Žena i Pas

Image Hosted by ImageShack.us


Ljubav granica nema
Ljubav je slijepa
To pokazuje onaj ružni pas
I ona žena Htjelabit Lijepa
Pesek je vodi i za uzicu drži
On je njen gospodar,
Njoj to ne škodi
Ona psiću ugađa
To njemu godi

Sva utjeha on je njena
Ona puno voli tog psa nijema
Ljubav joj uzvraća tako što šuti
Sve mu može reći, to štene se ne ljuti
Navući će na njega novu robu
Lakirat mu šape i kupit mu novu torbu
On sva je njezina radost
S njim će ona dočekati starost
Tepa mu i ljubi ga kao dijete
O, gdje ideš, vrli novi svijete?

Utroba njena život nositi neće,
Ruka čvrsta njezinu ne čuva
Životinju tu od čovjeka više ljubi
Majko mila, kakvih li ćudi….

Na pjesmu me potako ovaj članak našeg famoznog Jutarnjeg lista, pa bih molio da ga pozorno pročitate: Štene bacio s 14 kata. Ovaj članak je za Gitak TV, na način kako je napisan! Pridovati toliku važnost smrti jedno šteneta? Inače ovaj članak je zauzima preko pola stranice u Jutranjem Listu!
Što bi bilo da je dijete bacio?
Čovjek je danas na zadnjem mjestu na listi vrijednosti.
Bože Sveti! Koji devijacija u čovjekovu ponašanju, životinje imaju groblja, a Sin Čovječji nema gdje da bi glavu naslonio?
I kuda ide ovaj svijet?

Nadopuna (da me ne bi krivo shvatili):
Ljubitelj sam životinja i uživam u prirodi i svim njenim bogatstvima i u prirodi se Boga najprije osjeti, jer svuda se osjeti Šum Duha Božjega koji živi i u biljkama i životinjama koje su čovjeku na službu kako kaže Knjiga Postanka: I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!", a ne da životinje gospodare čovjekom.
Kada briga za životinju preraste brigu za bližnjega došlo je do poremećaja vrijednost kod čovjeka, jer ako ljubiš psa više od svog bližnjega (prijatelja, roditelja, braće i sestara)...ne znam.

Ovaj komentar zaslužuje svaku pohvalu, Bogu hvala na divnoj inspiraciji, pa pročitajte ga:

Ema

Što je prava ljubav prema čovjeku i prema životinjama meni je primjer post na Merkatovu blogu. Jako je bio vezan za svog psa, i sad zaista tuguje što ga više nema. Time ne umanjuje ljubav prema ljudima, niti brka prioritete. Zna on da je Bog stvorio čovjeka na svoju sliku, a sve drugo da čovjeku služi. Puno je ljubavi primio od svog psa, zaista. No, svoju ljubav davao je uvijek Bogu i ljudima, i svom psu. U srcu ima mjesta za svih, a kako ne bi volio to stvorenje što je u njemu gledalo cijeli svijet....
Upravo zbog onih kojima je pas igračka ili modni detalj, Merkat nije shvaćen od svih u svom tugovanju za ljubimcem. Postoji zdrava ljubav i idolopoklonstvo. Nije normalno ništa staviti pred sebe kao božanstvo; ni sebe i svoje tijelo, ni druge osobe, ni životinje, ni stvari, a svaka je ljubav dobra ako je zdrava. Ili nije ljubav. Isus je došao na svijet radi čovjeka, i za čovjeka podnio muku. Time je dao zaista najveću moguću važnost čovjeku. Tvoj post je dobar, jer naglašava ono što nije normalno, naglašava današnja zastranjenja mnoštva ljudi koji izjednačavaju životinje s ljudima ili im čak daju svu svoju ljubav dok istovremeno uskraćuju ljudima. Merkat je primjer zdrave ljubavi, koja ne brka mjesta nikome, i ima pravo na svoju tugu za tim živim bićem, za svojim odanim pratiteljem kroz mnoge godine.
Nije in biti normalan, in je oblačiti životinje kao ljude, voditi ih na tretmane ljepote, i pokapati ih kao ljude, podizati im grobnice i spomenike. In je svom tijelu poklanjati sate i sate pažnje svaki dan, lijepiti umjetne nokte, kosu trepavice itd, operirati sve što se da operirati i naravno ne biti zadovoljan pa stalno iznova. In je izgladnjivati se do smrti, povraćati hranu , doći na 40 kg i misliti da su debeli......(Jadna mladost, zatrpana časopisima koji im nameću ideale)....In je plaćati stotine tisuća dolara da mumificiraju svoja tijela i tijela kućnih ljubimaca, da im ne istrunu., to sam baš jučer vidjela na tv. Itd itd itd.
In je pisati u novinama samo tračeve ili crnu kroniku, i sva izopačenja a dobro nikad spomenuti. Prije par dana nastradalo je dijete u parku, kvaka na vratima igrališta probila mu vrat, a novinari su slikali i objavili tako krvavu kvaku. Da nema mnoštvo onih koje to zanima, novine i časopisi imali bi drugačije sadržaje. Ako je kršćanska vjera nazadna, rado priznajem da sam i sama nazadna, ja koja sam nekad bila među ovima što ih opisujem. Milošću Božjom danas sam nazadna kršćanka. Milošću Njegovom danas imam smisao. Evo dok pišem ovaj komentar baš gledam slike ispod mog komentara.(Dnevnik.hr) Michael Jackson, jadan, izoperiran toliko da više uopće nije sličio na ljudsko biće.....A bio je divan mladić prekrasnog glasa....Sve ostale slike su tu vidim golih žena. Svaki dan kad pišem komentare vidim takve slike. Ili žene koje su svoje dostojanstvo sasvim srozale, ili vijesti koje ljude ispunjaju negativnošću. Vidim naslove, spominju Michaelovu oporuku. To će se čitat jel da? Ma što me briga za njegovu oporuku i pikanterije njegova života. Kad sam čula da je umro, pomolila sam se Bogu za njega. Drugo mene zanima.
O raspisala se ja. Btb Deftone
avatar

01.07.2009. (21:09)

javascript: void(0);" onclick="this.target = ''; alert('Autor je zabranio komentiranje ovog posta.'); u 21:04 · Ostavi komentar (0) · Isprintaj · #