 10,99
-paprika mix (zeleni, žuti i crveni vragovi), 500gr 12,99
-vrhnje kis. 1,99
-kukuruz 140 gr. 3,99
-rajčica pelat 400 gr. 3,59
-grah crveni 240 gr. 4,99
-chilly feferon, friški 0,062 kg 0,62
-mljeveno mješano, teletina, junetina, krmetina 630 gr. 19,07 (akcija)
-tortilla 8kom X fifi 20 cm 15,99
-------------
= cca 77 kn

a di je tu još češnjak, ulje, sol, plin, moj rad,
sir, još jedan limun.....?

Išel sam na jednostavni recept. Varijacija na temu, nešto ala Pizza.

Prvo sam napravil Guacamole, znači umak, dip.
Volimo ga. Advokado, košpica proć, izdubiti "meso", stračkati z vilicom i zmešati sa sokom jedne limete, radi okusa, a i radi toga jer avokado oće oksidirati....tamni. Avokado je ukusan plod. Znam ga raditi, onak prosto,
razrežeš po dužini na pola, pa gore deneš, Gambere, račiće u majonez umaku i tak jedeš s žličicom.
Umješati sitnosjeckani luk, češnjak i sviježu, sitno sjeckanu chilly papričicu. Može i rajčica, no ja nisam.



Pa počel kuhati to, filu.
Tortilla's nisam delal, već kupil gotove, a pošto sam to štel zavrnuti u formu Burritosa, tu sam se malo zajebal, jer sam kupil premale.
Forma Tacos mi bez veze. Zapravo je jebeno, nespretno za jest.
Stalno si pod stresom da bu ti scurilo u krilo, ili po majici.
Moš si misliti, kak je tek to jesti, jadnim sisatim žemskama, cccccc.

Ma sve to, ti nazivi su nikaj drugo već forme Tortilla's-a:
Burrito, Enchilada, Chimichanga, Fajita, Taco, Quesadilla.



Na ulju sam dinstal luka, pa šiknul mljeveno meso, pa dinstal, pa grah,
naravno, crveni mexički, pa kuruzu iz konzerve, pa sve tri boje paprike, limun, češnjak, pelato rajčica, malo celera, peršinga, so vegeta bajber,
ljuti feferon.

Korijander list NE.
On je jako zastupljen kod Čikonerosa (Znat će Spigorovski).
Njega jednostavno, ili voliš, ili ne voliš. Treće nema!

Negdje tak, tim redom, po ure do trifrtalj, po filingu.
Uključiš sva osijetila. Oči, uši, nos, nepce, koda si otorinolaringolog.

Kod punjenja tortilla, gore naribaš malo sireka, tipa, kajaznam Gaude, npr.,
zavrneš u neku formu, pa gore, ili unutra, malo kiselog vrhnja......
na vrh noža zagrabiš malo Guacamole-a, namažeš na zalogaj, na vilici i tak, jedeš, dok se ne natrpaš.

Meni pivo paše uz to.
Eto.















Normalno, jesti uz muzičku podlogu, Mama Huanita, ili


- 12:23 - gukni (6) - štampaj - #

08.02.2016., ponedjeljak

Hvar, raštike, štuke i svašta

Hvar, raštike, štuke i svašta

ponedjeljak , 08.02.2016.
Hvaljen Isus i Marija. Kak ste kaj?



Hvala na pitanju, dobro....pun dojmova.

Jedan od dojmova, hodajući prek nekog hvarskog vrta, nosajući stvari sa kamiona, pomažući prijatelju, je taj, da snimih još tih biljčica, što se "boradu" na studeni. Kupusi, salate, blitve i raštike i svašta još.
Zapalila me raštika, očima sam ju jel.
Normalno, došavši doma, odmak sam otišel na plac, zel je, naramak jedan, te skuše.
Skuše zato, jer su bile naj jeftinije, a navodno je zdravo jesti plavu ribu.

Ribe sam spekel u pećnici, na običnom ulju, pa u samom služenju, maslinovo i limun. Juhica pileća, zelena šalata, a prilog,
skuhana raštika sa krumpirom i šugom od pomidora, na mladom luku i češnjaku.






Raštiku sam skuhal u posoljenoj vodi, bez poklopca, da ne zgubi boju, sa krumpirom.

