Fressssssh

četvrtak, 02.06.2016.

BFF

Evo prošla je još jedna norijada, Mile Kekin je otpjevao svoje, sve je prošlo
kažu u najboljem redu, svi su si obećali da će ostat BFF, i radnici čistoće su mogli pomest smeće koje je ostalo iza njih.

Kao što to obično biva kad se smire strasti, prođe mamurluk, i ispare alkoholne pare, život krene dalje, i onda najednom shvatimo da vjenčanja, ovaj reforme neće biti.

Naravno da reforme neće biti, i to ne zbog Ustaša i Partizana, pedera i bezgrešnog začeća, niti zbog nekog zbunjenog Jokića ili po istom obrascu pogubljenog Šustara.

Reforme neće biti jer nikada nije bila u planu.

Psihopata je imenovao, o kako to gordo zvuči, ekspertnu radnu skupinu, držeći se one provjerene, komunističke, ako ne želiš napravit ništa osnuj komisiju.

Pri tom nikome nije ni najmanje čudno da se u zemlji u kojoj se za čuvara javnog wc-a natječe najmanje 279 kandidata, za voditelja reforme školstva javi samo neki tamo pogubljeni lik, koji je eto u životu napisao 16 članaka.

Nikom očito nije palo na pamet, da je osnivanje ekspertne skupine, dok istovremeno smanjujete proračun za školstvo, ništa drugo nego sprdačina, a psihopata je upravo to radio, smanjivao proračun za školstvo.

Koliko ozbiljno aktualna vlast razmišlja o školstvu i reformama, vidljivo je iz lika i djela aktualnog ministra, koji je sprdačina sam po sebi, kao i prema udjelu koji iz proračuna pripada ministarstvu prosvjete.

E kad smo već kod proračuna, došli smo i do onih koji našoj djeci uzimaju budućnost.

Kao što je poznato, školstvo se financira iz proračuna, i još od vremena Ive Sanadera, odnosno ministra Primorca se proračunska sredstva namijenjena školstvu smanjuju.

Novac koji bi trebao biti namjenjen školstvu, se daje umirovljenicima, državnim službenicima, političkim strankama, poljoprivrednicima za poticaje, braniteljima, antifašističkim udrugama, gej i lezbijskim udrugama, katoličkoj crkvi, pravoslavnoj crkvi, muslimanskoj zajednici, borcima iz NOB-a i ko zna kome sve ne.

Dakle ako niste znali reforma košta, i to puno košta, čisto ilustracije radi zadnjih dana često spominjana Finska u proračunu za školstvo ima nešto više od 10 milijardi eura, usporedbe radi Hrvatska ima nešto manje od dvije milijarde.

Kad sve to skupa sagledamo , u situaciji u kojoj je realno za očekivati da se u skoroj budućnosti, prosvjetnim radnicima, kao i drugima koji primaju plaće iz proračuna iste smanje, rasprave o nekakvoj reformi su smiješne.

Dakle reforme neće biti jer nema muzike, ovaj nema love.

Osim toga da ima love zar stvarno mislite da bi to dopalo nekog pogubljenog Jokića.

Ako ništa drugo još jednom smo dokazali koliko glupe i prizemne štoseve možemo popušit, tu smo bez konkurencije, svjetski prvaci.

Na koncu evo ja predlažem da se samoorganiziramo, i skupimo lovu za reformu, da Mile Kekin, odradi seriju koncerata, Elemental isto tako, da ukinemo davanja borcima iz NOB, svim vjerskim zajednicama, gej i lezbijskim udrugama, antifašistima, da poticaje iz poljoprivrede usmjerimo u školstvo, da uzmemo nešto svakom umirovljeniku i zaposlenom, i damo to za našu djecu.

Za početak bi skupili dovoljno barem da napišemo neki ozbiljan program, pod uvjetom da ga ne rade diletanti s filozofskog, jer reforma školstva je ozbiljna stvar


- 07:18 - Komentari (15) - Isprintaj - #