ODRŽANA SJEDNICA ODBORA ZA MLADE BK BIH

13.09.2012.

U prostorijama Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine 11. rujna održana je redovita sjednica Odbora za mlade BK BiH pod predsjedanjem pomoćnog biskupa banjolučkog mons. dr. Marka Semrena, predsjednika Vijeća za laike BK BiH.

Na početku sjednice biskup Semren je pozdravio nazočne članove i predstavio novog člana Odbora za mlade BK BiH, fra Daniela Rajića, regionalnog duhovonog asistenta Frame u Franjevačkoj provinciji Bosni Srebrenoj. Voditelj Ureda za mlade BK BiH, vlč. Šimo Maršić izvijestio je prisutne članove o radu međunarodnog tima zemalja okupljene oko inicijative Srednjo-europskog katoličkog dana - MEKT-a, te o planovima za organizaciju međunarodne konferencije koja će se održati u studenom 2013. godine u Sarajevu na temu „New evangelization - faith, facebook, face/ Nova evangelizacija - vjera, facebook, lice“. Biskup Semren istakao je važnost komunikacije „licem u lice“, te pozvao članove da njeguju komunikaciju, razmjenjuju iskustva i na taj način se međusobno obogaćuju.

Članovima Odbora je iznesen plan za nacionalnu konferenciju koja će se održati od 12 - 14 travnja 2013. godine u Sarajevu, te su predložene cjeline i teme na koje bi se organizirala konferencija. Cilj organizacije nacionalne konferencije je okupljanja svih odgovornih koji rade s mladima u Bosni i Hercegovine, njihovo upoznavanje te razmjena iskustva i dobrih primjera iz prakse. Također je razgovarano o organizaciji odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine na Svjetski dan mladih u Rio de Janeiru od 23. do 28. srpnja 2013. godine.
Biskup Semren zahvalio je članovima Odbora na njihovom radu, te sjednicu završio molitvom.

Izvor: mladicentar/ kta

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.