Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Međugorski glas

31.07.2010., subota

Milosno doba

Image and video hosting by TinyPic

U ovo milosno doba
Isus vam kuca na vrata,
otvorite se ljepoti,
primate Boga i brata.

Sve vas jednako volim,
svete, nevjerne, grješne,
donosim poruke mira,
blagoslov za neutješne.

Molite srcem i dušom
da vas napusti tama,
stojite pred opomenom,
zato sam toliko s vama.

Oduprite se prokletstvu
očaja, beznađa, plača,
budite anđeli svjetla,
Gospodin s vama korača.


- 21:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #

25.07.2010., nedjelja

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. srpnja 2010. godine

Image and video hosting by TinyPic

Vrijeme radosne molitve i predanja

„Dječice, ne budite zarobljenici svijeta, već slijedite Majku vaših duša, odazovite se glasu što blagošću nadjačava buku zavodnikovih bubnjeva, što se kroz zatvorske pukotine probija do onemoćalih srdaca, željnih mira, istine i slobode. Otvorite se ljepoti modroga zvuka što blagoslovljeno sipi s izvora vječne svjetlosti, što vas hrani dobrotom, nježnošću i praštanjem, što vas liječi zagrljajem milosrđa i prožima nadom, ljubavlju i razumijevanjem.“
Eto, mogli bismo i ovako nadopuniti Gospine riječi iz njezine posljednje poruke. One su kvasac vjere što bubri i raste, kojima moramo obnavljati kruhove života, mijesiti tijesto ozdravljujuće hrane, kojom ćemo se krijepiti na radosnoj gozbi pri povratku u Isusovo stado. 0ne su melem koji nas oslobađa zagušljivosti laži, alatka koja s prozora duše runi kraste malodušja, koja otklanja balaste prljavih nakupina i mrakova, kojima nas je oblijepio knez svijeta, gospodar lukavosti, zla i mržnje. Poziva nas Uzorita da je slijedimo s radošću, da se ne okrećemo za zovom probitaka i grijeha, da ne zastajkujemo pred izlozima lažne svjetlosti i nemoralnih ponuda, da ne slušamo ispraznu retoriku i ne priklanjamo se olakim obećanjima. Iznova nas preklinje da se primaknemo Isusu jer samo uz njega i s njim prozrijet ćemo i razotkriti mračne planove zvijeri, obnoviti zdrav razum i pročistiti srca, napustiti magluštine i opojnost etera koji nas okružuje, uspavljuje i zarobljava. Nama je, kao žednome piće, potrebna iskrenost, otvorenost i jasnoća koja se isijava iz Gospodinovih riječi i koja zrači iz njegovih rana. Nama je potrebna snaga Onoga koji je, postavši čovjekom, pretrpio sve naše patnje i poniženja, koji je bio okrunjen trnjem zlobe i oholosti, koji je na križu ponio sve naše grijehe, koji nam je pokazao kako izbjeći zamke zloga, koji je Mukom sa sobom pomirio svijet.


Image and video hosting by TinyPic

Hoćemo li prihvatiti nagovore kneza propasti ili se prepustiti Otkupitelju? Hoćemo li i dalje gacati u blatu ili se okrenuti vječnosti iz koje struji punina, hoćemo li prihvatiti probitke i slavu zemaljsku ili pružiti ruke Onome koji otklanja strahove i mrakove, koji je u boli i kušnjama radost i mir, koji je budućnost, jedina istina i život u izobilju?! Ma kamo krenuli, nama je doći pred lice Gospodinovo i prinijeti mu poputdbinu. Hoće li to biti prah i propadljivost ili sjaj ljubavi, odlučujemo sami, ovdje i sada. Ne prepuštajmo slobodnu volju manipulacijama i izokrenutosti, već ostanimo čvrsto usidreni u svjetlosti Srca Presvetoga i putujmo s njim da ne bismo obezglavljeni plovili obalama mraka. Poziva nas Gospa da bunar vjere ne razvodnjavamo kompromisima i ne ulijevamo u njega splačine i mutež, da ne služimo dvojici gospodara, da ne miješamo trule sa zdravim plodovima, da ne primičemo plijesan suhoći, da ne izjednačujemo bolest i zdravlje. Dok ne poslušamo Majčine riječi, uzaludna će biti sva naša nastojanja da ne upadnemo u mrežu podvala i ne zagrizemo u mamac patvorina i privida. Lutat ćemo sve dotle dok se ne posvetimo Srcu Bezgrješnome i ne pružimo ruku pastirici Sinova stada jer nitko drugi, osim Gospe, ne može nas izvesti iz labirinta neprijateljevih umotvorina. Uostalom, zato i jest već skoro tri desetljeća s nama.

