Marijini legionari pripredili igre i roštilj za djecu iz Male kuće

22.05.2012.

Dvorište Pastoralnog centra u Petrinji postalo je u subotu 12.svibnja razigrano i veselo. Ponovno su svoju radost i razigranost sa sobom ponijela djeca članovi Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

U njihovu Malu kuću mladi Marijini legionari, iz Petrinje i ujedno njihovi volonteri dolaze na apostolat četiri puta svaki tjedan i pomažu u dječjim igraonicama.

Kroz to vrijeme dogodilo se obostrano prijateljstvo. Bio je ovo treći put da su bili naši gosti u Pastoralnom centru u Petrinji. Nakon pozdrava, uvodne molitve i pjesme, krenula je razbribriga.

Sestre Klara Marjanović i Glorija Radošević su osmisile tematsko bojanje, i molitvu koju je svako dijete moglo napisati i prinesti Mariji na oltar koji je bio cijelo vrijeme postavljen kraj župnikove kuće.

Do ovog susreta je, nakon prvog ove godine, došlo na prijedlog i poziv kapelana Janka Lulića koji je osigurao roštilj. Kako je kazao nakon što se pozdravio s predstavnicama Male kuće Mihaelom Claudiom Dugandžić i Natalijom Vidović bilo bi lijepo da ovi susreti postanu tradicija te ih pozvao da se odazovu svaki put.

Uslijedio je mini turnir u malom nogometu. Dvočlane ekipe sastavljene od jednog djeteta i jednog legionara okušale su nogometno znanje.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.