10.02.2016., srijeda

Desperado Burritos

Desperado Burritos

srijeda , 10.02.2016.
Pošto meni Zmaj stalno trkelja, kak ja spizdim puno para na te neke svoje oblizeke (kao da ja sam to pojedem, maspater), ovaj puta, na zahtjev najmlađeg sina, znači, jelo po narudžbi, sve sam evidentiral, pa pod nos.

-limeta 2,48
-advokado kom 10,99
-paprika mix (zeleni, žuti i crveni vragovi), 500gr 12,99
-vrhnje kis. 1,99
-kukuruz 140 gr. 3,99
-rajčica pelat 400 gr. 3,59
-grah crveni 240 gr. 4,99
-chilly feferon, friški 0,062 kg 0,62
-mljeveno mješano, teletina, junetina, krmetina 630 gr. 19,07 (akcija)
-tortilla 8kom X fifi 20 cm 15,99
-------------
= cca 77 kn

a di je tu još češnjak, ulje, sol, plin, moj rad,
sir, još jedan limun.....?

Išel sam na jednostavni recept. Varijacija na temu, nešto ala Pizza.

Prvo sam napravil Guacamole, znači umak, dip.
Volimo ga. Advokado, košpica proć, izdubiti "meso", stračkati z vilicom i zmešati sa sokom jedne limete, radi okusa, a i radi toga jer avokado oće oksidirati....tamni. Avokado je ukusan plod. Znam ga raditi, onak prosto,
razrežeš po dužini na pola, pa gore deneš, Gambere, račiće u majonez umaku i tak jedeš s žličicom.
Umješati sitnosjeckani luk, češnjak i sviježu, sitno sjeckanu chilly papričicu. Može i rajčica, no ja nisam.



Pa počel kuhati to, filu.
Tortilla's nisam delal, već kupil gotove, a pošto sam to štel zavrnuti u formu Burritosa, tu sam se malo zajebal, jer sam kupil premale.
Forma Tacos mi bez veze. Zapravo je jebeno, nespretno za jest.
Stalno si pod stresom da bu ti scurilo u krilo, ili po majici.
Moš si misliti, kak je tek to jesti, jadnim sisatim žemskama, cccccc.

Ma sve to, ti nazivi su nikaj drugo već forme Tortilla's-a:
Burrito, Enchilada, Chimichanga, Fajita, Taco, Quesadilla.



Na ulju sam dinstal luka, pa šiknul mljeveno meso, pa dinstal, pa grah,
naravno, crveni mexički, pa kuruzu iz konzerve, pa sve tri boje paprike, limun, češnjak, pelato rajčica, malo celera, peršinga, so vegeta bajber,
ljuti feferon.

Korijander list NE.
On je jako zastupljen kod Čikonerosa (Znat će Spigorovski).
Njega jednostavno, ili voliš, ili ne voliš. Treće nema!

Negdje tak, tim redom, po ure do trifrtalj, po filingu.
Uključiš sva osijetila. Oči, uši, nos, nepce, koda si otorinolaringolog.

Kod punjenja tortilla, gore naribaš malo sireka, tipa, kajaznam Gaude, npr.,
zavrneš u neku formu, pa gore, ili unutra, malo kiselog vrhnja......
na vrh noža zagrabiš malo Guacamole-a, namažeš na zalogaj, na vilici i tak, jedeš, dok se ne natrpaš.

Meni pivo paše uz to.
Eto.















Normalno, jesti uz muzičku podlogu, Mama Huanita, ili


- 12:23 - gukni (6) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)
Srpanj 2015 (6)
Lipanj 2015 (8)
Svibanj 2015 (9)
Travanj 2015 (7)
Ožujak 2015 (7)
Veljača 2015 (10)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (4)
Studeni 2014 (6)
Listopad 2014 (14)
Rujan 2014 (9)
Kolovoz 2014 (4)

Komentari On/Off

Box2