Kuda na ljetovanje.Genfest 2012.

30.05.2012.

Želimo Vas informirati da će se od 31. kolovoza do 2. rujna ove godine u Budimpešti održati Genfest, svjetski susret tisuća mladih iz čitavoga svijeta, najrazličitijih kultura i naroda.

Sve ih pokreće ista ideja koja je postala njihovo životno iskustvo u osobnom i društvenom djelovanju – jedinstvo. Na brojne su se putove jedinstva uputili kako bi izgradili ujedinjeni svijet: jedinstvo među narodima, među kulturama, među različitim društvenim slojevima, ali i među različitim naraštajima, u obiteljima, među skupinama i pokretima, među kršćanima različitih vjeroispovijesti i između vjernika različitih religija.

Što je Genfest?

Nastao iz proročke intuicije Chiare Lubich, Genfest je susret mladih koji žele pokazati svijetu da su sveopće bratstvo i ujedinjeni svijet ideali za koje se isplati živjeti.
Tisuće mladih u svijetu od šezdesetih godina prošloga stoljeća pa sve do naših dana svjedoče to svojim životom; među njima i mlada blaženica Chiara Luce Badano.

Budimpešta – tri dana prijestolnica kulture jedinstva

Od 31. kolovoza do 2. rujna 2012. grad Budimpešta postat će prijestolnicom kulture jedinstva. Sportska arena i mostovi na Dunavu su glavne lokacije gdje će se odvijati susreti, izložbe i koncerti. Događaj pripremaju mladi Pokreta fokolara.

Konkretne akcije u svjetskim dimenzijama

Genfest je mjesto susreta na kojemu će se podijeliti već postojeće aktivnosti, projekti i inicijative. Tematike će se kretati od ekonomije do umjetnosti, od politike do društvenih problema, od dijaloga među različitim religijama do najviših ljudskih vrednota, pa sve do ekologije i komunikacije, u kontekstu internacionalnosti koja svakog sudionika vodi da kao pojedinac i zajedno s drugima gradi mostove bratstva.

Predviđa se da će se na desetom Genfestu okupiti 12.500 mladih iz stotinjak zemalja.

Više informacija na stranici www.genfest.org.

Organiziramo putovanje mladih iz Hrvatske. Za informacije obratiti se na adresu: genfesthr@gmail.com ili na mobitel: 099/3106234.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.