Nick Vujičić u Hrvatskoj Čovjek koji pomiče granice

24.09.2012.

Nick Vujičić, čovjek rođen bez udova i inspiracija mnogima diljem svijeta, nastupio je pred punom dvoranom Doma sportova u Zagrebu.

Na pozornici se nakon glazbenih nastupa pojavio nešto iza 19 sati i 45 minuta i dočekan je ovacijama, a publiku je pozdravio na hrvatskom jeziku. Na pozornici mu se pridružio hrvatski nogometni reprezentativac Joe Šimunić i poklonio mu dres hrvatske nogometne reprezentacije.

Vujičić je poručio da je svaki čovjek, bez obzira na određene hendikepe, normalna osoba i da može doseći ispunjenje života i sreću kao i svatko drugi. Seminar je završio zajedničkom molitvom na hrvatskom jeziku, a motivator je na oproštaju publiku pozdravio sa 'volim vas puno' i zahvalio na posjeti. Sutra će održati seminar u Rijeci.

Život bez ruku i nogu mnogima je nezamisliv, no upravo takav život koji već trideset godina živi Nick Vujičić. Nick je diljem svijeta poznat kao jedan od najboljih motivacijskih govornika današnjice čije su riječi primijenile živote milijuna ljudi diljem svijeta, a svoje poruke odašilje danas iz Zagreba, a sutra iz Rijeke.

Rođen je 4. prosinca 1982. godine u Melbourneu. Njegovim roditeljima tijekom majčine trudnoće nisu bili spominjani nikakvi problemi s djetetom, zbog čega su ostali u šoku kada su saznali da je Nick rođen bez ruku i nogu. Tada nisu mogli ni slutiti da će njihov sin nadahnuti milijune ljude.

U djetinjstvu susretao s brojnim problemima, često su ga maltretirali zbog čega je u jednom trenu zapao u tešku depresiju i dalje ne shvaćajući zašto je rođen s takvim invaliditetom. Kako bi se lakše uklopio među svoje vršnjake dobio je umjetne udove, no uskoro je shvatio da su mu preteški, te da se s njim vrlo teško kreće, te ih je odbacio.

Kako su prolazile godine Nick je naučio kako se nositi sa svojim invaliditetom, te je snagom volje naučio raditi neke svakodnevne stvari kao što je pranje zubi, tipkanje na računalu i slično. On sad, pliva, igra golf, vozi skateboard., završio je dva fakulteta. Shvatio je kako svojim primjerom može pomoći i drugima.

S 19 godina počeo je održavati motivacijske seminare koji su mnogima promijenili živote i naučili ih kako se nositi s teškoćama koje su ih zadesile u životu. Nick se danas često i šali na račun svog invaliditeta kako bi pokazao da je život mnogo više od onoga što je vidljivo golim okom.

Izvor: duhovna glazba fejs profil

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.