Fressssssh

ponedjeljak, 27.03.2017.

rasti i cvjetaj

ajmo malo razbijat mitove

Zadnjih dana se Ivicu Todorića zvanog Guzda, vezuje za vlast hadezeja, kojem se nezasluženo pridaju isključive zasluge za uzlet dragog nam Guzde, pa eto i kod nas na blogu neki blogeri kad o tome pišu bulazne bez veze

da krenemo od početka, prvi milijun je doša, još kad je tatek, ka zaslužni član partije bio direktor, i maznio ga

sad amo dalje

dakle vaš omiljeni i nadasve analitični bloger je izvukao svima dostupnu povijest razvoja našeg K plus Konzuma, te je na vremenskoj crti boldao aktivnosti koje su se događale za vrijeme naših socijaldemokratskih opcija

kad to malo studioznije promotrimo, dođemo do zaključka da je za vrijeme tuđmanove vladavine konzum bio relativno veliki lokalni igrač

dolaskom na vlast račanove ekipe, konzum provodi blitz krieg i osvaja tržište cijele hrvatske

za vrijeme sanaderove vlasti konzum ima relativno stabilan rast

dolaskom milanovića na vlast, konzum doživljava uzlet, postaje pošta, ambulanta, banka, i sve ostalo i kupuje mercator


eto toliko čisto da znamo o čemu pričamo da nam se ne događa da lupetamo bez veze






2015.
Otvoren Super Konzum Radnička
2015.
Uz preuređenje svih Mercatorovih prodavaonica, otvorene su i nove Super Konzum prodavaonice u Kaštelima, Kukuljanovu i Dubrovniku.
2015.
Predstavljen Konzum klik – unaprjeđena Konzum internet prodavonica.
2015.
Kozmo postaje sastavni dio Konzuma.



2014.
Zaključenim procesom kupnje većinskog udjela Poslovnog sistema Mercator Konzumova prodajna mreža u Hrvatskoj povećana je za 75 prodavaonica, a broj zaposlenih uvećan je za 1500 novih djelatnika.
2014.
Nastavak širenja prodajne mreže otvorenjem Super Konzuma Stenjevec, Gračani ,Križevci i Omišalj, Konzuma Maxi prodavaonice u Krapini, a otvoren je i novi Velpro centar u Zadru.
2013.
Konzum u suradnji sa Zagrebačkom bankom svojim kupcima ponudio još jednu dodatnu uslugu podizanja gotovine na blagajnama svojih prodajnih mjesta. Cilj ove usluge je brza, jednostavna i sigurna isplata novca u gotovini korisnicima debitnih i kreditnih kartica koristeći dostupnost široke mreže Konzum prodavaonica.
2013.
Otvoren Konzum Maxi Vukovar u sklopu trgovačkog centra Golubica Mall, a od većih objekata otvorene su Super Konzum prodavaonice u Crikvenici, Đurđevcu i u zagrebačkom naselju Vrbani.
2012.
U suradnji s Hrvatskom Lutrijom razvijena dodatna usluga Hoću Jackpot u svim Super i Maxi Konzum prodavaonicama.
2012.
Konzum je postao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je uveo uslugu samonaplatnih benzinskih postaja. Riječ je o inovativnom projektu koji koristi najsuvremeniju samonaplatnu tehnologiju i trenutno je Konzum benz na raspolaganju svojim korisnicima na četiri lokacije: u Zagrebu, Sesvetama, Ivanić Gradu i Sisku.
2012.
Konzum je otvorio pet Super Konzum prodavaonica u Delnicama, Novoj Gradišci, Splitu, Karlovcu i Našicama, čime je omogućeno zapošljavanje više od 400 zaposlenika. Uz velike prodavaonice, u toku godine otvoreno je i 28 manjih prodavaonica.
2011.
Sa radom započeo logističko – distributivni centar u Dugopolju na ukupnoj površini od 85.000 m˛, koji je najveći i najmoderniji takav centar u regiji. Otvorene su nove Super Konzum prodavaonice u Hrvatskoj u Osijeku i Sesvetama koja je ujedno i jubilarna tisućita prodavaonica Konzuma u regiji. Otvoren je VELPRO centar na Žitnjaku, najveći i najmoderni VELPRO centar u Hrvatskoj. Nastavljeno je uvođenje inovativnih usluga i tehnologija pa je tako Konzum Internet prodavaonica ponudila uslugu PoKuPi gdje korisnici Konzum Internet prodavaonice osobno preuzimaju unaprijed naručenu kupnju u Super Konzumu, kao i uslugu Konzum Express koja će od sada kupcima omogućiti još bržu i efikasniju kupnju koju obavljaju sami, a koja će biti sastavni dio usluge svih novih Super Konzum prodavaonica.