Na maslinovom ulju propržil mladoga luka i češnjaka, te dodal pelato, bez own đusa, malo dinstal, usitnjaval pelato kuhačom i na to suknul procijeđenu raštiku, krumpir, te još malo dinstal.
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm







U Split smo došli na trajekt, nekih debelih sat vremena prije, pa smo otišli malo bazat ponjem. Rekoh frendu....di ona rupa, da je odem uslikat.
-kakva rupa?
-ma ona, kad gledaš gore u krov, ona okrugla, vidi se nebo, ko da si u nekoj kuli....
-aaaaa!
Kad ono kurac, sve zalupano daskama, niš ne vidiš. Renoviraju, jebo ih pas, ccccccc. Malo prigrizli stonske pogače, pive.....htjeli u onu crkvu Dijoklecijanovu, kad ono moraš platiti ulaznice, e evo vam kurac, vrtili se okolo i na brod.



Jedna u Nachtfresser stilu!



Brod velik u pičku materinu. Ivraga stane nutra.



I visok. Gore na palubi 6 m nadmorske visine.



Krenuli mi, drkam ja po svom Smartfonu, sve ono karte, pozicije, podatci,
ono, ko pravi geodeta,
kad odjednom BLINK, u tintari mojoj.....Geomir, pa on sa Hvara!!!!
-E Zorko, jel ima tamo na Hvaru neko selo Vrbovec?
-valjda Vrboska?
-e ta, Vrhbosanska!
Gledam u mobača, zgubil njegov broj, bil je u memoriji starog telefona,
nemrem nać ni mail adresu. E ga jebi. Odem na Blog, nađem njega, no nema mail adrese, pa mu se ja javim u komentarima zadnjega posta.



Ajd pogodite, koga sam se setil na brodu, na klozetu?





I hidroavijona sam vidil i kak slijeće i kak uzlijeće, no slike ispale zakurac.

Makar oće i da slaže. E sad, jel laže Smartfon, aplikacija, ili satelit, nebi znal reći. Stajal sam, malte ne, u moru, spustil mobača što sam više mogel, onak, uspravno stojeći, jer mi se nije dalo sagnuti, a kak sam smotan, postojala je mogućnost da mi i opadne u vodu, znači, cca 80 tak
cm od mora kada On.....



Tak sam se razočaral. Laže ko Saborski zastupnik!

I radim ja tam i radim, kada ZVRRRRRRRRRRRRRRRR
Nepoznat broj, bi se javil, ili se ne bi.
Mislim, kaj ak su ope ovi iz Banke, pa spike, da kad bum ja vratil kredita,
da kaj ja mislim i odlučim.
Onak drhtavim glasom:
-halo
-e kume, di si?

A ono Geomir,....da on je u Splitu, da tam živi, a ođe mu kuća, bla,bla.
Buržuj jedan. I ništ, jebi ga.
Kad, drugi dan zove On, e da je došel u Vrbosku.
Poslje sam saznal da ima badave pokaza za trajekta.

Sad je bilo sam upitno, jel bum ja našel vremena za druženje,
jer vrijeme je novac, tak velidu.

Kad smo završili sa istovarom, išli smo istovariti neki materijal u Rudine.
Rudine su selendra, negdi gore u pičci materinoj, a cesta im široka 1 metar, no isplatilo se. Isplatilo se preljepom sličicom, čista rustikala i kako treba, zaštičeni spomenik kulturne baštine.



Pošto je na Hvaru sada sve mrtvo,...rade sam kafići i Konzumi, ishrana se svela na Tirolske, majoneze, pive...... te odlučismo otić do Vrboske, jer da tamo šljaka neka pizzerija, restaurant,..."Škoić".
Čujem se sa Geomirom, dođemo tam, kurac, restoran radi samo pe.-ned.
od 17 do 22 sata.
U taj čas naletil i Geomir, pozdravismo se i u konobu na druženje.



Malo noćne šetnje, druženja, povijesti mjesta,
mislim, kaj sam po mraku vidil, moš misliti, no ko ga šiša, ima Geomirov Blog, pa lako mogu vidit razglednice.

Zadnji dan smo isto došli u Vrbosku, obavili neki poslić, sreli se sa Geomirom, tražili Motar, no ko za vraga, nismo ga našli, malo fotkali i sa Geomirom na trajekt, pa za Split,....doma.
U splitu se rastali od Geomira,......Sretan put, noćna vožnja - Zabreg.
I zbilja nam bio sretan put.


- 07:41 - gukni (10) - štampaj - #

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2