Image and video hosting by TinyPic

Dok iščitavamo Marijine međugorske poruke, dopuštajući Duhu Svetom da ih osvijetli svjetlom istine, u njima razovijetno naziremo proročka navještenja, potpunu i neiskrivljenu sliku vremana u kojem živimo i blijesak onoga što će doći. Jer tajne su već objavljene pa ako netko ima uši neka ih čuje, ako ima oči neka ih vidi, ako ima srce neka ih primi, čuva i dalje prenosi mlakima. Velike su milosti ovog vremena u kojem bukte međugorski dani, u kojem se opominjući i blagi Gospin glas razlijeva na sve četiri strane svijeta. Blagoslivljajmo njezin boravak među nama, sadimo sjeme i umnožavajmo rodna stabla, njegujmo krošnje koje će nas štititi pred uraganom što se nadvija nad malo stado, sačuvajmo torove koji će biti utočište pred skorim konačnim, ne više perfidnim, već otvorenim napadom zvijeri. Iskoristimo ovo vrijeme radosne molitve i predanja jer će uskoro doći dan kad će nam se učiniti da nas je i Bog ostavio, kad će poslije zadnje Majčine poruke zalutaloj i zabludjeloj dječici te njezina kratkotrajnog odlaska, nastupiti dani teške trpnje i suhoće, kad će anarhija prožeti cijeli svijet, kad će se mutikaše povući na pričuvne položaje, a narod ostaviti u nemilosti. Bit će to vrijeme bolno i kratkotrajno, kada ništa nećemo moći učiniti za same sebe, već se s potpunim povjerenjem i žarkom molitvom prepustiti onome koji drži konce života i smrti. Tek kad se darujemo Srcu Djevičinu, čiji je život molitva, prebrodit ćemo napasti i bestijalnosti te spremni, preporođeni i očišćeni dočekati dan Velikog Božjeg plana, prožetog istinom međugorskih tajni.

- 19:55 - Komentari (2) - Isprintaj - #

09.07.2010., petak

Majčino selo

Pjevaju: Marjanski tići



Zove zvono sa zvonika,
mekim zvukom sunce dira,
iznad brda raste slika,
prosipa se pjesma mira.

U ružinu grmu pupa
cvjetni plamen, titraj sjaja,
Gospin osmijeh srca kupa,
razlijeva se okus raja.

Međugorje ziba snove,
iz njih sviće jutro bijelo,
Gospa djecu nježno zove,
Majčino se budi selo.

Krošnje pune zlatnih žica,
vjetrić granjem vale crta,
miris zemlje, cvrkut ptica,
iz Franjina teku vrta.

Raskoš boja zora jaše,
oko kipa svjetlost rosi,
fra Slavko nam križem maše,
znamen vjere svima nosi.

- 06:21 - Komentari (10) - Isprintaj - #

02.07.2010., petak

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. srpnja 2010. godine

Image and video hosting by TinyPic

Poziv istine i života

Evo nam Majke! Evo nam Uzorite, pomoćnice i zagovornice, pratiteljice i tješiteljice, evo nam Srca Bezgrješnoga, probodenog mačevima boli, evo nam jasnoće i smjerokaza što svijetli u nedovršenoj golgotskoj drami koja će za ljudski rod trajati do svršetka svijeta. Evo one što dolazi, opominje i savjetuje, one koja usmjeruje i liječi zavedena srca, u kojoj prebiva i cvjeta stvarnost nebeska, evo nam pokaznice iz koje zrači euharistijska svjetlost, evo cjeline duha, duše i tijela, evo radosti i nade, do kraja preobražene u ljubav Onoga koji je stvori na svoju sliku. Evo nam Bogorodice što na dlanovima donosi blijesak uskrsne zore, što nas zakriljuje plaštem dobrote i ovija melemom milosrđa, evo one koja u tamu istočnoga grijeha unosi glas istine i života, koja tjera strahove i razgoni mrakove, koja nam u srca ucrtava put što vodi prema vječnosti, koja čuva i obnavlja usku stazu na razdjelnici dobra i zla, koja sjajem punine ozdravlja od sljepoće i milozvučnim riječima štiti od buke svijeta.
Poziva nas Gospa da se okrenemo Onome koji je radi nas i našega spasenja sišao s nebesa, postao čovjekom i pokazao nam što čovjek jest, otkrio nam što čovjek nije, podario nam snagu istine i ostavio nam jakost sakramenata koji štite srca od prepredenosti zloga. Jasno nam je rekao da ne slijedimo načela svijeta, pokazao nam kako se traje i živi u zupčaniku vremena, kako se odricanjem od laži i prenavljanja oslobađamo zabluda i navezanosti, kako žrtvom i samoprijegorom odbaciti prizemljenost, kako pokidati okove lažne sigurnosti, kako kročiti kroz trnje i drače, kako se oduprijeti zavodljivoj i propadljivoj mudrosti svjeta, kako pobijediti kneza propasti.