2010.
U 2010. godini nastavljeno je sa kontinuiranim ulaganjem u nove prodajne prostore, pa je tako otvoreno 40 novih prodajnih mjesta od čega 4 Super Konzum prodavaonice Konzumovog najvećeg formata, a završena je i izgradnja logističko-distributivnog centra u Zagrebu.
Započela je dostava Konzum Internet prodavaonice na širem području Splita, a po prvi put je uvedena i usluga plaćanja računa sa 2 d bar kodom u Konzumovim prodavaonicama, koji su kupci prepoznali kao izuzetno praktičnu i povoljnu.
Uspješno je certificiran sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2004 te je Konzum tako postao prvi trgovački lanac sa ovim međunarodnim certifikatom. Otvoren je i Centar za selekciju i edukaciju u sklopu Konzum maxi trgovačkog centra u Sopotu koji će omogućiti inovativne oblike rekrutiranja novih i edukacije postojećih zaposlenika.
Započeo MultiPlusCard – prvi koalicijski program nagrađivanja vjernosti koji u suradnji s renomiranim partnerima znatno proširuje mogućnosti sakupljanja i korištenja nagradnih bodova.
2009.
U 2009. godini, Konzum je otvorio devet Super Konzum prodavaonica, izgradio novi distributivni centar sa dodatnih 36.000 m˛ skladišnog prostora i napravio značajna ulaganja u unapređenje svih procesa i usklađivanje poslovanja sa najboljom svjetskom praksom. Ukupna vrijednost investicija u 2009. godini iznosila je više od milijardu kuna.
2008.
Otvorene su Super Konzum prodavaonice u Senju i Garešnici. Maxi Konzum Dugo Selo nakon preuređenja postao Super Konzum. Otvorene Kozmo drogerije u Varaždinu i Vodicama.
2007.
Godina je obilježena daljnjim učvršćivanjem vodeće pozicije na tržištu uz otvorenje 67 novih prodajnih mjesta među kojima treba istaknuti 6 Super Konzum prodavaonica (Velika Gorica, Zadar, Gajnice, Novi Zagreb - Avenue Mall, Metković, Čazma). Započeo projekt "Vratimo djeci igrališta".
2006.
Krajem 2006. godine otvoren je najveća Konzumova prodavaonica u Hrvatskoj – Super Konzum Tower Centar u Rijeci sa 5.877 m2 prodajne površine i ponudom više od 40.000 artikala.
U prosincu 2006. potpisan je Sporazum o strateškom partnerstvu i poslovnoj suradnji između Hrvatske obrtničke komore (HOK) kao predstavnika 20.000 obrtnika – trgovaca, Konzumove veleprodaje – VELPRO-a i vodećih hrvatskih proizvođačkih tvrtki, a sve s ciljem jačanja položaja malih trgovaca, čime je započeo projekt PLUS market partnerstva.
2005.
Konzumove prodavaonice otvorene diljem cijele Hrvatske.
Konzum je donirao više od 700 novih računala osnovnim školama u Hrvatskoj.
Otvoren Super Konzum Črnomerec - najbolji i najveći Super Konzum u Hrvatskoj.





2004.
Konzum prisutan u svim hrvatskim županijama kupcima nudi kontinuitet i standardizaciju ponude i usluge diljem cijele Hrvatske.
Dinamičan rast prodajne mreže koja se povećala za više od 20.000 m2 i kapitalne investicije u razvoj ljudskih resursa te unapređenju kvalitete usluge.
Akvizicija regionalnih trgovačkih tvrtki-Sloboda trgovine d.d. iz Osijeka, Mediatora d.d. iz Dubrovnika te Opskrbe d.d. iz Gorskog Kotara.
Konzum otvara Super Konzum prodavaonice u Makarskoj, Šibeniku i Dubrovniku, Konzum maxi prodavaonicu u Hvaru, kao i prodajna mjesta u Humu na Sutli, Krku, Jelsi na Hvaru, Malom Lošinju, Vodnjanu, Novalji, Sl.Brodu, Požegi, Viškovu, Vukovaru, Ludbregu, Stubičkim toplicama, Vrbovcu te Mariji Bistrici.
Konzum uvodi novi vizualni identitet prema uzoru na najviše svjetske maloprodajne standarde.
2003.
Ostvaren rast prometa od 45% i intenzivno širenje ukupne prodajne površine s čak 70 prodajnih mjesta od kojih se posebno ističu 4 greenfield investicije: -otvorenje prodavaonica Konzum Maxi u Sopotu i Kutini te Super Konzuma u Sl. Brodu i Jastrebarskom.
Nagradna igra "Konzum traži svog Milijunaša" imala je najveći pojedinačni iznos nagrade u organizaciji nagradnih igara. Ukupan broj zaposlenih porastao je sa 5.000 u 2002. godini na 7.000 u 2003. godini.
VELPRO je novi brand u veleprodajnom segmentu poslovanja.
2002.
Uvođenje loyalty programa, daljnje širenje Konzuma s naglaskom na Dalmaciju, otvaranje Super Konzuma u Rijeci.
2001.
Uvođenje privatne marke K Plus, otvaranje 4 Super Konzuma - 2 Zagreb, Poreč i Split.
2000.
Širenje izvan zagrebačkog područja na teritorij čitave Hrvatske - Pulu, Crikveničku rivijeru, Split, Bjelovar, Varaždin, Karlovac... Otvaranje logističko-distribucijskog centra u Zagrebu, najvećeg u ovom dijelu Europe.






1997.
Otvorenje prve diskontne trgovine pod nazivom PIN (plati i nosi).
1996.
Preuređenje prodavaonica, modernizacija imidža, u suradnji s konzultantima.
1995.
Promjena imena Unikonzum u Konzum; restrukturiranje poslovanja prema projektu konzultanta i uvođenje EPOS aplikacije.
Prosinac. Otvoren Super Konzum - prvi supermarket po zapadnoeuropskim standardima u Hrvatskoj.
1994.
Srpanj. Agrokor preuzima kontrolni paket dionica i postaje većinski vlasnik.
1992.
Usklađivanjem sa zakonom Unikonzum postaje dioničko društvo.

- 22:39 - Komentari (34) - Isprintaj - #