Predstava „Mali anđeo“ za Caritas župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru

17.12.2012.

U dvorani župe Uzvišenja sv. Križa u zagrebačkom Sigetu, u četvrtak 13. prosinca, održana je predstava "Mali anđeo", u organizaciji katoličkog dječjeg vrtića svete Male Terezije karmelićanki BSI sa zagrebačkog Vrhovca. Predstava je bila humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica darovan je caritasu župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

"Hvala svima koji su u svom srcu prepoznali tračak onoga svjetla koje je u ne tako davnoj nam prošlosti zasjalo po gradu koji je svojom postojanošću obasjao svaki kutak naše domovine. I ta svjetlost sja po zvijezdi zvanoj Vukovar iz dana u dan. Predstavom "Mali anđeo" želimo zahvaliti Gospodinu što nam na put šalje one koji po tragu svjetla njegove zvijezde koračaju s nama ovim zemaljskim putovima", rekla je u pozdravnoj riječi s. Lidija Vuksanović, pedagoginja iz vrtića svete Male Terezije.

Citirajući autora istoimene slikovnice po kojoj je rađena predstava, Michaela D. O'Briena: "Bog želi da svi ljudi na zemlji, od najmanjega do najvišega, imaju svoga anđela čuvara, i zbog toga te trebam", upozorila je kako "Bog treba svakoga od nas da baš po nama – tebi i meni – anđelu Njegovom upali još jednu zvijezdu nad Njegovim gradom Vukovarom".

Izvedbu predstave organizirali su i u njoj sudjelovali odgojitelji, roditelji i pedagog iz DV svete Male Terezije: s. Antonija Vidović, Sanja Lozić, Marija Lovrić, Slađana Janković, Danijela Kadi, Blaženka Matković, Svjetlana Drinić, Nevenka Horvat, Siniša Bronić, Ivan Savićević Podgajski i s. Lidija Vuksanović.

Izvor: IKA

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.