Image and video hosting by TinyPic

A otac laži, ispraznošću mita i bajke perfidno zavodi uspavana srca i što mu više vjerujemo, sve smo nemoćniji, sve se više zaplićemo i uplićemo u mrežu prepredenosti, u lance očaja, u zagušljivost uzničkih zidova, krećući se u zatvorenom krugu nemoći i neznanja. Što se više prepuštamo modi vremena i dosljednije slijedimo varke, odjevene u ruho istine, sve dublje padamo u ponor ovisnosti, okruženi nejasnoćom usplahiranih ponuda i ugoda, ovijeni gustom maglom stranputica. Eto, čovjek u svojoj inertnosti radije ostaje slijep, u strahovima za golu egzistenciju srce dragovoljno prepušta manipulatoru istine, zarobljen lažnom nadom u boljitak i sreću i ne sluteći da mir i radost nisu od ovoga svijeta, da su oni tek čežnja koja će postati puninom onkraj vremena i prostora, da su nagovještaj kraljevstva nebeskoga koje je ogledalo duše i u kojem već danas, ako mu se prepustimo i ako ga priznamo, možemo nazrijeti i dodirnuti ljepotu. No ovo se stanje kosi sa stvarnošću svijeta, okupiranog izokrenutošću kneza propasti. Tek kada prestanemo slijediti njegov glas, otvorit će se svjetlosna vrata, uski prolaz što umiva pogled beskrajnom panoramom radosti i nepresušnim sjajem života vječnoga.

Image and video hosting by TinyPic

Isus, naš Bog, Riječ po kojoj smo postali, jedini nas poznaje u istini, vidi nas čiste i svete, samilosno liječi duše uprljana truležom grijeha, te bezuvjetno oprašta, ne osuđuje i ne prijeti, već nudi put jasnoće, otklanja šipražje iz srdaca i balvane iz očiju. On, koji je potpuna i savršena ljubav, postao je čovjekom, približio nam se dobrotom, sličan nama po svemu, osim po grijehu i tako nam postao brat kojeg se ne trebamo bojati, već ga trebamo iskreno primiti u dubine žića, slijediti u svim prigodama, u dobru i zlu, trajati u njemu i nadilaziti vlastite slabosti. Tako ćemo, kako nam poručuje Gospa, upoznati pravu sliku Božju i zavoljeti sebe, jer ćemo srcem shvatiti da smo jedno u Onome koji je vječan i od kojeg nas ne mogu odvojiti ni sve sile paklene. Što više postajemo ljudi na sliku Božju, manje nas zahvaća tama neprijatelja od početka, manje nas muče svakodnevni problemi i s povjerenjem brige i poteškoće prepuštamo Onome bez čijeg nam znanja ne otpada ni vlas s tjemena. Isto tako, nećemo više osuđivati bližnje, nećemo ih prepoznavati po slabostima i mrakovima, već u njima vidjeti čistoću Božju, lice Sina na kojem se zrcale sva lica ljudska, istinsku ljepota čovjekovu, kakvu je posjedovao prije pada u istočni grijeh.
Gospa nas uči da onome tko ima povjerenje u Božju ljubav i dobrotu, ništa nije nemoguće. Treba se tek slobodnom voljom u duhu predati Stvoriteljevoj nježnosti, koja preobražava, liječi i krijepi, koja u srcu gradi kraljevstvo nebesko i koja će učiniti da sve ono što je na nebu bude i na zemlji. Čovjek jedino u Gospodinu može rasti, u njemu se preobražavati i cvjetati, a sve ostalo su zablude koja vodi u bespuće, u tamu očaja, privida i beznađa
.


- 11:57 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Kolovoz 2014 (2)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (4)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (5)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (3)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (3)
Srpanj 2011 (3)
Lipanj 2011 (5)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (4)
Opis bloga
Komentari, tekstovi, pjesme, fotografije, audio i video zapisi o MeđugorjuImage and video hosting by TinyPic

Elektronička adresa:
medjugorskiglas@net.hr

Broj posjeta:
free hit counter



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molitva Duhu Svetom

Molim ti se Duše Sveti,
nositelju svih darova,
smiluj mi se i posveti
ove riječi, ova slova.

Očuvaj me ljudske mjere
da me sumnje ne odnesu,
daj mi plamen žive vjere
da me strasti ne zanesu.

Nek mi tvoja svjetlost jaka
dadne ljubav i dobrotu,
i otkloni zastor mraka,
uroni me u Ljepotu.

Svojim sjajem zlo prokaži
sve privide i neznanja,
izbavi me svake laži,
oholosti, mudrovanja.

Istini mi duh prikloni
da mi srce ne zaluta,
probudi me i zazvoni
ako versi skrenu s puta.

Promaknu li teške riječi,
nek ih splave vode morske,
s pokajanjem sve ću reći
Srcu Gospe Međugorske.